Si duket Shqipëria në sytë e të huajve?

156 postime 8395 shikime 2 gusht 2017 në 05:35 e paradites
Olsjan

Nga Olsjan Topalli

“Shqipëria lindi, dhe dita ditës po rritet me ritme të shpejta. Ka premisa që në një të ardhme të largët që ky vend kaq i vogël të kthehet në perlën e bukurive ballkanike që natyra ka falur. Shqipëria është një vend i virgjër, i paprekur, I pa eksploruar që kërkon ta prekin të gjithë, ta zbulojnë e të dashurohen me të”- kështu e nis rrëfimin e tij Raffael Aellig, një turist nga Zvicra i cili këtë verë ka nisur një tur ballnik, për të zbuluar dhe prekur ekstazinë që të ofron ballkani.
Udhëtimi i tij ka nisur nga Kroacia, një bukuri e lindur prej kohësh, duke kaluar në Serbinë e “nxehtë”, mikpritëse e me kulturë të trashëguar brez pas brezi. Nga ky udhëtim nuk kishte si të linte Rumaninë e Bullgarinë dy vënde kaq të qeta, por me një histori të madhe. Këtij turi nuk ka si ti mungojë Turqia, veçanërisht Stambolli që sipas tij është një qytet me vlera të mëdha kulturore. Ai do shkelte në shtetin helen, ku do të njihej me zakonet, traditat, kulturën dhe bukuritë natyrore të ketij vendi antik.

“Teksa udhëtoja nëpër Maqedoni dhe kisha vizituar disa nga shtetet ballkanike, në mendje kisha atë, shqipërinë. Një vend I vogël, por me histori të madhe. Një vend që ka fituar vëmendjen botërore. Nuk e di pse e kisha këtë atraksion për këtë vend më herët edhe pse nuk e kisha vizituar asnjeherë, por isha njohur me shqipërinë vetëm nga interneti dhe çfarë më kishin folur miqtë e mi të cilët e kanë vizituar më parë. Disa ma lavdëronin, e disa më flisnin keq për të. Disa më paraqitnin rrezik, e disa mrekulli. Dy anë medalje që përbënin një të vetme…

Në mëndjen time kalonte para ajo ”shqipëria e mbyllur” e Z. Hoxha, për të cilin kanë folur gjerë e gjatë edhe mediat ndërkombëtare. Një sistem kaq i mbyllur, tek ajo shqipëria e lirë që sot endet në qiejt europianë”- shprehet i emocionur Raffael.

“Diku rrugës u njoha me një tabelë ku shkruhej “Welcome to Albania”. Aty fillova të përjetoja magjinë e papërshkrueshme që të ofron oazi juaj. Njoha traditën, kulturën, zakonet, problemet sociale dhe njerëz të mrekullueshëm, ku ndër këto njerëz je dhe ti”- përcjell ai me një buzeqeshje në fytyrë.

Teksa bisedonim për të mirat dhe bukuritë natyrore që ofron vendi ynë, më tërheq vëmendjen diçka tek ai…

Vë re që ai mbante me vete një bllok shënimesh, e në të shënonte çdo fjalë a mbresa nga udhëtimi i tij. Në atë bllok binin nē sy shumë fjalë në shqip, e kjo më bëri të mendoj interesin e tij për të ditur sa më shumë gjëra interesante për shqipërinë.
“Po ndihem si në shtëpi” – Shqipëria më ngjason me vëndin tim Zvicrën, pasi edhe këtu dominojnë malet, rreth 60% të territorit të përgjithshëm, por vetëm klima ndryshon, se këtu është disi më ngrohtë”- ishin fjalët e tij që nuk kanë të mbaruar për vendin e shqiponjave. Krahas kësaj Raffael nuk nguron ti bëjë disa kritika për shqipërinë. ”Me pushuesit po punoni keq, nuk po I respektoni si duhet. Ditëve të fundit jemi njoftuar për humbje jetë në plazhet tuaja. Kjo nuk është gjë e mirë! Pse kjo pasiguri ?! Nuk do doja që imazhi I mirë për këtë vend I ndërtuar prej kaq vitesh të shembet tani në periudhën më të mire të mundshme për faj të disa njerëzve të papërgjegjshëm”. “Personalisht nuk jam I ndjerë I kërcënuar në vendin tuaj, por kjo më shqetëson pasi unë dua tia sygjeroj dhe miqve të mi shqipërinë sepse kanë çfarë të shohin e të përjetojnë”- shprehet plot vendosmëri ai.

Në një farë mënyre ky është apel për qeverinë I cili Raffael bëri me dije. Siguria duhet të jetë parësore për pushuesit, pse jo vendi yni të kthehet ndër destinacionet më të pëlqyera për pushuesit ndërkombëtarë, sepse kemi traditën, kulturën, zakonet, klimën, detin dhe bukuritë e shumta natyrore të pashfrytëzuara më parë. Ne ofrojmë turizëm në katër stinët e vitit që shumë vende nuk e ofrojnë këtë luks.

Pas një bisede të gjatë me të, më bën me dije se i duhet të largohej pasi kishte shumë rrugë përpara, madje shumë shtete ku në listën e tij përfshiheshin Mali i Zi, Bosnje Herzegovina, Sllovenia, Italia dhe së fundmi kthimi i tij në shtëpi.

U përshëndetëm dhe u largua me mbresat dhe përshtypjet më të mira nga shqipëria, e duke më thënë se ky vend i kishte lënë kujtimet më të bukura të këtij turi ballkanik, i cili do mbetej gjatë në mendjen e tij.

Manjola_Tirana

tani, ajo pune ashtu eshte

Fikret

Po leje o vllau tem tre byth plazh muhabet megjith turizmin kater stinor qe pakkush ta ofron.
Mileti perqark kan IBM-ra e HP-ira, Audi e kudiun-ra te tjera. Ato po, po ato pune tani ashtu jane…

Plazhi i Shqiptarve, vdekje tradhtarve!

ACDC

…U përshëndetëm dhe u largua me mbresat dhe përshtypjet më të mira nga shqipëria, e duke më thënë se ky vend i kishte lënë kujtimet më të bukura të këtij turi ballkanik, i cili do mbetej gjatë në mendjen e tij…

Se si me duken keto refime.

E mbani mend disa te huaj qe na vizitonin ne kohen e xhaxhi Enverit dhe dilnin te tv e na thoshin qe jeni vendi me i begate ne bote?

Kjo metoda e vjeter e Hoxhes vazhdon te jete gjalle mes shqiptaresh.

Vlonjat

Tashi ça do presesh na nji qi ben turizm me biçiklete.

TironciLebetit

Si duket Shqiperia ne sy te Francezeve:

dhe si duket Shqiperia ne syte e Peshqve…

Muni

Ç’fare thone te huajt per Shqiperine e dime qe nga koha e Bajronit e tëhù. Dhe na behet shume qejfi padyshim. Por ç’fare thone per ne kur degjojne bresheri kallashi ne lungomare? Ate duhet te gjejme se me ate kemi pune!

salben

Ca kallashi ne lungomore thua? Ka 20 vjet qe ka mbaruar 1997a.
Statistikisht, per krime per 100 mije banore, vlora eshte shume me mire per nga krimi se shume qytete amerikane. Shume prej tyre, na varesi se nga jane, me te rrezikuar jane ne shtepite e veta se sa kur vijne vizitore ne Vlore.

Alba2265

Sa vjet ke pa shkuar e shqiperi ti Aleko?

Alba2265

C’thone shqiptaret?koha jone e N Lesit hap me titulin :sezoni truistik -bilanc lufte.

Muni

Ta krahasosh me '97 me mirë ishim edhe ne '98. Se kisha fjalen vetem per Vloren, e mora si shembull.
Krahasimi me vender e tjera ka pak rendesi. Turistat e huaj nuk bejne krahasime te tilla para se te vijne me pushime ne Shqiperi. Shife nga optika e tyre problemin jo nga e jona.
Nuk u vra nie 36 vjecar ne Lungomare para tre ditesh?

salben

Dmth, debatove duke marre si shembull fantazite e jo faktet. Turistet e huaj trajtohen shume mire ketu e me shpesh bien pre e krimeve ne vendet fqinje nga emigrantet qe enden rrugeve andej. Ata vetem ate marrin parasysh, se si trajtohen. Dhe qe ketu ikin vetem te kenaqur. Ne cdo vend te botes pa perjashtim eshte vrare dikush para disa ditesh. Ne shume qytete amerikane vriten nga 5 a 6 ne dite. Pse duhet te marresh patjeter ate shembull kur flet per shqiptaret?

Muni

… se per Shqiperine me behet vone jo per Ameriken.
Nuk thashe qe turistat nuk trajtohen mire. Ne po shfrytezojme vetem 30% te potencialit qe ka vendi per turizem dhe kjo jo pse te huajt nuk e pelqejne Shqiperine. Nuk po shaj, po nenvizoj nje problem qe influencon shume per keq ne imazhin e vendit si destinacion turistik. Amerika i ka mjetet dhe parate per ta bere mutin te duket si mjalte kurse ne jo.
Nejse, muhabet kompleks dhe i gjate.

TironciLebetit

Shkabe kot lodhesh me Emigrantet sepse te keqen e keni mrena ne Shqypni.
Pashe mbrome tek Ilva Tare program per turizmin ne shqiperi ku Anti-Shqiptarizma e Ralf Gjonit, ish zv-minister Shqiptar dhe nje Shurruthelle qe e quante veten femer nuk ka te krahasur…me kta Mongoloidet ne emigracion.
Po si nuk lane gje pa nxirre e SHPIFUR per shqiperine mor yahoo. Po i keni pasur edhe ne pushtet dhe shanin pushtetin zgjebet…ky eshte fenomen shqiptar…plehra qe ka qene ne pushtet momentin qe e con ne opozite si pune e LeshElise fillojne bojne opozitarin e paepur ne vend te mbulojne koken me batanije.
Shpifnin dhe nxinin aq shume per ate vend te varfer dhe i bonin reklame te pandershme Greqise duke genjyer sa ma peshtiroset Shkabe. Turp.
Po ku premtonte Ralf gjoni edhe programe turizmi me masterplan e sillej si koka e turizmit ne Shqiperi. Vetem nje shpetim keni…zhvillim individual e familjar se PARINE e keni Grekofone

salben

E ke gabim qe thua qe influencon per keq kronika e zeze, kur kronika e zeze ekziston si dukuri ne cdo qytet te botes pa perjashtim, dhe Shqiperia nuk e ka ne nivele me alarmante se vendet e tjera. Po te shohesh lajmet lokale ne Teksas ka nga nej perdhunim femije ne jave, e asnje teksan nuk perqendrohet tek keto gjera kur flet per Teksasin. Ti ndjek rrymen dhe ekzagjeron te keqijat e shqiperise me keq se serbet. Fut gjera te 1997-es ne komente per 2017-en, gje qe serbet nuk e bejne, sepse eshte genjeshter masive te krahasosh 1997-en me 2017-en. S’ke faj, sepse rryma eshte te shajme shqiperine e te bejme sikur cdo gje e keqe ndodh vetem tek ne. Eshte rryme idiote por ka mbetur si shume zakonte te tjera idiote.

salben

ky pra eshte problemi. Ketu kur dalin robt ne opozite e shajne shqiperine me shume se serbet ne kohe lufte. Nuk kane limit te egersia. Dhe pastaj futet ne mode. Shqiptari vret, shqiptari vjedh. Kur ne fakt vjedh e vret po aq sa fqinjet e te huajt i mirepret shume here me mire se fqinjet. Dhe turma qe s’di te mendoje me vete i ndjek symbyllurazi prej vitesh.

Muni

Te krahasoja Shqiperine e '97 me te sotmen duhet te isha i verber dhe i shurdhet. Nuk e bera kete krahasim, lexoje me kujdes ç’fare kam shkruar.
Edhe njehere, krahasimet me te tjeret kane pak rendesi. Nje francez nuk shkon te krahasoje statistikat e vrasjeve midis vendeve te botes dhe pastaj te vendose se ku do shkoje. Zgjedh vendin ne fillim dhe pastaj mer informacion se ç’behet atje.
Teksas eshte 700 mije km2 dhe nja 30 milione banore. Krahasoje Shqiperine me Kroacine, Sllovenine, Maqedonine e vende te tjera te vogla ne rajon.
Edhe nje here, nuk po shaj Shqiperine, mos fol me bythe!!

salben

Krahasimi nuk behet me territor, por me vrasje cdo 100 mije banore. Per cdo 100 mije banore shqiperia ka 2.2 vrasje. Per cdo 100 mije banore, Estonia, Lituania, Letonia, Turqia dhe Amerika kane qe te pesta me shume vrasje se Shqiperia per cdo 100 mije banore. Por nuk i degjon banoret e ketyre te flasin njesoj si ne kohe lfute “Turisteve ne shqiperi u plas kallashi ne bulevard”. Sepse kete the, i njejti koment si ne vitin 1997, kur s’eshte aspak e vertete.

Ja cfare shohin turistet. Si ne Greqi, si ne Shqiperi njesoj eshte pervoja. Ndryshon vetem cmimi. Vetem shqiptaret flasin per kallashe.

TironciLebetit

Cer SErbi mer ? Serbi ka kulture pavaresisht se eshte i dhime… por ju ish-pushtetaret i keni injorant deri ne palce. Po si mer shan atdheun tend pa te drejte sepse sje mo zv-minister…kta jan Taliban mer…

po kur deklaronte ne kanal Shqiptar pa pike turpi ish zvministri Shqiptar se ne greqi jane cmimet me te ulta se ne Shqiperi? Dhe se kundershtonte njeri mer. Greqia ofron kushte shume me te mira pa dyshim po per cmimet 8-10 evro nata eshte dhoma ne Durres kur mua me ka shku peshku i rralle…i plote per 2 vete per dreke 150 evro…E kur flasin pushtetaret qe e kan grabitur e rrjepur ate vend keshtu mendo per Emigrantet

Muni

Ore se spo te ndjek dot. A mendon qe atentatet, droga dhe pasiguria demtojne turizmin!!??? Ket po mundohem te them. Sdi te kem shkruar qe sduhet te vijne turistat ne Shqiperi.

salben

Atentatet, droga dhe pasiguria ekzistojne ne cdo vend te botes, kete po te them. Kush ta ka mbushur mendjen me genjeshtren qe ekzistojne vetem ne Shqiperi keto gjera? Ne Amerike, Turqi, Estoni, Lituani e Letoni ka me shume vrasje se sa ne Shqiperi. Pse vetem shqiptaret sulen ndaj vetes per gjera qe i kane te gjithe?

TironciLebetit

Droga ta shton turizmin …po ashtu edhe prostitucioni…por ky nuk eshte turizmi qe do

Edvini

Përsëritja e një apo disa vrasjeve nga të gjitha kanalet televizive, nuk e bëjnë Republikën e Shqipërisë vendin më të rrezikshëm në Evropë…

InkuizitoriMoth

ky eshte kyçi i suksesit te shkabes, Pjerit & com, gjithnje do te kete idjote te rinj qe kane nge te merren me ta e te diskutojne me ta, sigurish pa llogaritur idjotet e perjetshem, dmth idjotet gjithnje te rinj fresko.

korriku

Nuk kane limit te egersia

duket se pluralizmi si mjedis akoma ju ben reaksion disa shqiptareve

bradland

Pikerisht kesaj ja kam pasur fryken , qe te huajt do fillonin te tallnin bythen .

" Kush vjen njehere nuk kthehet me " thote Lubonja , dhe ka te drejte.

salben

Ja ti brad je shembulli tipik i robve te politizuar qe kur dalin ne opozite e shajne shqiperine me keq se serbet. Ju qe cdo kafshate buke qe fusni ne goje e keni te vjedhur nga goja e shqiptareve te ndershem, se me forcat tuaja s’qullosni dot gje. Kur dilni ne opozite vetem duhet te prisni qe te vije prape ne fuqi politikani qe i puthni sumen, ne kembim qe t’ju mbaje me buke.

bradland

E paskan bo me rradhe , njehere ky i hypte Kokalareve , njehere Kokalaret i paskan hyp ktij , po Geri Kokalari ca thote per kete ?

bradland

I politizuar edhe mund te jem , me kafshatat e Shqiptareve skam lidhje se u be 25 vjet qe punoj jashte shtetit , pra ti thashe keto qe te krijosh nje ide per mua qe kur te me pergjigjesh here tjeter te dish se nga tja fillosh .

jps

Ketu ja ke fut kot plako!

bradland

Po mor vlla ca ti bojme ne , kane jeten e vet , se shpejti pritet video Vucic - Rama :joy:

salben

nuk po them greqi vs shqiperin ne vija te pergjithshme turizmi.
Po te them specifikisht per pervojen e personit prej te cilit te solla videon.
Nje video ne Berat, nje ne athine, dhe une nuk shoh ndonje ndryshim te kushtet e baneses apo te ushqimit, meqe natyren e kemi te mire vete. Prandaj dhe kam vene dy videot.

TironciLebetit

Sa me shpejt ti pranojme kto dukuri …aq me mire eshte …se vetem na shkoji jeta tu u skandalizu se si e shprehin njerezit dashnine. Thone qe Basha e ka braktis plakun Hollandez kur e kapi veten, as ne Aeroport nuk dilte me e prit…i cik Bukeshkale vec BQ

bradland

Po ca ste bo dashnia mo vlla , shikoje Dah Pezen , sa zuni Rama Kocon , filloi duke shku ne Parlament me Biciklete :joy:

TironciLebetit

Koqo cfare bohet Brado, shume afer Lulit e Likes po qendron? Ka per tja kercit Gjigandi me ndonje Fadrome ndonje ndertese te TIJA se shume opozitar eshte bo ene AY.

BeluliXVI

une kujtova se kish bere ndonje reportazh te gjate duke intevesituar kushedi sa turisa te huaj , po ky i paska zene prite vetem Rafaelit.

nejse, ajo cka ofron Shqiperia per momentin jane vetem cmimet e lira ; hotel/apartamente dhe ushqim. -ne Shqiperi 3, 4 persona mund te hane ushqim te fresket e cilesor per 25 , 30 euro, inkluziv pijet… nderkoh qe jashte me 25 , 30 euro mund te hash vetem te mc.donalds.
per sherbime te tjera pastaj, eshte e kot te krahasohet Shqiperia qofte edhe me Malin e zi…
po te vesh re, shumica e turisteve te huaj, pershembull ne Vlore ; jane polake, boshnjak, serbe , apo edhe ruse… ok. ka edhe evropiano perendimore, por akoma jane pak.

Alba2265

Industria e sherbimeve do tradite .me kujtonet kur disa kosovare prejzvicre hapen nje kafene ne fillimet e kapitalizmes ne shqiperi .ata buzeqeshnin ,perdornin fjale kortezie si " ju lutem " Faleminderit etj .per miletin e atehershem kjo lloj sjellje ishte isharet I sigurte pederastie .

kapo

mos u boj merakt se ene ate objektiv te rilindjes do ta arrini shume shpejt :stuck_out_tongue:

salben

Ne fakt lazarati i PD terhiqte shume blogera. Sa keq per Turizmin qe kjo qeveri vetem po i kap dite pas dite mbjellesit, ndryshe nga ajo berisha

TironciLebetit

Se bashku i dashur se bashku…se po pelqen ene juve Rilindja ne Qeveri…addictive…
Kaposh ca ke noi stock farma qe sna e ke thon akoma pa lenia vatanin Shkabes, nuk ju hy mo ne sy Shqypnia juve ba Mullah Omarin ne krie

kapo

te pakten te pakten …prostituta student nga rrethet nuk kisht ne Kohen e komandantit :grinning:

Pjer

Merita qe po vijne gjithnje e me shume turiste, nuk i takon qeverise, por individeve kendej ne perendim e lindje, shtypit kendej ne perendim e lindje.

Alba2265

Morali i gjithe kesaj historie eshte :shkoni ne shqiperi vetem nese s’keni nga t’ia mbani ,at your own risk ose me qafe paci veten .

dasara

Rrene sade tironco i kam njoft te dy …
Barendi njeri shume i thjeshte ,human ,altruist .me gru ,kalamoj e niper …po o pasiv per vete koke lopa …per mu nuk ka pa pjeshk me sy …si nuk ka lene njeri pa more neper goje e shpif ky shumtaraqi .
Cohen ishte pezzo grosso kur thote Pjeri goxha burre …mendoj qe mund te ishte dhe shume mashkull bile lol .Ka be shume per Shqiperin …dhe lidhja me Salen nuk eshte goca e Sales por doktor Cohen …ishte mik me Berishen …
Luli ja ashtu siç eshte i edukuar i qeshur …kane pase shume miqsi familjare …

pemaa

Je shume e ashper. Morali ose thjesht ideja, ose morali me idene eshte se kushdo qe vjen ne shqiperi vjen te provoje dicka “te panjohur, ekzotike” se jemi te rrethuar nga gjigande turistike plus kemi patur ca dekada relativisht te turbullta. Pra ne fitojme me elementin “befasi”. Ama kjo “befasia” duhet te behet norme, dhe ketu po (si shteti dhe privati/familjari) ka gjera per t’u permiresuar.

Alba2265

Nese do te beni hair ne kete dunja e ta nxirrni shqiperine ne selamet focusohuni ne punera Te teknologjise se larte ,software ,computera robotika etj .keto krijojne kllasen e mesme qe eshte lokomotiva e ekonomise se vendit .turizmi mireeshte tejete si burim Te ardhurash por eshte sexonal krijon pasuri per pak njerez kryesisht pronare biznesesh po per popllin e thjeshte krijon vetem mundesi per pastrues kamarire bahcevane prostituta etj pra punera sa per te mbushur barkun me buke e jo per te bere hair .

TironciLebetit

:roller_coaster: behet qejf ne ate vend :disappointed_relieved::champagne::innocent::money_mouth:

zeqo

Hudhu i lebetito, pjeshka pa fund. per te tjerat i kemi edhe ketej.

TironciLebetit

Sapo pashe nje video te nje anije ne Karaburun te stilit te Caraibeve, Captain Jack ship, kto anijet qe kthehen ne disko levizese e shkuma party…nja 10 minuta…pjeshkat te gjitha te hongershme…spash asnji te shemtut per ate zot as per sy te keq…i binin detit nga Karaburuni pergjate vlores…

zeqo

Po pra, ai qe solli shkaba e kishte mendjen te sallata sa kushtonte.:joy:

Muni

E kisha llafin qe vrasjet ne mes te dites ne vendet ku mundohemi te atraktojme turistat e huaj e demtojne turizmin. Dhe keto vrasje, na pelqen apo jo neve, jane shume frekuente. Nuk thashe qe sduhet te vijne turistat tek ne. Vendi yne eshte shume i bukur por ne duhet te zdrugohemi dhe te mesojme ta shesim turizmin dhe te shfrytezojme maksimumin e potencialit qe kemi.
Se sa vriten neper vendet e tjera sna hyn shume ne pune.

Kthupi

Madje me teper se aq, u takon individeve qe njohin individe te tjere te huaj qe e duan Shqiperine, kane shkuar te jetojne ne Shqiperi dhe promovojne turizmin shqiptar ne vendet e tyre amtare them une.

zeqo

Gjembo, ti rri mos hy ne muhabete burrash.

TironciLebetit

Amon mer se me duket sikur jom martu me Gjembin dhe me Aquan apo me keq me ate Kuazimondon a Inquizitorin si e qujne…
Video e kendshme apo jo…hajde Despacito…dale …dale …thot LABI

zeqo

Ja vle, po kam fryk keta do e rrisin çmimin e pjeshkes.:confused:

TironciLebetit

Dhe ne per ate pjeshke do punojme ma forte

gjembi

Nuk e di sa desperate duhet te jete kastraveci qe cdo 2 komente 1 te jete per pjeshka.

zeqo

He mo te thashe!? ja erdhi.:grinning:

gjembi

Erdha ze-qir erdha. Kam marre borxh ato sensoret e Pjerit qe te lajmerojne kur permendesh.

zeqo

Gjembi, shiko ça behet andej me shkuma party! rri ti laj tenxheret me shkume aty ne Alaske.:grinning:

gjembi

Ca bejne party me shkume, ca lajne tenxheret me shkume e ca te tjere e perdorin shkumen per dicka tjeter para kompjuterit duke pare shkuma party. Si tha Enveri: shkuma eshte dhe buke dhe gjelle. Mbajeni mire me shkume.

TironciLebetit

Nuku ka si Shkuma…:champagne:
Zeqo mos ja boj Gjembit ma te veshtire larjen e pajatave…dikush duhet ta beje ene ate pune te nderuar…
Po mir me ky Shkaba e co, pse nuk na e sjell Shqiperine edhe ne kete DRITE e SHKUME po do morrim vesh cdo gjeriz qe plas e cdo Iphone qe vidhet ne VATAN.

Kthupi

Si tha ajo cuca “te isha dhe njehere nuse pa dija une si nuseroja” . Edhe une te isha ne Shqiperi tani dhe te kisha moshen e ketyre do t’i luaja fene. Ne kohe teme s’kishte kshu gjerash, shkume jo e jo po edhe gocat e bukura duhet t’i kerkoje me kandil se s’dilnin sheshit me breke si tani ne kohe te Rilindjes. Une prandaj ika nga Shqiperia.

zeqo

Mua po nuk ma tha @Aquamarine nuk e besoj, shkaba si i qeverise qe eshte dihet qe do beje propagande.

gjembi

E do ne shqip apo anglisht?

TironciLebetit

Te isha une Palloshi do e kisha pushu nga puna…nuk e tregon Shqiperine ne te gjithe drite hijet e saj…me Siguri edhe Pjeshkat i mcef se eshte xheloz e mos ja kafshojne Xhajat Emigrante…dava provinciali mo, Laprdhaja e Perondija ka zbrit.
Tani kot i bim ne qafe se me ket provencializem qe kane mbrojtur me vetemohim Gjemi e Aqua ne Oksident pas kaq shume vitesh, Shkaba e co, goxha perpara kan bo.

zeqo

Ke dua ne shqip apo anglisht!? e kush do e sjelli njehere? le ti sjellin te dya.

gjembi

Te thenen qe kerkove me siper.

Alba2265

Pavaresisht se maturitisht ti je hala adoleshent kronologjikisht je ne prag te pencionit :blush:

zeqo

Vetem frengjisht apo belgjisht mos ma sjellin se nuk e kuptoj,

gjembi

Beje shkumen gati. Pastaj frengjisht eshte me seksi. Nuk e di per belgjisht, s’kam degjuar ndonjehere se s’kemi te tille ketu ku jetoj une.

TironciLebetit

Ja dhe Sigurimi i Shtetit… ardhi…Pencioni i Leshit…Jam shume me afer Vdekjes e shume Larg Pencionit…Klikoje linkun qe te kam vene e lumturohu se nuk po vdes njeri per buke jo

:champagne:Shkuma per te gjithe :champagne:

gjembi

Jo te gjithe jetojne ne bllok. Dhe jo te gjitha e shesin pjeshken per pak shkume. Sa vjet ke pa shkuar ne Shqiperi ti?

TironciLebetit

Perderisa kam ende njerez per tu kujdesur kur vdesin…vazhdoj te shkoj …rregullisht…dhe nese Shkaba ka nje te drejte e ka per njerez si une…qe blejne bileten me sot e me neser…per te mbyllur punet…per te braktisurit atje.
Por tema eshte per Shkumen e mos boj Pjerinin

zeqo

Sa vjet ka pa shkuar ne shqp i lebetitmi!!? fol me mua se tre jave kam qe erdha prej andej te te deftej.:joy:

kapo

7 Night $1295, Costa Rica All-Inclusive from Toronto

image

TironciLebetit

Kaposh…Kadosh…throw a farma stock bone loser …se e ke dhiiiiiiieeee…po na trego costaricen tina…ene kliko linkun e Captain Jack Boat ne Valona qe e kum vu siper

kapo

image

TironciLebetit

Leni mer kto o skuth e hudh nonji kocke…po te themm…Chicago last week 3 days 600usd a day…Niagara falls 3 jave perpara…400usd a day… me kursime…po na bo reklam costaricen…tina…mos u boj cheap e promovo turizem all inclusive e ha moot ne bufett me fshataret e botes se trete.
Sa te shko nje Steak ne Costarica a ma thu??? Nginju ne buffet me shemtirat e botes aty tek resorti…kapi i cik Pjeshkat tek Anija ne Karaburun me K te madhe

STALKER

ahahaha ! “Sputnik” ne frengjisht, agjencia shteterore e lajmeve ruse, mikeshe me qarqe komplotiste te ekstremit te djathte, e paska dhene lajm më vete nje shperthim ne Velipoje (ku “per fat te keq” pati vetem te plagosur - sa nuk thote artikulli :scream:).
Si duket jane bere helm qe pothuaj çdo jave, ne mediat franceze ka nga nje reportazh per turizmin ne Shqiperi

Aquamarine

Ca do me t thene Zeqo? Emigtante amerike sikur s’kam pa neper bllok, si duket kamuflohen, emigrantet e Greqise i ke me tufa, per cdo grup njerezish qe bie rasti te prezantohesh njeri do jete patjeter emigrant greqie.

Kthupi

Ne faket me dalin ndonjehere lajme per Shqiperine nga Sputnik ne Google newsfeed ngaqe paskam treguar interes per Shqiperine sipas Googlit, po gjithmone lajme groteske. "Opozita u helmua ne nje miting " thoshte nje dite gjate fushates elektorale. Shoh keto lajmet shqiptare, ishte nje gje pa rendesi e lishin futur diku mes cicave te Armines dhe lajmeve nga Big Bardhi.

STALKER

Kemi “perjetu” te njejten eksperience: edhe une, rastesisht kerkova “tourisme+albanie” dhe me doli sputniku ne balle te kazanit (mediatik)
:grinning:

Alba2265

E mban mend ate kengen:
Po pyet bota per shqiperine
Sa te madhe e ka ushtrine?:blush:

Liqeni

Shqiperia eshte mbrekulli si nga natyra dhe nga njerezit… Ik ne Zvicer si turist dhe po ta mbajti thuaj jam shqiptare te shohin nga koka tek kembet, gjithe paragjykime. Lere me ne Greqi qe nxijne nga surrati sikur po ju ha buken. Vijne ne shqiperi arabi dhe cifuti e ndihen si ne shpine e tyre, asnje paragjykim asnje ndrydhje surrati. Diku lexova nje pronar hoteli ne shkoder i cili thoshte qe te huajve me shume se cdo gje tjeter ju pelqente shume buzeqeshja shqiptare, e thejshte dhe e vertet, jo fallco dhe marketingu.

Tani, qe ne nuk shquhemi si komb enjell kjo dihet dhe nuk ka njeri brenda dhe jashte shqiperise qe e mohon por mediat perendimore jane shume por shume te padrejta. Kjo shpjegon edhe perse 99% e te huajve kur vijne ne shqiperi habiten perse eshte ky nam kaq i keqe. Turizmi i larte ne shqiperi po shkakton nje xhelozi te tepruar. Po lexoj per dite lajme te vjetra te riperpunuara per te nxire imazhin. Ndersa per mediat shqiptare kuptohet qe jane thjeshte kazan (jua ka gjetur emrin fiks) por fatmiresisht kane shume pak ndikim ne popull, pothuajse zero. Tani qe ndonje turist i huaj gjen vdekjen nga ndonje aksident, ndac me makine apo me skafe edhe mund te ndodhe por nuk besoj se kurre nje njeri te rrihet per vdekje ne shqiperi sepse eshte i zi apo amerikan sic ndodhi ne nje ishull grek.

Jane bere disa investime shume te mencura, ke qejf te shohesh videot ne youtube nga turiste te huaj nga qendrat e qyteteve. Sigurisht, ka ende probleme por mendoj se do ishte gabim qe shqiperia te behej zvicer, ca gjera le ti lene ashtu sic jane sepse jane te vecanta. Pershembull nuk me shqetsojne aspak lopet neper rruge ne fshatrat shqiptare apo bagetit, njerezit me mushka e me karroca me kuaj. As ata qe shesin fruta e mjalte buze rrugeve. As ata qe ecin me bicikleta apo rrugicat e vogla me pluhur. Sikur vertet Rama te mbush premtimet e 100 diteve te para duke filluar me plehrat qe jane gangrena jone dhe kanalizimet ateher cdo gje do jet perfekte. Shqiperia nuk duhet te kthehet ne Greqi por as ne Kroaci, te ndjek shembullin italian apo francez.

zeqo

…do ishte gabim qe shqiperia te behej zvicer,

Nuk behet jo, per kete te jesh i sigurt.:sweat_smile:

Kthupi

Avash nje cike mos kalo ne ekstremin tjeter. Isha vete para 1 muaji e s’me pa njeri shtremet. Po u solle si kaqol, apo te mos kesh konsiderate per te tjeret, te shohin shtrember, po te jesh i sjellshem e me edukate, s’te ngacmon njeri.

Kthupi

Neper fshatra jo, madje ajo eshte bukuria e jetes ne fshat, po kur i ke keto kafshe ne qytet e madje qytet turistik cfare t’i besh? Po flisja me nipin ne Skype qepare, ma preu biseden ne mes se perpara shtepise ka vene ca peme frutore dhe po kalonte nje lope e po hante gjethet.

TironciLebetit

Ene ne Greqi nuk te bi ne qafe njeri… Le qe shumica e atyre qe sherbejne jane shqiptare e te afrohen me turp e te bojne muhabet…po fole shqyp ne tavoline pas ca minutash te afrohet me ndroje i punesuari Shqiptar. Kthupe me le vetem tek tema e qitores…

Kthupi

Greket jane zbutur ndaj shqiptareve, u bene 27 vjet bashke tani, u mesuan. Jane bere grup me shqipot kunder afrikaneve dhe pakistanezeve qe zihen dhe nxjerrin shpata e hanxhare dhe ndjekin njeri-tjetrin rrugeve te Athines.

P.S.: Jam ne pune dhe po me bie bateria e celularit tani. Kismet kur te jem ne shtepi.

Liqeni

Dakord ore dakord rast ekstrem eshte se kush nuk i do parate e turistit… e solla si shembull per te then qe nuk gjen rehatine qe e gjen ne vendin tend.

Liqeni

Po pse te afrohen me turp? Te duket normale ty kjo? Nuk e di, flas per vete, rehatin qe gjej ne Shqiperi nuk e gjej askund. Degjon anglisht e lloj-lloj gjuhe here me ze te larte e here me ze te ulet, por sapo degjojne shqip ju ndryshon ngjyra e fytyres. Kam pershtypjen se nuk e kaperdijne dot allvanon turist.

dafne

gjyhnah te qahemi !
Mallorkes nje, dhe Shqiperia eshte e dyta ne radhe, sa di une qe per keto 20 vite i ka bere Gjermania marketing turizmin bregdetar te nje shteti ,tjeter kujt jo .
Mbet vetem qe nikoqiri sezonal te plotesoj kushtet qe ti ofron pushuesit pak komoditet dhe nuk eshte qudi qe dhe Shqiperia te kthehet ne rrepublike te 18 te Gjermanise

TironciLebetit

Jo mer Daj, po ti e paske harru cer eshte Emigranti…kan mall mer…du me mor vesh cer bohet ne Shqypni…po do te pysin per Cunin e Ferhatit tek 21… dhe Cunin e Meremes tek xhomlliku… u vjen ene i cik zor se jane duke sherbyer e jo afendikoj…se ne e kemi punen i cik turp…e ke pa ate UDbashin Koqevar, pse la halet ne amerike mthot se atij ja la Halen… Roboti ne Prishtine…
Mu me kan bo pershtypje se jane te edukuar e si me te qete me duken…Pershtypja ime kjo.
Mos ngatarro Shtetin Grek e Qishen Greke me njerezit ne pune te tyre.

Manjola_Tirana

fakjunjuz i dashur , fakjunjuz

Liqeni

Po flasim per turizmin, jo per ekonomine e per rregullin. Se ti e ke nje cik difekt kete gje e kap nga ana e kundert. :smiley:

zeqo

E kishin andej kete lajmin, se keto medjat ketej nga ne nuk e kishin.

zeqo

Aa po eshte keshtu ne rregull jemi.:smiley:

Vlonjat

Pse nuk shkuan te ato vilat apo apartamentet ne lalez etj dhe te benin pushime si bosa? Kush do ti pengonte? Na tani te ankohen se mbanin rradhe per nje berxolle

qimja

te pagush pak e te marresh shum s funksionon ne asnje shtet te botes…

qimja

nuk mungojn profesionistet byrazer, as ne itali e as ne gjermani. me teper mungon gadishmeria e njerzve per te shit veten per 2 aspra.

qimja

ket pershtypje kam dhe une.

TironciLebetit

Jeta e nates ne Vlore jashtezakonisht shume e gjalle plot Italiane e Emigrante. Rradhet e hyrjeve nga Kosova pa fund…
Po ecen Vatani pavaresisht Qejfmbetjeve te Emigranteve te braktisur jashte atdheut

korriku

pershtypjet negative jane realiste, te besueshme, & te pritshme, po ti zeqo mos na u turpero kaq shume se ne biznes ti e di qe turpi nuk eshte qasje adekuate e fushes.

Liqeni

O Zeqo turp dhe skandal per turistat Polak… Ne fakt Polaket jane ende ne fazat e para te turizimit, por te kerkosh cilesi me “all inclusive” 300 euro java vetem nje turist idiot mund ta bej. Jane mashtruar nga firmat e tyre turistike qe premton all inclusive ndersa hotelet shqiptare nuk e afrojne nje sherbim te tille. Edhe bejne mire, all inclusive eshte praktike barbari dhe e peshtire… Plus qe vetem per te ngrene nuk vuan ne shqiperi , dil nga hoteli 200 hapa me 10 mij lek per njeri ha dhe pi per qejf edhe ushqim e pije cilesore.

Pjer

Po pse nuk shtojne personelin kete muaj neper pikat kufitare, qe udhetaret te mos presin me ore te tera. Kushedi sa te shame ka morr Palloshi nga shoferet dhe udhetaret qe presin me ore te tera.

Pjer

10 euro !!!, me 3 euro ore me 3 euro shqyhesh duke ngrene nje vakt.

TironciLebetit

Kush e njef Palloshin nga keta? Kta vijne per qejf e do ikin per 1-2 jave. Me palloshin merren pabuksat Emigrant qe kan deshtuar ne vendet pritese respektive. Kur ka trafik nga pala Greek Shan njeri ate Marksistin Km?

Pjer

ama pyetje !!!, te gjithe e njohin Palloshin, ku ka shqiptar dhe emigrant qe nuk e njeh.

TironciLebetit

Nuk e pjerdhin atehere…shkojne per te pare bukurite e Shqiperise dhe te gjatin e Kryeministrise. Vlora ishte mbushur me Rini Italione qe rrezik qe kujtojne se Valone eshte kryeqyteti dhe Ismail Qemali ende KM…A Pjerin…Pjerin mbete i marrosur pas pezzogrosove kur duhette marrosesh pas PJeshkave. Kape ene i shkuma party ne Durres, por Vloren lavderojne me shume…ca pret Mbahen Koncerte te Bukura ne Tragjas…

Kush do me mesu Cmimet e Durresit…10 Euro nata…ma lire se ktu ska askund thote Shiqpja:

Vlonjat

O i keq :grinning:, shejtan je shejtan!

TironciLebetit

Por jo mo Patriot se Babucin e dua fort …

Po ne vend te shkoj Ne Vatan e ti qepet Zeqos nga mbrapa se djale ne moshe eshte e mund te mbledhe me shume Pjeshka sec ha dot vete e ti dali ene atij ndonje thele Pjeshke ashtu Gabimisht kur Zeqos i mahiten dhomet… vret menien a e shajne Palloshin nga Aneta … kur Ngrefet Trau i Doganes…

E kape Patrioto, harxhon 3 evro e shqyhet duke ngrene nje vakt…po mos e thuaj te pakten se fukareshes Polake a Ruse i shkon 5-6 evro nje cocktail. Mire qe shkon ne Durres patrioto se kaq ekonomiqar sa eshte te shkonte ne Vlore ku nje dreke per 2-3 vete shkon 50-60 evro e darka 80-100 evro…do i nxirrte nam te keq Peshkut pa uje…e ti dhe une do ndryshonim Nick

Vlonjat

Shiko se ndoshta nje pilaf me leng fasule dhe nje qofte mund te kushtoje 2-3 €. Ka njerez qe bejne turizem aventure, nje çante shpine, udhetojne me linja publike, flene ne nje dhome me dy tre krevate dhe me te panjohur. Mendje mendje kjo dynja :wink:

Kthupi

Po flisja me familjen tani se kane levizur ne apartament te ri. "Ke keni komshinj?"i pyes. Ndonjerin qe njoh? Jo tha, nga gjithe pallati 3 familje jane shqiptare dhe njera e ka per ta dhene me qera, nuk rri vete. Te tjeret jane italiane, norvegjeze, franceze.

Bereqavers, pacim gjithmone, pacim gjithmone, ta terheqin kemben zvarre e mbase sjellin te tjere.

TironciLebetit

Kta qe thu ti jan adoleshent qe Bredhin me cante shpine …jane sportiv…por kur vjen week-end e djegin ene ata.
Po Pjerini jon duhet ta dije mire qe Pezzogrossot njifen ne vende te Spikatura e jo tek Qoftexhiu i kryeqzimit.

Pjerini nese do te kapi Pezzogrossot Shqiptar te mbertheje Bradin per qafe e ta coje tek Strofulla e Ariut, ku nje patate e skuqme te shko 7 evro dhe do ket fatin me taku Buall Mavrine a Kaptinmodhin e Monique…Aty mund te zgjidhet edhe problemi esencial i Peshkut, sepse VQ do te fluturoje prej Librarive si Hot Cake…dhe Peshku pa uje do bjere ne Monotoni.
Po ti Shkrimtar i modh …do me i shit Elitave VQ…dhe promovon Ngopje me 3 evro vakti? Pse mer Mol Kadarja 3 evro harxho per vak ne Shqypnie?Shifi ti LIbrat e Molit e VQ e Pjerinit…
Une po e ndihmoj, Bradi ti dali zot e ta coj tek Strofulla e Ariut ku Pezzogrosot ferkojne brrylat me njoni tjetrin

Vlonjat

Nuk e di a ke qene i azhornuar kohet e fundit po Bradi ka kohe qe shmanget nga keto takimet. Biles mua dhe Bredhit kur ishim heren e fundit ne brks na e tha si keshille/advise. Larg…tha, larg nga Lügner-at !

TironciLebetit

He se de o flas une Bradit se mu nuk ma prish…a e meno…qe Bradi tu e lidh me pezzogrossot Shqiptar zgjidh problemin madhor te Peshkut…sdo kete mo asnji VQ ne raft…FINI…

Vlonjat

Ti tani po na e hedh kshu si me spond qe do me shit apt.tend :joy:. Shaka shaka.

TironciLebetit

Po sigurisht qe do shesi apartementin e tij sa eshte ne kohe…para se nje pallat me i larte tja bllokoje pamjen nga Dajti bashke me freskun…
Po te jemi serioze e brenda temes…Italioni qe eshte shkasacazzo thote qe burre e grua ne Shqiperi harxhon all inclusive…jo nga operatori por nga vedi 2000 evro per 10-11 dite, ka shtuar disa kg peshe dhe eshte me mire se shume zona te Italise…ka shkuar 3 vjet rradhas…Eh mer Ralf Gjoni mer Hamza qe deklaron qe Greqia eshte me e lire Se shqiperia

Kthupi

Aman se kane mbetur pa shitur dhe ca :smile:

Ne fakt m’u be qejfi qe shoh kete lloj integrimi, per mendimin tim keto lloj levizjesh migratore bejne me shume per heqjen e imazhit te keq te shqiptareve dhe Shqiperise apo edhe “zbutjen” e shqiptareve sesa cdo lloj perpjekje tjeter.
Norvegjezet vijne deri ne Korfuz me 45€ bilete avioni dhe trageti nga Korfuzi ju kushton 50€ dhe ju duket shtrenjte. Kur te hapet ai aeropotrti I Vrionit dhe per nja 2 vjet vuuuu Saranda me norvegjeze :smiley:

Pjer

Tironco, u kenaqa me vidiot qe kishe sjelle ketu, sikunder dhe me komentet. Per pjeshken qe me rekomandon, ti e di qe plaku, nuk eshte me i ri, e si rrjedhim, luli nuk rri vigjilent gjith diten siç rrinte kur ishte i ri :grin:
Se e shajne Palloshin nga Aneta, une nuk bohem shume merak , se sa bohem per rradhet e gjata qe sjellin thyerjen/pezmatimin e pare te turistit (vendas apo i huaj).

Pjer

Nje pilaf me 1 qofte kushton 0;60-0,70 cent vlonjato, 2-3 euro kushton ne lokalin me lluksoz ne Shqiperi. Nje pilaf kudo kushton 50-70 leke. Ne lokalet lluksoze kushton 100 leke, 0,75-0,80 cent. Nje sufllaqe apo doner, kudo, kushton 120-150 leke, qe i thone 0,90-1,10 euro. Nje birre kriko 0,35-0,50 cent. Ne disa lokale lluksoze nje kriko kushton edhe 100 leke=0,80 cent.

TironciLebetit

Ajo qe kum pa un Babuc ne ket bot Jallane…ma mire leja Pjeshkave gjykimin per kapacitetin tat se ene ato nuk presin qe te jesh 20 vjec…po mbaje afer Zeqon and co, veres tjeter uno do i bojem rimorkjo per ate pune… Do me ferku brrylat me pezzogrosso…Strofulla e Ariut…e mos mbaj shenime cmimet aqe…Mol Kadareja firmos cekun ne fund te Darkes…

Kape i cik Syrin e Kalter sipas Mediave Kosovare. Atje kam qejf me kap ndonje cop toke e me jetu kur te plakem sepse ka ene Gabel qe bojne CEJF nga mengjesi ndarke…

Vlonjat

Po ky po qe eshte ndryshim. Tani mund te themi qe ne njefare menyre Shqp eshte stabilizim e siper. Kur te huajt ( jo nje e dy) fillojne dhe hedhin leke ne nje vend qe deri dje nuk ishte fare ne harten turistike do te thote qe gjerat jane ne rrugen e duhur. A ka pune per te bere? Ka plot por e rendesishme eshte qe shteti mos ti bjere ne qafe privatit. Te tjerat rregullohen.

Kthupi

Per mua problemi me Shqiperine nuk ka qene asnjehere mungesa e progresit, por ritmi. Mund te rendesh me gallop kali ose te zvarritesh si breshke.

Ai italiani ka hapur restorant ne Ksamil. Na ka ftuar nja 2 here per darke ne shtepi dhe komunikojme si shurdh-memece tha plaku se s’di italisht. :smiley: Me norvegjezet flasin anglisht.

gjembi

Prit kur te thote shkeraba qe grekt do leshojne m… nga aeroplani ne ate aeroport per ta sabotuar.

TironciLebetit

Ta duam Shqiperine dhe te jemi realist sa nje turist Italian…

kapo

Kompozitori i njohur shqiptar dhe bashkëshortja e tij braktisin Shqipërinë për Amerikën.

Kompozitori Shpëqtim Saraçi deh bashkëshortja e tij Mira Konçi janë larguar përfundimisht drejt SHBA-së.

Ju marrte Amerika me te mire!…

Eshte nje bekim si prej Zotit!…

kapo

Atdheu që të dëbon – Këto që vuajta 27 ditë në Atdhe nuk i kam vuajtur 27 vite jashtë Atdheut

Valltarja e njohur e Ansamblit të Këngëve dhe Valleve, Linda Kalemi, që jeton prej 27 vitesh jashtë Atdheut ka reaguar pas debatit që shkaktoi tenori Agim Hushi

Patriotizmi kujt i duhet ? . .Ate qe hoqa ne 27 dite s’e kam hequr ne 27 vite jashte…

Te dashur PATRIOTE. . do ju le me parrullen tuaj “Eja kontribo ne atdhe” …

Une po ju them : ”

Qe te dua , të dashuroj apo te kontriboj me pare duhet te EGZISTOJ.

Ju çfare beni per atdheun e shtresat ne nevoje, si e ngrini zerin, veç disa kokrrave ku jeni ne protesta ?

Ndaj njerez e artiste qe detyrohen te kthehen ne toke te huaj per te jetuar si njerez mos i perflisni,

mos dhunoni deshirat e idete e tyre…

Nderi i kombit vellezerit Frasheri jeten ne Turqi por zemrat ne Shqiperi…

Vaçja i kendoi atdheut por e mbylli jeten larg tij…

atdheu nuk duhet vetem ne atdhe …

atdheu te me kerkoje dhe jam pronto …

atdheu jo qe s’te kerkon e s’te degjon por te debon…

Perseri te duam ty ATDHE edhe pse krahet e tua te plagosura nuk na mbajne…”

image

TironciLebetit

Kjo zonja Kaposh, po ta lexosh…te plote Statusin… NUK E DI SE CFARE ESHTE VUAJTJA…cdo gje qe ankohet kjo jane Bezdira apo Inkonvenienca por Jo Vuajtje. Ky Brezi i Emigranteve nuk kane njerezillek dhe e trajtojne Atdheun si Burre a Grua te Dyte…e lene Burrin se gjeten nje Burre te dyte me te pasur.
Mos e censuro Kaposh, trego si ankohet per zhgarravinat ne Mure e farat e Lulediellit ne toke… TURP

Nderkohe ja Jeta e Nates ne Durres … ne syte e te huajve e vendalinjve

gjembi

S’kam shume kundershti per paragrafin e pare. Per pjesen tjeter, dihet boterisht qe jeta eshte vec e nates. Cfare rendesie ka nese bie era shellire se uji vjen me orar? Apo se nje pjese shume e madhe e popullsise mezi ja dalin per ushqime? Kastravecat si gjithmone…

TironciLebetit

Po tall kastrav ecin tani…cfar hyn shqiperia ne syte e te huajve me ATA qe skan buk me HAnger. turizmi tema. Jeta nates

zeqo

Gjembo, pse te shqeteso jata e nates ty! turizmi kto ka, nuk shkojn njerzit aty vetem per qofte e nje kriko birre.

TironciLebetit

Ja cmund te beni per 3 dite ne Durres…Lumturohuni qe vatani ecen perpara e boll u qate…

gjembi

Mua s’me shqeteson fare jeta e nates por me shqeteson qe kastravecat e dine jeten vec te nates. Jete nate behet kudo ne Mesdhe, nga Kroacia e deri ne Beirutin e bukur. Nuk e shpikem ne, as shkumen nuk e shpikem ne. Apo dhe ti po kujton, si shkeraba, qe une s’e dua shqiperine?

Turizmi eshte dhe sherbimi, jo vetem shkuma apo minifundet dhe vajzat qe buzeqeshin kur kalon X5.

salben
salben

Gjembi une nuk jam si ju qe shpifni. Une problemin nuk e kam a ka apo s’ka incidente neper 1% te plazheve tona. Sigurisht qe ka, sic ka gjithandej. Une e kam me deshiren e shfrenuar e te ndyre per ta bere gjithe artikullin sikur Pogradeci eshte ato 100 metra te qelbura rruge qe kishte pare ai vrroma te artikulli tjeter, kur pogradeci eshte ne fakt 99% e kunderta, si tek fotot qe tregoj une. Ashtu si dhe per saranden, ku joq, faqja me shpifese ne shqiperi, ekzagjeron cdo dite per nga nje plazh shqiptar per te erektuar refugjatet qe jane aq deshtake sa kulm te jetes kane moderatorin ne ndonje forum me 20 anetare, e qe gezohen po te zmadhojne te keqijat e shqiperise. ky eshte problemi, jo ka a s’ka probleme. Spilleja psh eshte nje nga plazhet me te pastra ne Shqiperi dhe une kete vit e vizitova prape. Joq kishte kapur nje kanal te vetem ne gjithe ato kilometra plazh, nje kanal larg zonave kryesore te plazheve, dhe shpifte me ndyresi refugjati te deshtuar se spilleja ishte plazhi me i ndotur ne shqiperi, sic shpifte ai ols topalli per pogradecin, e sic rremoni ju refugjatet deshtake foto te vjetra si cecua, qe duhej te kudnerpergjigjej me nje foto te nje viti me pare sapo shkroi dikush nje artikull kunder refugjateve si ai.

dafne

eshte interesante per ata , e di .( me duket mua interesante dhe e leverdishme qe jam shqiptare se lere te huajve ) sekreti i te ndjerit komod dhe te vlersuar te te huajve ne te jetuarin e mentalitetit shqiptare gjindet tek rregulli shoqeror qe praktikohet ketu , vemendja qe i kushtohet te huaj , koha per ate, perkushtimi i sinqert deri ne naivitet ,koloriti ditor ne komunikim qe i ofrohet e bene ate te huaj te perjetoj nje bote jashte standardit qe eshte formesuar .
shume here beje krahasime , vetem kete me ndodhe te telefonoj kedo dhe pa termin ta pres pas 10 min per caffe pse mua ma ka qjefi , vetem ketu me ndodhe ne 21 .00 te mbremjes te thrras tjetrin dhe ti them, a shkojme ne Tai massage ,te marr pergjigje pozitive dhe rruges per aty te prenotoj ardhjen .Vetem ketu, me ka ndodhe ne 10 te dites ne kohen me rentabile te punes te thrras tjeret a doni te me shoqeroni per X qytet ,te lene punen dhe cfardo obligimi qe kane dhe te te thene ,po .
Te mos flasim per raste emirgjente …
Shume here e mendoj sa jo individualist eshte ky mentalitet ,humb kohe nga jeta e tij ne sherbim te tjereve .
Kjo eshte per mua pika kyqe qe tropjet shqiptare i bene attractive per te huajt qe banojne ketu ,jo benifitiet financiare .

korriku

duket se tek ne kurohen ndaj sindromes se kohes, ‘alienation feeling’

Vlonjat

Le mos na fol se behemi zeher qy me mjes! Themi te marrim ndonje haber te mire nga vendi ine veç kur ta plasin keto gazetat shqyptare mu ne ball. U vra ky, u pedhunu kjo, plasi tumi sheshit ketu, u ca tubacioni atje…dhe ne top of it lexon ketu qe njerzit duhet me u çu naten me ble uje se nuk ka. Allah allah.
Lexon kete shtypin e huaj ketej per Shqyperine veç llafe te mira. Nuk dime kete besojme vlla. Genjen shqiptari atje apo kanadhezi ketu. Dilem :thinking:!

Br3dharaku

harron kryesoren apo e ben kastile? ai doli por nuk harroi te vinte ne dukje qe i hypi makines. Jo si ti e une dhe fqinjet tane arabe e indiane qe u grahim kembeve sa here na iken uji ose psonisim

Vlonjat

Ah po e harrova kete me siper. Standart e shkuar standartit. I hypen makines thjesht per te blere nje bidon uje. Bosi i Ures vajgurore qe te tregon si behesh i pasur dhe qe para ketij, Encyclopedia Britannica eshte veper diletantesh.

Kthupi

Ka disa lumenj qe derdhen ne det. Me lart, te kanali i Cukes eshte lumi i Bistrices. Ky ketu eshte lumi i Pusetes.