Rrëfimi rrëqethës i Lekë Frrokut: Vuaj makthet e kohës së burgut, takimi pas 30 vitesh me policin mizor

222 postime 9277 shikime 18 mars 2019 në 01:08 e pasdites
kapo

“Kam 28 vjet që kam dalë nga burgu, dhe e dini se çfarë ndodh me mua? Ditën jam i lirë, kurse natën vazhdoj të jem akoma në burg, sepse vuaj nga makthet e kohës së burgut. Dhe nuk kalojnë dy netë rresht pa m’u shfaqur një ëndërr e tillë: sikur shkoj në zyrën teknike, edhe pyes se edhe sa vjet burg më kanë ngelur. Herë më thonë edhe katër vjet e herë më thonë edhe dy vjet….”

Fytyrat e Kristo Vangjelit, Rrapo Dhimos, Maringlen Rrapit, Thoma Janos, Mark Pëllumbit e Zef Dedës, do të mbeten përjetë në mendjen e Lekë Frrokut. Janë personazhet që i kanë bërë shumë keq në jetën e tij. I kanë bërë aq keq, sa edhe sot pas rreth 50 vitesh, do të pranonte më parë pushkatimin, se sa të binte edhe një herë në dorën e tyre.

Në 4 shtator 1976, Lekë Frroku e pa veten me duar ndër pranga. Ishte vetëm 23 vjeç. Pak momente pas arrestimit, në degën e brendshme të Krujës, hetuesi i thyen dorën. Pak orë më pas, nga torturat dhe rrahjet me mjete të forta, i thyen dy brinjë e në fund, i rithyen dorën që i kishte thyer pak orë më parë. Akuzohej për “përgatitje për arratisje”, por edhe se ndiqte muzikën italiane.

Lekën e pritën në hetuesi, Kristo Vangjeli hetues i Ministrisë së Brendshme; Rrapo Dhimo, hetues i Ministrisë së Brendshme, Maringlen Rrapi, Thoma Jano, të hetuesisë së Krujës. “Kur më arrestuan, gjëja e parë që kanë bërë në hetuesi, është që më thyen dorën me hekura gjermane. Siç e sheh (tregon dorën), dhe sot e kësaj dite, nuk e kam në rregull. Pastaj, duke më shkelur polici, më thyen dy brinjë. Por asgjë nuk ishte thyerja e dorës dhe e brinjëve, krahasuar me rithyerjen e tyre. Dmth, kur e dinte që i ke të thyera, hetuesi t’i thyente për së dyti. Bile, edhe për së treti. Dorën e thyer, nga enjtja, nuk e zinin hekurat;atëherë ai i zbërthente komplet dhe pastaj i fuste nga lart. Kjo ishte vdekje. Po të më thoshin sot “Pranoji gjithëçfarë të themi, dhe do të pushkatohesh”, ose “Prano torturat, por mos prano akuzat”, automatikisht do të kisha thënë: “I pranoj të gjitha dhe më pushkatoni”. Sepse ato tortura, nuk mund t’i duroj më. Durohen kur je i ri me sa duket, saqë sot habitem edhe vetë”, rrëfen Leka në një intervistë për ”Zërat e Kujtesës”.

Gjyqi i Lekë Frrokut kishte zgjatur tri ditë e më pas. Ai u dënua me 17 vjet burg, me akuzën për arratisje dhe atë të shafaqjeve të huaja. Pas gjyqit, ai u dërgua në burgun e Spaçit. Pas afër 5 vitesh në Spaç, Leka u transferua në burgun e Ballshit, për t’u kthyer sërish në burgun e Qafë Barit, në vitin 1982.

“Në Qafë Bari kam përjetuar edhe përvojat më rrënqethëse. Na hipën në autobus, nuk e dinim se ku po na çonin. Arritëm në Qafë Bari. Drejtor burgu kemi pasur Edmond Cajën, i cili më vonë, u bë nën-kolonel në Ministrinë e Brendshme. Punonim si kafshë, por isha i ri atë kohë… Një minator duhej të bënte një front me bira, me martel. Po të mos i bëje, të fusnin në birucë. Në birucë të mbanin një muaj. Batanijet t’i linin vetëm nga ora 10:00 e darkës deri në 5:00 të mëngjesit. Në ora 5:00 të vinin e t’i merrnin dhe do të duhej të rrije në dysheme. 70 cm e gjerë dhe 170 e gjatë. Në atë birucë, fusnin nganjëherë deri nëntë vetë njëherazi. Stivë, mbi njëri-tjetrin si thasë çimentoje. Kishte vend vetëm për t’u mbështetur te njëri-tjetri, s’kishte vend për t’u shtrirë. Gjatë gjithë ditës, vetëm në çimento. Të linin vetëm 3 cigare në ditë: një në mëngjes, një në drekë dhe një në darkë. Duhanin tonë sigurisht, por komanda ta ndizte vetëm tri herë në ditë.

Revolta e Qafë Barit

Revolta ndodhi në 22 maj 1974. Unë kam pasur një polic roje në punë, që quhej Kujtim Karaj. Ishte dibran dhe një nga policët më të mirë. Pas revoltës, e çuan roje biruce në hetuesinë e Pukës, ku kishin çuar edhe të burgosurit e Revoltës së Qafë Barit, dhe prej tij mora vesh gjithçka që u bënë të burgosurve. Pra, bëhet fjalë kur arrestuan Tom Ndojën, Sokol Zef Sokolin, Lazër Shkëmbin, Bajram Vuthin e të gjithë të tjerët. Ai tregoi se si Toma, ngaqë i kishin lënë pa ushqim dhe pa ujë për katër ditë rresht, “ka rrëmbyer kovënku shtrydhej lecka e dyshemesë dhe i ka pirë ujin.” Ai më tha se Tomës i kishin nxjerrë njërin sy. Sokol Sokolit i kishin nxjerrë njërin sy dhe shpatullën. Të tilla pasoja mizore pati revolta e Qafë Barit.

Aq të rënda kanë qenë torturat, saqë Tom Ndoja dhe Sokol Sokoli e kanë pritur pushkatimin duke thënë: “Aman na pushkatoni! Mos na torturoni më.” Sandër Sokolin e këputi polici në shpinë. Ndodhi kështu: iu vërsulën dy policë; njëri e kapi Sandrin te koka dhe tjetri te këmbët, dhe e thyen në mes. Pra, i thyen shtyllën kurrizore. E lanë vdekur në vend. Nuk i dihet as varri se ku e ka. Eshtrat e Tomës e të Sokolit janë gjetur, kurse të Sandrit jo. Kjo ka qenë ngjarja më rrënqethëse e të gjitha viteve të mia të burgut.

Si filloi revolta?

Ndue Pisha nuk bëri normën në minierë. E morën policët dhe e lidhën. Ky, ashtu siç ishte, megjithë hekura, erdhi dhe u fut në kamp. Shokët e tij që ishin nga Tropoja, Lekbibaj a Shkodra, e rrethuan dhe nuk e lanë policinë ta merrte. Ky është momenti kur nisi revolta. I kemi nxjerrë policët dhe oficerët jashtë dhe për 12 orë, kemi qenë pothuajse të lirë. Pas kësaj, ka ardhur me helikopter një i Ministrisë së Brendshme, Agron Tafa besoj se quhej. Ai dha urdhër që për dhjetë minuta, të dorëzohen ata që kanë emrin në listë, “përndryshe, do të hapim zjarr në gjithë kampin!” Dhe që të mos ndodhte kjo, për të mbrojtur të tjerët, kush kishte emrin në listë u dorëzua. Pra, ndryshe nga revolta e Spaçit, kjo qe krejt spontane dhe zgjati vetëm një ditë. Pastaj vinte Edmond Caja në kamp dhe kapte njërin prej nesh, psh Ramiz Memçen që ishte shkrodran dhe shoku im, dhe jepte urdhër: ”Rriheni!”. Policët, ndërkohë që e rrihnin, pyesnin njëri-tjetrin se çfarë ka bërë, pse po e rrihnin. Nuk e dinin as ata vetë se pse po e rrihnin. Dmth, krejt kot, për të krijuar terror.

Një ngjarje tjetër nga Qafë Bari: na zhvishnin në mes e sipër lakuriq, për të na kontrolluar. Kjo punë si dimër, si verë, po njëlloj. Dhe e bukura ishte, se polici, edhe pse unë isha lakuriq, më kontrollonte me duar, a thua se kisha fshehur gjë nën lëkurë. “Ore, – i thashë, jam lakuriq!” Dhe polici i nxehur më tha: “Ju jeni armiq! Ju e futni dinamitin edhe në trup dhe e lëshoni kundër nesh!”

Kam 24 vjet që kam dalë nga burgu, dhe e dini se çfarë ndodh me mua? Ditën jam i lirë, kurse natën vazhdoj të jem akoma në burg, sepse vuaj nga makthet e kohës së burgut. Pra, në një farë mënyre, vazhdoj të jem akoma në burg. Në ëndërr jam o në Spaç, o në Ballsh, o në Qafë Bari. Dhe nuk kalojnë dy netë rresht pa m’u shfaqur një ëndërr e tillë: sikur shkoj në zyrën teknike edhe pyes se edhe sa vjet burg më kanë ngelur. Herë më thonë edhe katër vjet, e herë më thonë edhe dy vjet.

Një dajë të gruas sime, Dodë Gegë Bajraktari quhej, e kisha në burg. Ishte prej Manatie. Kur ndodhi revolta në Qafë Barit, Konstandin Gjordenit i gjuajti policia dhe i ngeci plumbi në sup. Doda e mjekoi. Pas revoltës, Dodën e futën në birucë ngaqë mjekoi Kostandinin. Kur ka dalë, ju betohem se ato pantallonat e kuqërremta të burgut nuk i hiqeshin dhe jam detyruar t’ia pres me gërshërë, bashkë me benevrekët e pambukut që mbante nën to, sepse i kishin ngjitur në mish prej gjakut. Aq fort e kishin torturuar. Mbaj mend Dodën që më tha: “Më janë dhimbsur policët, se po u shkonin djersët çurg duke më rrahur.”

Burgu i Ballshit…

Në Ballsh nuk punohej. Na jepnin 600 gramë bukë dhe gjellën që ishte ujë. Më ka ndodhur që kam gjetur krimbin në spinaq, të zier në të, dhe kur më ra në pjatë, ndava krimbin veçmas, dhe hëngra spinaqin. Por në Ballsh ka pasur dhjetëra që kanë vdekur nga uria. Po të mos kishe ndihma nga shtëpia, ishe i marrë fund.

Një kushëriri im, Nikollë Zefgjoni, në burg thoshte: “Zotit nuk i dua tjetër, vetëm të më nxjerrin e të ha jonxhë e të mbush barkun.” Aq e madhe ishte uria. Kur shkova në Ballsh, Nikollën e gjeta atje. Unë nuk isha mësuar me uri, por atje kuptova se uria ndahet në tri faza: uria, zia, dhe babëzitja. Unë kisha marrë ushqime me bollëk nga Spaçi dhe i thashë Nikollës: “O Nikollë, po ziejmë nja gjysmë kile makarona!” “Çfarë me i ba?! Me i fut në vesh? Nuk më dalin.” – tha Nikolla. “Por po ziejmë një kile atëherë.” – i thashë. “Nuk më dalin,” – tha. Si përfundim ziem dy kile makarona me një litër vaj ulliri në një tenxhere tetëkilëshe. Unë hëngra dy garuzhda ndoshta, kurse pjesën tjetër e hëngri ai. Ju betohem se nuk la më shumë se tri gisht makarona në fund të tenxheres. Bile edhe kur u kthyem nga apeli, e pashë të shkonte prapë te tenxherja. Pas disa ditësh, kur u ngop, nuk mund të hante më shumë se një garuzhdë a dy.

Persekutimi i familjes

Baba më vdiq në vitin 1985, kur unë ndodhesha në burg. Vetëm 13 njerëz i shkuan në varrim. Baba e kishte bërë vetë varrin, dy vjet para se të vdiste; e dinte se unë nuk do të lirohesha sa kohë ai të ishte gjallë. Dhe kur vdiq, shkuan për të porositur arkivolin, dhe kryetari i kooperativës iu është përgjigjur: “Do të shkojmë të presim plepin, do ta sharrojmë, dhe do ta lëmë të thahet.” Pra një punë që donte shtatë a tetë ditë. Shkurt, as arkivol nuk i dhanë. E dyta: Sigurimi i Shtetit regjistronte emrin e gjithkujt që guxonte të vinte në mort. Njerëzit kishin frikë, ndaj edhe shkuan vetëm 13 vetë në varrimin e babës. Kurse para dhjetë vjetësh, në varrimin e nënës, më erdhën 500 vetë.

400 vetë në burg për Çelentanon

Një pjesë e akuzës ndaj meje ishte edhe pse kisha dëgjuar Çelentanon. Janë 400 vetë që janë dënuar në atë kohë me burg, vetëm pse kishin dëgjuar Çelentanon në Shqipëri. Pas vitit 1990 madje kanë krijuar dhe një shoqatë. Kishte raste kur mundeshim të shihnim në televiziorin e dhomës së kulturës ndonjë stacion ialian. Një herë na zuri polici duke parë Celentano-n, Morandi-n e të tjerët, na futi në birucë. “Bëjmë grevë urie,” – i thashë Sherifi Merdanit, sepse po të ishe në birucë e të kishe shpallur grevë urie, nuk të rrihnin, sepse komanda njoftonte me shkrim Ministrinë e Brendshme se “filani dhe filani janë në grevë urie”. Pra, nuk na rrihte kush.

Sa erdhi polici për të sjellë ushqimin, unë i thashë: ”Jam në grevë urie!”. Por Sherifi nuk qe dakord; donte të hante. Unë u përpoqa edhe njëherë dhe i thashë: “Shpall more grevën, se të rrahin!” Ai nuk ndërroi mendje. Në rregull. Hëngri mëngjesin dhe hëpërhë nuk e prekën me dorë. Po kështu edhe drekën. Por në darkë erdhën dhe e rrahën me sa fuqi që kishin. E rrahën me dru stufe. Dhe po ta shihni me kujdes Sherifin sot, ka tre fraktura në kockën e ballit, në tre anë të ndryshme. Këto shenja janë pikërisht prej kësaj rrahjeje për të cilën po ju tregoj. Pastaj e morën dhe e çuan në infermieri dhe nuk e kthyen më në birucë, por frakturat i mbetën. Aq e rëndë qe, sa Sherifi thoshte: ”Unë as kur të lirohem, nuk do t’i dëgjoj më ato këngë!”

Takimi pas 30 vitesh me policin mizor

Nikollë Uka, ishte polici që e këputi në shpinë Sandër Sokolin. Plus që rrahu edhe të tjerët. Për Nikollë Ukën kisha dëgjuar që kishte një goxha klub në Dardhë të Pukës. Ka qenë viti 1996, kur shkova në klubin e tij, i shoqëruar me dy njerëz të tjerë. Pasi biseduam dhe i tregova këtyre dy shoqëruesve se kush ishte i zoti i lokalit, ata më thanë: “A mund t’ia thuash përballë, sy ndër sy?” “Po” – i thashë. Klubi ishte i madh, dykatësh. Hymë brenda. Për fat, atë çast, u ndal një autobus i Shkodrës dhe pasagjerët u ndalën për të pirë ndonjë kafe a ndonjë gjë në lokal. Kur na solli birrat, Nikolla më pa dhe u hodh: “Lekë, jemi shokë, dashamirë…!”

“Kur u bëre shoku im ti?! Ty të ka pjellë Nexhmija prej hundësh.” – i thashë. Ndërkohë po më dëgjonin gjithë pasagjerët e autobusit. Të them të drejtën, edhe frikë pata, se në mos ai, ndonjë shok i veti, mund të vinte dhe t’ma këpuste me levë kokës.

“Ti ke këputur Sandër Sokolin në kurriz. I ke marrë jetën. Ke rrahur me qindra të burgosur. Ti duhesh vrarë; s’e meriton të jetosh!” – i thashë pastaj. Ai s’foli. Deshi të na ofronte birra, por unë nuk pranova në asnjë mënyrë dhe u ngrita e dola.

Kujto.al

Intervista është marrë nga cikli “Zërat e Kujtesës”, me autorë Luljeta Lleshanaku dhe Agron Tufa

Pjer

interesante dhe e dhimbeshme

Yeriho

Sikur hanin buke gruri ne burgje keta? Meh, bej pasim…

Alba2265

Ne kemi qene nje kopje e bashkimit sovjetik Nd te cilin u kryen krime te llahtarshme nga kamunistat dhe ata ishin me liberale se ne .

arb

Kjo qenka si hartimet qe sjell ai Leo… shume banale ! Ngelet duke na risjell e risjell te njejtin banalitet anti-komunist ! …apo ne rast nevoje thuaj…genjejme veten me kuceder komuniste e parajse kapitaliste !

Arban

Nuk e di pse shqiptaret nuk e kane kulturen e kerkimit te ndjeses. Ne Shqiperi nuk eshte bere gjeja me minimale, mire qe nuk u denuan krimet e komunizmit, po as nuk u kerkua falje per to.

arb

Cilat krime? Kujt ti kerkohet falje?

Arban

Sa vjec je ti? Me duket se nja 40, me sa mbaj mend une nga ajo tema e shendoshjes e stervitjes.

InkuizitoriMoth

edhe arbi spermatozoid i ngambrapa 90-tes qeka? un e kujtoja dora jon?

Arban

40 eshte spermatozoid ngapara, si puna jone.

InkuizitoriMoth

eshte nje menyre te theni qe demokracia e ka gjet akoma qyrrs 10 vjeçar, dmth pa pervoje personale per te gjykuar ngjarjet perreth.

Yeriho

Teme banale, jete banale, na mbyti banaliteti!

Arban

Edhe mua qurrash me ka gjetur, 10 vjec isha kur vdiq Dulla. U qurravita kur vdiq, duke pare shoket e klases ne gare me njeri-tjetrin kush te qante me shume.

arb

mondo difficile … vita intensa… felicità momenti

Yeriho

bepositive…becool…behappy

arb

edhe? Ik mos na hap barkun me krime komunizmi ! Kur te gjesh sa persona ( jo 400 ) por 1 i vetem qe eshte denuar me burg se ka degjuar Celentanon hajt se flasim pastaj sa vjec jam une ! Deri ateher… lart e me lart flamujt kapitalist shok i nderuar!

InkuizitoriMoth

Apapapa ç’na e kujtove kte ngjarje. Kjo vdekje ishte ngjarje qe hante buke veç, aty kam kuptu qe i tere njerzimi eshte ne gjendje spermatozoidi ne raport me ke komandon, qanin edhe te rriturit si qyrrashe, biles edhe ata qe kishin arsye te qeshnin. Por per spermatozoidet vlen shprehja “arsyeja e mos arsyes”.

InkuizitoriMoth

Arb kape kte monoloqe qe duhet ta kete thene marksi ose shok enver si epigrame per tu vene tek Monumenti i Kujteses:

-E ke bere kete gje! - me thote Kujtesa.

-Jo, nuk eshte e mundur ta kesh bere kete! - me thote Krenaria.

Si perfundim fiton Krenaria.

Arban

Domethene per ty krim eshte vetem po te te kene futur ne burg pse ke degjuar Celentanon? Nga i gjen keto me qafsh. Apo i ka komunizmi keto thuaj.

arb

9Une nuk gjej asgje more shok ! Ne shkrim eshte sjell si krim i komunizmit 400 persona te denuar me burg se degjonin Celentanon ! Une komentova se kjo e te tjera ne kete sjellje jane genjeshtra banale per te mallengjyer injorant e debil qe vete i prodhojne keto mashtrime duke e ditur mjaft mire se cfare po bejne… po peshkojne !! I ka kapitalizmi keto…del ndonje e komenton(peshkohet)…papapapa sa i keq ai komunizmi bre…te fuste ne burg se degjoje kenge apo se thoshe nuk ka patate …vuuu lotet …te shkretet te burgosur qe vuanin ne burgje !! Nje ze nga salla degjohet : po ne burg ishin bre…ca behet ne burg? Vuhet pra…

arb

Non puo piovere per sempre…

Arban

Mua nuk me duhet shkrimi qe sjell Grande Kapo per te ditur krimet qe ka bere komunizmi. E njoh si sistem, ose me sakte njoh stalinizmin enverian (e beri maoizem me vone deri diku), njoh njerez qe kane vuajtur, kam sy dhe lexoj njerez me integritet (te te kujtoj per shembull cfare I kane bere Mitrush Kutelit). Nese do deshmi publike per shembull, merr ate te Vaske Orgockes, vellai I Dhimiter Orgockes. Qe mos nxjerresh si justifikim qe ishte ballist apo diversant. Ma thuaj, cili ishte krimi i tij per te cilin u denua.

InkuizitoriMoth

Ti ja kerkon nje spermatozoidi ta thote ate qe se thote dot vete penisi! - i Modhi :smiley:

gjembi

Te merresh me arb eshte njelloj sikur merresh me shkeraben. Arb nuk e di qe ishte dhe ne kushtetute neni per agjitacion e propaganda. Apo qe denoheshin njerezit per “shfaqje te huaja”.

arb

Kot sa na bere te lexojme me shume banalitete…histori me minj ne biruce e me hetues me sy te eger e me police qe te rrahin ne burg ! Me qe e lexova historine , kete e kane denoncuar shoket e tij nuk eshte se i erdhi komunizmi te dera, e dyta keta te ndajne mendjen njeher…ishin apo jo disident ne ate kohe? ishin anti-komunista? Se ka gallate…kur flasin per ate kohe thone jo…me kane denuar kot…pas 90’ u shenuan te gjithe si anti-komunista ! Kush ka qene anti-komunist ka humbur luften, te njeten gje do te bente ai komunisteve nese ai fitonte(ndoshta me keq) e nuk ka njeri perse kerkon falje, por i shtrihet dore e paqes ( sic ndodhi ne 90’,kur komunistet u dorzuan pushtetin paqesisht )! Kush nuk ka qene anti-komunist dhe pretendon se eshte denuar kot ne ate kohe por pas 90’ u be i persekutuar politik nuk meriton asgje , as falje e as shtrirje dore (jane keta qe mbushin njerzit me peralla e banalitete). Falje u kerkohet vetem atyre qe jane denuar apo perndjekur pa te drejte ne ate kohe sic ne c’do kohe ( keshtu thote kapitalizmi ) !

arb

Po mire moj shoqe…na i sill ti njerzit e denuar me burg per Celentanon apo per “shfaqje te huaja” dhe u kerkojme falje !! Ne se nuk i gjen keta njerez, kerko falje ti …e hiqe kete shkrim idiot qe fyen inteligjencen me minimale !

Arban

A, domethene per shembull, historite me holokaustin jane banalitete, me minj e me biruca e me SS e me kapo qe te rrahin. Kur te fusin ne burg se te kane spiunuar shoket nuk eshte krim komunizmi, vetem kur te spiunion gruaja eshte. Une prandaj te solla shembull jo antikomunisti, qe te mos nxirrje kete muhabetin e ballisteve e te humbjes se luftes e me te e te thashe. Mos shko me larg, shih shoket e vet, si I hoqi qafe te gjithe. Apo edhe ata ishin antikomuniste e te spinuar nga shoket. Kush t’i kete spiunuar Beqirin me Kadriun? Mehmeti me Ramizin them une.

Yeriho

Jam edhe une dakord, gjembi. Hiqe kete shkrim qe fyen inteligjencat minimale!!!

InkuizitoriMoth

arb komunisti dhe fuksat komuniste, dmth ateiste, e kane eleminuar me duar e tyre te vetmen pergjigje se pse krimet. Ateistet e mohojne “mekatin origjinal”, por jane po ata vete qe e vertetojne ekzistencen e tij.

arb

BO BO !! Lere fare more shok se ti nuk di per cfare flet ! Kundershton kot pa patur hic idene e asaj qe thuhet ! Po si mundet njeher??? Kur flitet per holokaustin…nuk flitet per minj ne biruca e per kapo qe te rahin o shokkkk …flitet per shfarosje , per djegie te njerzve(burra,gra,femij) te gjalle brenda ne furra !! A e kupton se per cfare flet? A e kupton ke kishin perballe komunistet (edhe ata shqiptar)? Lere fare…kerko burime te tjera info qe te mesosh te llogjikosh me koken tende!

Arban

Futja pordhes, se kur te hyn dogma ne koke, eshte me keq se kur te hyn huri ne b… Nga e gjete kete qe kur flitet per holokaustin na u flikta vetem per shfaqosjen dhe nuk flitet per vuajtjet, torturat, te ftohtin dhe sidomos, besoje apo jo, gjeja me e keqe thone eshte uria. E mbi te gjitha per kafshet me fytyre njeriu qe i shkaktonin atyre qe duhej te ishin njerez si ata gjithe keto vuajtje. Ke lexuar vertet ndonje liber me deshmi nga te mbijetuarit. Te rekomandoj une ca.

Arban

Nuk e kuptoj vertet mohimin, vjet ngaqe jane qorra, apo eshte njefare shfajesimi i cuditshem nepermjet mospranimit te fajit (krimeve). Nejse, kjo qe ben ky, meqe jemi edhe te Holokaustil, eshte njesoj si ajo qe tha ai oficeri I larte nazist ne Nuremberg ku shfaqen pamjet e Aushvicit. “Propagande”, tha.

arb

Booo …ca u ka bere kapitalizmi ju !! Ju as Fevziu qe u riti me kete mendesi nuk u mer me ne dorzim! O shok, uria e vuajtjet nga i ftohti apo i nxehti kane qene pjese e jetes ne ato vite, sigurisht qe ne kampe perqendrimi do ndihej akoma me shume kjo apo edhe dhuna e gardianve! Nuk ishin kampe pushimi or shok por perqendrimi ! Njrzit vdisnin per buke jashte e jo me brenda burgjeve e kampeve! Ajo qe e ben krim kunder njerzimit nuk jane keto, por eshte ne fillim ideja e zhdukjes se nje populli ne baze race (vetem ideja perben krim, nuk ka nevoje per dhembe te shkulur e lote te derdhur o i mallengjyer), e me mas praktimi i kesaj ideje ne menyre sistematike ! Tani une nuk do zbras timen te mbush tenden…ik e kupto ato qe lexon ! Dhe qe te mos me mbetet merak…na i gjej ti njerzit e denuar me burg per “shfaqje te huaja” e se shikonin tv italiane qe tu kerkojme falje demek ? Jo per gje…por na e shpifet me keto banalitete!

korriku

pushimet e 15 diteshit ne plazh, ne kabina kompensate. Kishte madje edhe opsion ne cadra te medha ushtarake.
pushime ku mbushej uji me krahe, ku ngrihej gjysma e shtepise me vete ne spondin e kamionit prenotuar nga 2-3 familje, e te tjera e te tjera,
pushimet e vitit keto.
na hapet barkun me vuajtjet e burgut, burgjet prandaj jane burgje

Arban

E di, ti ishe trim me flete, ti gjithe diten te italiani e mbaje televizorin dhe barsetat dy gisht poshte kockes se Partise. Ti ke qene Xhon Lenoni i Shqiperise. Po ku lexove qe une fola per “krim kunder njerezimit”. Qe ta thithesh pak per cfare e kam fjalen, po them qe te pakten edhe pese veta me shume te kishin bere ate qe beri Liri Belishova, e vetmja qe ka kerkuar ndjese, edhe pse vuajti vete. Apo edhe Lirine komuniste qe 13 vjece do ta nxjerresh antikomuniste, ti komunisti i tastieres dhe i pilafit.

gjembi

O versioni ne Britani i oidriso, shko more… bej nje xhiro ne Korene e Veriut. Pse harxhon kohen ne djepin e kapitalizmes?

Qe te te fyhet inteligjenca, duhet ta kesh ne fillim. I ka kapitalizmi keto, te lejon te hedhesh gure ne lumin e internetit pa te hyre gjemb ne kembe.

gjembi

Ja toci i kukulles enveriste ne Britani (se komunist nuk eshte hic fare), bashke me shoqen e tij ne Amerike qe e pranon me gojen e tij sa parajse ishte komunizmi i tij. E cuditeshme si Amerika e ka mbyllur nje sy. Te gjithe ish xhelatet jane mbledhur ketu, megjithese nuk lejohen te vijne sipas rregullave.

Alba2265

PPSH si organizate kriminale e themeluar nga serbet duhej shperndare ashtu si Gorbachev shperndau PK ruse .gjithe hafijet qe bene krimet e pershkruara me lart perbejne power base te PS e ne nje menyre apo tjeter jane perseri ne pushtet .

korriku

komunizma nuk e ka pohuar ndonjehere si te demshme parane e mireqenien, perkundrazi varferia i eshte imponuar, ama paraja e pasuria nuk bejne domosdoshmerisht njeriun gjembi
le te themi qe komunizma eshte e veshtire dhe njeriu tejet i papersosur keshtu sic eshte krijuar

InkuizitoriMoth

korrikse, ne fakt ty te eshte hap fundi i barkut, ndersa arb holokaustit (dhe Stalker) i eshte hap fundshpina!

InkuizitoriMoth

nje nga teorite me te nyta ngambrapa eshte teoria e superioritetit te holokaustit mbi çfarosjen komuniste, e cila ka qene superiore ne cilesi dhe sasi ndaj holokaustit. Eshte e kuptueshme dhe e falshme per hebrejte qe mbrohen ne kete menyre qe te mos perseritet gjema qe ju ra mbi koke, por kto lloj qelbsinash tip arbi dhe korrikse me shoke shume edhe ne blog, e kane hallin ne vend tjeter. Ne qoftese nuk kane motive konkrete, atehere jane koqe kanari, te shpelare nga trute per shkak propagande gjasme fele te majte.

Arban

Une nuk po beja ndonje krahasim sasior apo etik a ku e di une cfare mes Holokaustit dhe shfarosjes komuniste. Thjesht me habiti ai budallalleku i tij qe i quan historite me minj e biruca banalitete. Ajo qe me ngre nervat eshte pandjeshmeria. Dikur kam debatuar edhe une me dike ketu per punen e gulageve dhe te kampeve te perqendrimit, i kam thene qe nuk jane njesoj. E kam gjetur edhe mbeshtetjen nga dikush me vone, nje studiues perendimor qe thoshte qe nese komunistet vetem te shfarosnin, nazistet benin dicka qe dukej ne thelb absurde: te poshteronin para se te te zhduknin. Nejse, sic e thashe, nuk ka rendesi fare krahasimi. Duhet kerkuar falje per krimet. Japonezi vonohet dy minuta ne pune dhe perulet deri ne toke per te kerkuar falje, shqipoja vret e shkaterron me mijera jete dhe e hedh shurren perpjete me krenari.

arb

Shume zhgenjyese ! Shoket gjithe naten u menduan, por nje emer nuk na i sollen ! Te pakten nje anti-komunist qe eshte denuar me burg sepse degjonte Sanremo apo Celentano, nje anti-komunist qe eshte denuar me burg se ka thene qe nuk ka patate…apo nje qe eshte denuar me burg sepse beri kryqin apo lavderoi allaun. Te tjerat shok jane muhabete kot( si puna e komenteve anti-komuniste), qe ka 30 vjet qe i degjojme, jane tallash per injorant qe mallengjehen si me telenovelat turke…banalitete !!

Leo

mua me pelqeu me shume se sa shkrimi i Leo-s… ky eshte shkrimi i dhimbjes…nuk e imagjinoj dot te te rrahin sepse ndegjon celentanon…e kupton ku kishte shkuar urrejtja ndaj njeri tjeterit? e kupton sa fare pak vlente llogjika? ishim njerez po nuk kishim humanizem, se virtyte jo e jo…e nga ana tjeter ishim po bashke neper festa, socializmi na donte te bashkuar per te spiunuar me shume njeri tjetrin, vuuu qokat, te bashkuar perhere nderkohe qe jashte asaj fasade te shqiperise socialiste ishte nje vuajtje pa fund…nje sistem qe te detyron te behesh spiun, te shash gjakun , vellain…nje sistem qe nuk e di na ka lene shume trauma…

Leo

meqe deshiron ja po te te them une nje ngjarje konkrete:

gjyshin e tim ati e pushkatuan sepse i tha shokeve te tij qe qeveria komuniste ishte qeveri kurvash. Shoket e spiunuan tek partia, se keshtu te mesonte partia atehere, doren ne qafe e gishtin… dhe partia e arrestoje, e pushkatoi dhe la dy femije jetim. Njeri nga ata dy femije ishte gjyshja ime qe ne ate kohe ishte vetem dy vjeç… Gjyshi im per tu martuar me gjyshen time u detyrua te shkoi kunder familjes… im ate qe donte te vazhdonte muziken se vazhdoi dot sepse vinte nga nje familje kulakesh…e derguan ne Mengaj te punonte ne miniere… nje ngjarje qe me ka treguar me ka ngelur ne mendje…ishte duke shkuar tek banda e qytetit meqe i binte saksofonit dhe nje nga ata komunistet e flakte qe e njihte si fytyre , e ndaloi per tu komplimentuar per mjeshtrine e time ati e me pas beri ate pyetjen qe te bejne gjithmone ne Shqiperi: djali i kujt je ti? dhe kur im ate i pergjigjet ky ja kthen: “aha ti qeke nipi kriminelit”…

Si mund ti pergjigjesh nje personi qe pa te njohur po te gjykon per nje gjysh qe nuk ke njohur dhe me e keqja qe as ai ska njohur?

Astrit_Tazo

Keto historite e ketyre qe jane denuar ne komunizem, jane si puna e historive te emigranteve dhe perrallat qe tregojne andej per azil. Arrijne deri aty, si ai ne SHBA, qe thoshte qe ishte i krishtere e ne Shqiperi, me shumice myslimane, kishte jeten ne rrezik. Ndersa ai tjetri thoshte qe vinte nga minoroteti grek, dhe ne Shqiperi te vrasin po te flasesh greqisht, dhe marrin shembujt e kacifas apo ku di une cfare tjeter.

E njejta ghe dhe puna e prostitutave. Po te fillosh te hapesh muhabet, te gjitha te tregojne pak a shume te njejten histori, qe kane nje femije ne shtepi per te ushqyer, (edhe kur s’kane) qe i rrihte tutori apo burri per vdekje (edhe kur s’ka ndodhur) dhe qe fati i keq i ka nxjerre ne rruge. Nderkohe qe ato te shkretat qe e kane pasur vertet kete fat jane pak.

Po ashtu dhe puna e ketyre. Te njejten histori tregojne te gjithe, qe kishin prinder intelektuale qe ishin denuar sepse folen kunder regjimit e me the te thashe. Te gjithe keto histori tregojne, deri kur del ndonje koleg i prindit, dhe tregon qe realisht e kishte kapur regjimi duke vjedhur per te disaten here, dhe ne nerva e siper deshperimi, gjate arrestimit, shanin edhe qeverine, dhe shtoheshin te akuzat. Por jo se nuk ishin hajdute. Ndersa ata qe kane vuajtur vertet per arsye te tilla kane qene me pak se c’i ekzagjerojne keta genjeshtaret, e ne fakt komunistet kane ekzekutuar me pak se c’ekzekutonin ata para komunisteve, ballistet e zogistet.

Leo

ju te majtet vdisni per …

Astrit_Tazo

Shoku, nuk te thote njeri bir krimineli kot me kot, pa arsye. Tani, po te shkosh ne burg, te gjithe kriminelet thone qe s’kane faj. Dihet ajo. Tregonte njeri qe kishte pare nje plake qe qante te dera e burgut. I keputi shpirtin. E pyeti: “C’ke o neno qe qan. Si te te ndihmoj?” I tha plaka mes loteve: “Me kane arrestuar djalin.”. E pyeti tjetri i prekur: “Po per cfare?” Plaka iu pergjigj me ngasherim: “Vrau njërin”.

Leo

Flet seriozisht?
Shqiperia kishte mbi 20 mije te burgosur me nje popullate prej 3 milion banore… per te bere nje shembull sot italia ka rreth 60 mij te burgosur me nje popullsi prej 60 milion banore…tani…mendoj se je dakord me mua se shifra te tilla nuk jane te hedhura kot dhe se komunizmi sta pertonte me te futur ne burg per llaf goje…

Astrit_Tazo

Ato shifra i besoj kur t’i thote dikush qe nuk thote “me 21 janar u vrane nga afer me cadra pistolete”. Kur kam prova qe dikush eshte aq funderrine sa te genjeje per gjera te tilla, eshte 100% e sigurt qe genjen dhe per te tjerat.

Leo

nga kenvedshtrimi im me 21 Janar 2011 jane vrare 4 te pafajshem te ciles as sot nuk gjejn paqe e drejtesi e shfrytezohen nga politika si djathtas si majtas…
Une e mbaj mend shume mire ate periudhe kur shumica e shqiptareve thoshte shteti eshte shtet po e cenove te vret… jam kunder ketij mentaliteti mesjetar… mendoj se shteti eshte krijuar per te bere interesat e qytetareve e jo per te dale kunder tyre apo me keq akoma per ti ngrene koken qytetareve…
Kush gabon paguan, e te rikujtoj se ata qe vrane ata bij nenash qe te vetmin faj qe kishin ishte se protestonin kunder PD-LSI dhe korrupsionit e donin te hidhnin ate qeveri…ata persona qe vrane keta te pafajshem jo vetem sot e kesaj dite jane te lire por punojne per partine ne pushtet!!!

Astrit_Tazo

mire, meqe je per liri, ik tani dhe vazhdo ankohu se pse njerezit perdroin drone nga lart dhe i nxijne faqen protestave te opozites duke treguar se sa pak morra kane me vete

Leo

meqe te pelqejne faktet ja dhe faktet:

Sipas një raporti të publikuar në 2016 nga Instituti i Studimeve për Krimet dhe Pasojat e Komunizmit (ISKK) në Shqipëri, të burgosurit politikë ishin 26.768 burra dhe 7.367 gra.

Sipas shifrave zyrtare të hartuara së fundmi nga institucionet qeveritare përgjegjëse për dhënie kompensimi për dëmet e shkaktuara gjatë periudhës së diktaturës, intenrnimet me vendim ishin 12,500, një shifër kjo që nuk konsideron të miturit, fëmijët e të burgosurve. Sipas një raporti të publikuar në 2016 nga Instituti i Studimeve për Krimet dhe Pasojat e Komunizmit (ISKK) në Shqipëri, në periudhën 1944 – 1990 të burgosurit ishin 59.009. Sipas të njëjtit raport të vdekurit për shkak të kushteve të internimit ishin 7022.

ja dhe linku qe nuk eshte RD … http://bunkart.al/2/database

Astrit_Tazo

po pra, per 50 vite kane qene aq te burgosur, gjithsej, ne pese dekada. Ata para komunisteve vrane gati 20 mije per 3-4 vite. Komunistet moren hak kur erdhen ne pushtet. Dhe kjo shifer qe solle perfshin edhe ata qe ishin kapur disa here duke vjedhur, dhe gjate arrestimit shanin qeverine dhe sharja u shtohej te akuzat si agjitacion dhe propagande, duke i kthyer ne te burgosur politike. Por ama s’ua heq faktin qe ishin kriminele. Jo te gjithe, sigurisht. por nje pjese e mire, po.

qemal

Problemi shqiperis eshte ligji " lustracionit" , nxjerr " lakuriq" shume e shume shqiptare, 95% te politikanve, bisnesmenve, e gazetarve , nuk po fus “drejtesin” se ishte 100 %, sot pas shume viteve besoj se eshte ulur pak %.

Leo

Në arkivin e Ministrisë së Brendshme deri në vitin 1990 rezultojnë të dënuar 25 mijë të burgosurit politikë, por duke qënë se mungojnë statistikat e të dënuarve të periudhës nga 1945 në 1946 dhe të dënuarve me dënime të vogla, besohet se të burgosurit politikë në Shqipëri kanë qenë mes 30.000 dhe 34.000. Sipas një raporti të publikuar në 2016 nga Instituti i Studimeve për Krimet dhe Pasojat e Komunizmit (ISKK) në Shqipëri, të burgosurit politikë ishin 26.768 burra dhe 7.367 gra, të burgosurit e vdekur në burg për shkak të kushteve të burgjeve ishin 984, dhe 308 të tjerët humbën aftësinë e tyre mendore. Sipas të njëjtit burim 5.577 burra dhe 450 gra u dënuan me vdekje dhe u vranë. Trupat e të burgosurve që ekzekutoheshin ose vdisnin në burg gjatë punës së detyruar apo nga sëmundje, nuk iu ktheheshin të afërmve.

Te burgosur politike domethene te arrestuar sepse e mendonin ndryshe nga ti, kishin ide te tjera e meqe ne si popull kemi probleme me diversitetin me tjeterin me te ndryshmin kemi probleme me qorrin, me homspin me topallin, me çifutin, kosovarin, çamin dhe kemi ngel akoma ne kohen e poemave homerike per nga mendimi, akoma sot, çfare bejme natyrisht si mundtim dot me argumenta po i burgosim ose vrasim… sot fale zot po tentohet me ndryshuar, problemi qendron se bartim akoma kete ide … mos pranimi i atij qe eshte ndryshe nga frika apo ku ta di une… jemi nje popull qe ka nje mendje te mbyllur e popujt qe kane mendje te mbyllura nuk mund te zgjedhin tjeter veçse psikopate, doktorra, nudiste perdhunues…etj… normalin, tjetrin mendjehapurin e kemi fobi… nuk e kam me ty natyrisht thjesht mora shkas per te thene se problemi jone eshte mungesa e dialogut , dhe mbyllja mendore ndaj çdo gjeje qe eshte largo ose ndryshe nga ne… e ne disa raste ketu mund te fus dhe vetveten.

Astrit_Tazo

Jo ore jo, te burgosur politike quheshin edhe ata qe kishin vjedhur e qe kishin share qeverine gjate vjedhjes, dhe shume prej ketyre Berisha i futi ne poste drejtuese si kompensim, ndaj dhe u be ai lemsh qe u be

Yeriho

erdhi :man_farmer:

Yeriho

Gjenerata y duhet te kaloje nga Muzeu Kombetar, pastaj te rikthehet ketu me histori qe fillojne me "me tregonte njeri " te cilat formatin e kane copy-paste nga Lolita.

Pjetermustakuqi

Unë nuk isha mësuar meuri, por atje kuptova se uria ndahet në tri faza: uria, zia, dhe babëzitja. Unë kisha marrë ushqime me bollëk nga Spaçi
a e kuptove or tyt!

Yeriho

Ironia ime ben qe te ulesh nivelin? Gjynah!

InkuizitoriMoth

Arban, une nuk e di se çfare kishe ndermend kur beje ti, por di mire qe ky muhabet, si shume te tjere muhabete ngambrapa, eshte nje rremuje pa kuptim, pikerisht se nuk percaktohen kriteret per te bere krahasim midis gulagut dhe lagerit (me kritere objektive krahasim mund te behet shume mire).

Ne kete situate rrumpalle perfitojne lloj lloj qelbaniku e lloj lloj koqepordhe qe shkon mbas berihait, qofte te motivuar si pjesmarres ne spijunlliqe, qofte tifoza per njeren apo tjetren fele politike. Nuk eshte rastesi qe ne kete muhabet leshojne te njejten ere te qelbet njesoj arbi, korriksja, shkabe prezervativa.

Edhe per pune te ndjeshmerise eshte mjaft e dyshimte ndjeshmeria per ngjarje historike, adhe per ata qe e kane pesuar. Gjerat harrohen, e nga nje pikpamje eshte mire te harrohen, harresa ka vlere sheruese ne disa raste.

Ndersa rendesi ka te sqarohen gjerat si koncept, gje qe nuk mund ta bejne kurre as antifashistat, e as antikomunistat. Vetem shtojne rremujen, edhe kur kane qellim te mire.

Arban

E kam fjalen qe fituesi ben fuqine dhe keshtu cfare qe te benin komunistet, ishin nga ana e 'te mireve" dhe kurrsesi nuk mund te krahasoheshin me “te keqinjte”. Aq ishte edhe njohja, e jo vetem ne Shqiperi. Per shembull, kurre nuk eshte folur sa duhet per krimet e ruseve ne Gjermani, sado te kuptueshme te ishin pas krimeve te gjermaneve ne BS. Po qe ta perseris per here te fundit, se kot te behet terkuze, nuk kisha fare per qellim te krahasoja krimet e komunisteve me te fashisteve, kush ka vrare me shume, kush kane qene me cnjerezore etj. Kemi pasur diktaturen me te eger ne Lindje, ne nje vend me 1 milion banore, ku sic ka thene Driteroi, mos pyet shume, se del kusheri dhe me gruan. Nje falje eshte me e pakta qe meritojne familjet qe kane vuajtur, kaq po thosha.

del-ta

Po ti ça ke me serbet moj korbë🤣. Ja, u shkri ppsh-ja dhe e mori pd- e burrit te sllobodankes dhe djalit te karaxhiçit🔨.

korriku

egzakt,
shesin anti-komunizmin jashte (eshte dhe ne mode)
dhe njelloj shesin edhe vendin e tyre
shesin cdo gje qe mund ta bejne te blihet

arb

Gjyshi i babait tend eshte pushkatuar sepse ka thene qe ka qene qeveri kurvash ajo e komunisteve? Dmth ai eshte pushkatuar per kete? Sepse ka share nga nena apo motra PPSH? Kjo eshte nje genjeshter, ose ju genjeni ose u kane genjyer ! Biles …eshte shume banale si genjeshter ! Tani me gjej ndonje qe eshte denuar me burg(e jo me pushkatuar) sepse ka degjuar Celentanon, pare RAI-n, beri kryqin apo mbante floket e gjata …se ketu nisi e gjitha,e shoket po deshtojne turpshem !

arb

Ti shok nxitohesh ne gjykimin e njerzve ! Njerzit bejne akoma me keq per mbijetese, e jo me mashtrime te rendomta! Leri njerzit te jetojne, mire a keq…ate qe gatuajne vete do hane ! Anti-komunistet erdhen ne pushtet fale dhurates qe u bene komunistet, dhe menduan vetem per bythen e tyre. Kush mori nje vize e iku, kush vodhi ca i kapte dora, kush mashtroi e pervetesoi…te gjitha keto ne kurriz te gjithe shoqerise , nje shoqerie qe u mashtrua me premtime te tipit “Vetem te ikin komunistet” (L’America, endrra kapitaliste) e qe u braktis sa hap e mbyll syte! Jo vetem u braktis e u mashtrua por edhe i thane rri urte e vdis aty ne cepin tend pa bere shume zhurme ! Cfare do ti qe te binin shqiptaret? Te vdisnin? Po sigurisht qe do gjenin menyrat per te mbijetuar, mashtrimi me e pakta qe bene…keshtu qe mos i gjyko njerzit kaq kollaj!

B-O-H-I-C-A

Shko mer klluf kari se ke dy dite na cave bythen, na bo si mjeshter i fjales me ironi bajate tip " I’m better than you " Si do suma jote te ta sjellim ke shpija te raportoje ty se ka pas te denuar politike ne kohen e plehrave te M-L ? Se kshu me te tregume s’ta mushka njeri menien. Ata qe kane vujt s’po te kerkojne ty shperblime, vetem mos iu mohet te pakten. Car me nyje.

arb

Ti analfabet…kur nuk kupton per ca flitet, pyet ! edhe njeher per ty e anlfabet te tjere…a na sillni ndonje emer, nje ish i denuar politik(po, ka patur te denuar politik, sa per te te sqaruar ty si analfabet qe je ), qe eshte denuar sepse degjuar Celentano, ka pare RAI, ka thene nuk ka patate, ka bere kryq, ka lavderuar llahun ?? hajde bre shoku anti-komunist…hapna syte !!

B-O-H-I-C-A

Sherif Merdani you mother fucker. Dhe ik krris bythen se nuk do merrem me qyrranjos si puna jote, se do na dalesh qe Qafa Barit dhe Spaci nuk kane figuru as si emra. Klysh komunistash.

arb

Boll me kete apologji te fashizmit …se na hape barkun ! Keto leksione mbaji per sy-leshet ! Nazistet e Fashistet nuk digjinin ne furrat e tyre vetem hebrenjte , por edhe kundershtaret politik! Mjaftonte te ishe anti-fashist e perfundoje ne furra ! "E kuptueshme dhe e falshme " shkruan ti per syleshet…vazhdo shkruaj !

Kthupi

U be si skeci i Fierit:

-Perse te arrestuan ty ?
-Po hic o, per nje cope litar
-Si per nje cope litar? Nuk ka mundesi.
-Te betohem qe per nje cope litar
-Nuk eshte e mundur. Nuk arrestohet njeri per nje cope litar
-Me placin syte ne te genjej, per nje cope litar. Vetem qe nuk e vura re qe pas litarit ishte lidhur nje lope.

Ca lloj muhabeti e lagu, s’e lagu. Pse ka kaq shume rendesi nese dikush u arrestua se degjoi Celentanon apo jo? A e ben kjo sistemin me pak te keq? A burgosi njerez ai sistem per arsye politike? Po. A jane vrare njerez me akuza te paverifikuara? Po. A ka akoma te zhdukur qe s’u gjenden eshtrat? Po. A ka njerez ish te burgosur ordinere qe perfitojne nga rasti te quhen disidente e lesh me tresh? Natyrisht qe po, disa i kemi ne mesin tone. Njesoj me ata qe perfitonin status veterani se perdoren mushken per t’u cuar buke partizaneve.

arb

Nuk eshte e vertete ! Genjen ! Mashtrim banal ! Nuk eshte denuar as se pa Sanremo e as sepse kendonte ! Ik bjeri me dore duke menduar per mashtrimet qe prodhon !

arb

Ka rendesi ! Ka rendesi sepse keto sillen me nje qellim e jo ashtu kot ! Propaganda eshte kaq banale ! Sidomos kur fillojne dhe i japin edhe nje theks maloku ketij muhabeti (theks maloku e jo veriori ) ! Keta kane ushqyer nje brez me keto idiotsira e budallalleqe ! Nje brez idiot qe nuk di te bej diferencen, nuk njeh llogjiken e gjerave !

A burgosi ai sistem per arsye politike ? PO !
A jane vrare njerez me akuza te paverifikuara? PO !
A ka akoma te zhdukur qe s’u gjenden eshtrat? PO !

Tani na mbetet te gjejme nje sistem ne historine njerzore ku keto nuk kane ndodhur kurre ! P.s. nuk eshte ironi, ka patur lufte klasash e njerez qe jane denuar kot! Ka edhe eshtra qe nuk gjenden ! Ashtu si ka mijra e mijra te tjere qe u falen (megjithse luftuan me arme , apo bashkepunuan me pushtuesin ), te tjere te cileve nuk u mohua as shkolla e as te drejtat megjithse me biografi te keqe ! Po ky nuk eshte muhabet per idiot e analfabeta…per analfabetet jane banalitetet si Celentano, RAI, shau enverin apo tha nuk ka patate…ose “ik se nuk i dua birrat e tua o kriminel " cit” nga shkrimi!!

InkuizitoriMoth

shiko se po them se ky muhabet po su sqarua me rrenje eshte muhabet terkuze, bile muhabet i qelbet ngado qe ta sjellesh, e sa me teper te mundohesh t’i biesh shkurt, aq me i qelbur behet. Dhe nuk eshte i tille vetem ne blog me muhabete futja katunit, por argumentet e arbrit dhe korrikses ka edhe elita kulturore dhe elita politike e Evropes qe akoma lufton fashizmin ne nje kohe kur kontesti historik i fashizmit ka ndrruar 100 here. E njejta gje mund te thuhet per komunizmin. Ti kerkon qe arbi dhe korriksja te kerkojne falje, te cilen as Evropa nuk e ka bere, dhe nuk do te beje, dhe s’ka per ta bere sepse Evropa eshte krijuar si antifashiste, dhe te tille ishin edhe komunistet. Pranej arberi kapet per leshi te fashisteve dhe leshra te tjera. Kjo eshte nje metode pune, dhe behet me qellim per te bllokuar kohen. Per Evropen mbas lager nuk ka me ngjarje, gulagu nuk quhet, sepse nuk ka ndodh ne Evrope. Kjo eshte epoka ngambrapa, rrota e historise ka mbet ne vend si rrota e Marlonit.

Prandaj une insistoj per sqarim me kritere çeshte lager dhe çeshte gulag, te cilat jane nocione providenciale, jo dosido. As qe behet fjale per sentimentalizma, apapapa sa kane vujte ca njerez, t’i kerkojme falje, pastaj i fusim nje te pime ne diskotetke.

TironciLebetit

Nje MOOOOT jane si komunistet e ashtu edhe anti-komunistet. vetem mbrojne nga llogoret e tyre Halet e partise. Po shihja Ornella Pampurin ne tv, qe eshte ylli ne ngjitje i Pedhit pavaresisht se kane qene poshte goglave te fishkura te erionit ne Bashki deri dje. I ulerinte Pampuri nje Femre kundershtare per 21 Janarin…pse ju ka ngelur ora tek 21 janari i thoshte…prape me Gerdecin ju …po late nam … kelthiste pa pushim e intelektualizuara. Ca pret me ? eshte njesoj si te thuash qe nuk ka pasur te internuar per Sanremon … Ahmet Zogun e mbajne burr zotni antikomunistat e i kane ngritur monumente kudo…mire do ishte ti vinin prane edhe monumentet e atyre qe vrau pas shpine e me doras sepse ishin atdhetare. Po nexhi si tha??? Enveri e donte demokracine dhe e adhuronte ameriken…
ja kta jane Shqiptaret…

korriku

sic e thote edhe arb, keto s’jane muhabete per analfabete, ndersa llogjika qe shtrove ti eshte jo me shume aq, analfabete…

Alba2265

Po ata qe donin ta vrisnin zogun se donin te ishin te gjithe te pare ?c’te bej tha zogu te gjithe ministra e lryeministra nuk behen dot.

varik

Po thua qe enverit i pelqenti llipi, por i binte bythes?

gjembi

Me siguri e ke fjalen per analfabetin arb qe ben sikur nuk lexon shkrimin ku thote qarte ne Shqip: Ai u dënua me 17 vjet burg, me akuzën për arratisje dhe atë të shafaqjeve të huaja. " dhe vazhdon i bie, qellimisht, ngambrapa vrimes se Sanremos dhe prishi te gjithe komentet e deri tanishme. Apo jo?

TironciLebetit

Po them qe Merhumi kur ja donte interesi nuk i bonte naze asnjones. Ne Ameriqi e ramja e bothes te bo me u duk Modern si ellton xhoni.
e kisha gjetke qe problemi jone eshte i dyfishte, edhe jemi Imoral edhe nuk e njohim Moralin. Kam pasur nje nejri timin qe nuk e futen ne burg per sanremon por e perjashtuan nga ansambli dhe e cuan ne pune te detyruar per nje vit ne miniere, dhe perseri nje kushuri timin qe per sanremon nuk e lane me te pikturonte por e cuan piktorin e brishte te mbante kova me llac per nja 5-6 vjet.
Por cuni i Fahriut e Pampuri nuk duhet te ngrene karieren e tyre mbi fatkeqesine e ketyre njerzve per me teper kur jane po aq imoral e injorante mbi imoralin sa ata qe akuzojne.
Ah se harrova, sigurisht qe e kan honger burgun njerezit per Sanremon ose se pallonin noi goc te huaj ambasadash, kur nderkohe kush ishte i lidhur me Byrone, binte nip, cun a mbese e Mehmet Shehut, apo e kis plakun minister e zv-minister te puneve te permrenshme degjonte dhe organizonte party si me qene DJ ne Ibiza me muziken e fundit te rockut bashkekohor. Thjesht shoqeri Imorale qe persekutonte ne emer te nje Morali leshi.

STALKER

Po moj po e shperndau Gorvacovi partine komuniste (në fakt, PK eshte sot qe flasim në parlament por nejse) por spiunin e KGB e ke president të Rusise !

(nuk ka vendi më pak të dekomunsitizuar se Rusia, nga vendet e Lindjes. E sigurt!)

STALKER

Të kishte Shqiperia lende të para tip gaz apo nafte siç ka Rusia, Kazakistani apo Azerbajxhani, e shifte Balliu ate të Fariut (ose Faries)

korriku

jo une arb e lexoj mire por ti edhe pse arrin te lexosh prape analfabete je, a kupton

TironciLebetit

Shif venezuelen si eshte katandisur keto 30 vjet me gjithe ate Nafte…

STALKER

Komplet gje tjeter! Dosje sh sh e komplikuar dhe ngaterruar. Për shembull: jo më shume se 10-15 vjet më parë (2005-2010) Vénézuela ishte vitrina e Amerikes Latine (besoj se nuk ke nevoje për artikuj). V i t r i n a !!

TironciLebetit

Kriza ne Venezuela ka filluar i cik me shume se 30 vjet ma pare fale korrupsionit te Socialisteve qe conin miliarda dollare nafte te popullit ne llogarite e tyre Bankare ne Zvicer ne bashkepunim me Kompanite e mbedha te naftes boterore. Vertet Venezuela ka pasur shume arritje perpara qe kane spill-over edhe ne kohe krize sic ka qene harmonia racore dhe qytetaria qe nuk shihej ne vendet e tjera te amerikes latine. Edhe financiarisht venezuelanet ne vitet 80 kishin pronesi te konsiderueshme ne real estate ne Florida edhe ne rang te shtreses se mesme. Kriza qe ndodhi nga vjedhja qeveritare nuk u rekuperua me dhe demi ne vend ka qene e parekuperueshme dhe me con ne perfundimin qe pasurite natyrore qofte nafta apo floriri nuk kane cuar ne mireqenie per popullsite indigjene por per nje grup politikanesh vendas interlokutor e pjese se hierarkise ekonomike globale si edhe kompanive nderkombetare qe fitojne gjithmone.

STALKER

E kisha fjalen qe krizat në Vénézuela kanë qene ciklike. E megjithate, psh,

Le PIB a été multiplié par cinq entre 1999 et 2014, passant de 98 milliards à 482 milliards de dollars

(midis 1999 dhe 2014, GDPja u shumefishua me 5: nga 98 në 482 miljarde $)

Dua të them: eshte qe ç’ke me të faktor (e ç’faktor se!!) lenda e parë në mireqenien e nje vendi

STALKER

Ose thene ndryshe: bën qef Saliu dhe Bariu në Shqiperi a tu befsha, se ça do shesi?? TV Fevziun & co. do shesi (se nje gje do e shesi dhe ai :grinning:). Dhe thote “demokracia para stabilitetit” :stuck_out_tongue_winking_eye: (lesh më tresh se dysh keputet)

korriku

sherif merdani i festivalit 11, festivali me i shemtuar ne histori te festivaleve

TironciLebetit

Sali qenefi ben qejf sepse Shqiperia eshte nje shoqeri patriarkale ku ende figura e Babes eshte dominante si edhe nje shoqeri qe jeton ne nje zone gri ku njerezit mbijetojne ne veprimtari jo fort te ligjshme fale njohjeve personale. Vend i vogel ku per cudi zonat me pasuri kombetare si Bulqiza e Memaliaj jane me te varferat.
Ne jetojme ende me frymen e Bajraktarizmit e kemi dobesi ne nivelin kulturor sigurisht shume larg Venezueles.

gjembi

Sigurisht me i shemtuari se nuk kishte kenge per partine dhe xhaxhin Enver!

U dashka patur respekt per ty per moshen, meqe paske qene ne moshe te degjoje festivalin e 11-te.

Yeriho

Nuk e kuptoj sa te lehte e kane disa te urinojne mbi vuajtjen e tjetrit. Beso ne komunizem a ne breshka, a ku te doje zemra, por ka edhe mundesi te lexosh tutje sepse behet fjale per nje histori dhimbjeje individuale .

gjembi

Qenke dhe ti analfabet.

varik

Klyshet moniste duan te justifikojne baballatet, se me demek nukbjane shume muta, qe ti te mos i tgerrasesh ‘mut muti’

korriku

do me respektoka gjembi… epo nga me erdhi ky fat. Festivali 11 eshte i shemtuar ne vesh o gjembe, kakofoni e gjalle njera kenge pas tjetres, pervec fitueses gje qe eshte gati rastesi

Alba2265

Komunistet ruse u treguan edhe hajdutet me te medhenj.oligarket ruse jane ish komuniste qe bene milionere brenda nates duke u bere pronare te aseteve shteterore .e njejta gje u be dhe nevshqiperi po te ne s’kishte dhe aq shume per te vjedhur .

Yeriho

Brezi i ri me gjasa eshte i verber te kuptoje mungesen e koherences se tij: edhe gezon frytet e kapitalizmit ne Perendim, edhe levdon sistemin qe ndertuan nenat e baballaret. Per te mos harruar mbeshtetjen per PS-ne shqiptare ultra neoliberale.

Per me teper, per mua eshte thjesht qesharake qe duke mbeshtetur nje ideologji qe ka per thelb permiresimin e gjendjes se njeriut, te urinojne e te peshtyjne mbi vuajtjet e tij. Ideologji e reduktuar banalisht ne mjet per te shtypur njeriun.

Iu hapet barku…

kapo
InkuizitoriMoth

Ti me shoke shume demokrate perendimore as nuk kupton e as nuk je koherent me teper se spermatozoidet e ngambrapa 90-tes, sepse per pune kuptimi nuk ka ndryshim midis spermatozoideve dhe penisit qe i ka prodhuar. Çfar te kuptoje brezi i ri kur jane te tere koqe brezi i vjeter? Pastaj çfar ke per te kuptuar ne nje situate absurde? Ne nje situate absurde ta do mendja qe ka vetem koqlliqe per te kuptuar.

Yeriho

-tha i Mothi

InkuizitoriMoth

Jo, i Modhi :smiley: e thote ndryshe konceptin e absurdit, si çdo koncept tjeter, e shpjegon me pallume ne stil Marloni - i Modhi :smiley:

arb

Na i kurse keto patetizmat se na e shpife ! Me qe ju shok jeni i ndjeshem (edhe une jam i ndjeshem ndaj idiotesise e budallallekut, sidomos kur shitet per inteligjence ) a ka mundesi te na thoni nje emer te nje njeriu qe eshte denuar me burg e masakruar aty brenda sepse degjonte Celentanon? Hajde shok …kam 2 dite qe pyes e asnje nga ceta e jetimve te Saliut nuk me sjell dot nje emer ! nuk po them 400…nje te pakten ! Me patetizma qe mund te konkurojne ne nivel propagande vetem me hartimet e 8-vjecares se aaj kohe jemi ngopur, ka tashme 30 vjet qe sa here ju behet nje pyetje …direkt kaloni ne patetizma e banalitete te tilla !

arb

Njeriu qe denohet me burgim te perjetshem ose me vdekje sepse ka vrare nje tjeter njeri me arme, denohet plus asaj edhe per arme-mbatje pa leje ! Sipas llogjikes anti-komuniste, vrasesi eshte denuar me vdekje per arme-mbatje pa leje !! Kjo eshte llogjika qe ju ben analfabet fuksional…denoheshe me vdekje per aratisje ne ate kohe( pyet si e ka hedhur lumin me 17 vjet tipi, ka qene me fat) Edhe njeher per analfabetet… a sillni dot nje emer te dikujt te denuar me burg sepse ka degjuar Celentanon ? Sa per te sqaruar me mire analfabetet fuksional …behet fjale per Shqiperine Komuniste , nje vend ku mund te denoheshe me vdekje per mashtrim e vjedhje te pasurise publike(sigurisht jo se vidhje patate e domate, sic mundoheni te na shisni ju ate kohe ne krahasimet me Celentano e patetizma e banalitete te tjera) ! Edhe njeher se na lodhet…ka ndonje ndonje emer? Ndryshe shok, boll me idiotesira e shkrime te tilla patetike !

Yeriho

Po sikur ta them, e beson?

Po edhe ti, na cave b***** me komente prej ciniku: na ke testuar ndjeshmerine me dhjetra komente duke perseritur te njejten gje. Si me qene ACDC qe ankohet se ka femra viktima dhunimi apo myslimane qe vriten.

arb

Pfffff… coc na u duke edhe ti, jo per gje por more edhe flamurin e ndjeshmerise e beje moral me urinime e peshtyma mbi vuajtjet e tjetrit , por hic…nje vrime ne uje ! Se cfare besoj une eshte pune per mua, dua apo nuk dua une , ti me sill disa emra njerzish(apo qofte edhe nje) te denuar me vite burg per Celentano (e pallavra te tjera si Celentano) e hajt se po kerkoj edhe une falje patetike ! Deri ateher ik mbushu e mos me caj b***** me propaganden e kapo e te cetes jetim te Saliut…per cfare te kerkohet falje e te ndihet dhimbje? per dicka qe nuk ekziston? Apo te kerkoj te falur sepse nuk jam idiot e as sylesh qe te bie preh e mashtrimeve te tilla banale? Hajde shok… si test per ndjeshmerine anti-komuniste…na sill nje emer !!

Yeriho

Pune per ty pra, pune per ty, por tjeter gje thone komentet e tua deri tani.

InkuizitoriMoth

Ju i çate bythen njeri tjetrit, Marloni jau çan juve te dyve e kujt ju dergon zemra. Kush del i fituar nga kjo mesele? Sigurisht Marloni qe i bi bythes nga te dy felet pa degjuar Çelentanon - i Modhi :grinning:

gjembi

arb komunisti qe degjonte vetem Mentor Xhemalin dhe 1 here Marina Grabovarin po lufton kapitalizmen bash ne vendin ku lindi! Ndersa shoqja e tij e idealit ne vendin me te suksesshem kapitalist. Me siguri i ka derguar Kominterni. E ke pare ne FX The Americans?

arb

Shoqe…na sill ndonje emer ate bej, sepse kam 3 dite qe pyes! Na sill ndonje emer te dikujt qe eshte denuar me vite burg vetem per nje fjale goje apo sepse ka pare RAI ,Sanremo e Celentano ,se keto lloj barcoletash qarkullonin ne shqiperi qe ne vitet 80 pa rene komunizmi ! Beje per hater te minjve ne biruca e per dhunen e gardianve po deshe(a thua se te burgosurit ordiner nuk dhunoheshin e vuanin ne burgje). Une po te duash ti te sjell emra njerzish qe edhe pse me biografi te keqe nuk u eshte mohuar asnje e drejte studimi apo pune !Sa per keto banalitetet me “ik ne Kine po deshe te hash ushqim Kinez” e me " klysh komunisti " beji me syleshet … !

gjembi

Shko beje cicin te cepi i dhomes se gardianit.

arb

Mbase ashtu eshte xhaje ! Ne nje vend ku e kaluara deformohet cfare nuk ndodh ! Ndonje dite do te na dale si pishtar demokracie Aleksander Kondo…se ngelen duke bere nga nje dokumentar c’do vit per te !Dokumentar qe shoqerohen nga adoleshentet e sotem me komente te tipit “Alamet trupi,goxha djale,gjynah…i q**sha rbte komunistve qe e vrane " apo me 40 vjecar qe komentojne " Gjithe jeten ne burg per nje kenge apo sepse shikoje Sanremo” apo “Te thyenin brinjet ne burgjet komuniste bre…” !! Eshte per shkak te kesaj llogjike idiote qe ceta e jetimve te Saliut nuk i jep dot pergjigje pyetjes : perse nuk e can njeri by*** per ish te perndjekurit politik ne shqiperi? e fillon tjerja e leshit me subkoshence e me pa-ndjeshmeri…per te cilen ju dalloheni !

InkuizitoriMoth

Megjithse eshte duke ta ça bythen ronshem Marloni (edhe Korrikse eshte duke ja ça), mundohu te kuptosh se çfar dua te them, qe ne gjithe planetin eshte e deformuar e kaluara, dhe eshte e deformuar jo vetem koha, por edhe hapsira, ka thon Ajshtajni :stuck_out_tongue:. Dhe kjo ndodh sepse Marloni ju ka deformuar vrimen, dhe ju mendoni me bythe, dhe komentoni po me te njejtin organ. (edhe Korriksja). Pra nuk konceptoni realisht kohen dhe hapsiren. Tjetri flet se eshte deformuar e kaluara qe ne kohe te Adamit dhe Eves, ju i bini tallamazit te kohes se demokracise, per ju historia e deformimit fillon me PD, sepse PPSH nuk e deformonte te kaluaren, ketu eshte halli. Tjetri flet per tere planetin, edhe per historine e Evropes dhe Amerikes, ju perseri i bini tallamazit per Salen. E di se ç’po hiqni nga penisi i Marlonit, por nuk ben burri keshtu (as gruaja nuk ben keshtu, dmth Korriksja)

Pjetermustakuqi

Meqe Gjembi na e zbuloi qe Arb shkrun nga Anglia, m’u konsolidu bindja qe ai asht zotrulesi i kahershem. :grinning:

gjembi

Une e mbaj mend zotrules te ishte me nivele goxha me te larte intelektual. Dhe s’e mbaj mend te kete qene pinjoll diktature.

ACDC

@arb

Meqe kerkon per njerez qe i kane denuar kot shembulli me i mire eshte Sherif Merdani.
16 vjet burg politik.
Akuza:
Ka thene qe “ne Tirane jetohet me mire se ne Librazhd” dhe ka kenduar kengen “Let it be”

Pjetermustakuqi

Ti s’man men asisen.

gjembi

Ka shume mundesi.

Arban

Gjembi ka te drejte. As ka lidhje fare arbi me zotrules.

InkuizitoriMoth

Ata te Sigurimit kane qene rrotalie fare, pa pikem e logjikes, se nuk mund te akuzosh tjetrin per nje konstatim, njekohesisht vari hejbet (letitbi) çdo lloj konstatimi.

InkuizitoriMoth

kane lidhje ne kete kuptim: te dy jane zot-tru-lesh (me etimologji pellazgjike)

ACDC

Po flasim per vitin 1974…mos e llogjiko me llogjiken e sotme.

Po ashtu eshte.
Sherif Merdani eshte denuar kot fare.

InkuizitoriMoth

ACDC, nuk e di nese e ke lexuar kete veper:

arb

Boll na bere budallin ketu… ! Sherif Merdani arriti te kendonte si i ftuar ne Sanremo pas viteve 90’ sepse deklaronte se kishte bere burg per Sanremon ! Ne Shqiperi deklaronte si ishte denuar per shkak te kenges ne festivalin e 11 ! Dy genjeshtra me te besueshme se barcoletat qe na tregon ti …si puna e budallit ! Sa per te te informuar, Sherif Merdani kishte lidhje me Sanremo aq sa kishte edhe karrocieri i komunales qe fishkellente melodite e atij festivali, dhe e dyta per festivalin e 11 …si ka mundesi qe u denua ai e jo ata qe bene kengen? Se me llogjiken analfabete anti-komuniste tuaj i bie qe komunizmin ne shqiperi e fuqizoi spikerja e lajmeve ne radio e tv(me qe zeri i saj degjohej) ! Sherif Merdani pyet ata qe e njihnin se perse u denua…ajo qe dinin te gjithe ishte se ai vinte nga nje familje e pasur dhe e luftuar nga komunistet, dhe se familjaret e tij ishin denuar me burg kur ai kendonte ne festival ( e cuditshme me qe ra fjala eee? si e shpjegon ti shok kete gje? ) ! Sa per keto barcoletat e tua…ka qene me e bukur ajo tjetra…Enveri u ankua ne qeveri se perse ne radio degjohej me shume emri i Sherif Merdanit se sa i tij…prandaj e denuan ! Hajde shok…leri barcoletat e na trego per krimet “artistike” te komunizmit !

ACDC

Dmth e denuan kot.
Apo jo?

Alba2265

Edhe ata me faj duhen nxjerre te pafajshem se jane denuar pa due process dmth pa avukate mbrojtes etc .kur dalin ne amerike me gjyqe te hapura etj njerez qe kane ngrene burg kot c’pret nga shqiperia diktatoriale .

arb

Na lodhet plako !! Eshte shume e thjeshte : Di ti ndonje emer te ndonje personi qe eshte denuar me vite burg ne ate periudhe kohe vetem sepse ka “kenduar” apo hedhur “valle”? Sepse ka pare Rai apo Celentano? Apo sepse ka share Librazhdin ? (p.s. Ku eshte Librazhdi njeher? ), se une nuk do merem te sqaroj te gjitha barcoletat e viteve 80’ ! Po qe Enveri kishte pishine floriri e dije si barcolet?

Yeriho

E paske pase mendjen ne Marksizem-Leninizem e jo ne Gjeografi.

arb

E kuptoj shok shqetesimin tuaj ! Ne fakt keto taktikat per te terhequr audiencen ngjasojne shume mallengjyese…por te mos shperqendrohemi nga tema i dashur shok ! Ti shfaqim e demaskojme krimet e shemtuara “artistike” te atij regjimi te eger e tourturues ! Le te sjellim disa shembuj konkret shok ! Po shok…udheroni ! Fjala per ju ! Pershendetje revolucionare !

korriku

e thua me ironi, por njerezit kane lajthitur ne ate fare feje saqe bejne si bejne e gjejne menyren dhe ta vertetojne

ACDC

I zoti e shet tellalli nuk e jep I thone kesaj.

Vete Nexhmje Hoxha dhe Ramiz Alia kane thene qe e kane teperuar dhe jane bere gabime.

Ti thua askush nuk eshte denuar kot.

Ok vazhdo beso ate qe te eshte fiksuat.

Une te solla shembullin e Sherif Merdanit qe u denua fare kot,ti vazhdon avazin.

Arban

Per fat, duket se jeta e Sherif Merdanit do te perfundoje me happy end. I ka kapitalizmi keto

arb

Jo shok ! Ti e solle si shembull i njeriut te denuar per nje kenge ate kohe ! (nuk po e permend Librazhdin) . E me qe ra llafi " perse kenduam Let it be" eshte kenge e tij e kenduar ne festival,nuk eshte histori. Sa per muhabetet me njerez te denuar kot apo plot, keto nuk jane muhabete per tu bere me ceten e Saliut apo me njerez qe flasin per barcoleta apo patetizma te tilla !

InkuizitoriMoth

o arb rrotalia, konsidero faktin se me 10% te ketyre qe ti thu ne blog, shoku Enver kishte per ta shtyp koken si klysh kurve!

arb

Perse e sjell ti kete njeher? Kete ke burim info ti per te gjykuar komunizmin? Keto patetizma e idiotlleqe qe me shume e shtremberojne llogjiken njerzore?Kjo shpjegon shume mire llogjiken tuaj te shtrember ! Boll se na hape barkun me devijime te tilla, qe me shume e ulin figuren e njeriut SH.M. e bejne ate banale ! Ju jeni mesuar te notoni ne banalitet ,nuk dini te beni pyetje, i bini shkurt per c’do gje, e nuk ju duket normale qe dikush del mbi banalitetin tuaj ! SH.M. ju befte dita 1.000 vetem per faktin qe doli nga nje tunel e gjeti force ,pati fatin e u ndihmua te behej njeri perseri e me histori te tilla shqiperia eshte e mbushur, para e pas komunizmit sidomos, me ndihme nga shteti apo jo! Per te tjerat…me komunizma e me “me denuan per nje kenge” mos na hap barkun !

Arban

Jo, nuk kam ate burim per te gjykuar komunizmin, te kam ty. Si thua, burim i mire je? Cila eshte logjika jote e drejte njerezore qe po ta shtremberokemi? Pse kam pershtypjen une qe ti jo vetem logjiken, por edhe ca gjera te tjera i ke te shtrembra.

arb

HAHAHAHA Shok …! Kjo ishte per ate muhabetin:

“Tjetri flet se eshte deformuar e kaluara qe ne kohe te Adamit dhe Eves, ju i bini tallamazit te kohes se demokracise”

Hajde shok, leri patetizmat e taktikat e rritjes se audiences e na sill shembuj te krimeve “artistike” komuniste ! Hajde shok, tregoni sensibilitetin tuaj per shpirtrat njerzor !

InkuizitoriMoth

ta tregoj une kush eshte.
Krimi me artistik komunist jane spermatozoide te thare te Enverit si puna jote qe flasin si spermatozoide te fresket te Marlonit duke me rrit audiencen demokratike kapitaliste.

korriku

ja se e gjetem nje:

“VAÇJA NUK VJEN TRE MUAJ NE PUNE DHE I PAGUHET RROGA”

-Për të “rritë” vlerën e premierës, për të pasë shumë “sukses”, me dashje kanë vënë një numër të madh këngë të huaja nga njëherë pa ditë dhe përmbajtjen. Përveç “arsyeve”, të sipërpërmëndura tek disa ka ekzistuar edhe predispozicioni e dëshira për të vënë ose kënduar këto këngë. Në një premierë, nga 15 këngë shqiptare që iu afruan për të zgjedhur 1 ose 2 këngëtares, Vaçe Zela nuk pranoi asnjë, dhe isnsistoj të këndoj një të huaja spanjolle, mbas diksutimit me të, drejtuesit u thyen dhe u bë ashtu ashtu siç deshi ajo. Ky debat u bë me Vaçen edhe për një premierë tjetër, por me të drejtë nuk u morr parasysh kërkesa e saj.

Vazhdimisht ka mbajt dhe mban qëndrim kapriçioz, mospërfillës dhe arrogant karshi organizatës bazë, drejtorisë dhe kolektivit, ka mbi tre muaj që nuk paraqitet fare në punë pa asnjë arsye. Nga drejtoria dhe kolektivi janë bërë përpjekje për ta ndihmuar por më kot. Komiteti Ekzekutiv i rrethit është në dijeni të këtyre qëndrimeve të saj por megjithatë ka porositë drejtorinë që t’i paguaj rrogën sikur ajo të ishte në punë. Organizata bazë dhe kolektivi nuk janë dakord me këtë qëndrim.

InkuizitoriMoth

y e gjeti nje! e gjeti, mer e gjeti!

e gjeta edhe un nje tjeter: Vaçja ben te tilla kapriço per piano e orkester sepse eshte e lidhur me Kadarene qe hiqet sikur e ka perndjekur Sigurimi, por ne fakt eshte nenkrytar i Frontit Demokratik e ka per shefe Nexhmijen.
Po ajo tjetra qe e ka gjet Stalker qe Sala ka qen doktor zemre i Bllokut?

Yeriho

Cfare jane keto barcaleta? Keta i kane bere ketyre demokrateve cfare keto demokrate do i kishin bere komunisteve;

Shume histori e merzitshme!

ACDC

Ku e di ti ,qe do ti vrisnin komunistet?

Mbreti Zog nuk i vrau komunistet.

Astrit_Tazo

mbreti zog ia futi vrapit qe para se komunistet te krijoheshin tamam
madje, ai eshte nje nga arsyet pse populli mbeshteti ne mase komunistet
dhe ata qe ishin rivale te komunisteve vrajne ne tre vite sa c’vrane komunistet ne 45

Yeriho

Thjesht mendova te kontribuoj edhe une idete e mia ne kete mozaik idesh alternative.

InkuizitoriMoth

ide alternative? ti quan ide zhurmat e bordellos dhe pavionit psikiatrik? ti quan ide renkimin nen Marlon?

Tirondon

30 vite po e helmojne popullin me politik , nuk dine gje tjeter
30 vjet fyllit me i vrim ! Shqiptaret i mbyti politika i eshte shtrembuar qafa noflla mbrapa po te vazhdojne keshtu do tja kalojne edhe Komunizmit 35 vjecar !
Shoqeri e indoktrinuar e helmuar me politike si asnji komb tjeter ne bote !
Mjes drek dark politik, populli u shqehet me gazeta me lajme politike 90%
Burgjet e Greqise Italise Gjermanise Beligjikes Hollandes Anglis jane mbushur me shqiptar te burgosur jo politik !
Nje psikologji e poshter e indroktinuar nga njerez te poshter qe nuk kane asnji krijimtari tjeter vetem te luajne me fatet e njerzeve !
Bejn lajme koti shkrime koti si kjo histori si ky shkrim qe nuk i hyne ne pune te pakten nje 15 vjecari ! i vetmi talent qe mund te gjesh ne shqipari eshte grindja dhe politika
Jeni ber te merzitshem me komunizmin !

korriku

☆☆☆☆☆

☆☆☆☆☆

gjembi

Pse vetem 5 yje?

gjembi

“Those Who Do Not Learn History Are Doomed To Repeat It.”

Yeriho

Kjo deshmi e merzitshme eshte burim i pare per historianet per te raportuar eksperiencat e te denuarve nen komunizem; burim i dyte mund te jene filmat teze qe argetojne publikun.

Nje 15-vjecari i hyn per te zhvilluar shpirtin kritik, apo cfare i duhet shpirti kritik nje 15-vjecari?

Yeriho

Propozoj nje shtese: ata qe nuk mesojne te dallojne gomarin nga lopa jane te destinuar te jetojne te verber. Ata qe nuk duan te mesojne nuk dallohen nga lopa e gomari. :stuck_out_tongue:

InkuizitoriMoth

edhe ata qe dallohen nga lopa dhe gomari, nuk eshte e thene te mos jene ndonje lloj kafshe tjeter, sepse jane lloj lloj kafshet e pyllit, ose te kopshtit zoologjik.

Yeriho

-thote eksperti i te 10-rit te komenteve te tjereve. :smiley:

InkuizitoriMoth

image

InkuizitoriMoth

ta kisha llafin Yeriho lidhur me kete teme, temen e vuajtjes te stermadhe qe le makthe me pas, jo per per te dhjere komentet, por desha te tregoj se nuk kane rendesi llafet inteligjente duke u kacavjerre neper peme metafizike.
Per te kuptuar tamom vuajtjen e tjetrit, ose duhet te kesh vuajtur vete me eksperience personale te ngjashme, ose duhet te kete vuajtur nje person qe ti e do ne menyre te veçante, dmth me nje person qe ti identifikohesh.
Te tjerat jane intelektualizma kacavjerrese neper peme. Ne kete rast garen e fiton Korriksja dhe Stalker meqe kane aftesi te ralla kacavjerrese si kafshe pylli.

Yeriho

Ca te them? Nuk jam kunder si duhet kuptuar vuajtja por debati nuk eshte ky po nejse c’ rendesi ka. Une e kisha me ate qe thote qe nuk iu duhen askujt keto shkrime te merzitshme. Ti hyn me mejtimet e tua, hyn edhe ndonje tjeter mbase e behet lemsh.

InkuizitoriMoth

Lemshi eshte i bere, dhe nderhyrja ime eshte per te zgjidh lemshin, jo per ta shtuar. Ne kete rast, si ne çdo tjeter, mejtimet e njerzve reduktohen ne dy fela, pro e kunder ketyre llojeve te shkrimit. Dmth te qenurit pro ose kunder, pavarsisht nga deshira e mire ose keqdashja e diskutanteve, nuk zgjidh lemshin, perkundrazi e shton ate. Edhe ti me mejtimet e tua pro shkrimit e ke shtuar ate, sepse i ke dhene te haje dialektikes demokratike te feleve te kunderta.
Ndersa une nuk jap mejtime, por theksoj ne komentin e mesiperm se ne kete rast vlejne çfare ndjejme personalisht, jo çfare mejtojme duke u kacavjerre si majmun me intelektualizma ne xhunglat e metafizikes.
Ke me lart mejtimet e mia lidhur me çeshtjen, ku jam munduar te sqaroj se situata demokratike me dy fele eshte absurde dhe eshte e pamundur te sqarohet me mejtime subjektive. Pra nevojiten kritere objektive vlersimi, psh akoma nuk eshte i qarte raporti ose vlersimi midis holokaustit dhe holokomunizmit, futja pordhes gjithe profesoret e Oksfordit dhe Harvardit me mejtime personale.

Duket sikur kam dhene dy mejtime te kunderta ne komentet e mia, ne fillim insistoj per konceptet dhe me pas per ndjeshmerine, por ne fakt nuk eshte keshtu, komentet jane te lidhura bashke, fatkeqsisht temat nuk ezaurohen me komentime, por me shkrime.

Po deshe mund te tregoj me nje koment tjeter se si lidhen bashke, por te pakten jep shenje qe me ke ndjekur ne menyren e perdorur per ta dhi ty dhe komenteve te tua, sigurisht per t’ja dhi edhe kundeshtareve te tu, sepse i Modhi :smiley: ja dhi te gjitheve, pranej osht i moth.

InkuizitoriMoth

Opinionet e kunderta te dy paleve (ose ferkimet e dy feleve) ne debat i degjojne vetem komshijte. :smiley:

gjembi

Nuk me kujtohet ne cilen minute eshte kur nje nga persekutuesit thote dicka “po c’i duhet Barbarës tani te hape keto muhabete”. Njelloj si tirondoni, korriksja e te tjere.

gjembi

Djema (TM disidenti #1), nuk ka patur vuatje. Degjoni dhe besoni te persekutuarin Edmond Caja

Yeriho

Kundershtareve te mi? Nuk e shoh boten si kamp lufte por po deshe mund te besh ndonej shkrim pse jo, por nese nisesh vetem me kete paradigme (pra te dy feleve) je i lexueshem por i limituar.

Yeriho

Te pakten per emancipim vetjak ta degjojne ate tjetren, per te mesuar nje ane tjeter te historise. Niet.

gjembi

Emancipim vetjak thote. :joy: Ti thua te emancipohen kundra cfare kane bere vete, ose baballaret e tyre?

InkuizitoriMoth

Ankesen per limitim ne dy fele, kaloja Marlonit dhe ke qendron nen te, sepse mbifelorizmi i te Modhit :smiley: eshte hapsira absolutisht pa asnje limit - i Modhi :smiley:

(shkrimin do ta bej, mos u bej merak, kesmet)

InkuizitoriMoth

Shyqyr qe kjo teme zbriti me poshte dhe fotoja ilustruese nuk eshte me ne plan te pare si me pare. Nuk e di por mu me duket shume e veçante kjo fotografi, keta te mjere ne rreze te murit qe presin vdekjen me ngjallin nje ndenje te veçante, me sakte shume ndjenja te veçanta. Kam nje meshire infinite, perzjere me nje ndjenje tradhetie, fotografia sikur me akuzon qe i kam tradhetuar te mjeret, vendi im eshte aty, por une nuk ndodhem me ta, sepse kam jetuar normalisht “si gjithe te tjeret”.

arb

He shok ? Hic eee? U katandis kokoshi nje thele…thote populli ! Por hic…shoket antikomuniste as nje thele nuk na sollen ! Pershembull shok…keta “te mjeret” ne foto, lidhur per duar e me surrat nga muri…a thua per Celentanon apo Albanon po presin vdekjen nga dora gjakatare komuniste …?

InkuizitoriMoth

o legen, o sholle gomari pa pike ndjenje, o koqe kanari futeshe ne burg vetem per nje arsye te vetme, nese vetem nese perfolje Sekretarin e I, dmth vetem nese shaje Baben tend (dhe te Stalker dhe Korrikses). Te tjerat, Celentano e Albano ishin vetem pretekse per te mbush faqen e aktakuzes.

Po ti nuk ke faj, sepse fele sume ti, e fele sume kundeshtaret e tu, e ne mes jush penisi i Marlonit te cilin e lubrifikoni demokratikisht.

arb

Nje 15 vjecari?? Keto muhabete nuk i hyjne ne pune njeriu ne Shqiperi nga 12 deri ne 80 vjec ! Thjesht ka disi kuriozitet nga moshat e reja per ate kohe, jo per vuajtjet por per faktin qe ekzistonte nje kohe kur shqiptaret kishin shtet qe funksiononte! Me njerz qe jetonin, punonin, konsumonin e vdisnin shqip ! Per te tjera nuk e vret njeri mendjen hic, provo e hap nje muhabet te tille me c’do njeri ne ate vend, per 10 min muhabeti mbyllet, eshte i merzitshem si muhabet !Kjo vjen sepse njerzit e dine shume mire qe gjendja e vendit sot nuk ka fare lidhje me komunizmin, ka te pakten qe nga 1994 qe c’do gje qe ka ndodhur ne Shqiperi nuk ka fare lidhje me komunizem…po hic fare, eshte i gjithi produkt anti-komunist ! Ahhh sikut te kishte…te pakten shume vuajtje do ja kursente vetes ai vend! Ja pse edhe muhabetet me vuajtje komuniste nuk pijne uje, nuk e vret mendjen njeri 1 sec as per te burgosur politik e as per komunista, le me pastaj kur mashtrohet me njerez te denuar per Celentano e Sanremo apo per nje kenge !

arb

Ca di ti per kete foto njeher? Ku e di ti historine e kesaj foto e te atyre njerzve aty? Apo me qe anti-komunistet e leshit e kane vendosur aty? Ne nje shkrim me 1000 genjeshtra mendon se foto eshte e vertete? Informohu shok para se te nxjeresh fjalen legen/pa pike ndjenje ! Ik tani…

InkuizitoriMoth

O legen, asnjer fotografi ne bote eshte e vertete, e vertete eshte ndjenja qe trasmeton. Edhe fotografia e pashaportes tende nuk eshte e vertete, eshte e vertete ndjenja qe ke te besh me nje legen koqe kanari kur e sheh.

arb

Ik bej hartime per gjethet qe bien…se muhabetet me Celentano nuk qenkan per ty ! p.s. me qe ra llafi…ka sekretar te pare qe kane ngrene burgun per letra anonime ne ate kohe ! Perfliteshin dmth ! Kot per info e kisha …pershendetje revolucionare shok !!

InkuizitoriMoth

nuk them kot qe ti je koqe kanari, nuk e kisha fjalen per sekretaret e pare, e kisha fjalen per Sekretarin e I.

arb

Per ke e kishe fjalen? Enver Hoxhen ? Po thuaje …shkruaje emrin more shok, perse ezitim? Emrin e tij e njohin kudo ne bote e jo me…jo vend per paranoia shok ! Enver Hoxha ! Hajde shok, na sill nje shembull te dikujt ne burg se shau Enverin nga motra apo i tha pederast! Jo per gje, por mbaj mend nje komshiun tim 32 vjec baba i 4 femijve qe hengri nje thike ne bark ne ate kohe(vdiq) se shau njerin “ik ore pederast te q%$£sha motren”,nuk duroi ai tjetri ,vajti ne shpi e mori thiken ! Ehhh ca ti besh…i kishte komunizmi keto gjera !

InkuizitoriMoth

koqja e kanarit, them Sekretari i Pare sepse fenomeni shkon pertej Babes tend, te Korrikses dhe Stalkerit. E kam fjalen edhe per Baben e Tarkovskit.

koqja e kanarit, arsyeja e vertete nuk shkruhej kurre ne aktakuze. Mos pyet qe ta shpjegoj pse, ti nuk e kupton edhe sikur ta shpjegoj, sepse je koqe kanari.

arb

Po ik o njeri i merzitshem, nuk kam nevoje hic une per shpjegimet e tua. Nuk je ne lartesine e duhur per te mesuar apo kuptuar dicka prej teje,sepse behesh i merzitshem ! Dhe po more shok…aktakuza shkruhej,lexohej me te larte, propagandohej ne popull…e ndiqte nga pas gjithe fisin deri ne vdekje fizike o shok ! Po ca ti shpjegosh dikujt qe nuk do te kuptoj, thjesht do te kundershtoj me banalitete! ik tani…ti me gjithe baben e Tarkovskit !

InkuizitoriMoth

koqet e kanarit nuk kane nevoje per shpjegim se i dine te gjitha.

Yeriho

Vete kane bere nje m. Jane te llastuarit keta.

gjembi

I kishte komunizmi keto te mira qe kur denoheshe ti, denohej gjithe fisi. Por jo per Celentanon! Faleminderit qe jua shpjegove 15 vjecareve si denohej i gjithe fisi.

arb

He shoqe…se u plakem duke pritur shembuj nga ju, por hic !! Nuk ka njerez te denuar per Celentano e as per Sanremo ! Jane mashtrime te rendomta te kohes se sotme, per njeriun e ri kapitalist idiot e analfabet, i rritur me barcaletat e viteve 80’ te treguara si histori nga “barcaleta” e gjalle Fevziu i Opinionit! Barcaleta me anti-komunist qe denoheshin me burg sepse shikonin RAI-in e Sanremo , apo degjonin beatles fshehurazi nga pushteti komunist…a thua ishte ndonje sekret i madh antenat maje catise apo ato kanacet e sajuara per te pare tv e huaj ? Te ishin aq sylesh komunistet o shoqe …po boll me perralla, ose sillni nje shembull ose ik se na e shpifet!

gjembi

E madhe, duhet ta skalisim kete.

InkuizitoriMoth

çe pyet, eshte kot me u mare me ta, dava handikapatesh, nuk dine çfar thone. I ka lene komunizmi me te meta mendore sepse kane qene fis qe e ndiqte ngambrapa Enveri deri ne marrosje mendore.

arb

Kjo vertet duhet skalitur…dy analfabet funksional qe perqeshin njeri tjetrin ! Njeriu i ri kapitalist bre…:joy::joy::joy::joy: !

gjembi

Ej, po kto shkablleqet i ke vetem per ne peshk apo dhe kur del ne kafe? Ki kujdes se mos te dale ndonje kuksjan atje ne Angli e te degjon.

InkuizitoriMoth

jena duke te perqesh ty si fis handikapatesh te persekutuar fizikisht perjetsisht ngambrapa.

gjembi

Nuk ka faj fisi per individe te vecante.

InkuizitoriMoth

po shprehja pop:

e ka per fis

InkuizitoriMoth

ndegjo gjemb, realiteti fatkeqsisht eshte shum me i hidhur se sa kujton ti dhe fisi jot. Sa i hidhur eshte realiteti dhe ne çfare permasa del disi tek tema e perkthyesit te veprave te Enverit.
Naten e mire, se vajti vone.

arb

Shok analfabet, me qe jeni edhe dhi te zgjebosura por edhe bishtin perpjet…e si gjithe dhite e zgjebosura me bishtin perpjet jeni edhe inatcor e nuk dejoni as te pyesni te pakten, ne menyre qe te mesoni e kuptoni dicka , por kembengulni ne budallallekun qe nuk humbni rast te tregoni . Kam nje keshille ! Kapitalizmi u ka thene mundesine edhe copave te mishit te kuptojne dicka…quhet GOOGLE ! Perdoreni …!! Pershendetje anti-kapitaliste!

InkuizitoriMoth

nje pershendetje nga shok analfabete per shok kurva marksiste me kembe perpjete. Kapitalizmi i ka dhene mundesi edhe kurvave te pazarit marksist te kuptojne diçka qe quhet KAMASUTRA.

gjembi
TironciLebetit

se sanremo zotnie…

Kthupi

Gazin kam kohe qe s’e kam lexuar, po me kete e ka dhier cik muhabetin. Dobet.

InkuizitoriMoth

Nese pjerdh dobet Gazi, atehere si kompesim pjerdh fort arbi, Korriksja dhe Stalker! Dhe anasjelltas! Futja pordhes gri sallate, sa te kaloje edhe kjo nate! - i Modhi :smiley:

Tirondon

Me qe ke qef shtesat me mesime te stilit shqiptar te mesuesise diletante : Cfare i duhet Ideologjia politike nje 15 vjecari ?!! Ne kohen e sotme ?
Midis Lopes digitale dhe Gomarit ideologjik politiko ballist komunist 15 vjecari do te zgjedh lopen !Ne te gjithe boten gomari eshte nje specie ne zhdukje Ndersa ne Shqiperi cuditerisht nje specie ne rritje !

Tirondon

Athere keshtu ishte mjes drek dark Enver nji ushqim ishte OPSIONE KISHTE po trima aha te gjithe i perplasinin duart !
Por une di se shume vete athere dhisnin ne brek nga frika dhe nuk pirdhin !
Se po te ishte ndryshe dmth te pirdhnin Shqiperia tani do te ishte Demokratike LULE LULE qysh para 1985 ses kur i ndjeri i la shqiptaret !

Dhe per kete Kapllanin ! Problemin e ka pas me dhjerrjen jo me pjerdhjen ! Mund te jete nje histori e vertet prej experiences vet Dhe tani e tregon ne form tregimi ! Denigrimi !

Tani pjerdhin te gjithe ! :slight_smile:

Yeriho

Me qe ke qejf ti besh bisht muhabetit si… gjeje vete, behet fjale per te mesuar historine dhe per kete te fundit ka rregulla dhe procedura te sakta, jo si ta do ty kaptina.

korriku

qe historia u mesuaka me rregulla dhe procedura te sakta kete e lexojme nga intelektualet e peshkut
sa te rroc do mesoc thote populli (pa procedura te sakta)

Yeriho

Po po mesimi dhe njohja e historise do metode. S’keni faj se e keni mesuar ne kohe te komunizmit historine ju dhe e keni ndalur aty mesimin.

korriku

prandaj i hidhni pretendime fallco si ky lart e poshte neper media, per te mesu historine ne menyre metodike 15vjecareve
dhe ta mbash gojen kur pretendon zotrote sesi e kam ndalur mesimin
aq me teper ditke se ma paska mesuar komunizmi se s’u dashka mesuar

Yeriho

15-vjecaret duhet te shohin filmat e kohes dhe nepermjet atyre do te kene vizione te qarta per kohen! Lol

korriku

do ta mesojne ne menyre metodike kur ne radhe te pare shqiptaret te jene ne gjendje te ndalojne kete antagonizem shkaterrues si motiv primar politik edhe ne rendin e sotshem

Yeriho

Antagonizem te njihen padrejtesirat dhe vuajtjet e kohes?

Tirondon

Letersia e "Realizmit Demokratik " udhehequr nga Komiteti Qendror i Grupit te Punes !

del-ta

gazi është më keq se alba! ça si punuan grekët derisa iku nga greqia,dhe prapë i shkruan librat greqisht. njeri pa dinjitet,langaraq

InkuizitoriMoth

ke sa te dush shkrimtare te famshem qe shkrujne ne gjuhe te huaj, e per kete arsye jane lengaraqe?

Pastaj ke dhe nje koment qe quan spiun te serbit Salen vetem pse eshte martuar me nje malazeze. Por kjo eshte e njejta idiotsi, per te mos thene kriminalitet, ky eshte niveli i gjykimit te hafijeve me kaskete pensioniste te lagjes, per te cilet edhe ankohesh, pa le!

del-ta

tiku, merru me zotin. këto problemet njerëzore na i lër ne.
megjithatë po ta bëj një sqarim(te kote)
nga momenti që nuk pranon të kesh përkatesi kombëtare shqiptare,për ty është në rregull muhabeti. internacionalizmi është emëruesi juaj i përbashkët. je komunist me zot!
ose thënë ndryshe, i tufëzuar! pa dinjitet,servil,
mirë apo keq, shtetet e sotme kanë, organizim kombëtar. ju të tufëzuarit keni vetëm një pjesë të afrikës si frymëzim ! ose prit kur papa të bëhet president i shteteve të bashkuara katolike!

korriku

qe ta mbyll: ky postim eshte sjelle nga antari kapo - enough said.

perfituesit e tij pra pasardhesit kokeulur te pinjolleve te tradhetareve, a.k.a baraztundesit, s’bejne dot argument sipas parimit ‘hedh budallai nje gur ne pellg, 100 te mencur futen ta nxjerrin’ :neutral_face:

InkuizitoriMoth

mbylle sa te dush, te hapur e te bere dollap e ke perderisa nuk ke argument tjeter per te pershkruar nje maskarallek historik perveç “e solli kapo”, “pinjollet e tradhetareve”, “baraztundesit”.
Pa he na e sqaro çfar tradhetari ka qene Mehmet Shehu (gjithe familja vrare e syrgjynos), aka komandant i Divizionit I Sulmues qe praktikisht beri Luften Partizane, nderkohe qe shok Enver i binte me dore ne Golloborde, ku ishte fshehur Shtabi i Pergjithshem?

InkuizitoriMoth

Une nuk jam prift e hoxhe qe te merrem me nje Zot ne qiell qe nuk interesohet per njerzit ne toke. Ky lloj Zoti nuk eshte i imi, eshte i joti dhe i Marlonit qe i intereson qe Zoti te rrije ne qiell, nderkohe qe Marloni jua fut njerzve ne toke per shtate pale qefe.

Eshte pa dinjitet e servil kush qendron poshte Marlonit, jo afrikani, komunisti, internacionalisti, fashisti, nacionalisti, i tufezuari kombetarist, etj.

arb

Hic hee ?? Asnje emer ?? Ncncncncnc dobet shume dobet shoke !! :shushing_face::shushing_face::shushing_face:

InkuizitoriMoth

çfar emri do? nuk ka emra se te persekutuarit e vertete jeni ti Arb, Stalker, Korrikse. Vetem ju keni mbetur idjote trushkulur qe nuk kuptoni asgje me, as me elementaren, si efekt e diktatures komuniste.

arb

Akoma? Une dua emrin e dikujt qe eshte denuar me burg gjate diktatures se proletariatit sepse ka degjuar Celentanon, para RAI-in , kenduar “Let it Be” , apo bere kryqin apo falur Allahun ne shtepi te vete! E kuptove tani? Ne se ke ndonje emer, na ndrico…ndryshe ik bej shurren figurativisht apo jo !! Pershendetje komuniste shok :fist: !

InkuizitoriMoth

o idjot handikapat i zhytur i teri ne shurre, Ja tere Arkivi i Shtetit po punon te gjeje listat e te denuarve qe te mbushet mendja ty.

Por ti je zhytur edhe ne mut, prandaj nuk di qe kishte ligj e nen qe te denonte per propagande fetare, dhe ky ligj e nen eshte zbatuar kushedi sa here.

ha mut ha, e lyej edhe turinjte.

arb

I shkruaj arkivit te shtetit ( me qe ra llafi nuk jane arkivi i shtetit ata qe merren me emrat qe do ti ) me gjithe te frustuarit qe e udheheqin te na sjellin nje emer qe eshte denuar per ato qe shkruajta une me lart se ti je kot…je bosh …keshtu qe boll shkruajte per kete muhabet …hem nuk di e hem llap kot ! Ik bej shurren se lirohesh ! Ciao ciao compagno :fist: !

InkuizitoriMoth

Ciao, ciao signore