Zuzunjat

5 postime 955 shikime 20 shkurt 2024 në 07:07 e paradites
5ilvio

Teksa po shkoja për tek makina, sepse do nisesesha për punë, i dashur lexues, verej që kishin dal në dritare dhe më vunë re me një shikim të lehtë. Ndez makinën dhe nisem. Ndaloj tek vijat e bardha për kembësorët, por nuk kishte njeri, sepse 5 hapa më tej po kalonin rrugën. Ndonjëherë të lind pyetja? Ore në cilen gjuhë është shkruar sinjalistika?

E nejse, vazhdoj rrugën dhe futem në një rrugë fshati, atë që këtu në Republikën tonë të Bananes, i thërrasim “autostradë”. Teksa po mundohesha të përzgjidhja radion, që suposozhet të ketë atë muziken e mëngjesit dhe qetësinë që ti ke nevojë të degjosh, jo i dashur lexues, nuk ndodh kurrë! Gjithome do jetë një, e keni parasysh vetë ju, që bërtet dhe uleret sikur është kaps.

Të mos flas për reklamat që në shumicën e rasteve të bëjnë me diarre. Vazhdoj eci dhe pjesa më e vështirë ska kaluar ende, sepse sapo ti futesh në atë “rruge”, duhet të fillosh të bëhesh gati për lufte. Po po mirë e lexove! Luftë si në kohën e pordhës, që i turreshin njeri-tjetrit sepse donin të tregonin që gomari që kishin ish më i miri. Po e bukura është se gomerët që kemi, as uje skemi më i dhënë. Po kujt ti thuash? Atij/asaj që ka makinë me gaz, me një stemë porche të ngjitur me atak tek kroskoti, apo atij/asaj që nuk e dinë akoma me çfarë i punon makina sepse ja “mbushin” nga mbrapa. Mos u keqkupto i dashur lexues, sepse ka dhe nga ato që u kujdeset dikush.

Rruga akoma nuk ka përfunduar sepse ti ke nivelin tjetër të cilin duhet të jesh super vigjilent. Quhet: ngjeshe ose ta ngjeshën. Une e kuptoj që ti lexues e ke mëndjen vetëm për keq, por jo, as këtë herë nuk është kështu, sepse e kam fjalen për gropat. Do të të duhet që të jesh i mirë me matjet sepse për 1 cm mund të përfundosh për ndonjë servis 200 mileksh. Mbasi kalon këtë nivel, vjen pjesa në të cilën ti je gjatë gjithë kohës, pu tëëë ****, a tëëëëë The’othoriut të ruajt se nuk e di. Po flas për ketrat që kalojnë rrugën dhe kanë vendosur një tullë tek ndarësi i korsisë. Të pakten ketrat si kafshë janë me të zgjuar, sepse e kontrollojnë rrugën në fillim.

Mbasi kalon dhe këtë nivel, vjen ajo pjesë që thua: po tani ç’pati? Mos e thëntë të dali një Zuzunjë në rrugë sepse ndalojnë në mes të “autostradës” dhe bëhet një vargan i gjatë trafiku.
Dhe për ëmbelsirë vjen pjesa që do të duhet të parkosh. Tek ky nivel ti duhet të picerrosh sytë dhe të parashikosh, fiks si ajo kënga “For a Few Dollars More”. Mbasi ke parë 7 herë fatin dhe gjen vëndin e parkimit, gjithmonë do jetë një ZZ mbarapa makinës tënde që do kaloje kur ti je duke bërë mbrapsht, dhe të thotë: Idjot, nuk shikon mbrapa? E mbasi ke kaluar gjithë këtë maratonë, do të duhet të perfomosh në punë. Sido që të jetë, ajo që zuzunjat bënin më mirë i dashur lexuesi im fantastik që kë arritur deri këtu, ishin 2 gjëra: lëpinin dhe bënin zhurmë kot.

zuzunjat

Art piktoresk per tematiken e shtjelluar — Zuzunjat

Shkruar nga Silvio Deda

bradland

Silvio , une jam i ri ketu , e njoh letersine nga i madhi Pjer Thomas por nuk kuptova nje gje ne gjithe kete , eshte vrer apo vjershe , qenke akoma ne Maminas.

5ilvio

Vrer apo vjershe, me ler te te them qe eshte sultjash. Mos harro te lexosh edhe Rudina Xhungen

Kaso

Ca njerezve nuk iu ecen fare.

Manjola_Tirana

24 karat