Prina komandant Edvin Kristaqi!

217 postime 9988 shikime 29 mars 2017 në 07:52 e paradites
Pjetermustakuqi

Presidenti i Republikes se Frances, z Frocois Holland i akordoi KM-s tone urdherin e larte "Komandant i Legjionit te Nderit,dekorimi me i larte qe shteti francez i ben nje personaliteti te huaj. Eshte e qarte tashme edhe per me skeptiket,se Edvin Kristaqi ja ka dale te fitoje simpatine ne rafsh personal, ne pjesen dermuese te kancelerive evropiane. Kujtojme mardhenjen speciale me kancelaren gjermane Angela Merkel apo relatat shume miqesore me Renz-in e keshtu me radhe. E gjitha kjo i dedikohet paraqitjes se tij dinjitoze permes karizmes,elokuences dhe kultures personale. Sot gjithe shqiptaret i jane mirnjohes ketij Burreshtetasi, per perfaqsimin e denje qe na ka bere e do te na beje neper hollet e politikes nderkombetare. Ne neje status ne fb,KM-ja i’a dedikon kete dekorim te larte te shtetit francez,Shqiperise,familjareve dhe bashkepuntoreve.
Bravo Edvin Kristaqi ! :smiley:

varik

Bythelepires i mire komandanti

Pjer

Tani qe Sozia u lidh me daj Samin, francezet kerkojne te mbeshtesin rivalin e tij, Palloshin.

Pjer

O Pjeter, po ku te prij, tani, tani qe politika shqiptare u fut akoma me thelle ne krize

korriku

s’e kisha pare, rrofsh per lajmin :blush:

maksmeto

Kjo medalje dhe titull nderi ju leshuan z. Rama, menjehere pasi firmosi marreveshjen e partneritetit strategjik me Francen dhe jo sepsi ai na paska cuditur Europen me karizmen dhe elokuencen e tij, apo per cdo karizme tjeter. Luhen interesa, qe nuk e di sa jane ne te njejten linje me interesat e Uashingtonit apo Berlinit, qe jane vertete aleatet ku duhet te mbeshtetemi. Vete entuziasmi i francezeve per kete mareveshje nuk me pelqen. Interesat e Frances asnjehere nuk kane qene shume dashamirese ndaj Shqiperise.

Pjetermustakuqi

Ca ke,mos u merzit!

gjembi

I love you Edi Rama!

econom

Uroj te mos jene helikoptere.

By the way : Ç’fare doli nga ekspertiza e atij helikopterit qe ra?

Pjetermustakuqi

Kontraten e helikoptereve e pat ba ai tjetri para.

maksmeto

Po cne o Pjeter, qe do merzitem, vendi eshte ne duar te sigurta, te njerezve plot karizem dhe llafe ose elokuence, sic e quajte ti.

jps

hahahahahahaha - o c’na kenaqe

jps

Aleati i vertete eshte Amerika … dhe kur Amerika flet nepermjet perfaqesuesve te vet zyrtar atehere keta zyrtare jane te korruptuar nga Edvin Kristaq Rama dhe elokuenca e tij dhe nese Franca e dekoron na e ka me hile.
Tani majeni bythen drejt o do jesh skeptik me c’do shtet perendimor o do i pranosh edhe keto dekoratat. Me ty Maksi e kam.
Pyetje: Sali Ram Berisha c’fare do kishte shit per nje dekorate te tille? Det? Nafte? Toka?

kapo

…me too por vecanerisht kur eshte me gjethe ne plazh :confused:

maksmeto

Franca dhe Amerika jane dy ceshtje te ndryshme dhe nuk mund te mos mbash qendrim te diferencuar ne maredheniet me to, jo vetem per arsye historike, ku Franca ka qene shpesh here ne krahun e kundert te interesave tona dhe Amerika perkrah nesh, por dhe per faktin qe pa dashur te paragjykoj termat e saj, nje aleance strategjike nuk mund te lidhet me cdo vend te perendimit, sepse do humbte vleren e saj strategjike dhe do te bente aleat me jo me te rendesishmin prej tyre. Por fakt eshte qe medalja eshte dhene jo per ate qe thote ($hen) Pjetri, qe eshte karizmi i Edus.

korriku

hajt se jeni Qytetare ju kapo mos bej sikur vini nga shpella

Br3dharaku

ke harru ate pjesen ku i uron te marre dite nga jeta jote, Pjeter.
Formati emer & atesi i KMse pastaj eshte direkt tallje me te

kapo

…gjate sulmeve te NATO ne Beograd,ushtarak franceze ne shume raste u kapen nga zbulimi USA duke spiunuar serbet per vendet dhe kuhen e bormbadimeve,po ashtu kur Serbet deshen te dorzojne Karaxhixhin,kerkuan ta dorzojne tek miqte e tyre franceze dhe jo tek amerikanet …???

gjembi

Une nuk paragjykoj njerezit nga preferencat seksuale.

Pjer

ç’a do te thuash me kete Gjembo, qe megjithse ai eshte allasoj, ti e pranon. Nuk ka problem, ne te gjithe e pranojme ate, veç ta thote hapur. Kjo i sjell te mira turizmit :yum:

jps

Dakord! Nje doze skepticizmi eshte gjithmone e shendetshme. Me te njejten logjike perse Berisha eshte perbuzur sistematikisht nga lideret e EU? Dhe per me teper a do mbaje ti Maks te njejten qendrim nese kjo dekorate do i ishte dhene Berishes?

maksmeto

…per sa kohe qe ato nuk jane prirje seksuale besoj…

gjembi

Pyet kapon, atij i pelqen foto e Rames ne plazh. Kam degjuar qe me 2 here nuk quhesh.

Kjo pergjigje eshte dhe per @Pjer qe po mendoka per turizem seksual ne Shqiperi. Ke shkruar per kete tek VQ?

Alba2265

Rastin I Edvin kristaqit eshte textbook example I si Te benesh I famshem kot.

Pjer

Natyrisht e dashur, po ç’a t’boj ty una qe nuk ke lexuar qofte edhe nje rresht te VQ. Po te lexosh VQ, ndihesh dok-prof, jo pjata-larse.

maksmeto

Une nuk e di me saktesi sa dhe nga kush eshte perbuzur Berisha, nga lideret e BE-se, por ajo qe di une me siguri, eshte qe liderat e vendeve te vogla si Shqiperia, nuk shihen me dashamiresi, nga liderat e medhenj, kur ndjekin politika nacionaliste ne favor te vendit te tyre qe kane te bejne dhe me mosvaresine e tyre ekonomike, prej vendeve ose organizmave si BE. Nuk di te them nese do e pelqeja dekoraten po ti jepej Berishes. Varet nga rrethanat por nje doze skepticizmi do e ruaja po tja kishte dhene Franca, qe sic thashe me pare nuk eshte shume filoshqiptare, por perkundrazi.

Heidi

Adhurimi…i rrezikshem !

Pjer

Makso, sikur Buall Mavria, te bente ne ate kohe veç nje konsultim me autorin e VQ dhe te Intervistes se Madhe, nuk do i bente ato gafa qe e rrezuan me turp. Kjo vlen edhe per Palloshin, nese do e bente nje konsultim gjate ketyre 4 vjeteve, sot Shqiperia do ishte antare me te drejta te plota ne EU.

maksmeto

Thone qe homoseksualizmi, nuk eshte aspak orientim seksual por tendence seksuale dhe kjo per nje kryeminister i nje vendi homofob dhe patriarkal ben nje kontrast te madh, qe po te mos ishte per fanatiket e tij, qe i lidh antiberishizmi me te, do te ishte arsye e mjaftueshme per te mos ta pranuar ate jo vetem si lider, por as te merrte pjese fare ne politik.

zeqo

I famshem nuk behesh vetem duke bere gjera te mira,si e kishte emrin ai qe dogji Romen vetem qe te behej i famshem!!
@ Pjer, e shikon qe pasa lidhje politika me seksin qe ti kundershtoje Tikun!! ti thua ketu qe shtohet turizmi.

Pjetermustakuqi

Pse kaq helm shoke pdista? Gzojuni dhe ju,asht edhe KM-ja juj. Apo do e kete ble me paret e krimit edhe te droges?! Eh mer cuna,mer cuna!Pregadituni per dite edhe me te keqija.Edhe kater vjet KM psh,kapos i duhet nje shrink qe te mos vrase veten.:grin:

kapo

FBI preite te mbylle dosjen shpejt e ta dergoje Edi Ramen ne gjykaten e New Yorkut

Rama se shpëjti dënohet me 5 vite burg nga gjykata e New Yorkut për shkeljen e ligjit zgjedhor federal, pagesën prej 80 mijë dollarësh dhe falsifikimin e gjendjes civile, paraqitjen si bashkëshortja e Bilalit (Bilalhanëm) për të bërë një foto me Obamën!”

Pjetermustakuqi

:grinning:
Ja psh,me kso lajmesh,ke zgjedh nje menyre efikase per t’majt deri diku menjen n’ven. :stuck_out_tongue_winking_eye:

maksmeto

Berisha nuk u rrezua me turp. Arsyet e largimit te tij, fillojne me konsumimin e pushtetit pas dy mandateve sidomos te dytin me Ilir Meten, vazhdojne me opoziten destruktive qe per hir te pushtetit qe i duhej per te bere ato qe ben sot, e kthehu vendin pembys, e konfliktoi, bleu mediat, politikane e diplomate, duke percuar nje mesazh te rreme nga brenda dhe jashte ne njerezit e thjeshte, qe gjerat shkojne rremuje nen drejtimin e demokrateve.

Pjer

Natyrisht Zeqo, me nje kryeminister homo/gej, kemi ne brigjet shqiptare, rreth 3 milion gej/homo nga Europa, te cilet e çojne GDP 12% me larte se aktualja.

kapo

Edi Rama, “kapter” në Shqipëri, Komandant Legjioni në Francë

Pjetermustakuqi

Ne Shqipri asht KM,harrove,apo kshu e do kjo puna qe to te them me majt trunin n’ven ?
:grinning:

kapo

Gazetari sulmon Ramën/A pyete për Haradinajn, apo kujt i plasi tr***

Pjetermustakuqi

O bo bo! Ta kisha dite se do ta perjetonit kaq keq,nuk do ta kisha shkrujt. :grinning:

jps

Pjeter ke gabu me kete teme … se shoket PD-ista po piskatin si tenxhere me presion. Thuhet se Rama do perfundoje si Esat Pasha. Kane te drejte se po ta shohesh me kujdes te ajo darka, ky ishte ul nga ana e Vuqiqit e vllaun nga Kosova e kishte len ne krahun tjeter. PABESI burra!

gjembi

Mire heren e pare qe s’e kuptova qe mesazhi im ishte per kapon e jo per Ramen, por dhe heren e dyte qe t’a shpjegova perseri s’e kuptove? Ja kalofshi mire.

maksmeto

Nuk eshte ceshtja se kishte lene vllaun ne anen tjeter te tavolines, por fakti qe inicion marreveshje si “Tregu Ballkanik”, qe jo vetem rifaktorizojne Serbine si lider te Ballkanit por kjo behet perkunder interesave te Kosoves, qe dhe keshtu po ja merr frymen Serbia ne planet ekonomike dhe diplomatike. Pastaj, ky vendi “perendimor”, qe te ka marre peng Haradinajn dhe kandidati i tij per president kercenon qe sa te marre pushtetin, do ta cbeje njohjen e Kosoves, a nuk meriton pak distance?

maksmeto

Heren e pare se kuptove ti apo une? Hajt shendet.

maksmeto

Edhe te mendosh qe per Esad Pashen jemi ne nje mendje te majte e te djathte.

Pjer

Jo me vrasje djema, jooo, por me bindje, me vote, kjo eshte demokracia, por puna eshte se kush do i numuroj votat. Mos valle ai projekti im, qendron me larte se ky i politikanve.

Pjetermustakuqi

As soon as mr Trump will see Edvin Kristaqi,he will leave all misunderstanding behind and realise,Edvin Kristaqi is the man, he could do buisness with. :stuck_out_tongue_winking_eye:

maksmeto

Do ja luaj bujsen bashke me Ramen.

Pjer

Pjeter, ‘the man’ me quanin mua qysh ne koh te Buall Mavrise, ç’ne qe ia kalon kete emertim Palloshit. Apo ai eshte ‘the man’ per mezin e arte lakuriq.

korriku

sa e bukur medalja me yllin 8 cepesh
shume fisnike pamja (dhe pse gjithe ngjyrat brenda)

Pjetermustakuqi

Pjero, ti metesh “the man”. Me lakuriqsine e tij e kane provu me e thy ne fushate,po perdreq vecsa i kane shtu votat. Ne pergjithsi populli nuk i ka qef pleqte e liqenit.

maksmeto

Une po kam veshtiresi te numeroj vetem 8 cepa atje.

korriku

8 thashe? po 10 me,
akoma me shume e me mire, sparkly star!

Pjetermustakuqi

Makso,merr Kapon,Zeqon,46 e Fiqon dhe bani ni terapi ne grup,noshta shpetoni. :joy:

Pjer

I dashur Pjeter, ketu jemi ne nje menie, qe lakuriqesia e tij veç shtoi votat, lexoi komentet e mia te meparshme, por ketu une e kisha llafin tek lakuriqesia e tij ne Peze, tek hardhisjet e tija duke ngritur (jo palloshin) bishtin nga mbrapa.

Pjetermustakuqi

Mos u merr me thashetheme grashe Pjer,lenja doktorit ato,mos e ul steken ne nivelin e tij. Ajo qe dime ne me siguri,grate e Edvinit kane qan femnat ma te bukura te Tiranes.

Pjer

E vertete, e per çudi, te gjitha te zhgenjyera nga ai.

Pjetermustakuqi

Shih,prap me argumentat e doktorit ! Prap me siguri dime,se njera prej tyne vazhdon te jete mikja e tij dhe bashkshortin e saj ,e kishte bashkpuntore deri pak dite me pare ne qeveri.

zeqo

Thuai Pjer, gruja nuk te do vetem per shoqni, duhen plotesu edhe ca detyra te tjera

gjembi

Sikur po e prishini temen si shume me keto budallalleqe. Ajo i keni mbajtur pishtarin ju? Merruni me politikat e tij. Po te doni dhe me akuzat per dhune ndaj bashkeshorteve - ne tema te tjera. Por performancat e tjera nuk e kuptoj nga i dini dhe pse ju interesojne kaq shume.

Pjetermustakuqi

Persa i perket virilitetit,s’e di nga i merrni ju informatat (doktori prap ka than se asht i kastrum) po ajo qe prap dime me siguri,Edvin Kristaqi vetem para ca vitesh asht ba babe i nje djali. Femija ma i famshem ne shqipri,Zaho ja thone emrin. :grinning:

kapo

Në vjeshtën e 1999 Edi Rama shaqet me një prezantuese të njohur televizive, 11 vjet më e vogël sesa ai. Partnerja e radhës u shfaq në videoklipin “Tirona” të Edi Ramës realizuar në vitin 2003. Dhe këtu deshmitaret flasin për një zënkë të fortë tek restorant Piaca. Dy ambasadorë të vendeve fqinje u lemerisën kur panë partneren e Ramës me një shami të gjakosur teksa përpiqej të mbulonte vragën. Tre vjet më pas, d.m.th. pas konsumimit të një marrëdhënie jo fort paqësore, çifti u nda.

Pjer

Mire Gjembi, ja me politikat e tij tani, lexoje;

• Hej çuno, ku po shkon,- pashe nje gardist me uniform qe doli nga nje kolibe, ne krah te Rognerit.
  • Ne kryeministri, - ktheva gjysem trupin.
  • Ke ndonje takim, te pret dikush,- u ndigjua theksi verior i tij.
  • Jo, pikerisht per kete po vij, te marr nje takim.
  • Po takimet ketu behen me telefon ose me internet, ose te therasin vete, te çojne ftese.
  • Jo, ne fakt, u kam shkruar ne faqen e tyre per nje çeshtje, per investimin nepermjet obligacioneve te co-dyshit, dhe me kane kthyer po me internet nje pergjigje te çuditeshme, qe nuk e kuptoj,- nxorra nje cope leter,- ja E 4092, per kete erdha te interesohem, nuk e kuptoj ç’a eshte.
  • Oo,… - thiri nje civil gardisti,- ky çuni u ka shkruar per, per, çfar ishte ajo, ob…ob.
  • Obligacionet e co-dyshit - shtova menjehere.
  • Cfare jane keto obligacionet e ces se dyshit,- foli me nje theks jugor sekuriti civil.
  • Keto jane ca asete qe gjenerohen ne burs, nga rivenia ne pune e produkteve qe e kane shlyer investimin e tyre te pare,- pashe qe uniforma me civilin u pane sy me sy.
  • Tani ku eshte problemi, ku e ke hallin.
    “Ehh mer Pallosh, ku mi ke mbledh ter keta folklor budallenjsh”, mendova.
  • Problemi eshte tek keto shifrat qe me kane derguar po me internet, dhe per kete erdha te pyes, ç’a problemi ka ketu, thjesht erdha te pyes brenda, pse nuk lejohet,- mu kujtua koha e socializmit, kur dikur kisha vajtur brenda ne kryeministri per nje ankese. Paradoksi ishte se ne ate kohe diktature, lejohej kushdo te hynte deri te holli, salla e pritjes se popullit, ndersa sot ne demokraci, nuk lejohej njeri te futej.
  • Degjo çuno, ne po te japim numrin e telefonit te sektorit te ankesave dhe ti munt te pyesesh aty per problemin tend, sheno.
  • Okej, prit, - nxorra nje fletore dhe nje stilo,- kam ndigjuar se tani ne nendor organizohet samiti i emigracionit, ee do te deshiroja…
  • Regjistrimi behet po nepermjet kompjutrit,- me nderpreu civili.
  • Jo nuk desha te regjistrohem, se une iki 2-3 dite para dates 18 nendor, por desha t’ju jap atyre organizatorve nje materialin tim.
  • Me vjen keq çuno por nuk lejohet, sa here do e perseris, nuk lejohet po nuk pate takim, ti telefonoi njehere dhe po te lane takim, okej hec.
  • Okej, faleminderit, - u ndava dhe nxorra telefonin duke hecur pak me tutje,- alo, zonje, sapo me dhane ketu tek roja kete numrin dhe desha te interesohem per nje pyetje a problem, nese mund ta quajme keshtu, qe ju kam derguar kabinetit te kryeministrit, ku iu kerkoja apo i pyesja me sakte per investimet nepermjet obligacioneve te co-dyshit.
  • Ah, po ne nuk jemi per kete pune zoteri, keni ndonje ankese.
  • Jo ankese nuk kam, por me kane derguar po me imeil, nje pergjigje qe nuk e kuptoj, E 4092.
  • Ah, une po ju jap nje numer tjeter, ku mund te pyesni saktesisht per problemin tuaj, sheno.
    Shyqyr qe kisha ofert, gjith ato minuta gratis. Formova numrin qe me dha ajo, duke pare nga dritaret e pasme te kryeministrise. U ndigjua nje ze çuni.
  • Para nja 1 viti ju kam derguar me internet nje pyetje-mesazh ku kerkoja te dija se pse nuk investohet edhe nepermjet obligacioneve te CO2, mirpo juve me keni derguar ca shifra qe une nuk i kuptoj, E-4092.
  • Ah, duhet te jete pergjigjia qe ne ju kemi derguar, prit nje minute sa ta shoh ne kompjuter.
  • Oh, s’ka problem,- po me vinte mire qe Palloshi kish punesuar kompjuterista te zote.
  • Ne ta kemi derguar pergjigjen zoteri, ju pyesni per investimet nepermjet oblig, obligaacciioneve te ceodytes, dhe te kemi derguar falenderim.
  • Faleminderit per falenderimin, por nuk ka noi pergjigje per çeshtjen ne fjale.
  • Ne ua kemi derguar instancave me lart, dhe jane ata qe mirren me kete pune.
  • Po a ka gje me te bukur, me te mire se sa te investosh nepermjet nje aseti te lire, nga e cila çlirohet edhe buxheti i shtetit, rrit edhe xhidipin.
  • Natyrisht-natyrisht zoteri, por ne ua kemi derguar atyre kete problem dhe jane ata qe mirren me kete pune.
  • Po ata qe mirren me kete pune, kane mese 1 vit, dhe nuk me kane derguar ndonje pergjigje a ftese, a nuk do te ishte mire qe ata te ndigjonin mbi keto forma investimi, aq me teper qe dhe tani organizohet ky samiti i emigracionit.
  • Natyrisht zoteri natyrisht, po une s’kam gje ne dore, une jam thjesht para kompjutrit.
Pjetermustakuqi

LAJMI I FUNDIT
Ndihmessekretari i Shtetit mr Jee,sapo ka deklaru ne RTK se Shqipria do te duhet t’i mbaje zgjedhjet me 18 Qershor. Nxisim opziten te marre pjese dhe jo t’i bojkotije ato,raportohet te kete thane zyrtari i larte amerikan.
Bravo Edvin Kristaqi!

Pjetermustakuqi

Eh mer i shkreti Kapo! Ju shkoi gjithe jeta si spektatore te mjere ne spektaklin e jetes se Edvin Kristaqit.

maksmeto

Eshte ekskluziv ky lajm, si ai i Topit-Te Kanalit ca dite me pare. qe thoshte qe vete Trumpi kishte thene, qe nuk mbeshteste opoziten? Po ja qe ne nuk duam te marrim pjese, cfare do thote ndihmeszevendessekratari shoku Jee tani?

Heidi

Nga cadra sapo degjova nje fjalim te nje politikani te huaj qe e cilesonte Bashen prijesin e shqiptareve, Skenderbeun e ri ;)…kjo per oponence me shkrimin.

Pjetermustakuqi

Puna juj. Ju e dini ca bani me partine tuj. Ne pa qeveri venin s’do e lejme. Mire do ishte te kishte edhe opozite.

maksmeto

Mire do ishte, por opozita per ju eshte vaj-medet. Po jua lehtesojme pak punen, po ju leme te beni dhe opoziten, me mire pa te fare se sa vaj medet

Pjetermustakuqi

Cuna,mlidhni menjen,kaq po ju them. Nuk jane shenja te mira kto qe po manifestoni.

Bleta

Po kur tu ikin çobanet kush do iu mbledhi?

TironciLebetit

Shume i zoti ky Edvin Kristaqi, po Prishtina kur ka per te nxjerr i Qun te qut si ky qe i morrshi te Ligat.

Albano-id

Thene ndryshe mori titullin chue gue vara nderkombetar i demokracive liberale, kalores i perendimit, shperndares i paqes liberale europerendimore ne keto kohe te erreta…

InkuizitoriMoth

Si su lodhet duke thene te njejtat gjera pa pushim. Mjere ata qe keni afer, nje merzi pa fund. Nuk thoni me teper se 10 ide dhe nuk perdorni me teper se 100 fjale.

maksmeto

Do ta bejme qejfin por pas zgjedhjeve. Ne fund te fundit, zgjedhjet i fitoni ju, sepse keni arritur suksese te papara gjate qeverisjes. Perse te futemi ne zgjedhje per te humbur? Pastaj, ne i fitojme zgjedhjet vetem me te vjedhur, nuk jemi si ju qe vetem i blini. Ne nuk jemi aq me fat sa ju, sa jo vetem te korrat brenda vendit, ti kemi 5 here me shume se nje vit me pare, por te importojme dhe nga jashte mjaftueshem. Gjithe keto para mo dhe ne e kuptojme qe ju nuk mund te rini pa i perdorur per nje qellim te mire zgjedhjet, me qellim qe te siguroni begatine per te ardhmen

Pjetermustakuqi

po kete thuj,de,se na lodhet.
Si i tha Blushi Edvin Kristaqit ne parlament dhe per tjeterkan binin kembanat; “ne jemi kuaj race,ne hyme ne gare,edhe pse mund te vritemi!”

maksmeto

E di, hyni ne gare, por nuk e di nese e mbaroni ate. E kam jetuar kete me 96, kur qendruat, deri ne fund kur e pate, qe s’kishit shance te fitonit.

Pjetermustakuqi

Gjithecka do veje mbare. Edhe per ju. Per ju,sidomos.

maksmeto

S’kemi as me te voglin dyshim.

Pjetermustakuqi

U mek Kapo. S’ka faj,ndihet i tradhtuar. "Miq,kthehuni ! Amerika na e mbylli porten! "
:joy:

maksmeto

Nje pyetje kam per ty une Pjetro, sepse e permendi dhe Bredharaku por mesa duket se ke vene re: “Ke kujton se ve ne loje duke permendur Edi Ramen ne formatin Edvin Kristaqi, ne nje kohe qe qellimi i diskutimeve te tua, eshte per te vene ne pah sukseset e tij, realisht imagjinare”

Pjetermustakuqi

Une s’i fsheh qellimet e mija,perkundrazi. “Edvin Kristaqi” eshte menyra ime me ba ironi me ata qe ja thone emrin ne kete menyre, duke menu se i mveshin emrit te tij shoqerizime stigmatizuese.

maksmeto

Dhe keshtu te duket se po ben ironi me “ata” dhe jo me vete “ate”?

bradland

Sa ishte lumturuar Dash Peza.

Cecua

Bobo! Eshte bo Berisha dhe! Dhe te mendosh qe ate e rekrutun pikerisht ne France. Shume te nyte francezet!

maksmeto

Sa mire qe i dini keto hollesite e komploteve. Sa per Francen, gjenerata te tera te majtesh e kane pasur dhe kane frymezim, por une nuk marr vesh, pse kryeministri yne, duhet te nxjerre ne Twitter me krenari, medaljet e nje shteti tjeter qe skane asnje domethenie per shqiptaret

Pjer

Pjeter , nuk kishe noi gjo per ate takimin tek kryeministria, ku punonjesit nuk dinin seç ishte CO2, lexoje qe te bindesh seç budallenj ka mbledh Palloshi. Njeri i thote; cejadytes :yum: e tjetri; obi, obi :yum: e tjetri; ces se dyshit :yum: lexoje se do dhiesh tu qesh.

Pjetermustakuqi

Pjero,ti ke fol me rojet. Ne po rrisim edhe performancen intelektuale te rojeve,po do ishte e pandershme te pretendonim qe ata te arrinin nivelin tan.

Cecua

Ke te drejte Maksi. Shume shqetsuese.

gjembi

Me behet qefi qe ndjek metoden e Pjerit qe ne shkrimet e tua ju kthen pergjigje cdo komenti.

Pjetermustakuqi

Me behet qefi qe me ndjek. Une kryesisht ju kam kthy pergjigje atyne qe me jane drejtuar personalisht,si ne rastin tan tani. Pjesa tjeter,tema ime eshte,e meritoj pak protagonizem ktu,apo jo?

bradland

Shume vone Pjeter, Rilindjen e ka kap " sindroma e eres se peshkut " , LSI gati per prishjen e koalicionit .

Pjetermustakuqi

Mos u ngshlloni me problemet tona. Tregoni dobsine tuaj keshtu. Mundohuni te forcoheni ne kampin tuaj.

korriku

meqe jemi ne subjekt

"Në tetor të këtij viti do të festohet denjësisht 100 vjetori i çeljes së Liceut të Korçes, i cili dëshmon, megjithë ulje-ngritjet e një historie shpesh të ndërprerë, se nëse Franca është sot fuqia e 5-të ekonomike botërore dhe një nga të parat për nga rrezatimi politik dhe ushtarak, vokacioni i saj parësor është të jetë superfuqia e Kulturës, mësimdhënies dhe përparimit, shkruan ne rubriken Amacord, Kryeministri Edi Rama , ne faqen etij ne Facebook.

Në këtë foto, shohim, rreth drejtorit teknik të Liceut të Korçës, Léon Perret, në vitet ’20, një numër të madh profesorësh me nam: Sotir Kozmo, Loni Kristo, Petraq Pepo, Aleko Kondili, Sotir Sugari, Sotir Papakristo, shkruan kryeministri Rama ."

Pjer

Pjeter, perveç rojeve, fola ne telefon edhe me ate qe ishte para kompjutrit, qe i bie te jete nenpunesi i kryeministrise. Po nejse naten, nje gje dihet qe Palloshi do e haje siç e ka ngene gjithmon, dhe mire ti beje.

Pjetermustakuqi

Nuk eshte sekret te themi, qe ne te ky i kemi shpresat. Sa me aktiv te jete ky,aq me te lehte e kemi fitoren. Doktori ngelet nje burre i forte,por qe e ka tregu qe me shume aplikon nje force shtypse,edhe per te apliku ket lloj force, i duhet pushtet. Pushtet nuk ka dhe ka ngel si peshkupauje. :grinning:

bradland

Nuk ka pushtet ???
Presidentin , Prokurorine , 80 % te Gjykatave , SHIK , LSI . :grinning:

kapo

…ktheuni floririn e grabitur dhe kerkojine falje familjeve qe torturan qe baballaret tuaj

Në vitet 1952-1954, sekuestrimi i arit ne Korce u shtri edhe mbi shtresa tregetareve, profesoreve te liceut dhe gjithe intelektualeve . Sipas një raporti nga policia e Korçës, tregtarëve në këtë qytet u ishin marrë 400 kg flori dhe 48 mijë napolona ari. Pasojat e ushtrimit të forcës për nxjerrjen e arit të fshehur sollën dhe burgosjen e tyre. Ata u lanë pa ushqim dhe për muaj të tërë jetuan me bukë thatë. Madje në Durrës, tregtarët i zhytën me të gjithë trupin në tokë dhe iu la vetëm koka jashtë derisa të dorëzonin arin.

korriku

po c’lidhje ka me cfare postova une e me cfare postoi Rama… :smile:

dafne

shume me mend ,

A ka shembull me te mire se ky sihariq neper getto-te dhe shtepite e azilkerkueve te Frances kur institutet perkatese do te mundohen te ngrisin nivelin e moralit dhe integrimin e azilkerkuesve permes shembullit
te historikut te KM-se sone.
nga sot shprehja ‘’ endrra amerikane’’ do te zevendsohet me’’ parajsa dhe mundesia francese .’’

p.s.
dhe per ju tjeret kam menduar si jo , ja pak ngushllim

Albano-id

Dhe vetem Fronsa qe nuk te dekoron kot, por e ka nje motiv.
Shqupi nga ana tjeyer vijon me qadren e mbyllur nga te kater anet, sa per te citu titullin e nje roman policesk qe kam lexu heret. Nji tjeter i departamentit te shtetit u kish bere thirrje te kthehen ne parlament. Shqupi eshte politikisht i mbarum, nuk ka cfare te japi me…

InkuizitoriMoth

Ne trupen e mesuesve te Liceut freng te Korçes, vetem shok Enver paskesh qene intelektual mysliman me nam?

Ti si komuniste qe je, si e shpjegon kete fenomen? Neqoftese nuk e shpjegon dot, te na e shpjegoje Stalker si me i ditur me nam dhe me komunist me nam, makar edhe Albano-idi pa nam te na e shpjegoje po mundi.

korriku

cfare eshte pyetja, si shpjegohet perberja e trupes mesimore per nga perkatesia fetare?
perse ajo nuk eshte e balancuar? apo perse nuk eshte e paster (e nje besimi)? perse eshte e. hoxha i vetmi musliman mes ortodoseve?

fillimisht ti s’ke listen e plote te trupes. Me hamendje nuk besoj te kete qene i vetmi musliman e. hoxha.

Pastaj, nese marrim te mireqene supozimin tend, argumenti im eshte “thjesht nje koincidence”. Sepse Korca ka qene qytetare dhe perparimtare mjaftueshem (edhe me shume se kohet e tanishme, pavaresisht paragjykimeve sot mbi vitet 20), pra nenkupto laike.
Por edhe shteti shqiptar i kohes i tille ka qene, te pakten me ligje.
Fr. dhe laiciteti i saj shtojne me shume peshe ne kete argument.
Por kam pershtypjen qe kaq gje ti e dije edhe vete.

aleko

Ore me keto mend qe ti ke, nese do te ishe kryeminister kishe per ti shpallur lufte Frances. lol

InkuizitoriMoth

nuk me interesonte pergjigja si zhbiruese e fenomenit, se e kam te qarte pak a shume, por me interesonte te gjej perkatesine tende fetare qe nuk mund te jete laike, sepse “laike” si fjale as 100 vjet nuk ka qe njihet ne Korçen e perparuar qytetrruar.

Gjetja se çfar feje eshte tjetri eshte nje sport i preferuar i imi, e kam ushtruar edhe atehere kur intelektualet e shquar te perparuar te qytetruar te amballazhuar nuk dinin se ç’do te thote “ortodoks” ose “protestant”, “katolik” etj.

jps

Nuk e di se si mund ta permendesh 96’ me mburrje. Ai ka qene vit i ZI per demokracine shqiptare. nc nc nc

aleko

Urimet me te mira Kryeministrit Rama per kete medalje mbreselenese qe ju akordua nga Presidenti i Republikes Franceze. Nje medalje te tille i eshte dhene edhe shkrimtarit Ismail Kadare po nga ky president, pra Francois Hollande.

machitewa

Pjeter, knej kah na thuhet: qysh te percjell shpija, te pret mahalla.

Ky cuni yt shpine e vet e ka mbush droge e kriminela. Njerzit e shpise i ka te rebelum e t’paknaqur.

Tre muj pa e bombardu, gadafin e pat prit me respekt t’larte presidenti i frances, pastaj e gjeten ne gjiriz e ia rrasen gypin mrapa.

kapo

…e para Dulla ka qene nje intelektual me shkolle te mesme, dhe e dyta nuk ka kene mysliman sepse sipas nje raporti te CIA ;
Ferdinand Dervishi, “Dokumenti i CIA-s: Samarxhiu, :stuck_out_tongue_winking_eye: partneri seksual i Enverit. Dëshmia e Aleko Bimblit”, “Panorama”, 11 qershor 2014. foto:

O bandill, te lumte bitha!
Ajo i shpjegon te gjitha.

maksmeto

Artikulli qe ka sjelle Pjetri, shoqeruar me komentet e tij krijon idene qe ne bote Edi Rama njihet si lideri qe ka kryer reforma vetem ne favor te vendit dhe udheheq me duar te pastra. Por si i sheh bota realisht keto:

1. reforma
    2.duar te pastra
jps

10 katunar te qelbet nuk quhen njerezit e shpise. :wink:

Fikret

Dmth i paska filluer proçedurat e azilit :smile: :+1:

zeqo

Po keta qindra mijra ça quhen!!!

Albano-id

Efekti lupe, lente…
Ik e shifi sot, sa o katandis kokoshi, as pace pilafi i cadres nuk beri pune
Ashu esh nji muhabet se jo te gjitha leket terhiqen mrena dits nga offshoret e qipros.

kapo

Qente le te lehin por une jam i dyti pas Esat Pashe Toptanit qe me dekoruan simotrat tona Serbia dhe Franca

korriku

mesoje se cfare ta nxjerr bojen ty kapo dhe te ben t"i ngjash nje dordoleci ne deklarimet e tua:

Eshte fakti qe kercen dege me dege !

Se je dhe i trashe kur shpik te paqena per tjetrin, nuk ke te ngopur me shpifje o budalla

kapo

Gazetari dhe zëdhënësi i Burgjeve, Elio Laze, ka ironizuar kryeministrin Edi Rama, pas titullin që ky i fundit mori sot në Francë.

Laze shkruan se edhe francezët u habitën se si një ish-emigrant në vendin e tyre, vodhi, plaçkiti dhe burgosi popullin e vet, tani është kryeministër.

korriku

ne fakt ty s’ka nevoje njeriu te te nxjerre bojen meqe s’mykesh nga ajo ane e s’ve boje :slight_smile:

Alba2265

Po kadareja e jusuf vrioni te dekoruar nga frengu edhe ata shpiune te serbit jane o kapo xhani ?

Alba2265

Pasqire e modes e shembell I keltyres do thoshte shekspiri .sidomos ato barcaletat e bordurave te bulevardit te viteve 70 qe I tregonte merkelit mbi shqiptarin e uritur qe habitej nga bolleku I makaronave ne gjermani , lere se c’ishin .keltyre e gjalle kur te mos kem njeri.
ceshtja eshte :ku na e kane hedhur frengjit qe po genjejne krietarin e tribuse tone me copa pasqirash ?

jps

10 katunar pra

kapo

kadarerja eshte si shkrimtar i oborit te dulles prandaj ja dha dekoraten ai socialisti i frances Mos haro se socialistet franceze kane tallur menderen me ne kur i dhane shqiperise ne kohen e urrise komuniste medalje për prodhimin e bukës në vitin 1987? Të dytët në botë!,
kurse per familjen patriote Vrijoni krenohet si france ashtu dhe shqiperia.

…Iliaz Bej Vrioni,(babaj i Jusufit) për kontributin e tij të pasur në marrëdhënie ndërkomëtare, është dekoruar nga Republika Franceze në vitet 1920 me urdhërin e lartë Grand Officier de la Légion d’Honneur.

Në vitin 1946 , Iliaz Bej Vrioni, nënshkrues i Deklaratës së Pavarësisë së Shqipërisë, ish Kryeministër i Shtetit Shqiptar, regjimi dikatorial do të zhvarroste eshtrat për t’i hedhur ato në lumin Osum të Beratit . Eshtrat e Iliaz Bej Vrionit vazhdojnë të mbeten të humbura duke e lënë ende këtë personalitet të vyer të kombit shqiptar pa varr.
Kurse Jusuf Vrionin nje disident politik njesoj si i ati , për kontributin e tij të pasur në gjuhën frënge, dekorohet nga Republika franceze ne vitin 1993 po me urdhërin e lartë Grand Officier de la Légion d’Honneur.

eshte rast i ralle edhe per historine e frances dekorimi i dy pjestareve te njejtes familje ,

InkuizitoriMoth

ashtu eshte kapo, bitha i shpjegon te gjitha, edhe bitha jote i shpjegon te gjitha duke pjerdh nate e dite ne blog te njejtat gjera.

Edhe Steve Jobs eshte intelektual me shkolle te mesme, po i ve ne maje te palles qyrrsa si ty qe kane mbaruar shkollen e larte e nuk jane ne gjendje te lidhin 2 fjale perveç “… se komunizmi zotrie …”.

Kadarene e perçmon si shkrimtar i oborrit te Dulles, Vrionin e lavderon si perkthyes i librave te Dulles?

Feloreve bythore te djathte antifranceze qyrrashe, ju kujtoj qe Franca eshte vertet egersisht e majte, por eshte po aq egersisht e djathte.

Nuk eshte Shqiperia etaloni qe mat vlerat planetare, pa u fut me thelle me sqaru qyrrashet e blogut per grander de Frans: te pakten gjysma kulturore e Kanadase eshte franceze si tradite dhe sotshmeri, Statuja e Lirise amerikane eshte prodhim francez.

peshkuikuq

Kjo është botë e ndyrë që mban edhe francezë po aq të ndyrë brenda sajë. I jep urdhër të lartë kryekurvës së Shqipërisë dhe nga ana tjetër burgos dhe keqtrajton deri në palcë gjithë kombin me arrestimin e Ramush Haradinajt…

Alba2265

U duhet nje linje ajrore direkte qe Te kerkoni azil sa me kollaj😄

maksmeto

Mbi te gjitha ai, ka pushtuar mendjen tende.

maksmeto

Vetem per fanatiket politike E. Rama eshte nje figure me e madhe se R.Haradinaj. Ky i fundit e kaperxen kryeministrin shqiptar ne te gjitha dimensionet me vlere. Franca burgos ne menyre arbitrare ate, qe me burreri rrembeu armet dhe luftoi me jeten e tij si hero kunder shfarosesve te kombit te tij dhe dekoron kete, qe ne rastin me te mire eshte nje demagog politik, qe kurre nuk ka menduar per ate komb.

kapo

Odiseja e Jusuf Vrionit mjafton e vetme për të ilustruar fatin e intelektualit në regjimin totalitar shqiptar. Jusuf Vrioni i mbijetoi diktaturës duke ulur kokën, duke u fshirë dhe më pas duke i fshehur vlerat dhe talentet e tij. Fati i tij është pasqyra më e mirë dhe prova sine qua non se ai regjim ishte para dhe mbi të gjitha, pushteti i mediokres mbi vlerat e mirëfillta, në art, letërsi, shkencë e gjetkë.
Më 13 shtator 1947 arrestohet dhe përfundon në qelitë e nëndheshme të Burgut të Vjetër të Tiranës, në ato, që ai do ti quajë paradhoma të vdekjes. E torturojnë mizorisht dhe gjatë izolimit 27 mujor, ai do të tentojë, të presë pa sukses damarët. I akuzuar si bashkëpuntor i agjenturave të huaja, Vrioni do të pranonte vetëm se kishte pasur kontakte për krijimin e opozitës legale të parashikuar në bazë të Ligjit Elektoral.Në 29 qershor 1950 Vrioni dënohet me 15 vjet burg, si agjent i shërbimeve të huaja sekrete.

Pas torturave dhe burgut Vrioni u tërhoq për të mos bërë hije, me pas dhe erdhi faza e përdorjes së vlerave të tij më të mira në shërbim të ndriçimit të individualiteteve obortare mediokre, që ishin zëri i regjimit bile edhe vete pacavuret e Dulles.
Jusuf Vrioni i provoi në ekstrem, torturën, dënimin me burg, shpronësimin dhe më pas izolimin dhe të gjithave u mbijetoi. Gjenia e tij ishte që kuptoi se ajo që i kërkonin komunistet, ishte të shuhej, të mos ekzistonte intelektualisht. Duke kaluar në të gjitha fazat e kësaj shuarje të programuar, ai, politologu i formuar në shkollat elitare franceze do të analizonte në thelb dhe do të arrinte të kuptonte si rrallëkush, sistemin totalitar shqiptar dhe do të mësojë t’i përshtatet e t’i mbijetojë atij mrekullisht duke perkthyer deri edhe librat e diktatorit per te qene nje deshmi e gjalle e krimeve monstruoze komuniste ne shqiperi.

…kurse personalisht nuk ma lejon edukata te ofendoj njeri por ty Heretik kam nje arsye me shume sepse mbaj mend 6-7 vite me pare rastesisht te ka shpetuar qe ne kohen e dulles per shkak te punes,shkoje shpesh me sherbim ne rrethe oficer apo instruktor partie.Nga kjo kuptohet qe keqenje nje nga ata qe e duartokiten apo me keq instaluan diktaturen e Dulles dhe sot je shendruar ne nje perzierje amorfe e nje alkimisti marksist leninist fundamentalist ne pension, me nje demo frankenshtajn , i frastuar e depresuar qe duhet te marr ilace regullisht .

aleko

Po cfare lidhje ka gjykata, nje institucion i pavarur , me presidencen qe prape eshte nje institucion tjeter i pavarur? Ah po jane te dyja franceze. Dhe meqe jane te tilla duhet me patjeter qe ti gjykojme si te pandara. Tamom mendesi totalitare e trasheguar nga regjimi i Hoxhes. Por ka brenda edhe ligesi shpirterore si dhe manges9i te formimit intelektual. Faleminderit qe jeni ketu dhe shkruani, pasi keshtu kuptoj me mire sesa kohe akoma na duhet per tu bere qytetare perendimor.

maksmeto

Aleko, ku jeton ti, ne bote reale apo imagjinare? Cfare institucione te pavarura flet ti, kur gjithe bota e kupton qe arrestimi i Haradinajt eshte politik, kurse institucioni i Presidentit Francez, eshte ekstremi i nje pozicioni politik. Persa me perket mua, ashtu sic gjithe shqiptaret qe jetojne jashte, e kam shume me te lehte, per te diferencuar fenomenet, se sa shqiptaret qe jetojne brenda Shqiperise, sepse e jetojme realitetin ketu perdite dhe shohim, qe bota nuk eshte aq ideale sac mund te mendojne njerezit atje.

aleko

lol, “gjithe bota e kupton…” po ci ke keto shprehje se na gajase, a thua se ti je pergjithesimi i mendjeve boterore. Ti je thjesht nje person, pra nje mendje dhe jep nje mendim kaq. Dhe ky mendimi yt mua me kujton kohen e monizmit kur Enveri kur tha ne vitin 1972 se meqe mediat Italiane e kishin komentuar me komplimente te rritura performancen e festivalit te 11-te te kenges ne RTVSH do te thote se nuk jemi ne rregull dhe se arti dhe kultura po na degjenerohet…Ka shume emigrante me kombesi nga vendet e botes se trete qe jetojne ne perendim por prape ashtu ngelen sic kur erdhen, prandaj mo u merzit. Nuk ndryshohet dot menyra e te menduarit se nderove shtet, thjesht ndryshon vetem menyra e te jetuarit. Pra psh nese ke qene karroqe prape ashtu ngelesh.

Alba2265

Ka shume mergimtare qe vetem trupin dhe bythen kane ketej se me koke jane atje me ty :smile:

korriku

nje grime e Jusuf Vrionit po te ishte soji juaj, sa do kish perfituar shoqeria.
Po ti je nje shpirtzi egosemure sic ke qene edhe ne kohen e regjimit, sic jane tipikisht shqupi

Keni pervetesuar vuajtjet e atyre pak njerezve qe per rrethana te komplikuara u ndeshkuan padrejtesisht, dhe i tundni si flamur.

Nuk e keni me rregjimin ju, qe ta dish. E keni me diferencimin qe ju behet si te paafte per te pare gjere e larg, se e keni te ngushte ate shpirtin tuaj. Na sjell Jusuf Vrionin shembull koka jote, e na flet per edukate e kulture, arte. Hear hear…

Antikomunizmi dhe flamuri i persekutimit qe valevisni ne te vertete jane outlet per frustracionin prej inferioritetit.
Meso te behesh njeri kapo, se je egzistence e vogel e mjere. Meso t’i ngjash Jusuf Vrionit.

Pjetermustakuqi

Ej,vij une ne shpi i lodh nga puna,capis shkallet me pertese ni nga ni,nxier celsin e shpise nga xhepi i pantallonave per ta bere gati. Kur mbrrij ne katin e trete,aty ku kam shpine,ndersa behem gati per te rrotullu braven qe mberthen deren,ngrej koken dhe ne dere dalloj nje numer. Ou! - me del nje ze se brendshmi dhe kthej koken nga dera e komshiut. Edhe aty nje numer. Zbres nje kat me poshte per te pare dyert e komshinjve te tjere,edhe ata kishin neper to nga nje numer. Po keto numura c’te jene valle? - me vjen ndermed pyetja dhe me rrin si cekan mbi koke. Po na numurojne, - m’u kujtua batuta e nje filmi. Me vone mora vesh qe po vihej ne zbatim sistemi i ri i adresave. He, - kshu po,ka lezet, - thashe me vete - si dikur xhanem,i kishim dikur numurat neper dyert e shpise dhe kishim adresen;lagjia kaq,blloku aq,pallati kaq fraksion aq,apartamenti kaq dhe vinte postieri symbyllurazi dhe te sillte kartilonen e urimit per vitin e ri. Kurse sot,meqe ne ktu jemi nje grusht njerezish,vjen postierja e te pyet , - a thu kot,mos e njef kush eshte filani? Apo ne Tirane, - pallati me shigjeta,majtas te dyqani i ushqimores!! Pu pu pu,ku e cute ket Shqipni! Desh Zoti dhe erdhi ne pushtet Edvin Kristaqi e po i’a kthen brinjet shtetit ne vend.

maksmeto

Aleko, me kokefortesi dhe me paralelizma aspak te sakta, nuk mbrohet nje argument. Sa per veten time, nuk do turperohesha dhe po te punoja ne nje fabrike, si punetor i thjeshte apo qofte edhe nje pune me te rendomte, sepse ne fund te fundit, jo gjithmone puna qe ben tregon se sa te peshon truri. Por meqe ra fjala, as ne Shqiperi dhe as jashte saj, nuk jam perpjekur te demonstroj potencialin e mendjes time per fame, pavaresisht se cili eshte ai. Por te siguroj, qe nuk eshte ai qe deshiron nje karroqe si ty te jete, thjesht sepse nuk jemi nje mendje per politiken. E verteta eshte qe nese do kishe kunder ligjin, ne qytetin ku une banoj, ti si shqiptar me shume gjasa do te rekomandonin tek une. Dhe une do te ngarkoja te njejten pagese, per nje ore pune timen, aq sa merr pagese ti ne nje ministri te Edi Rames per nje muaj, por jo sepse ti je ithtar i ketij te fundit.

aleko

E shikon qe ke mendesi puniste? Fantazon dhe pastaj truri ti percepton si te verteta dhe ti vepron. Pse duhet me patjeter qe une te punoje ne nje ministri te Edi rames? Kush te paragtjykoj ty per punen qe ben atje ku je? Pse te thuash qe ne France institucionet jane te pavarura qenkerka kokefortesi dhe aspak nje realitet? Me vjen keq , por cfardo pozicioni zyrtar apo shoqeror qe te kesh atje ku je, per mua ke ngelur thjesht nje punist gjithmone ne te menduar, tipik prodhim njeriu ri i PPSH-se.

kapo

berbero ne vijme ketu qe te marim ndonje informacion nga vatani nga ju qe jetoni aty dhe shihni nga afer proplemet.por ti na kthehesh dhe tregon se si jetojme ne ketej detit… e kupton berbero se duke dhene te gjitha krahasimet vetem me kohen e Dulles ,tregon qe nuk e njeh ket realitetin e jetes ne perendim dhe aq me keq perpiqesh te shtremberosh ate gjoja per te prekur ne seder te larguarit si deshtak.
e para ketu ku jetojme 50% jane te lindur jo ne Canada dhe ambjenti eshte aq miqesor sa ndjehesh me mire se ne shtepin tende.
e dyta 99 % e te larguareve nga shqiperia ketu jane inxhinjere,ekonomista,doktora profesesore e tje(ata te filoqylit shkojne ne amerike se nuk plotesojne piket ketu) dhe po thuajse shumica kane shkuar perseri ne shkolle per tu diplomuar sepse ajo shkolla e Dulles nuk e njef njeri
e treta ketu niveli ekonomik eshte aq i larte sa ata qe jetojne ne asistence(varferi) marin 1200$ ne muaj.Kurse ata qe punojne marrin nga lehtesisht nga 50-70$ mije ne vite .
e katerta 90% e femijeve te ketyre te larguareve ndjekin shkolat e larte duke u integruar ne te gjitha fushat e ekonomise inxhinjer,ekonomist,profesor e tje.Para disa kohesh nje shok i punes me tha se ishte shume i kenaqur nga perkudesja dhe sherbimi i doktoreshes shqiptare e familjes.
e pesta une do te jape dy raste ilustrimi i nje me shkolle te larte e nje me shkolle te mesme qe kane ngritur bisnese disa miljoshne http://www.dukamanagement.com dhe
http://absoluteinterior.ca
… prandaj berbero here tjeter mos bej gabime te tilla se top chanel dhe klani me telenovelat turke qe shikon ti, nuk te ndihmojne dot te kuptoshe jeten ketej nga perendimi.Here tjeter tregohu ma xhentelment qe te maresh sqarime dhe hollesishme.

maksmeto

Kur thashe ti, nuk nenkuptova ty me doemos, as punen domosdoshmerisht ne ministri, aq me teper qe ministrite, nuk jane prone e Edi Rames, por bera nje paralelizem ne terma financiare. Ky shpjegim nuk do ishte i nevojshem te behej, nese ti vete, perkunder asaj qe me akuzon mua, nuk do i merje debatet personale, si rrjedhoje pikerisht e atij mentaliteti qe ma bashkon mua pa lidhje.

maksmeto

Ashtu eshte, por nuk kuptova pse bythen e shikon ti te ndare nga trupi.

aleko

Kapo ose je keqkuptuar, ose e ben kastile. Ke shkeputur vetem nje pjeseze te paragrafit tim. Po ta rilexosh edhe njehere do te kuptosh qe nuk flas per menyren e te jetuarit, apo te shkolluarit , por per menyren e te menduarit. Ndryshim i madh ky Kapo!

maksmeto

Aleko, nje pjese derrmuese e ketyre qe thua ti, jo vetem nuk ngjasojne fare nga mentaliteti, me shqiptaret sot, por as me veten e tyre para se te vinin ketu. Ata i vlenin Shqiperise dhe ne kushtet kur iken, sepse pergjithesisht ishin jo vetem njerez te shkolluar dhe te emancipuar, por dhe zanatcinje te mire, te ardhur nga vende si Greqia dhe Italia ku u shfrytezuan shtazerisht. Po te kishte Shqiperia keta njerez sot, do te ishte nje vend me i mire dhe me i emancipuar dhe nuk do te lejonte te ulej aq piaza, sa te beheshin Edi Ramet kryeminister.

InkuizitoriMoth

Nuk me ka shpetuar rastesisht, sepse mua nuk me shpetojne pordhet rastesisht si juve ne blog duke shit mend si te persekutuar anonime, e kam pjerdh tamom me koshjence, dhe nuk kam qene oficer apo instruktor partie, por kam qene ne policine e fshehte si pergjegjes per zonen e artit. Pergjoja disidentet me nje fjale, prandaj marr vesh nga arti: Wagner, art japonez, Frojdi, Marksi etj. Pra kam pasur te njejten pozite si Putin ne Berlinin Lindor, me ndryshim se shqiptaret nuk me bene president sepse jane koqe fare, nuk kuptojne vleren e policise se fshehte. Vetem nje i policise se fshehte mund te behet kollaj mbifelor.

Meqe jemi ke Franca, Ministri i Policise se Fshehte Fushe, hengri 6 qeveri: qeverine e Revolucionit jakobin, Direktoratin, Konsullatin, Perandorine, 100 ditet, Burbonet. Vetem se vdiq, se po te mos kish vdekur kishte per te qene edhe sot kaluar duke shperndare dekorata Legjioni Nderi per antikomunistet.

maksmeto

Shume i ditur qenke vallahi, por kjo dituria e tepert, te beka te harrosh shembuj me te thjeshte, me te afert ne kohe dhe per me teper, brenda vendit, udheheqesin e lavdishem buze adriatikut, qe po te mos kishte vdekur vete, me mbeshtetes me “koshjence” si puna jote, do na jepte dekorata “Heroi i Punes Socialiste” dhe sot.

Pjer

I modho, si mer jahu paske qene ne policine e fshehte, mos ke dash te thuash ne sherbimin sekret, me i fjal ne kohen e socializmes paskemi qene kundershtar, ndersa tani shoke, rrezik te pinim noi birre bashke duke kujtuar kohet e vjetra, une se si ju iksha juve, e ju se si me gjurmonit mua :yum:

Pjetermustakuqi

Mskso,po e vuan shume mor burre! Te thashe ate punen e terapise ne grup. Cohu ne kembe e thuaj:"une quhem Maks. Urrej per vdekje Edvin Kristaqin. Sa me shume e urrej une, aq me lart ngeihet ai."
Thuaj kto dhe ke per te pare qe do ndihesh me mire.

maksmeto

Te premtoj qe do e them, pasi ti te thuash, qe e dashuron Edi Ramen. Thone qe dashuria e mund urrejtjen.

Pjetermustakuqi

Une e kam ba deklaraten time,pyt gjembin.

maksmeto

Po thuaje dhe njehere or burre se nuk eshte turp. Nuk me ka me sy te mire gjembi, se jam nga ata “kriminelat” e Sales.

peshkuikuq

Një portal serioz francez “The local.fr” e konsideron si një nga 10 gabimet më të mëdha, dhënien e titullit “Legjioni i Nderit” për ish-diktatorin e Panamasë, Manuel Noriega.

Noriega renditet në këtë listë me emrat që nuk i bëjnë nder titullit të krijuar nga Napoleon Bonaparti, bashkë me Vladimir Putin, Bashar Al Asad, apo presidenti i Gabonit Ali Bongo i cili shquhet për abuzimet dhe pushtetin dhe fondet publike dhe që i vetmi kontribut që ka për Francën është se ka depozituar atje mbi 150 milionë euro të grabitura gjata ushtrimit të detyrës si i tillë. Ngjashmëritë mes Edi Ramës dhe Noriegës nuk janë të pakta, dhe po ashtu edhe me shumë gjasë edhe fundi i tyre vështirë se do të bëjë përjashtim. Por që të dy do të kenë gjithmonë në qafën e tyre “Legjionin e Nderit” si sundimtarë, ashtu edhe të burgosur.

aal

po pse s’thua ti qe paske qene fuks 5 leksh. vetem se tani qe je plakur paske rrjedhur fare dhe te duket vetja si putini dhe si njohes i madh i artit nga wikipedia.

Pjetermustakuqi

Gjembi asht dora juj,anipse munohet me u duk si e baraslargume. Ti ruj shnetin,ajo ka ransi,sidomos shneti mendor. Shneti ne radhe te pare. Ti le me kuptu se je avukat dhe fito lek shume. Ca dreqin ke qe je kaq i palumtur? Edvin Kristaqi po ta ze frymen. Fuck him off,ruj veten. :grinning:

maksmeto

Qe te jem i sinqerte me ty, ti ke te drejte kur thua, qe nuk duhet me u marre me Edi Ramen sepse cdo njeri duhet te shikoj interesat e tij, sidomos kur eshte larg. Problemi eshte se nuk mund te rrish kaq indeferent, kur bashkombasit e mi, bien aq shume ne dashuri me pushtetin, sa i marrin frymen gjysmes tjeter. Dhe me cilin pushtet, ate te nje garipi, qe nuk do njeri pervec vetes.

kapo

Krijuesit e artit të soc-realizmit dhe pergjegjesit e tyre vertete duhen kuptuar. Po të mos ishte ajo rrymë dhe Enver Hoxha, ata nuk do të ishin asgjë.
Gjykoni vet, kanë kaluar 27 vjet ne liri te plote dhe ata nuk kanë krijuar asgjë…pa perjashtim

Pjetermustakuqi

si asgje kapo? e ke pa ate cunin ,shokun e ngushte te edvini kristaqit,i biri i asaj komunistes qe ishte ne tribune me enver hoxhen ? mahet nder artistet e mire ne bote ai,kapo. prap bijte e komunistave ne pararoje. ca bahet kshu?

InkuizitoriMoth

Ne fuksat 5-leksha nuk jemi intelektuale te shquar disidente me shkolle te larte qe krijojme vepra t’mdhoja artistike nepermjet Sublimacjonit frojdist, ne pallojme, pime raki, bejme intriga te sterholla, shkruajme dosje, bejme revolucjone mikriborgjeze si i vitit 89-te. Dmth ne jetojme deri ne fund jeten, i japim forme shoqerise, nuk krijojme fraza me germa, nota solfezhi me bishta, tabllo pikture me vaj kikiriku, ne krijojme jeten, artin ja kemi leme ai castrati qe te sublimohen ne qiellin e shtate. Ne e kemi kuptuar para Avangardes, dhe e kemi aplikuar para saj, qe Jeta qendron mbi artin.

I vetmi aktivitet qe i lejojme vetes eshte leximi i Wikipendias, dhe per me teper shkrimi i Wikipendias qe na kujton hartimin e dikurshem te dosjeve. Arti jone i vertete, dhe vertet art gjenial, eshte arti sublim i shkrimit te dosjeve. Qe shkrimi i dosjeve eshte art sublim e deshmon fakti qe akoma zhytni feçkat tuaja intelektuale ne te pegerat tona artistike te dikurshme.

Pjetermustakuqi

Fakti që shqiptarët kanë arritur sukses edhe në Zvicër për mua është fantastik. Kjo tregon se shqiptarët kudo ku ka një sistem, i cili ua bënë të pamundur t’i shmangen punës dhe të sigurojnë ekzistencën me rrugë alternative, korrin sukses. Pra, duhet një sistem që respekton meritën dhe kontributin e secilit. Kjo tregon se nëse ne s’e kemi ende shtetin që e duam, ky nuk është problem gjenetik i trashëguar i shqiptarëve, ky është një problem i trashëguar nga mungesa e vizionit, nga mungesa e vendosmërisë për të bërë shtet.

• Edvin Kristaqi
maksmeto

Uauu dhe une thashe, qe vertete duhet te kujdesesha per veten, por kur lexova dike tjeter, qe me donte me shume se vetja ime, duke me porositur 6 here brenda nje fjalie, qe te kujdesesha per shendetin kam vetem nje keshille per te: Kujdesu per shendetin.

Pjetermustakuqi

E kam ba kastile dhe ja arrita qellimit.:grinning:

maksmeto

skisha dyshim

aal

kush eshte ky qe qenka nder artistet me te mire ne bote?

Pjetermustakuqi

Gjeje vete. Nese s’e gjen me gjithe ato te dhena,kot me ta kallxu,s’e njef qe s’e njef.

machitewa

S’mbahet shteti (shpija) me pordhe e medalje, Pjeter.
Megjithese duket se ti mirë po mbahesh.

Pjetermustakuqi

Reforme teritori,reforne arsimore, reforme ne drejtsi,shnetsi,urbanizim, rruge rurale,bujqesi. Ky asht shteti,kte po ban Edvini.
Bravo Edvin Kristaqi !

gjembi

Dores i ke vene emrin gjembi o Pjeter? Nuk di si te ndjehem per kete… .

maksmeto

Reforme teritori,:slight_smile:
reforne arsimore,:laughing:
reforme ne drejtsi,:wink:
shnetsi,urbanizim, :disappointed_relieved:
rruge rurale,bujqesi. :worried:
Ky asht shteti: mask:
,kte po ban Edvini.:sleeping:
Bravo Edvin Kristaqi !:stuck_out_tongue:

Pjetermustakuqi

S’e kuptova kte?!

maksmeto

Pjeter, vura re nje detaj qe me beri pershtypje me Edvin Kristaqin tend. Pasi postova disa mesazhe ne facebook ne profilin e tij, mesazhe qe natyrisht e kritikonin por ishin te rregullta per nga gjuha e perdorur, ato nuk shfaqeshin per publikun, sepse ai kishte vene filter. Nderkohe mesazhet e atyre, qe ai e ndjente qe mund ti dermonte me nje pergjigje, duke i bere te duken si budallenj, ishin te dukshme per te gjithe. PSE DRUHET ED. KRISTAQI YT nese te gjitha reformat e permendura prej teje kane shkuar ne rregull dhe kritikat nuk duhet ta frikesonin?

jps

Me perpara pergjigju pse Sali Ram Berisha te bllokon krejt vetem per nje koment racional por qe s’fryn andej nga ana tij.

Alba2265

haters gonna hate.urime edvin kristaqi .lart e me lart . nashi presem urdherin e kaloresit nga mbreteresha Elisabeth dhe me vone cmimin nobel si lider ballkanik per merita qe vetem ti dhe Allahu qe eshte nje e atje lart I dini, inshallah .pasi te kesh rregulluar punet e memdheut u befsh edhe krietar I OKB qe te ndreqec dynjane ashtu si ndreqe tiranen e shqiperine.

Pjetermustakuqi

Edhe mund te kete ndodh keshtu si thu ti,s’e vej ne dyshim,po pak te drejte keni me u anku ne kete drejtim. Njerzit i adresojne lloj-lloj sharjesh,nga drogaxhi te gomar e hajdut dhe jovetem s’i fshin,por edhe u kthen pergjigje. Ke pare ti,jane cliru njerzit,komunikojne me KM-n e tyre pa teklif,sikur po flasin me shokun e tyre te ngushte. Po te shahej doktori ne at menyre publikisht te faqja e tij,angazhohej gjithe policia ne alarm nr 1 deri sa te gjenin,dhe noshta s’te rrasnin mrena,po aplikonin ate formalitetin si ne ate skecin per kohen e Dulles. Edhe ne parlament po guxonte njeri me e shajt,te nxirrte Jozefina per zhelesh perjashta.
Tash qe uji i gamiles po i soset dhe bllofi me cadren po i del ne shesh,doktori po lun karten e funit t’u shpresu ne karakterin prej fikacaku te Edvin Kristaqit,karten e zhantazhit si nje kriminel i peshtir alla Shullazi,duke kercenu kryeministrin e venit se do te perfundoje ne kanal. E kupton ke ke pas kryeminister?

machitewa

Në foto: Rripi i pantallonave në xhepin e deputetit socialist Armand Prenga

Pjetermustakuqi

nga ta marim vesh ?

machitewa

Ktheje kah zagrebi :slight_smile:

maksmeto

Jps dhe pjeter, jeni absolutisht te pasinqerte, kur thoni, qe Sala i bllokon kurse Edka i toleron, postimet kunder. Ne faqen e Berishes, gjysma e postimeve jane kunder dhe ne shume raste ofendime te pastra, kurse Edi shfaq dhe ju kthen pergjigje vetem atyre postimeve kunder, qe jane shkruar me gabime drejtshkrimore te te tmershme, kritikojne ate per gjera te dores se dyte apo te trete dhe ne pergjithesi nuk kane fuqi mendimi, nje filtrim qe behet enkas per te diskretituar oponencen popullore. Asnje postim me vlere kunder apo sharje nuk shfaqet ne faqen e tij. Pastaj nese njerezit i thone drogaxhi, nuk e di sa mund te konsiderohet sharje, sepse edhe pse disa fjale te tilla e kane humbur vleren vetem se perdoren si fyerje, per rastin e tij, ajo nuk eshte larg realitetit edhe kjo eshte dicka e rende per nje kryeminister.

Pjetermustakuqi

sala i tanishem,thuj. e di ti se mu me ka zgjat vetem 10 sek nje koment krejt normal,kur ishte KM,se me e shajt as qe me shkonte menja se s’ma mante. nje koment qe shfaqja mosdakortsi dhe t’u u dridh. :stuck_out_tongue:

maksmeto

Lere Salen per nje moment se ai nuk eshte me kryeminister, si e shpjegon ti ate qe shkrova me larte per Edin. A nuk eshte sjellje prej burracaku.

Pjetermustakuqi

ke shfaq gabime ideore ne komentin tan,kshqe,ik pastro lakrat qe ke ne koke dhe hajde komento.

maksmeto

Me duhet ta pranoj, me pelqen komenti yt.

kapo

Po t’i kishe bërë Francës atë që na bëre neve…
Nga Flutura Açka

Edhe pse është një nderim për vendin tim, jam e keqardhur të them…

Nëse do t’i kishe bërë Francës atë që na ke bërë neve:

• ta betonoje Parisin, siç ke bërë me Tiranën (ti dhe shokët e tu qysh prej 1990-tës), duke e kthyer në qytet të pajetueshëm,
  • ta ktheje Francën të gjithën në Lazarat,
  • të promovoje veten me taksat e francezëve si artist i madh, pa menduar qoftë për një të vetëm artist tjetër që kan nevojë të mbështetet,
  • të botoje dhe promovoje një librin tënd te armiku më i betuar i Francës (ku do të shaje dhe pështyje francezë, qofshin edhe ‘armiq’ të tu politikë),
  • të shpallje në atë kutizën tënde virtuale francezët që nuk të kanë shumë me qejf, në armiqtë e tu dhe t’i rekomandoje të vazhdonin të hanin përshesh diku tjetër, edhe pse je edhe kryeministri i tyre dhe je i detyaruar, së paku ligjërisht, t’i duash të gjithë,
  • ta quaje kazan median franceze që fundja të promovoi dhe mbështeti kur ishte zog i lirë, dhe na jepje sadopak shpresë atyre viteve të para kur përhapje si çdo demagog kokëkrisje lirie, dhe plot e plot si këto, që do t’i shqyrtojë historia e cila i ndan burrat e shtetit nga burrecët e shtetit,

Franca do të të kishte dhuruar mbase ‘dekoratën’ e Robespierit. Edhe ai e nisi si liberator dhe e mbylli si tiran. Por, të mësuar tani me lirinë dhe me durimin shqiptar (si asnje popull në botë), do të të duartrokasim. Të paçim!

Pjetermustakuqi

Oh,Flutura Acka,shkarkoi gjithe mungesat e tuaja si femer,ne deshtimet e Edvinit si administrator publik. Ti ke thane se e ke mshtet Edvinin per KM,si e paske ba kte;kur ke pas kaq kontest si KB?!!!
Ik pirdhu!

zeqo

Rrjeta europiane dhe amerikane do t’ju ndjekë, oqean më oqean. Peshq të mëdhenj e të vegjël, bëhuni gati paratë që ia keni vjedhur shqiptarëve do t’i dorëzoni deri më një”,- nënvizoi Z. Basha

Pjetermustakuqi

Ne per ket po dum me ba vetting-un,qe t’mos ken munsi politikanet te marrin raporte,si ne kur ishim ne shkolle dhe s’donim me shku kur kishim provim.

korriku

pjeter duhet te konsiderosh se shqiperia eshte e paedukuar sa i takon cfare duhet te prese nga nje demokraci.
Per me teper ne rrethanat specifike qe ka.
(demokracia eshte nje sistem medioker rregullimi i shoqerise, por gjithsesi me i miri i mundshem pare alternativat)
Megjithate, per arsye te cuditshme qe vetem ata i dine nje shqiptar ka pritshmeri per stil jete dhe kushte, te dikujt nga klasa e mesme & e larte e perendimit.
Pa bere asgje vetem duke pretenduar dhe pire kafe.
Por dhe duke penguar ate qe guxon te punoje nese ketij i del emri ne publik.
Nje shqiptar i kohes se tanishme si duket e ka problem te madh qe te njihet publikisht.
Ka harruar te jetoje per vete …

aleko

Zeqo, keta horrat e PD-se sa me shume pellasin nga cadra, aq me shume revoltojne popullin qe nuk po le gje pa jua thene neper rjetet sociale. Po nuk pertove hidhi nje sy komenteve tek balkanweb qe ju referove dhe do dhihesh gazit. Po si nuk gjeta qofte edhe nje koment qe te te perkrah ket RRK!

zeqo

Po ta lexosh me laps ne dore fjalimin e Z. Basha aty thote edhe per medjat e shitura, apo mediat e kazanit, normal qe dhe komentet seleksionohen, ja une kam bere disa here komente aty, asnje nuk kane nxjere, ky eshte fakt. ja kshu berbero.

maksmeto

Po ku keni lene ju media pa blere, qe te shihni komente nga te gjitha palet. Ndonje dite do blini dhe vete RD-ne. Pa folur pastaj, qe militantizmi juaj eshte aq i madh, sa jo vetem sherben si mbulese per deshtimin qeveresises, por do mjaftonte nje prej jush ne cdo media, per te fshire cdo mesazh qe vjen nga opononca.

kapo

News24 ndërpret fjalën e Lulzim Bashës kur paralajmëroi gjurmimin e parave të Edi Ramës

Televizioni News ­24, është një nga ekranet që po bie mësëshumti në sy për mënyrën sesi po e trajton përmes censurës protestën e opozitës në tërësi, por edhe trajtimin editorial të linjës politike gjatë 42 ditëve të protestës.

Por si të mos mungonte kjo, një tjetër incident është regjistruar sot, mu në pikë kulmore të fjalimit të liderit demokrat Lulzim Basha Neës 24 raportohet se ndërpreu transmetimin direkt të protestës ss opozitës.

Bëhet fjalë për momentin kur Lulzim Basha po tregonte paktin e arritur me kreun e Europol për gjurmim të pasurive të bandës Rama të vëna me paratë e korrupsionit, News­ 24 ndërpreu menjëherë fjalën e Bashës për të futur një hapësirë publicitare.

Po edhe pas hapësirës publicitare, News­ 24 nuk e transmetoi më fjalën e kreut të opozitës. Përse veproi në këtë mënyrë ky television dhe a po i rreshtohet mediave fake­news të qeverisë edhe News­24? Deri pak kohe me pare ky televizion shquhej per nje pasqyrim realist te lajmeve. Çfarë ka ndryshuar tani në këtë biznes?

Tirondon

Eshte thjesht nje vlersim ndaj nje peroni qe ka merita ! Per nje Kohe te caktuar ne te kaluaren ! Dhe e kane shpjeguar pse , qart bukur , si francezet ! Ndersa shqiptaret ata me inatcorre shpikin histori kjo eshte e kuptueshme *ju falet sidomos ne klimen e sotme politike ku etja per pushtet ti errin syt e mendjes ? Bearisha apo Meta a kane marre ndonje medalje vlersimi nga Franca Anglia Gjermania Suedia ?do isha kurios !

kapo

A e dini se edhe Noriega mban medaljen “Komandant i Legjionit të Nderit” nga Franca siç edhe kryeministri Rama

njihet si dhe një nga të politikanët që u burgos nga SHBA për shkak të trafikut të drogës nga Panamaja në Amerikë gjatë viteve të qeverisjes së tij. Pas burgosjes së tij nga SHBA, në Francë pati jo pak debate lidhur me titullin dhe pas mbarimit te dënimit ne USA pritet te ekstradohet ne France per te kryer denimin e gjykata e france me

10 vite denim per pastrim parash. Por do te vazhdoj ta mbaj titullin me te larte francez. AFP”

maksmeto

Zoteri, asnje nuk ka inat me Edi Ramen, pse ai ka marre medalje, por kjo medalje nuk ka asnje fare vlere per shqiptaret ne pergjithesi, ne aspektin e permiresimit te jetes se tyre. Ajo ka vlere vetem ne rafshin personal te Edi Rames. Pastaj etja per pushtet… cfare etje per pushtet? Ne jemi njerez qe sna lidhin interesa me pushtetet, por vetem diskutojme aspektet morale te atyre qe merren me politike.

Pjetermustakuqi

Dikush thoshte se medalia, perpos te tjerash,eshte edhe nje qendrim evropian ndaj cadres. Kendveshtrim interesant,por une s’jam i prirur ta besoj.

TironciLebetit

Na beri krenar qerratai…ndryshe ta kesh KM te rritur mes artistesh qe ne vogeli e ndryshe ta kesh KM a Presidentin me femijeri te mbushur me kakerdhi e rrodhe dhish prej Vicidoli. Dallohen Artistet mendjehapur nga Qamilistet provincial

jps

…thane ekstremistat qe kan djegur, shkaterruar e rrahur mediat e pavarura …

jps

po ca fol e … ne thjesht kishim nevoje per nje NJERI me se pari dhe jo coban dhish qe bertet qe s’la kamera pa peshtyre

TironciLebetit

Coban dhish qe ku u rrit u bo urinmatesi i Hysniut e Sekretari partise terrorrizues i bashkefshatareve qe paten fatin te pranoheshin per Mjekesi ne Tirane. O mo ju diefsha ne frymen Antikomuniste o te emeruarit ne krye te Shqupit nga Xhelil Gjoni e Pirro Kondi.

jps

me mire dilni me tellall neper lagje se mediat i ka blere Edi te gjitha …

Alba2265

Te kane dhene ndonje dekurate ty per keto lepirje ashtu si Qimo Kandilit dikur ?:smile:

aleko

https://opozita.com/2017/03/te-dhjere-por-krenare/

Lexojeni pak kete link per te kuptuar se cfare njerezish i jane bashkuar kesaj opozite te dhjere. Jo vetem analfabet, por edhe pa llogjiken elementare te te menduarit. Budallai, i kerkon llogari Rames se pse i dha medaljen kryetari i shtetit francez. Pika qe sju bie injorante.

TironciLebetit

Sjane lepirje por Gelboqe per Talibanet e Cunit te Sheqeres

aleko

O makso, po medaljen Franca nuk ja dha nje armiku o qyqar qe te mos te te them truthare. lol

Alba2265

Sikur nuk po ndihet KM ja nashi qe kombetarja u kthye ne origjine :smile:

kapo

EUROPOL Zbulon Paret e Droges Shqiptare

Pas kthimit nga Malta dhe veçanërisht pas takimit konfidencial me kreun e EUROPOL, Basha ka zbuluar pjesërisht çfarë do të ndodhë me “thembrën e Akilit”, pikërisht me atë që i dhëmb në të vërtetë Ramës dhe të tijve; paratë e kanabisit dhe korrupsionit.

“Shefave tuaj po ju jap edhe lajmin tjetër. E kanë marrë me shkrim mbrëmë: Ose s’kanë fjetur ose kanë shtuar dozën: Çështja tjetër që kam diskutuar është, se nuk do të paguajmë me miliona euro kompani që të gjurmojnë paratë e vjedhura apo paratë e drogës, por do ta bëjmë bashkë me Europolin. Peshq të mëdhenj apo të vegjël, bëhuni gati se paratë që u keni vjedhur shqiptarëve do t’i dorëzoni deri më një!”
Veprimtaria e krimit të organizuar dhe narko-trafikut të ngjizura me struktura shtetërore, duket se është dokumentuar dhe së shpejti pritet edhe ndërhyrja, jo vetëm për goditjen e madhe por edhe për sekuestrimin e aseteve të grumbulluara nga korrupsioni galopant dhe droga. :v:

TironciLebetit

Kombetarja ku ka qene eshte, per mua deri tani para neshjes me Izraelin nuk ka as ngritje e as ulje. Vendos ndeshja me Izraelin.

Qurraviten kush do me i morr vendin DeBiazit ose Pulaxhiut te FSHF.
Zhurme e pavlere ne nje province ku futbollistet, tifozet ose traineret zihen se kush ka me shume merita per Futbollin Shqiptar. Te luajne Derrat ne fushe. Pashe Bullgarine se si rrafi Hollanden 2-0 pa tifoza histerike e ne nje stadium te qyteteruar e jo plot. Akti i vetem i huliganizmit ishte kur ne minuten e 88 pankina bullgare hodhi top te dyte ne fushe te fitonte kohe.
Me ate kampionat te pjerdhur qe ka Vatani, DeBiazi e boni nje cudi…tjetra ndodh pas 100 vjetesh.

aleko

WOW, investimet e huaja kapin shifren e 1 miliard Eurove per vitin 2016!! Ec aty shqipe!

jps

mmm ok nisja!

maksmeto

Lexoje artikullin deri ne fund, pjesen derrmuese ne kete e zene Gazsjellesi dhe Hidrocentrali i Devollit, qe te dy projekte te siguruara nga qeveria Berisha:

Te dhënat e detajuara tregojnë se ekonomia ka përfituar dy nga projektet madhore në fushën e energjitikës, përkatësisht Gazsjellësi Transadriatik dhe kaskada e Devollit, të cilët kanë hyrë në fazën kulmore të punimeve.

Adi

Fatos Kongoli e ka mare këtë medalje nga Franca andej nga 2010
Sa për titullin me sa shoh Franca e paska dhënë pa kriter is fletët e lavdërimet të dulles duke filluar nga nusja e diktatorit të Azerbajxhanit Alyev apo Pricat e Katarit dhe Arabisë Saudite.

aal

. 12345678910

gjembi

lol ncncn pz

Tirondon

-Etja per pushtet -eshte fjala per politikanet ! Aty eshte paraja me e madhe , pra , dhe etja , aty eshte me e madhe per ata qe merren me politike alla shqiptarce ! Dhe ne Shqiperi politika nuk njeh moral ! Vecanrisht ne Shqiperi ku turpi hahet me buke ! Tre here ne dite mengjez dreke darke ! Medalja -vertete ka vlere kur ta jep nje vend si Franca , qe njeh moralin, njeh punen , njeh vlerat e njeriut , sakrificat dhe meritat ! Ne kete pik cdo shqiptar me mend kupton se ky njeri sa do “Gomar” qe te jete ne syte e “opozitareve” politikanr ose njerez te thjeshte inatcore, qe e injorojne , paska ca vlera ! Dmth bejne dallimin kush eshte kush ! Ketu e kisha fjalen.

korriku

" por kjo medalje nuk ka asnje fare vlere per shqiptaret ne pergjithesi, ne aspektin e permiresimit te jetes se tyre"

tani pse duhet t’i jepte bota ketij medalje me motiv permiresimin jetes se shqiptareve, se s’eshte e qarte?

Pjetermustakuqi

Sa shume paskam derdellit!

Alba2265

Po t’i vesh nje feste ne kuke duket mu si Ismail Qemali😀

Manjola_Tirana

immagine