Qytetarët e botës kanë luftuar për të arritur ato të drejta që ju i gjeni gati

181 postime 6258 shikime 9 gusht 2017 në 05:09 e paradites
bsalaj

Eleni Laperi

Është e dielë, kam vapë, po prapë nuk m’u durua e po shkruaj dy rradhë për gjithë ata që kanë ikur apo po ikin dhe na japin mend se si jetohet atje jashtë, ndërsa te ne rinia rri me thika në dorë e populli është një budalla i shumëfishtë, që rri gojëkyçur e duroj një jetë ferri, të paparë askund.

Këto përralla mund t’i hajë ai që i sheh tani vendet e zhvilluara e nuk e di historinë, ose nuk i dëgjon lajmet atje ku jeton. Sepse dikur në Zvicër familjet i shisnin fëmijët e tyre 5-vjeçarë për të punuar si oxhakëfshirës në Milano, pasi ishin trupvegjël e futeshin kollaj nëpër oxhakët e shtëpive. Pedofilia dhe shitja e fëmijëve nuk lindi si fenomen në Shqipëri; Oliver Tuisti nuk ishte shqiptar. Prostitucioni bënte e bën kërdinë ngado nëpër Evropë. Australia është ngritur mbi punën e detyruar të të dënuarve evropianë, mbi shfrytëzimin çnjerëzor të grave e aborigjenëve. Para disa vitesh në Vjenë një deputet u akuzua për shfrytëzim të emigranteve të reja si prostituta. Po të lexosh gazetaret amerikane që dërgoheshin në Evropë pas luftës së parë botërore, do lexosh tregime të llahtarshme për mënyrën si trajtoheshin gratë. Në Itali edhe sot nuk ka ditë që një burrë të mos vrasë gruan apo të fejuarën e tij. Nuk ka ditë që në një prej atyre vendeve të mos akuzohen politikanë për korrupsion. Në Sh.B.A. nuk ka ditë që të mos bëhen krime, vrasje deri në shkolla nga të rinj, që nuk janë shqiptarë.
Lista me tmerret në vendet e zhvilluara mund të jetë më e gjatë se gjithë historia e shkruar e Shqipërisë.
Po në gjithë ato vende, ku sot është vendosur demokracia kanë jetuar njerëz të mrekullueshëm, që kanë punuar e sakrifikuar për të vendosur atë rend të përparuar, shpesh edhe në heshtje, pa thirrur kurrë e pa rrahur gjoksin duke thënë ‘e bëra unë!’. Qytetarët e botës kanë luftuar për të arritur ato të drejta, që ju, shqiptarë emigrantë i gjeni gati, i kërkoni e i gëzoni, pa pyetur si u arritën, pa patur respekt për ata burra e gra, që sakrifkuan për to. Dhe ne na tregoni munxët!
Nuk kam asnjë kundërshtim që gjithkush të shkojë të jetojë atje ku i duket më e përshtatëshme, më e pëlqyeshme. Madje ndjehem shumë mirë kur nuk mendoj keq as për atë që ikën prej Shqipërisë, as për atë që ndërron fenë, as për gatë që mbulohen, as për vajzat që preferojnë të fitojnë bukën e gojës e garderobën duke shitur seks. As nuk do mendoj kurrë keq për ta , në se e bëjnë me dëshirën e tyre.
Po të gjithë ju, artistë, intelektualë, ish-diplomatë, që na shkruani duke mos ju rënë në sy përparimi, duke na dhënë mend e duke na treguar një Shqipëri llahtarë, që nuk e di ku e shihni, unë ju them: Sa më shumë ju lexoj, aq më shumë bindem se nuk duhet ikur prej këtij vendi! Sepse në fjalët tuaja më shumë ndjej trishtimin tuaj, brerjet e ndërgjegjes, se lini pas jush poezinë e një jete prej fëmije, që nuk do e gjeni kurrë askund, shihni sa shumë po përpiqen ata që rrinë, të bëjnë një vend të pëlqyeshëm e të përshtatshëm për brezat e ardhëm! Atë që ju nuk e bëtë dot, se menduat vetëm për vete!
Ju vjen keq kur lexoni për sukseset e atyre që keni lënë ‘në këtë vend ku nuk jetohet’. Ju vjen keq se janë pikërisht ata, që do jetojnë e punojnë në këtë Shqipërinë –sipas jush të llahtarëshme, të cilët do mbeten të pavdekshëm e do kujtohen nga brezat që do vijnë. Se janë pikërisht këta intelektualë, artistë, biznesmenë, puntorë, shtëpiake, politikanë, që mirë apo keq, duke gabuar e duke mësuar, do ndërtojnë një Shqipëri si vendet, ku jetoni ju sot.
Ndryshe nga ju, ata nuk do jetojnë me kokën prapa. Sepse ata që do jetojnë pas tyre do u thonë ‘Faleminderit’ sa herë të ngrihen nga shtrati në mëngjes!

Edvini

Pse iku ai shkrimi mbi Blendin që nuk do të ikë?

bsalaj

Me duket se e fshiva aksidentalisht. Me vjen keq.

urbantelescope

Te pakten e kishe spostuar andej nga diskutimi i gushtit , se do merzitet pjeri :stuck_out_tongue:

Ky shkrimi i shkurter po i vertete, po prap nuk e pertypin dot keta amerikanet e torontasit e peshkut…

Edvini

Sheh turma qelbësirash që ankohen “Nuk rrihet në këtë vend, pisllëk, të mbytin plehrat…unë do të iki në SHBA a Gjermani, atje nuk ka plehra”. E pasi rrufit kafen, hedh shishen plastike në trotuar ose kudo që sheh pak gjelbërim. E veprime si ky me më shumë pasoja, i sheh përditë. Nëse nuk bashkohemi në luftën kundra këtyre qelbësirave, dhe banditëve që i kanë shefa, atëherë nuk kemi pse ankohemi.

Edvini

Bëjnë debat për atletet, vritet adoleshenti: http://wncn.com/2017/02/21/teen-char...boro-shooting/
Vrasje për një gërvishtje: http://www.sun-sentinel.com/local/mi...529-story.html

4 vetë të plagosur, një i vdekur për një debat: http://www.detroitnews.com/story/new...ment/99664576/
Adoleshenti vritet për një ftesë në festë… http://wpde.com/news/local/teenager-...illed-in-aynor
Winnipeg: Rrihet për vdekje adoleshentja nga shoqet e saj për një fjalë goje… https://www.liveleak.com/view?i=399_1493239130
Kanada: Vritet tjetri në mes të ditës për një fjalë goje…
https://www.liveleak.com/view?i=78d_1501600103

Amerikë, të vret tjetri për një parking: https://www.liveleak.com/view?i=e1d_1500567894

Është bo me ikë natën nga Amerika! Vetëm në SHBA vritet tjetri për një palë atlete e për një shikim a fjalë goje…

Pjetermustakuqi

se ku e kemi has kte point of view !

machitewa

Papastertia, anarkia dhe mosrespekti ndaj rendit ne nje shoqeri pasqyrohet sakte tek lideri vagabond i shtetit perkates.
Kur ne samitin e natos lideri yt prezentohet me atlete, dmth i jep mesazh popullit te tij “q*** nenen ligjit e rregullave” rrofte rrumpallhanja.

Nuk iken kush nga vendi i vet per nje hajdut lagjeje, ikin nga lideret vagabonde qe kane fatin e shpresen e njerezve ne duart e tyre.

salben

ja kush eshte problemi, tipat si ti e te tjere militante qe cdo teme pa perjashtim e ktheni ne politike, dhe qe perpiqeni me cdo kusht te zmadhoni te keqijat ne kohen kur jeni ne opozite. ndyresira qe kur s’kane pushtet jane gati te shesin vendin, njesoj si toptani qe u dha celesat e shkodres malazezeve. Personi qe ti thua se jep mesazh te keq eshte i vetmi qe ka hequr plehra e kioskja ne tr. Sala te cilit ia thith ti me aq ngulm beri kioska kater vjet me brojken, dhe nuk ndertoi sikur nje park te vetem kater vjet me bashen, po vetem lejoi pallate.

salben

e pra, eshte e veshtire kur shtohen njerezit qe jua kercasin logjken dhe faktet si cok ballit.
cudi se pse ju leverdisin me shume ndyresirat si hushi me shoke. kjo tregon shume per ju.

salben

nuk i heq nje fjale kesaj qe ka shkruar kete. me ne fund njerez qe po bazohen vetem ne logjike e realitet.

anon63896856

Sic thote ajo shprehja ne inglish: “greit mainds think elaik”.

TironciLebetit

E ku dallohet kjo Zonja nga Hushi, e njejta fryme intolerance e njejta ndjenje inferioriteti?
Sa per ket Edvinin, nese asht aq i zoti me drejtu levizjet e popullsive migratore me nje te ndrrume te kpucve une them ta bojme Lider te gjithe Ballkanit. Si kish deklaru Ramush Hajradinaj me te shoqen kur e kishin taku jo me Larg se 3 dite me pare??? Takim me Edin …Kryeministrin e Shqiptarve…A do jete ne gjendje Prishtina me qit i burre te tille apo do rrijne me Mustafera…
Nashti kjo zonja ma ka borxh i shpjegim…Hap Gazeten sot nfaqe tpare…titulli…Prokuroria deklaron se ne Shqiperi nuk hyn Helme kimike sic deklarun mediat Shqiptare…hap faqen tjeter me dalin Edison Yperat qe shajne bashkefshataret me fjalor apokaliptik…vij tek Peshku e gjej Naziskinat qe jetojne me Mamin qe quajne bashkeqytetaret e tyreMinj qe shtohen pa kufij…e une nuk e besoj se Emigranti Pjerin ka noi gjisht ne kete propagande anti-shqiptare…ai thjesht qofte ha…plus fton cunat gush-pllumat per i kafe e fernet ne vatan.

anon64581289

nga shqiperia ikin me te miret dhe kthehen ata me pak te miret. refugjatet qe u kthyn nga greqia qe falimentoi ekonomikisht dhe italia, i dhane shtytje ekonomise shqiptare.
ndersa me te miret do t’i ikin gjithnje shteteve si shqiperia pa potencial te larte. siç dhe ikin lojtaret me te mire nga ekipet e vogla e pa shume pretendime.

ndersa kllufat pastaj diskutojne gjithnje skiç, s’harrijne t’ja kapin thelbin asnjehere muhabetit.

salben

norvegjia ka me shume norvegjeze ne amerike se sa ne norvegji.
Dhe norvegjia eshte me mire se amerika, kshu qe nuk vlen klluf-krahasimi qe ke sjelle.
Te paret fare ikin ata me probleme reputacioni ne shoqeri e me ligjin
Te dytet ikin jane ata qe s’ia dalin dot, dhe kjo ndodh me ata me te pazot.
Po te ishin te zot, do t’ia kishin dale.

anon64581289

fjala me mire eshte shume E GJERE. norvegjia nuk eshte me e mire nga amerika ne ASGJE. ndoshta vetem po te duash qe te jetosh duke ngrene qofte dhe pish birre. edhe perendimi i diellit ne shqiperi eshte shume me poetik sesa ketu ku une jetoj, po kjo nuk i mjafton ambicjes sime si dhe asaj qe une dua te bej ne jete.

salben

Norvegjia eshte me mire se amerika per page minimale, per page mesatare, per arsim, mjekesi, nivel krimi, GDP per fryme, etj, etj. Duket qe nuk u kane ikur me te miret. Perkundrazi, pasi iken ata, u bene mire si shtet. Sa s’kishin ikur akoma, ishin keq.

anon64581289

ti s’ke jetuar kurre ne norvegji flet vetem bazuar ne statistika, shifra ne leter pas asnje kuptim. norvegjia eshte vend i mire vetem per emigrantet qe duan te jetojne me asistence sociale. jo per njerzit me talent qe i kane dyert e hapura kudo te shkojne.
nuk ka mundesi qe nje ven te jete mire, dhe ti ikin shumica e banorve te vet (si raportove ti me lart). eshte jashte llogjike. ka nje problem ketu. ajo qe ti quan te mire, nuk eshte e tille per norvegjezet vete

salben

Norvegjezet emigruan ne mase ne Amerike kur ishin keq o kurriceshtar, dhe sot ka me shume norvegjeze ne amerike se ne Norvegji. Po s’dite as kaq nga njohuria e pergjithshme kot sa lodhemi. Jane gjera elementare. I di dhe @gjembi .

Kthupi

Me bast qe kete s’ka per ta bere askush.

TironciLebetit

Mos u zini mer, ja ikem ne te Liqte e te Pazotet dhe po vazhdojme te ikim…filloni Festimet se u bo Shqiperia…

anon64581289

ata kthehen po te jete me mire se atje ne amerike, se nuk i pengon njeri. shko dhe mesoi se ndoshta nuk ja njohin te mirat norvegjise. ti ja njeh me mire.

salben

po c’te kthehen, jane amerikanizuar, tashme jane te lindur atje. Sot.jane qafekuqet e bardhe amerikane qe votojne trumpin e qe i gezojne te drejtes per te mbajtur arme, sic ben ACDC. Jane shumice ne keto shtetet vrl ku nuk shkon njeri e qe i kane populluar para 100 vjetesh. E kane harruar norvegjine sic e kane harruar dhe italianet e amerikes, e sic do ta harrojne dhe pjesa e ndyre e shqiptareve, e ne ketej te biem me ne fund rehat.

anon64581289

ti po te ishe rehat nuk postoje mbi keto tema parreshtur por na tregoje pjese te tjera te talentit tend. norvegjezet e amerikanizuar nuk quhen me norvegjeze. por meqe ti i quajte te tille, une e morra si te dhene po te tille.

norvergjia eshte shtet koti, ne fakt. shtet qe terheq vetem te varferit. keta te kishin lek iknin ne vend te tjera dhe jo ne norvegji.

salben

sic quhen shqiptaro-amerikane shqiptaret qe lindin prej ketyre te sotmeve ne amerike, ashtu quhen dhe keta norvegjezo-amerikane o kurreceshtar. Te tille deklarohen ne census. Keta tanet jane plakur qe tani e nje dite do t’ua mbylle natyra halen e ndyre kunder shqiperise, dhe femijet e tyre do te jene shqiptare amerike qe s’do te jene me mire se shqiptaret ne shqiperi, pavaresisht pallavrave qe do te kene degjuar gjithe jeten nga keta.

anon64581289

ik nashti racemut merru me diçka me te frutshme se ato qe ti tregon une i di me mire dhe i kam mesuar me kohe.

Albano-id

Eleni e qi pu pas

salben

ja ku e zgjerove dhe ti njohurine o dyrdyl qe nuk dije as per emigrimin e norvegjezeve ne amerike. Edhe s’di gjera baze, edhe vjen e futesh ne muhabete qe s’jane te nivelit tend.

bsalaj

Keto teoritë, ikin më të mirët apo anti-teoritë, ikin më të këqinjtë mua nuk ma mbushin mendjen. Jetët e individëve, fati, rastësitë, nevojat janë kaq komplekse e të panjohura saqë t’i biesh tavolinës duke pretenduar se e di kush ikën e kush rri është pa asnjë bazë reale.

Shqipëria e 1990 ishte një vend nga ikte kush të mundtte. 27 vjet më vonë është e debatueshme, por në atë kohë ishte no-brainer të ikje nga Shqipëria-burg, dhe në prag të urisë (Ka vetëm 5 ditë bukë! - tha ay.)

Njerëzit nuk janë njësoj, nuk duan të njëjtat gjëra. Janë plotësisht në përmbushje të vullnetit të tyre duke ikur, ndenjur apo duke u kthyer. Ndjesë por këto konkluzionet e nxjerra kështu janë fëmijënore.

InkuizitoriMoth

nuk jane femijnore, jane te konkluzione te interesuara, dhe shpesh te interesuara politikisht, gje qe eshte qelbsinlleku me i madh. Shume ketu te impenjuar politikisht, do te kembenin konkluzionet me armikun, nese ne fuqi do te ishte partia tjeter. Prandaj sherben mungesa e memorjes politike, memorja politike ne demokraci limitohet nga zgjedhjet elektorale çdo 4 vjet.

TironciLebetit

Re edhe ti ne Gracken e te dalit jashte teme me ne fund…
kjo zonja Leperi akuzon Te Larguarit se jane xheloz per arritjet e vendalinjve dhe nxijne realitetin Shqiptar…kur kjo mua nuk me rezulton e tille. Ne Shqiperi jetoni mire dhe disa shume mire…fjalia nuk ka buke me honger…eshte per Barcalete. Restorantet dhe Hotelet po perjetojne bum ekonomik, Apartamentet qe blini jane te reja e sdo me ble njeri apartamente te Kohes se Merhumit, ushqimet nuk i keni bio por perseri shume me te mira se ushqimet e supermerkatove ne uesej, Kohen e keni te mire dhe punoni me pak ore. Keni nje pafundesi te mirash por LUMTURINE MOS KERKONI TJA U DHUROJME NE.
Ti i Pari tek artikulli jot nuk le gjo pa u qajt…une sa here vij ne vatan e takoj ata komshinjte e mi Berats…vazhdojne te ikin nga Berati per Tirane e Durres se nuk ka pune ne Berat e nuk jetohet atje thone. Tani pasi u stabilizuan ne Tirane mora vesh se do ikin ne Gjermani se nuk jetohet ne Tirane. Kur u them qe ju keni shume gjona te mira ma kthejne ohu sbohet ktu…
Pse do jem une xheloz per suksesin tat i her, sa me mir te jesh ti aq me mir do jem se kur zbres ne vatan me merr me vete nje week-end e me tregon Korcen a Dardhen? Para 6 vjetesh dilnit me rralle cdo week-end, tani kur ju kap week-endi ne Tirane bini ne depresion.

Muhabet koti qe del nje Hush e Lepere dhe ngjall konfrontime kot emigrant vendali.

anon64581289

nuk jane teori por jane DUKURI, ose ajo qe ndodh ne te vertete. ti qe je kthyer je me i mire se nje qe nuk ka dale kurre nga shqiperia, sepse thjesht KE PA BOTE (thone shqiptaret) edhe sikur mos kesh ndonje zgjuarsi te veçante. gjo e madhe e pamja, se akumulon.
por nuk ka si te krahasohesh me dike qe ate qe ti ben ne shqiperi e ben ne permasa me te medha ne bote. nuk eshte njesoj nje tenor qe kendon ne operen e baletit tone me nje qe kendon ne la scala, etj, etj. shembujt jane pa fund.

aleko

Pra, ti po thua qe me kriminelin sali shqiperia ishte mire se ai mbathte kepuce me lluster? Shko mer gamor se ma hoqe vapen. lol

bsalaj

Po pse duhet të krahasohemi me të tjerët? Nuk e kuptoj logjikën, dhe nuk e pranoj dot se jam më i mirë se dikush që nuk ka dalë (i mirë as nuk është mbiemri i duhur). Ja ti ke parë botë dhe nuk e kishe njohurinë bazë të emigracionit norvegjez në ShBA. :joy:

Individi fundja nuk është veç shqiptar, por edhe qindra gjëra të tjera që nuk lidhen me kombësinë apo vendlindjen domosdoshmërisht.

korriku

me mire te dish, a me mire te kesh, i thone nje llafi, shkurt.

bsalaj

Ka Tironc, ka vërtet shumë gjëra të mira këtu. Është supervend. Siç shkrova për individin, edhe Shqipëria mund të jetë qindra gjëra. E vetmja gjë që po them është se ndarja me thikë tregon se ai që e bën ndarjen është i paformuar mirë, apo i papërvojë - ose ajo që thoë Inkuizitori, që e bën për politikë.

anon64581289

krahasimi eshte llogjik dhe natyral te njeriu. eshte REFLEKS. (ne jete reale, nuk te shan njeri direkt siç bejne ketu neper forume kur te shesh qe ke muskla dyfishin ne krahasim me te, se ja thyn turinjt, etj)
ndersa ajo puna e emigracionit norvegjez, qe e dija ka kohe, nuk i ndryshoj asgje asaj qe po mbroja dhe po vazhdoj te mbroj, qe me te miret ikin nga nga vendet, ekipet, etj, te vogla.
te kane ikur nga shqiperia te gjithe njerzit me talent, tenoret, etj. njerez te cilet mund t’ja u masim talentin ne direkt, ne skene. se shumica profesioneve nuk ke mundesi t’ja masesh tjetrit talentin.

eshte normale edhe se bota te paguan me shume. ndersa ne shqiperi jeta eshte shume e mire per ne shqiptaret. une te kisha kushte te njejta me ketu ku jam , do te kthehesha qe neser, sepse atje ke nje kualitet jete shume me te mire se ketu ku jam. as nuk diskutohet kjo pike per mu. por vetem se jeta nuk eshte me ngren buke dhe me pa perendimin e kuq te diellit ne darke.
sikur te ishte shqiperia Zvicer, dhe me te miret do te iknin. se i ikin dhe zvicres.

Danieli001

Keto shkrimet pateriotike sepse te japing gazra…

InkuizitoriMoth

eshte vetem ashtu siç thote Inkuizitori qe osht i moth, mo i moth se Bajerni i moth, memorja politike eshte 4 vjet ne demokraci, mbas zgjedhjeve fillojne nga zero me konkluzione te kunderta.

I ke t’gjithe me moshen 4 vjeç megjithse jane gjith lesh, jepu i karamele, boji qefin!

TironciLebetit

Tani ndarja me thike kush ikin te zotet apo te pa-zotet eshte jashte teme them Une e per me teper nuk hyn Politika fare. Kjo eshte si puna e atij diskutimi …kush shet Trupin per para, te Varferit apo te Pasurit, dhe mblidhen mjekroshet e te merakosurit e hedhin gjyle mbojtese nga te dy krahet se u del keq i grup apo grupi tjeter.

Kap Urbanin Me Sabienin apo Edvinin, vendalinj, nje fryme politike kane, por problemet nuk i shohin me te njejtin optimizem a prizem.
Une e kisha Gjetke tek konfrontimi Vendali-Emigrant qe fryhet kot neper tema kur per me teper eshte nje status i rreme. Ti ishe emigrant deri dje dhe u bere autokton prap prej 9 vitesh e po mendon te fluturosh prap si Dallandyshe.

Alba2265

Keshilla mbi lumturine nga doctor Hamdi Sulcebegu qe para disa ditesh dekllaronte se shqiperia eshte vend I botes se trete .

Cecua

Kjo pacavurja e halles se shkabes duhet po aq sa ajo pacavurja e tenorit, per te na kujtuar kufijte e llogjikes.

Bleta

Po te ishte “rehati” gje e mire, nuk do kishte pasur asnje perparim bota. Njeriu eshte qenie qe nuk mjaftohet me kaq dhe shyqyr se do ishim ne shpella akoma, nuk do na kishin pare syte e mendja kaq bukurira (dhe tmerre njekohesisht, po jane mbase dy ane te medaljes, nuk I shkeput dot).
Nuk e di pse kaq me zjarr kjo motra po me mire te kishte ndezur kondicionerin.

Alba2265

Shqiperia nuk eshte vend I keq per te jetuar por eshte vend I vogel e nuk vend per te gjithe.ata qe jetojne atje jetojne mire apo me mire se me pare se gjysma e popullsise ka ikur duke iu liruar vendin .

anon64581289

fjale me vend.

Danieli001

Qenke si depudeti Nard Ndoka ti me keto postulate: Dita eshte me diell dhe nata eshte me hene… :joy:

anon64581289

veçse ka dhe dite pa diell dhe nate pa hene.

Danieli001

Duhet te presim Nardin ta konfirmoje kete se s’ma ha mendja te jete e sakte… :stuck_out_tongue_winking_eye:

urbantelescope

Ne “vendalinjte” jemi bere minoritare ketu , sikur te merrnim pension nga peshku sa mire do ishte , meqenese te gjithe shkruajne dhe shpalosin idete e tyre por ne fund te fundit ne i kemi ne kurriz. :stuck_out_tongue:

Fikret

Ama,
Robt po hikin, kjo eshte kriza, vazhdo qep tantella me grep dore.
Dmth ose fryj syte, ose fryj tullumbacet.
Si me e thone me ndryshe… Ose fryj xhepat, ose fryj gjinte, ose fryji mte.

Ose shko nga fryn se askush nuk ta fryn.
Fryhu po deshe po ske pse gafurresh,

E hodhi mushken e gjore Vrana Konti per njat Zot, e hodhi. E shkepi me drithe sa skish parë ndonjehere dhe e flaku mbi bedena

Terhiqemi Terhiqemi

Po nuk e kpu
sim,
ama

Danieli001

Ndryshoni mentalitet dhe keni ndryshuar gjerat per mire ndryshe vazhdoni ti bini gjoksit sikur jeni nga Kuci…

Ja lexon keto lajme dhe te vjen te gazosh tere diten…
Making deals with a handshake…still… doing business based on personal trust… That’s why the pen and paper is there for you to write it down…
Lum si ne qe jetojme ne Puke…

aleko

lol, zonja flet sikur Shqiperia te ishte te themi me nje popullsi sa Kina, apo india dhe pastaj te krahasoheshe me shtete te tjera si SHBA apo Anglia, Italia etj. Po ne jemi “nje shprehje gjeografike” dhe kemi lene nam te keq kudo ne boten e qyteteruar. I ke te mbushura burgjet ne Greqi, Itali, Zvicer, Angli me shqipetare per lloj lloj krimesh e prevesistete nga me te larmishmet. Edhe ketu brenda nese do te kishte shtet ligjor dhe prokurori e gjykata si atje ne perendim, burgjet do ti kishe plot e perplot sepse jane te perlyer me krime qofte nga ato ordineret per sharje, deri tek ato ekonomike. Mjafton te te them qe 50 perqind e ekonomise zhvillohet ne informalitet te thelle per te mos genjyer mbi realitetin skandaloz qe eshte ketu. Ka njerez qe jetojne mire dhe shume mire se kane vene para dhe pasuri, por a e di ti mi zonje sesi e kane krijuar shumica e ketyre borgjezeve te rinje? Duke vjedhur, mashtruar, duke marre ryshfete nga pozicionet zyrtare, duke trafikuar vajzat e lagjes apo te fshatit, etj. etj. Jemi 5 milion por nga bemat e keqija qe bejme duket sikur jemi 500 milion dhe natyrshem pastaj fillon krahasimi me shtetet e medhaja.

Albano-id

Prej lufte veq ai largohet qi ashte lindun tradhetor…, osht tu thone Ellleni…

gjembi

Meqe po ben si zakonisht troll dhe po me therret ne diskutim. Ti vazhdo te shkruash gjera qe s’e ke idene dhe i shkruan si te verteta. Eshte interesant kur njeriu fillon dhe beson ne gomarlleqet qe nxjerr nga goja. Pasi iken emigrantet u bene mire si shtet? Dmth keta emigrantet ishin qe po ja merrnin frymen Norvegjise per t’u zhvilluar? lol pz ncnc. Sigurisht ashtu eshte, e jo qe ndoshta dhe remitancat e emigranteve ndihmuan ndopak, pa folur pastaj qe u zbuluan rezervat e naftes dhe gazit, hidrocentralet, etj.

Je i madh shkeraba. Duhet te ndihmosh Pjerin te shkruani VQ2 bashke.

anon64581289

ashtu krijohet pasuria kudo. i ndershmi nuk pasurohet dot, sepse nuk kerkon me shume sesa i duhen te jetoje. nuk ka neps. po njeriu nuk eshte i ndershem ngaqe eshte i DOBET. kete nuk e kuptoi dot as Marksi me mjekren deri ne mes (pranej dhe komunizmi nuk eci si teori), jo ta kuptosh ti, po hajt, ku i dihet.

anon64581289

nga keto shkrimet e fundit, te duket sikur shqiperia ka riardhur ne vitet e 90 ta, ne kohen e ambasadave, kur neper tribuna i quanin te ikurit, Jashteqitja e Kombit.
e sollen socialistet per vetem 4 vjet ne pushtet, te njejten epoke.

Kthupi

Pse keto temat me ikje keto 2-3 dite? Ngaqe iku Hushi? Po rruge e mbare, le t’ju kendoje atyre vendalinjve aborigjine australiane. Apo si gjithmone na duket vetja qendra e botes dhe nje veprim te beje dikush e oburra fillojne krahasimet Shqiperi-Bote?

Ingeborg

Mos le pra gazra, po ke koment jepi shkruaje.:coffee:

aleko

Sipas nje raporti te policise greke me interpolin, per vitet 2010 - 2015, nga kriminele shqipetare ne shtetin grek jane zbuluar 3,158 raste te vjedhjes apo bastisjes se banesave, 4,347 raste te trafikimit te lendeve narkotike dhe 478 vrasje. Uroj qe shkalla e zbulimit te krimeve ne greqi te jete e larte sepse keto shifra jane vetem per ato te zbuluara, pra te faktuara.

Ingeborg

Mua me pelqeu se si e pershkroi Eleni gjithe historine e problemet e Zvicres ne nje fjali te vetme. Nejse…

anon64581289

vendi i varfer ka qene zvicra se vend malor dhe i vogel, nuk e ka keq ajo. vend i varfer (njerzit jetojne varferisht, me bllok shpenzimesh ne xhep) eshte dhe sot megjithese eshte vendi me te ardhurat me te larta per fryme ne bote.
duket kjo kur e viziton, por duhet sy i vemendshem dhe eksperience ne perendim.

salben

Dhe ky raport i policise greke iu dergua BE-se pikerisht pasi u prishen shtepite e minoritareve ne Himare, dhe pikerisht nje jave pasi presidenti grek dhe ministri i jashtem grek leshuan deklarata te forta kunder procesit te hyrjes se shqiperise ne BE, duke thene specifikisht qe me prishjen e shtepive qeveria shqiptare po demtonte hapat e shqiperise ne BE. Dhe sigurisht qe shqiperia ka hale boll qe te mos marrin parasysh gje me logjike, vetem te shajne shqiperine se aq u thote truri. Nje llaf te thote i huaji kunder shqiptareve, nuk e vene ne diskutim por e lepijne si zagare. Po te thuhet ndonje fjale e mire, do te versulen si ujqer kunder shqiperise. Kete lloj llumi kemi.

salben

ndoshta eshte rastesi o gjembi, po fakti eshte qe sa me shume iknin, aq me mire behej

gjembi

Fakt? Na e sill faktin qe paske faktuar.

Ndoshta eshte rastesi thote tjetri qe s’ka asnje klase ekonomie dhe i merr “faktet” nga liveleaks apo forumet daneze.

salben

une s’do te te mesoj ty gjembi abetaren e historise. fakti eshte qe norvegjia ishte shume keq nga ekonomia ne vitet 1800 dhe nisi emigrimi ne mase. ata qe ndjenjen e bene vendin edhe me te mire se c’bene ata qe iken ameriken. fakti eshte qe norvegjia eshte sot me mire se amerika po si te ta shpjegosh ty? nga t’ia nisesh?

gjembi

Ik o troll se s’di cfare flet. Do me mesoke historine ti qe s’e ke idene cfare e ben te forte Norvegjine sot, e qe s’e ke idene as te revolucionit industrial. Cilen pjese te “u zbuluan rezervat e naftes dhe gazit, hidrocentralet, etj.” nuk kuptove?

salben

Norvegjezet kane pasur emigrim te organizuar o gjembi qe ne vitet 1840, dhe e vazhduan deri ne vitet 1940, ne mase. Sot ke 5 milione banore ne norvegji, 500 mije emigrante, 4.5 milione norvegjeze. Ke dhe 5 milione norvegjeze ne Amerike dhe Kanada.Mbaroi rrjedhja deri ne vitet 30-40, dhe papritur Norvegjia nisi te forcohet pas viteve 40, sepse ata qe ndenjen, ne vend qe t’ia fusnin vrapit, punuan per vendin e vet. Nuk i hapen lufte Rusise sic benin kllufat e tyre ne Amerike, por u shiten lende te pare ne mase, si perendimit, si lindjes, ne vend qe t’ia fusnin vrapit si ata qe iken e qe sot njihen si qakfekuqet injorante te amerikes. Keshtu o kerrke. Nuk ka lidhje nafta e gazi, se po t’ia kishin futur vrapit e t’ia kishin lene naften e gazin te huajve, nje tum do te ishin pasuruar.

Br3dharaku

Eleni ta thote vete, permes 4 fjaleve te para qe nuk duhet marre seriozisht. Ka vape, pra i ka rene dielli ne koke. Edhe me kete pacavuren e shkruajtur si revolucionare e oreve te para, nuk thote ndonje gje me shume sesa eshte thene e sterthene.
Halli i saj eshte tjeterkund. Kjo nuk do te identifikohet me pjesen e paafte te shoqerise. Ate qe nuk ja del dot te largohet nga ai llum. Dhe ketu i jap te drejte. Do ish e padrejte te pranosh se kush jeton ne Shqip. sot, eshte nje shkabe tjeter injorant.
Perkundrazi, pikerisht ata te zotet qe kane vendosur per nje arsye apo tjeter te jetojne ne vendin ku linden, nuk duket se e kane me te lehte te bejne perpara ne shoqerine e rilindur te mikut, tarafit, te berrylit, korrupsionit, atje ku i afte je nqse je i afte te zhvatesh nga pasuria publike e ku politika ose marihuana jane alternativat me te mira per nje pasurim te shpejte.
A jam dakort me keta qe deklarojne publikisht largimin? varet. Ka shume qe e bejne sepse jane egocentrike te pandreqshem. Tipa qe besojne se largimi i tyre, i ve kapak nje periudhe. Keta tipa harrojne qe per fat te keq, rrjedhja e largimit nga Shqip. as nisi, e as perfundon me largimin e tyre.
Ka prej tyre qe e bejne ne shenje deshperimi ose triumfi (si ai rasti kur te urojne “suksese ne jete!” e te pushojne nga puna sepse nuk more pjese per arsye objektive ne mbledhjen e partise)

salben

Qe kur thuhet ketu nuk rrihet, duhet ikur, po behet krahasim me vendin tjeter. Kaq e thjeshte eshte.
Cdo vleresim per mire apo per keq, matet sipas nje standardi qe ka piken e vet me te larte ne nej vend dhe piken me te ulet ne nje vend tjeter. Cdo vleresim behet me krahasim, nuk i shpeton dot.

Ky argumenti yt nuk vlen kunder atyre qe eksitohen me videon e nje tutkuni ne Shqiperi qe shahet me dike tjeter, dhe qe gjejne qindra justifikime per vendet ku lypin pune, nese qe andej sillen video te ngjashme. E vetmja menyre qe t’i shtysh ata drejt ketij perfundimi qe ke sjelle ti, eshte t’u pergjigjesh me te njejten menyre, me gjuhen e vetme qe kuptojne. Dhe keta tipa qe ekzaltohen kur zmadhojne te keqijat en Shqiperi e perpiqen me mish e me shpirt te gjejne justifikime per te keqijat en vendet e tjera, jane shumice derrmuese e peshkut, qe nga bredharaku, vlonjati, beluli, aquamarine, pemaa, bleta, aleko, e shume e shume te tjere qe nuk numerohen dot, si dhe njerezit e ulet qe e kane nga politika, si bradland, fikret, kapo, si dhe te tjere qe thjesht e kane nga ngadalesia, si gjembi e kurreshtari. Keshtu qe nuk pine uje ato argumente ketu.

gjembi

Ah more Tim Berners Lee cfare na ke bere. Jo vetem ke krijuar shkeraberat e te tjere qe lexojne nje gjysem fjalie diku ne nje forum, nje gjys fjalie ne nje forum tjeter dhe behen eksperte, por detyrohemi dhe te ulemi ne nje tavoline me persona te tille qe ne jeten reale s’do ju hidhnim jashteqitjet hundore.

salben

po te kishe jete reale ti gjembi nuk rrije ketu 24/7. nese te tjeret bejne pauza me muaj te tere e me ore te tera ne dite pa hyre, ti je perjashtim ketu

gjembi

Nese ti me paske mbajtur pishtarin qe rrikam ketu 24/7 do te thote qe dhe ti rrike po ashtu 24/7 qe me numeroke.

salben

jo o gjembi, sa here futem te gjej aty. je i vetmi qe s’mungon asnjehere. Keshtu qe shitja ndonje tjetri ato te jetes reale.

urbantelescope

478 vrasje per 5 vite , duket pak e ekzagjeruar nga pala “helene” sic i thote top-channel.

aleko

nuk te kuptova, cfare lidhje ka fakti i shifrave me pishjet e shtepive??? Nese ke ndonje kundershtim per shifrat e dhena te krimit nga shqipetaret ne Greqi jep argumenta, por mos kalo ne gjera te tjera pa lidhje.

aleko

keto shifra i kane permendur edhe medja te tjera te huaja ku i referohen nje raporti konfidencial te policise greke dhe interpolit. Pra burimi i te dhenave eshte mesa duket policia e greqise.

salben

nese s’e kupton, ke probleme me te kuptuarin. Raporti u dergua ne BE fiks pas premtimit te terthorte te presidentit e ministrit te jashtem grek qe shqiperia do ta pesonte me hapat per ne BE pasi prishi shtepite. Dhe kjo eshte masa konkrete nje jave pas premtimit. Do argumenta per manipulimin e shifrave nga greqia? Cdo kokerr gomari e di qe greqia po merr miliarda euro borxh dhe ka falimentuar gjithe shtetin sepse kishte manipuluar shifrat. Rrezik edhe gjembi e di kete. Po sigurisht qe ty nuk te shkon dot truri te keto gjera sepse s’te le morri qe ke per te share shqiperine nga inferioriteti e injoranca qe ke deri ne palce.

Albano-id

Une s’kuptoj i gjo nga foto me siper, pse ne drejtim te rruges se dursit dhe rruges se kavojes nuk ka grataqiella, normalitet, ndersa nga ana tjeter e sgeshit eshte deng.

aleko

Pra ti thua qe nuk jane kryer 478 vrasje nga kriminelet shqipetar apo jo? Ndersa une e besoj.

salben

Sigurisht qe as e ve ne dyshim qe ti dhe ata qe i ha morri e jo logjika, besojne gjithcka qe thuhet. Greku thote edhe qe gjergji eshte jorgo, qe cameria s’ekziston, qe arvanitasit s’ekzistojne, etj, etj. Jane gjelle te gatuara per tru si i yti qe Shqiperia e shkrete ka akoma me bollek, per fatin tone te keq.

urbantelescope

Nje shifer e tille do ishte permendur edhe ne mediat shqiptare pasi nuk eshte e vogel edhe pse burimi mund te jete zyrtar , sa i besueshem eshte ?!

Pak raste jane transmetuar ne kete 5 vjecarin e fundit , disa ne Itali se shumti krime pasioni , burri vret gruan , vret veten etj. Ato rastet e bandave te droges ne Hollande , dhe ne Angli qe me shume permenden per trafik droge sesa per vrasje prandaj te degjosh 478 vrasje vetem ne Greqi , se besoj…

ca_the

histeri e madhe se kush shan me shume Shqiperine e kush solidarizohet me proletarin…te dyja palet qe bejne gam gam jane gabim…ata qe ikin mendojne qe kane me shume vlera se keta qe rrijne ketu, dhe me zhgenjim e tam tame duan te bejne nje dalje spektakolare…keta qe solidarizohen ne emer te proletarit, nje dreq e di nga e kane burimin e nostalgjise komuniste dhe krahasimet me perendimin…Shqiperia kjo eshte, nje vend i prapambetur, me mungese te forte kulture perendimore, pa fe dhe pa zot, me nje kod moral oriental, me pasuri te medha natyrore por totalisht e manget ne njerez, nje klase politike qe reflekton popullsine dhe nje popullsi qe reflekton politiken, me pak fjale ajo qe ka qene edhe para 100 vitesh kur figurat e ndritura te kombit tone gjithmone kane shkruar dhe kontribuar nga jashte dhe asnjehere ne Shqiperi…perfundimisht, Hushi, Rrushi e Prushi gjaku u i ben shqiptar, por ndoshta jo morali, kete zonjen laperi e ben te ndihet me mire qe eshte shqiptare se para 300 vitesh zvicerianet kane shitur femijet 5 vjecar, e ndersa te tjere luftojne me dilemen a te rrijne apo te ikin.

Muni

Sa memorie te shkurter qe kemi mer jahu!! Harruam llumin ku ishim zhytyr jo me larg se 20 vjet me pare apo qofte edhe 10.
Sa per ata qe shajne e mallkojne, mendoj nuk u duhet dhene me rendesi e aq me pak hapesire ne media persa opinioni i tyre nuk vlen per konsiderate.

Problemet tona jane te medha por jane probleme europianesh. Drejtesi te drejte, shkolla me te mira, spitale me te mira, burokraci eficente, ulje te kriminalitetit, energji te paster dhe te lire, infrastrukture, ushqime te kontrolluara.
Ne perendim (meqe andej na duket me mire) kane me shume kohe qe meren me keto halle dhe me shume ekperience. Prandaj jane edhe me perpara se ne.

Perendimi ka kaluar shume ekperienca te hidhura qe te vije ne kete forme qe eshte sot. Luftra, uri, epidemi, probleme sociale, emigrim, kriminalitet etj. Njekohesisht me to ka zhvilluar shkencen, mjeksine, artin, kulturen, reforma sociale, levizje e protesta per te kerkuar me shume.
Kurse ne… Neve na ka ra kokrra e fatit qe zhvillimin tone ta kerkojme nga kolltuku i kafenese, divani i shtepise, plazhi, stadiumi, sheshi i fshatit apo bilardoja e lagjes. Rralle kur del ndonje i mencur dhe flet, ta degjojme dhe ti lejme komentet “ik e plak se e ke ne terezi ti”

Eshte normale qe te kerkojme me shume dhe mos te kenaqemi. Keshtu duhet te jete! Po dreqi e mori te mos harrojme se nga vime. Sa te diplomuar kishim para 20 vjetesh, sa zera te lire kishime para 20 vjetesh. Sa ishin rrogat, si ishin spitalet e keshtu me rradhe.
Ta degjojme me vemendje kush kritikon Shqiperine. Atyre qe e/na shajne tu themi tre fjale “Ma Ha Munë”!!

anon64581289

perendimi eshte me mire nga shqiperia vetem ne nje gje, MADHESINE. eshte me i madh dhe kaq. dhe madhesia jep dhe mundesite, i ben keto me te medhaja.
ndersa ata qe ikin, ikin SE PER TA, shqiperia nuk sherben. jo sepse shqiperia nuk sherben per asnje dhe eshte vend koti. lidhet me personin direkt, jo me objektin ne fjale.
ai qe s’ha midh derri, lidhet me te, jo me derrin vete qe te tjeret e hane. ai qe s’pi raki, po ashtu.

eshte dmth ÇESHTJE SUBJEKTIVE.

te jete kjo faqja ime, s’botoj fare shkrime te tilla ne faqe te pare. kujt i plas kari se dikush kerkon te ike apo dikush kerkon te kthehet. sikur po luftojne kuçedren dhe po bejne heroizma. te bejne çfare te duan, jane te lire.

gjembi

hahahahahahahahaaaaa!!! :joy: :joy: :rofl:

Aquamarine

Me kto sherret emigrant-vendas, Jeni bo si puna e cifteve ku njeri tradheton dhe iken me tjetren, viktima shan dashnoren, pastaj atij i behet jeta monotone me dashnoren, kthen ndonjehere syte nga ishi sa per nostalgji, pastaj qellon qe dashnorja e le dhe kerkon te kthehet ke dashuria e vjeter per ca kohe, iken prape, shahen prape … lol. Ne kto raste e kuptoj pse njerezit qellohen me zjarr mes vedi po ne rastin tuaj, gjith ky sherr pasionant per muhabete emigrimi? Bohh me ben cudi. Ja shkaba paska bere dhe klasifikimin…shyqyr qe sme ka fut ke nengrupi ‘retarded’. Robi jeton aty ku ndjehet rehat.

salben

lol. ti aquamarine harron qe je nje gna ata qe e ka share kete vend me ekzagjerime kronike te zeze, me keq se hushi.

Aquamarine

Shkabe dhe ti thuj te drejten ‘t’ka lene i/e dashura dhe ka ik me tjetrin ne emigrim?’ Se une vec n’kete rast do debatoja me zjarr.
E ca kam thene per Shqiprine, qe eshte bo e merzitshme, po nrm kshu jam une, kam qejf te leviz ne vende te ndryshme, dua te thith tjeter ajer, tjeter kyltyre ne faza te ndryshme te jetes.

salben

te kishe thene aq, nuk e thosha une ate qe thashe. Dhe s’ka pse te kete trauma njeriu qe te mos lejoje shpifje kunder vendit te tij. Duhet te vije natyrshem nese je qenie normale

Br3dharaku

Thote De Biasi, keshtu.
E ka fjalen per shkablloret punetore, qe kalojne 25 ore ne dite online duke u share me danezet per ceshtjen jetike te masakrimit te balenave:

De Biasi

Aquamarine

Ehuu shkabe epo si duket te qeka bo ty monotone lidhja e ste permbush sic duhet dhe kerkon kompesim ke dashuria e zjarrte ndaj atdheut. Indinjaten per sherr nuk kuptoj une…nje traume banale do ta shpjegonte ndaj thashe. S’e marr dot me zjarr ket muhabet…sinceramente…m’duket absurd…e ca se nje peshk shau Shqiperine e tjetri e lavderoi? Who cares…

salben

nuk eshte nje anetar i peshkut. jane shume anetare te peshkut e shume shqiptare qe e bejne. Mediat serbe kur duan te shajne shqiperine citojne shqiptaret qe shpifin per vendin e tyre, nuk kane nevoje te shpifin vete. Nga kjo pikepamje Shqiperia ka nje problem te madh, sepse shahet shume here me shume nga c’meriton dhe ka nje perpjekje masive per t’ia ndotur imazhin nga vete shqiptaret, shume prej tyre nga padija e nga injoranca, dhe sepse ka ende shume ketu qe i marrin lajmet shabllon pa i analizuar me logjike.

Kthupi

Kete qe thote De Biazi e ka thene dikush te VQ para shume vitesh.

Vlonjat

O shaban qe ke ngel te stadi i spermatoizoidit, shiko oren here pas here se do mbyllen dyqanet dhe do ngelesh pa uje. Zamet do ta kesh pastaj te bredhesh ne 12 te nates mos gjen ndonje hapur per nje bidon uje. Megjithese sa te kete uje Lana je me rregull ti.

TironciLebetit

Amon ene ti Aqua, tek nje vend te rref mendja…tradheti e cifteve, kur shkon dashnorja ne emigrim. Ne Meshkujve na bohet qejfi kur na shko Dashnorja ne Emigrim apo na le fare se hapet vend i ri ne Organike.
E di ti kur bohena ne mehit? Kur dashnorja na le dhe martohet e lumtur me nje Burre shume te pasur. Meso ene ti i fije per ne Meshkujt.

Aquamarine

Mua m’duket arsye debile te lesh dike per nje shume te pasur. Se po qe se cifti e ka nje fare ekonomie per jetese te kenaqshme, s’para ndodh vec po qe kothere fare femra dmth mentalitet konviktoreje. Ta lesh tjetrin se gjete dike me sexy ne pamje e ne karakter, me pasionant e me t’perkushtuar ne te gjitha drejtimet…ktu duhet t’ju djegi.

salben

ca perkufizimi ka ky carlliku qe ke thene? Cmdth mentalitet konviktoreje? Cfare mentaliteti kane konviktoret? C’lidhje ka banesa e perkohshme ne konvikt me karakterin e sjelljen?

TironciLebetit

Une te rrefeva per Boten tone Mashkullore ndonese Bota jote femerore ka shume te drejte. Nuk na djeg kur na lene per me te perkushtuar apo me pasionant por kur eshte me i pasur bohena Helm.
Ndonese edhe per faktin qe eshte shume e veshtire te gjesh me Pasionant e Sensual se NE…:face_with_raised_eyebrow:

zeqo

Ne fakt ne kete rastin e dyte qe thote Aqua te djeg me shume i lebetito.

Aquamarine

Ja o shkab…sic thu ti…mentalitet emigranti lol
Nuk e kam per te sha konviktoret…respekti per to menjane, por ja psh Melania Trump, si konviktore ballkanase rendi pas burrit me leke, megjithse plak 24 vjet me i madh. Nje amerikane vendase e emancipuar, e shkolluar, e bukur nuk e ben kete gje, perkundrazi rrezik e merr me t’vogel se vetja lol. Nuk eshte leku gjithcka.

TironciLebetit

Nuk bo vaki Zeqo…by the way ATE tjetrin… do e lem jashte planeve tona, Gjembi me paralajmeroji per Mikrofonin dhe i paralajmeruari gjysem i shpetuari

Aquamarine

Avash se na preke telat. Konviktor eshte ekuivalent me emigrant ne rastin tend.

TironciLebetit

Melania eshte si shpirti, nje amerikone tjeter do e kish helmuar Trumpin ne gjume per Lekte

salben

qenke me verte vrl nuk ta them per te te ofenduar por cfare shkruan ti eshte cfare duhet vene ne fjalor si perkufizimi i nivelit te ulet te njerezve
ja pse e shani me aq ngulm shqiperine, ju ofendojne aq shume si “konviktore”, sa shpresoni te dukeni si amerikane duke share ato si ju ncncncnc sa rende

Aquamarine

Une po flas ca ndodh ne realitet shkab, ti vazhdo jeto ne boten tende te endrrave dhe gjej proteksion duke u ankuar per nivelin. Realiteti eshte i hidhur, nuk te do njeri kollaj sot. :stuck_out_tongue_closed_eyes: wake up shkab.

salben

dmth realiteti eshte qe te jesh ne konvikt qenke automatikisht femer qe e shet trupin per leke te persona te moshuar

dhe realiteti tjeter qenka qe amerikanet e lindura atje nuk bekan nga keto pislleqe, i bekan vetem refugjatet

seriozisht, ne cfare shpelle me saktesi ke lindur ti?

TironciLebetit

Hej bela, ne fillim Shkaba, pastaj Kaposhi, pastaj Shkaba…do Robi me kemby dy llafe me Aquan se eshte ne Mood…po ku tlen CockBlockers ku tlen…

Aquamarine

Nuk njef termin konviktor, s’ke faj si duket e ke degju per here te pare. Pse indinjohesh kaq shume, dhe kalon ne sulm personal, kujton se me ofendon? Nje shqiptar i mire e merr perdore shqiptarin qe mendon se e ka gabim dhe ia korrigjon me durim dhe qetesi mendimet e gabuara. Pse nuk sillesh dhe ti si nje shqiptar i mire qe e do vllaun/motren shqiptare por e sulmon duke i share nivelin, si me qene serb? Ti po sillesh si nje serb…:sob::sob::sob::sob::sob:

salben

e njoh termin, si s’e njoh. Vjen gjithnje nga shtresat e fundit te shoqerise, nga injorantet. Ndaj dhe u pendova per kohen e harxhuar.

salben

gjithsesi faleminderit qe vertetove teorine time qe ata qe shajne shqiperine jane gjithnje te nivelit ordiner. klm e vazhdo jeten

Aquamarine

Kurse ti vertetove teorine qe atdhedashurine e ke fallco se nuk ke respekt per motren shqiptare ne blog por e shan sikur me qene serb. Klm dhe vazhdo ofendoji motrat shqiptare, se halli jot nuk qenka dashuria dhe deshira per permiresim e Shqiperise dhe shqiptareve por deshira per te nxjerre vrer. Me siguri t’ka lene e dashura. Lol

zeqo

Bravo Aqua qe ja çorre masken ketij “patriotit”.:smiley:

InkuizitoriMoth

Koment i papershtatshem.

Ardian_Hoda

ca flet kjo mer…shuume nga ne kane ik nga syte kembet te detyruar te linim vendin…edhe me pas nga sala me shoke…e akoma duan te ikin…flas qe nga te papunet e deri tek njerez me shkolle…e keqja me e madhe eshte mentaliteti akoma i ulet qe nga udheheqesit i thencin e deri ke kjo lepri,me vertet qe jane ndertuar shume e investuar shume por me shume jane bere krime urbanistike, ndertime me hile dhe pa kontroll, qe nga tirana deri ne sarande…te pa korrighueshme, rruge e tj te bera ghysma gjysma e nepermejt te cilave duke fare thjesht perfitrimi i atyre qe kane ndertuar dhe sidomos punedhnesve pa pyetur shume per demet qe i behen ketij vendi e popllit te vet…po sic thashe mentalitieti i njerzve eshte bo qe po kishe kafenera e bastelive e klube restorante etj, ja vle jeta…harrojne se vetem droga eshte zgjidhje,pune ska per te gjithe, shkollat jane per ibret, harrojne qe te pasurit 10fishoijne pasurine duke ja ngrejt nonat te varferve qe nuk kerkojne dot te drejtat e tyre, pronat e tyre pa lon breket rrugve… une e du venin tim me te gjitha keto gjona ashtu si dhe gjonat e mira natyrore vetem - sidomos jugun ate kom pa vetem…por qe edhe ky nuk eshte per cdo njeri, por per ato qe kane pare si pune kesaj leprit qe ka mundesi ti shikoj vetem te mirat e shqiperise…por njerez si keta i mbajne shumis\cen sy mbyllur se ata nuk kane ze dhe po te kene si degjon kush se nuk dijne si te shkruajn , ku te flasin e ku to i kerkojne te drejtat … zeri gazetareve e analisteve eshte zeri i interesit personal politikan etj etj…
nuk du te boj si kompetent por shumica e emigranteve qe njof e dun shqiperine me mall e ne mendje, i mesojn femijve gjuhen e historine shqipe, i sjellin familjet atje…por kjo lepri harron sa te ardhura ka vendi edhe nga emigrantet , e sa te jere ja kane ngrit emrin shqiperise neper bote…ne vend te ketij shkrimi mund te kishte harxhu energji per dicak me te mire se me te ngrit nervat…

Cecua

Po rri a derebardhe! Prit sa ti largohet pragut…

salben

ajo ka thene pak a shume ate qe te thashe dhe une tek tema tjeter. fakti qe te djeg tregon qe ka te drejte.

TironciLebetit

Relax Man, ajo qe ke thene ti dhe thote kjo siper kundershtohet nga shumica e Shqiptareve Vendalinj mesiper. Nuk keni shpikur rroten ju te dy. Te eshte krijuar illuzioni se po mbron Shqiperine nga Kucedra e huaj por nje vrime ne uje po beni duke armiqesuar njerez qe as i keni pare e as i keni takuar.

kapo

lene shkaben se o pa zarar po hudhi nje sy pak Vericelin nqs te ka mbet ndonje kacithe e lire.Na nderoj sot (30 k dy dite me pare) por thone qe do vazhdoj gjate :thumbsup::slight_smile:

salben

ajo qe ke thene ti dhe thote kjo siper kundershtohet nga shumica e Shqiptareve Vendalinj

Dhe kjo eshte nje nga plaget qe ka Shqiperia, vec plages tjeter. Por keta e kane nga padija, jo nga ndyresia.

TironciLebetit

Ne ekran i kom bashke me Neos e opk e nviv e gjergjit plus achn…playing Shippers heavy today and tomorrow. vericelin sma mba me e prek po do rifutem tek ACHN se po pullet mbrapa.

Ardian_Hoda

ca beje te zej qe nuk me djeg or jo…vetem me vjen keq se po te them jane te rralle ata emigrante qe shjane shqiperine…biles jo shqiperine, vendin…po njerezit qe e xhirojne kete vend qe pothuaj edhe pas 30 vjetesh demokraci ne mes te europes nuk po bohena doot…fillu qe tek mentaliteti i kesaj shkrueses qe shikon perciptazi zhvillimet e jeten jo vetem te vendasit por edhe te emigraniti…po ta kisha perpara do ja mbushja mendejn qe e ka 100% gabim cer ka shkrujt…

dafne

dhe…?
njerzimi qe nga zanafilla deri me sot "lufton"te zhvillohet, evulohet, civilizohet dhe do vazhdoj e vazhdoj e vazhdoj gjer ne infinit …( shpresoj )
dhe cfare te beme Ne tani ? Te kalojme jeten duke falenderuar e perkulur parapraket per kete te arritur qe e gjejme ?
Tekefundit ky eshte roli i njeriut dhe njerzimit ,duke i ofruar komoditetin vetevetes kontribon per shoqerine.

p.s.
te jeme sinqert, temat nuk i lexoj ne mungese kohe , bazohem nga titujt qe ju i ofroni .

TironciLebetit

Jo kaq i shtrengum se uthlla e forte prish enen e vet…nuk tbo mire per shume gjona e enet gjakut duhet te jene ma te relaksume.
Ti beson vertet se kush nga Emigrantet si ajo Shoqja ime qe u thoshte Kosovarve mos shkoni ne Shqiperi por ne Greqi per pushime i degjon njeri???
Ene Teoria e gjithollogut Lubonja …teori e vjeter, qe kush vjen ne Shqiperi nuk kthehet mo …ka ra poshte …perderisa Numri i vizitorve ka shkuar 4.5 milion. Te ishte keq Shqiperia nuk vershonin njerezit …Paraja flet vete… Po mir me ti si kujto qe kta qe ankohen per shqiperine kur shkojne ne Bahamas nuk ja qisin nje yckel???
Shume i tensionum mer burre.

salben

Nese turistet rikthehen, eshte prej asaj qe shohin nga shqiptaret ketu.
Nese ngurrojne fillimisht, eshte prej asaj qe degjojne prej shqiptareve qe permend kjo e une.
Eshte mode shume e keqe kjo e te sharit te vetes dhe eshte shume problematike, dhe eshte fakt.
Nuk eshte vetem hushi, nuk jane as keta 20-30 te peshkut apo vendalinj si aleko.
Jane nje perqindje e demshme e popullsise e kjo duhet te ndryshoje. Nuk ndryshon duke mos ua kthyer me fakte.

Kthupi

Aqua, mos qaj ti se ke gjithe keta vellezer te tjere ketu. Vetem ai Tironci s’te ka si moter me c’po shikoj.

TironciLebetit

E luajte lloton ti mo? Prandaj sfitove se je i lik…

Pjer

Duke lexuar komentet qe me hengren gjith kete kohe, harrova artikullin :laughing:

Pjer

" … Po të gjithë ju, artistë, intelektualë, ish-diplomatë, që na shkruani duke mos ju rënë në sy përparimi, duke na dhënë mend e duke na treguar një Shqipëri llahtarë, që nuk e di ku e shihni, unë ju them: Sa më shumë ju lexoj, aq më shumë bindem se nuk duhet ikur prej këtij vendi! Sepse në fjalët tuaja më shumë ndjej trishtimin tuaj, brerjet e ndërgjegjes, se lini pas jush poezinë e një jete prej fëmije, që nuk do e gjeni kurrë askund, shihni sa shumë po përpiqen ata që rrinë, të bëjnë një vend të pëlqyeshëm e të përshtatshëm për brezat e ardhëm! Atë që ju nuk e bëtë dot, se menduat vetëm për vete!.."

Zonja gazetare, ata qe shkruajne nuk e kane inatin me Shqiperine, por me Palloshin, keshtu qe ju, vetem sa ndezet gjakrat ndermjet atyre jashte e atyre brenda :grinning:
Vertet qendrojne ato qe thoni per perendimin, biles dje pashe nje program tek tv CANVAS , per burgjet amerikane, 1,6 milion, dhe canvasi ka gjithmon, çdo dite ne 20,15 aktualitet nga bota, por puna eshte; A mundet dhe Shqiperia te kete disiplinen perendimore.
Natyrisht qe mundet por jo me palloshra.

Liqeni

Ka nje artikkull interesant te BBC per Zvicren dhe zhvillimin e saj http://www.bbc.co.uk/news/magazine-29765623

Ky fakt me habiti : Grate moren te drejten per te votuar me 1971 dhe sjellja ndaj varferise dhe prinderve te vetem u ndryshua. Ne vitet 50-60 Zvicra konsiderohej nje vende shume i varfer dhe shteti i detyronte femijet te punonin neper fusha ose barinj ne male. Merreshin me force sepse familjet nuk i mbanin dot me buke.

Jam habitur kur para disa vjeteve pashe ne nje ekspozite disa foto nga qytetet me name si Liverpool, Manchester apo disa qytete ne Skoci ku jeta ishte mizerje dhe njerezit jetonin ne pisllek, pa kanalizime te ujrave te zeza dhe mungese uji te pijshem. Pa ngrohje dhe pa energji! Vitet 70!

Autorja ka te drejte dhe me duket se nuk po ben dallime, thjesht po kerkon qe vendi i saj dhe njerezit aty mos te ofendohen dhe fyhen sepse jane me te varfer apo me te pa zhvilluar se ne Evrope.

Alba2265

Amerika ka ligje te ashpra qe ia kalojne edhe atyre te Dulles tone.psh ben vaki te te denojne per droge jeta jote ka marre fund .punerat e mira si sheh me me sy ,bile edhe apartament me qira me zor Te japin se te kontrollojne background .nuk ke te drejte te mbash arme pasaporte te votosh,nuk Punon dot per qeverine federale te shtetit e lokale.

Kthupi

Pikerisht pse ekzistojne shembuj para teje nuk duhet te ndodhin keto lloj gjerash. Eshte si te thuash hajde ndertojme kete uren shkel e shko e mos u merzitni nqse bie se ka rene dhe nje tjeter ne Kine para 30 vjetesh. Deshtimet e dikujt tjeter duhen patur parasysh qe te mos i perseritesh edhe ti, jo te perdoren si etalon. Ne vitet 1800 Japonia feudale me samurai e bujq pesoi ndryshim rrenjesor pikerisht duke aplikuar kete mentalitet. Duke kuptuar sa prapa bote ishin, rinia dhe sipermarresit qe dolen jashte vendit synuan te sjellin pas ne Japoni vetem fjalen e fundit te industrise e teknologjise se kohes, jo ta kalonin Japonine ne gjithe etapat e historise e Revolucionit Industrial qe ata kishin humbur.

Pershtypja ime eshte qe pergjithesisht shqiptaret nuk kane kerkese llogarie as nga vetja as nga te tjeret. E kam pare dhe ne Shqiperi, ne Evrope e ne Amerike. Kenaqen me pak dhe ky eshte thelbi i se keqes se kjo krijon nje efekt dominoje. Po u kenaqe me pak, edhe progresi do jete i ngadalte, edhe gabimet tolerohen me shume, edhe bie ne stanjacion se te zhduket ambicja etj. pasoja negative. Duket qe nga artikulli ketu dhe nga ku krahasohet Shqiperia me vendet e tjera persa I perket krimeve apo veshtiresive dhe jo progresit. Nuk mund te kenaqesh duke thene “Jemi me mire se dje”. Pyetja me e mire eshte “SA me mire se dje je?”. Progresi duhet te jete i matshem gjithmone se ashtu kerkohet llogaria si nga vetja si nga te tjeret, nuk mund te flasesh ne hava. Nje cope buke e ha dhe qeni i rruges, s’domethene se jeta e tij eshte me e mire se qeni i shtepise. Thua qe do besh X progress dhe ben X-1, i bie qe s’ke arritur planin. Shume e thjeshte. Njesoj si ne Uoll Strit ku nese kompania thote qe 3 mujorin tjeter dalim keshtu e ashtu dhe ne fund te 3 mujorit eshte $1 me pak se plani, vlera e aksionit bie.

Po qe se ti i kerkon llogari nepunesit edhe per gjerat me te vogla e te mos i kalosh me “he mo se per Shqiperi qe jemi, mire dhe aq” atehere e shikon si sillet ai nepunes edhe per gjera me te medha. Jane gjera qe bota i ka kaluar me pare, s’ke pse shpik rroten. Thjesht nxirr mesime. E nuk mendon njeri qe te krijoje perfeksion ne Shqiperi, se s’ekziston askund, thjesht te ule ME SHUME dhe me shpejt numrin e difekteve/parregullsive qe ekzistojne. Po synove te kapesh henen, edhe po s’arrite do kapesh yjet thone.

anon57625673

Bla bla bla. As që e mora mundimin ta lexoj. Duket si mësuese e edukatës morale dhe politike. Përfundimisht erdhi koha të pranojmë 1 gjë. Në nivel individual, është e mundur të marrësh një njeri prej cilitdo vendi dhe ta çosh kudo. Pas pak vitesh, s’do ketë dallim kulturor midis atij individi dhe ambjentit.

Në nivel kolektiv, po bëhet gjithmonë e më e qartë se kultura ka lidhje shumë të fortë me… gjenet. Miliona arabë në Paris s’po sillen si parisianë, po e bëjnë Parisin si Saharaja. E njëjta gjë me miliona turq në Gjermani. Kjo është dhe arsyeja më e madhe pse i bëra naftën Shqipërisë, se s’jam si ju. Best regards.

Br3dharaku

Prof. Ilia, ne Shqip. akoma ekziston nje mister rreth jush dhe jetes suaj. Ka shume qe historine tuaj e rrefejne si nje legjende. Do ish mire te beni nje vet-rrefim. Do shuanit kersherine e mijera veteve, per kete jam i sigurt

TironciLebetit

Idiot, genet Luajne rol si tek individi ne vetmi ashtu edhe ne grup. Eshte nje udbash Michitovich e ka postuar si antishqiptar per filosofine tek peshku. Shko tek pegerja e tij dhe gjeje veten e qani per Shqipkaret. Gjeni hapesiren tuaj por na respektoni…mos na ndotni

anon57625673

Të bëra pëlqim kot për pordhë, për të rritur misterin.

anon57625673

Legjendë jam, dhe kam bërë shumë të pabëra që s’tregohen.

zeqo

I dijme te pa berat tende qe nuk do ti tregosh, mos fillo prap nga fillimi😎

zeqo

Ose fillo po te duash po do t’i fshijne.

Arban

Kujtoja se Shkaba ishte nje idiot sui generis, po nuk qenka i vetem. Te ishte Shkaba Xhon Lenon, do kendonte:
You may think Im an idiot, but Im not the only one…

salben

E pra, te shash vendin tend eshte normale. Te mos e shash por ta mbrosh eshte te jesh idiot.
Kjo eshte fryma e frymeqelburve qe pshurren si lecke nga vendalinjte atje ku lypin pune e shpresojne ta shohin shqiperine keq qe te binden se kanbe bere mire qe bene gabelin e nje kombi tjeter. Fundja, cfare do te besh tjeter kur presidenti e partite politike te trajtojne si kancerin e kombit, si kalbesira qe po u 10jet qyteterimin. Sado ta shash kete vend, sado te nderrosh nicke, prape po tum do ngelesh o barbon,

Arban

Po barbon ku e di qe jam, apo doje te ma rruaje … mjekren, po nuk te lashe. O gamor, une nuk kam cfare te justifikoj, se edhe sikur te kisha bere ndonje “zgjedhje per justifikim”, kur te dua Shqiperine aty e kam, nuk leviz nga vendi, akoma nuk na ke vene viza ne “emigranteve” ti. Dhe cili “president dhe parti politike” me trajtojne si kancer o gjytyrym?

salben

kush po te kerkon te kthehesh ne shqiperi o dyrdyl? gjithcka qe te kerkohet eshte te mbyllesh halen per kete vend e te shohesh vendin tend. Nuk i plas njeriu se ku iken e se ku kthehesh, se del te semafori a se ben para, se rron a se vdes, por s’ke pse shan vendin tim. Ik qe ketu kkur te duash, sa here te duash, por shih vendin tend e mbylle halen per timin. Si kancer po te trajton shumica ne ato vende qe po voton partite qe thote se do vere nje mur ndaj surratit tend. Shikoji komentet per emigrantet ne cdo faqe pa perjashtim dhe pastaj flasim.

Arban

Po kush tha o koqe qe me kerkove te kthehem. Thashe qe shkoj kur te dua para se te na vesh viza. Shkabekari, ku dallon vendi yt nga imi?

Kthupi

“Kurtizane e qelbur” eshte si per t’i thene “putane muti” po ne nje menyre artistike? Duket robi qe eshte artist se flet bukur edhe kur te shan

TironciLebetit

Kthupo, ne artikull shkon me keq Hushi, Kurtizanen e quan :
Heroine e vagines se saj profesionale te Qelbur, dhe e qumeshti gjiri te prishur qe mund te mekoi vetem mostra…
Gjithe kjo urrejtje ndaj te mrekullueshme organe gjenitale riprodhuese te femres si edhe atyre Mekuese, e kualifikon ket ne Femer Urryes dhe Penis adhurues

Br3dharaku

c’mendim keni prof., per keqtrajtimin e balenave prej danezeve?

Kthupi

Edhe pishtarmbajtes. Ja ditka te gjitha kesaj tetes, kush e mekoi, profesionalizmin, heroizmat, te gjitha. Do kete qene aty afer ose pas dere kur beheshin keto.

salben

vendi yt eshte ai ku jeton, ku punon, te cilin e nderton me taksa e me punen tende, si dhe te cilit i jep femijet e tu.

Cecua

Hushi qenka bere per ta marre zoloftin e clozarilin me grushta.

InkuizitoriMoth

Aquamarine

Kty se thote kujt ia ka drejtuar kete mesazh. Ku eshte lajmi ktu…ca behet te facebooku i Hushit? Cna duhet neve si mallkon Hushi me shoke…dime vete te mallkojme me bukur.

Br3dharaku

takemi i ktyre shkabave qe i qendrojne idese se “keto jane tonat - ju rrini andej”, eshte i njejte me takemin e dumbabistave e atyre para tyre. I njejti takem qe kundershtonte frymen e rilindasve qe lane Evropen dhe u kthyen ne Shqip.
Ironia ne rastin e shkabes eshte se ky vet-deklarohet dhe si bicim rilindasi i ri

Bleta

Po ta mendosh sa njerez lane te ardhme me te mire per te kulturuar dhe zhvilluar Shqiperine dhe ua shpartalluan shpirtin dhe mendjen ca tipa si puna e kesaj dhe shkabes. Ne 100 vjete nuk ka ndryshuar shume ketu. S’e di pse na sjell shembuj si jane revolucionuar shtetet dhe te drejtat ne 20 vjete. Ne nuk kemi lidhje fare.

salben

Sigurisht qe nuk kemi lidhje fare, se kush ikte nga shtetet e tjera nuk i versulej vendit te vet.
Koncepti qe vendi rregullohet duke i share cdo gje e duke i ekzagjeruar cdo gje, eshte komplet idiot.
Shkruan njera nje artikull kunder nje emigranti qe ka share shqiperine, dhe me vrap angazhohen emigrantet e tjere te rremojne foto tavllash te dy viteve me pare se nuk rrine dot pa kunderpergjigje. lol

Bleta

Jo. Ne nuk kemi lidhje se ata qe ngelen nuk rrine as per ideal as per atdhedashuri.Mbizoteron oportunizmi.

salben

Dmth, jane oportuniste 2.8 milione shqiptare e prandaj nuk ikin, se po te ishin te ndershem do iknin. lol pz ketu jeni mbledhur njeri me cope cope se tjetri.

Pjer

E di Alba e di, biles ne USA policia eshte shume me e eger se ne Europe, atje nuk ka diskutime, nuk futet polici ne diskutime. Biles ne bote ka vende qe edhe kur beshtyn ne toke, ha gjobe.

Bleta

:grin:mbeten njerez qe nuk kane mundesi te ikin (se po kthejne dhe azilkerkuesit tani), dhe njerez qe kapin mundesine te jene dikush sepse ata qe jane me te mire ikin. Ja ti psh cfare profesioni ke qe kalon gjithe diten ketu?

Alba2265

Ne fakt amerikanet qe kane qene ushtare ne gjermani me kane deftuar se policia gjermane ishte me strikte se ajo amerikane .problemi me policet amerikane eshte se ne amerike armet jane sheshit duke i bere policet qe te qellojne ne dyshimin me te vogel .

salben

Refugjati Hushi, lexova qe kishte share nje gazetare te TVSH, duke e akuzuar se ajo ishte kapur duke vjedhur ne Itali, Lajmi mbaj mend qe u pergenjeshtrua, por ja qe Hushi e perdori dhe para disa ditesh madje e solli ne forum nje nga keta te Berishes, fiqo, bradland apo Kapoja, nuk e mbaj mend

Ingeborg

Per Kozeta Kurtin thone qe eshte kapur duke vjedhur ne Bergamo te Italise, ne supermarket.

salben

historia qenka ndryshe nga c’mbaja mend

Br3dharaku

po sapo genjejve prape mo shkabllor: me lart thua qe ajo ka qene ne Shqip. kur ka ndodhur. Ne lajmin qe sjell me poshte per ta provuar, vete personi thote se "ishte ne ate dyqan ne Itali, ne po ate dite “ku pati nje vjedhje dhe ku e kane mbajtur disi gjate per ta sqaruar…”.
Demek, pepinot, ne tere ate kasaba aty vajten dhe kapen kete ashtu rastesisht dhe po ashtu rastesisht i nxorren emrin e qe andej u mor vesh atje ne memedhe

Edvini

500 vjet propagandë për të urryer çdo gjë shqiptare kanë lënë pasoja të mëdha në këtë popull. Ata që ikin, në të pandërgjegjshmen ndjehen keq, dhe duan që të lenë tokë të djegur nga atje ku po ikin, Shqipëria, që të justifikohen nesër, e të thonë që iu desh të iknin pasi atj nuk ka mbetur asgjë. Dhe për të arritur këtë, në mënyrë të ndërgjegjshme e të pandërgjegjshme duan ta arrijnë këtë tokë të djegur e djerrë atje…

Cecua

E lexoni veten kur shkruni? Per kuriozitet pys.

gjembi

Vetem po te jete video.

salben

Ti robo ke nje problem te rende. Kur robt te pergjigjen me logjike qe s’ke nga ia mban, reagon sikur te kane share nga motra, sepse patologjia qe ke te krijon peshtjellime emocionale deri ne dalje jashte kontrolli. Solle foto karrigesh per te treguar qe shqiptaret ne Shqiperi humbin kohen ne orar pune, dhe kur dikush te vuri ne dukje qe vete anetaret e peshkut ne emigrim humbin kohen ne peshk ne orar pune, u ndieve aq me shpatulla pas muri se t’u duk e drejte ta shaje pruresin nga familja. Kehstu qe pytja ketu eshte… e sheh ti veten kur u pergjigjesh atyre qe te vene ngushte me logjike? Nese jo, nis kurohu se do marresh veten ne qafe.

kapo

…ene vidjon shume te ngateruara jane

Bleta

E ke gabim. Nuk kane faj ato 500 vjete se nuk jemi vendi I vetem qe ka qene I pushtuar. E kane fajin 50 vitet ku duhet te doje me patjeter çdo gje shqiptare se nuk kishe zgjidhje tjeter per te jetuar.

Edvini

E kisha fjalën për 500 vitet e fundit, deri në ditën ku jemi sot, jo 500 vitet deri në 1912-ën.

Aquamarine

C’te keqe ka me jetu jashte Shqiperise? E di sa bukur eshte jashte, sa lire … shkon einkaufen ne supermarket ne Gjermani, e gjen qumeshtin e shume produkte me lire se ke Konadi lol.

dasara

Po lere ça tha ajo ne Shqiperi …me artikuj si ky ishin mbushur gazetat italiane sepse kishte thene qe jam gazetare te nje program te ngjashem si striscia la notizia…prandaj beri buje …ishte me kusheriren dhe me shoqet e kusherires kur u kap …nuk e di a din italisht …do hidhte gazetat italiane ne gjygj per lajmin e vertete lol

https://www.google.it/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjY-d3MgNDVAhVEPVAKHakvBy0QFggmMAA&url=http%3A%2F%2Fbergamo.corriere.it%2Fnotizie%2Fcronaca%2F15_gennaio_07%2Falbania-giornalista-d-assalto-bergamo-denunciata-furto-0353b7a2-9673-11e4-9ec2-c9b18eab1a93.shtml&usg=AFQjCNGuewmqwDcEJAWoVAQBGNb3yH0zCA

Pjer

Kjo eshte e vertete, shume produkte ketu jane pakez me lire se Konadi ne Shqiperi.

korriku

nuk eshte gabim te duash te jetosh jashte. Ne si vend i vogel per kushtet qe kemi s’ia dalim dot te kemi & e te ruajme (nese i krijojme) te mirat per njerezit (qe i ofron vetem perendimi ) pa na marre nen sqetull ndonje vend i fuqishem demokratik.
Ose ndryshe pastaj, pa u integruar me boten permes globalizimit.
Dhe s’egziston arsye ne univers t’ia u ndalosh njerezve te drejten per t’a provuar boten kur i kane mundesite.
Kush mendon se vendi jone eshte absolutja, dhe mund nje dite te barazohet me me te miret ben mire te marre ca pushime se kushedi… (po s’besoj se ndokush ka kembengulur per kete deri tani)

TironciLebetit

Kjo perplasja Diaspor e Vendalinj ndodh identikisht edhe ne Kosove. Emigrantet Kosovare jane te pezmatuar me trajtimin reciprok…

salben

nderkohe qe shqiptaret thone qe ne shqiperi plas kallashi, ata qe merren me klasifikime nderkombetare e klasifikojne shqiperine me te sigurt per turiste se serbia, Mali i Zi, maqedonia, greqia, sllovakia, polonia, Amerika, etj.

World Economic Forum
The Travel & Tourism Competitiveness Report 2017
Safety and security

• 1 Finland 6.65
  • 2 United Arab Emirates 6.60
  • 3 Iceland 6.57
  • 4 Oman 6.49
  • 5 Hong Kong SAR 6.47
  • 6 Singapore 6.45
  • 7 Norway 6.41
  • 8 Switzerland 6.41
  • 9 Rwanda 6.39
  • 10 Qatar 6.33
  • 11 Portugal 6.32
  • 12 Luxembourg 6.32
  • 13 New Zealand 6.31
  • 14 Austria 6.28
  • 15 Estonia 6.26
  • 16 Sweden 6.22
  • 17 Slovenia 6.20
  • 18 Spain 6.16
  • 19 Netherlands 6.14
  • 20 Morocco 6.14
  • 21 Ireland 6.11
  • 22 Australia 6.10
  • 23 Canada 6.10
  • 24 Croatia 6.09
  • 25 Bhutan 6.09
  • 26 Japan 6.07
  • 27 Denmark 6.05
  • 28 Taiwan, China 6.02
  • 29 Georgia 6.01
  • 30 Czech Republic 5.92
  • 31 Malta 5.92
  • 32 Belgium 5.90
  • 33 Mauritius 5.88
  • 34 Armenia 5.86
  • 35 Azerbaijan 5.85
  • 36 Cyprus 5.82
  • 37 Korea, Rep. 5.82
  • 38 Jordan 5.78
  • 39 Romania 5.78
  • 40 Latvia 5.76
  • 41 Malaysia 5.75
  • 42 Lithuania 5.73
  • 43 Kuwait 5.73
  • 44 Chile 5.72
  • 45 Hungary 5.72
  • 46 Albania 5.71
  • 47 Bahrain 5.70
  • 48 Poland 5.70
  • 49 Tajikistan 5.68
  • 50 Mongolia 5.65
  • 51 Germany 5.65
  • 52 Gambia, The 5.63
  • 53 Greece 5.63
  • 54 Slovak Republic 5.61
  • 55 Barbados 5.60
  • 56 Macedonia, FYR 5.57
  • 57 Vietnam 5.56
  • 58 Kazakhstan 5.54
  • 59 Sri Lanka 5.53
  • 60 Zimbabwe 5.52
  • 61 Saudi Arabia 5.51
  • 62 Ghana 5.49
  • 63 Uruguay 5.47
  • 64 Senegal 5.45
  • 65 Nicaragua 5.44
  • 66 Lao PDR 5.44
  • 67 France 5.43
  • 68 Costa Rica 5.43
  • 69 Moldova 5.42
  • 70 Italy 5.41
  • 71 Lesotho 5.41
  • 72 Serbia 5.41
  • 73 Zambia 5.40
  • 74 Malawi 5.40
  • 75 Montenegro 5.37
  • 76 Bosnia and Herzegovina 5.37
  • 77 Botswana 5.34
  • 78 United Kingdom 5.34
  • 79 Panama 5.31
  • 80 Gabon 5.29
  • 81 Algeria 5.28
  • 82 Namibia 5.24
  • 83 Benin 5.24
  • 84 United States 5.23
  • 85 Ecuador 5.20
  • 86 Cape Verde 5.19
  • 87 Iran, Islamic Rep. 5.17
  • 88 Cambodia 5.15
  • 89 Bulgaria 5.14
  • 90 Sierra Leone 5.14
  • 91 Indonesia 5.06
  • 92 Tanzania 5.05
  • 93 Madagascar 5.02
  • 94 Bolivia 5.01
  • 95 China 4.99
  • 96 Côte d’Ivoire 4.97
  • 97 Argentina 4.96
  • 98 Kyrgyz Republic 4.96
  • 99 Ethiopia 4.90
  • 100 Nepal 4.85
  • 101 Paraguay 4.69
  • 102 Tunisia 4.68
  • 103 Israel 4.62
  • 104 Uganda 4.61
  • 105 Mozambique 4.57
  • 106 Brazil 4.50
  • 107 Dominican Republic 4.50
  • 108 Peru 4.49
  • 109 Russian Federation 4.31
  • 110 Cameroon 4.25
  • 111 Burundi 4.23
  • 112 Mauritania 4.21
  • 113 Mexico 4.16
  • 114 India 4.12
  • 115 Trinidad and Tobago 4.09
  • 116 Turkey 4.05
  • 117 Congo, Democratic Rep. 4.04
  • 118 Thailand 4.00
  • 119 Jamaica 3.98
  • 120 South Africa 3.93
  • 121 Guatemala 3.74
  • 122 Chad 3.74
  • 123 Bangladesh 3.69
  • 124 Mali 3.59
  • 125 Lebanon 3.57
  • 126 Philippines 3.56
  • 127 Ukraine 3.51
  • 128 Honduras 3.45
  • 129 Kenya 3.45
  • 130 Egypt 3.29
  • 131 Venezuela 3.28
  • 132 Nigeria 3.10
  • 133 Pakistan 3.10
  • 134 El Salvador 3.02
  • 135 Yemen 2.80
  • 136 Colombia 2.59

Ja linku
http://www3.weforum.org/docs/WEF_TTCR_2017_web_0401.pdf

dhe kush ndihmon per te kunderten, vec refugjateve deshtake? Deshtaket e politikes.

Br3dharaku

po ku di ti c’them une, mo shkabllor? ti thua nuk te lexoj. Kush ja fut kot ketu?