Leter drejtuar drejtuesve te EU

62 postime 5817 shikime 1 mars 2021 në 07:16 e paradites
Pjer
                                                                                          Shkurt  2021

E dashur zonja Ursula von der Leyen,
I dashur zoti Michel Charles,

Nje ngjarje e pazakonte kaloi ne ter Europen, pa u vene re nga burokratet e EU, zgjedhjet e perkryera ne Kosove. Nje rregullsi e papare, njerzit ne rresht, te disiplinuar, asnje konflikt, numurim i shpejte dhe i sakte i rezultatit, dhe mbi te gjitha dalja/nxjerrja e rezultatit brenda 1-2 oresh, kete gje nuk e kisha pare as ne vendet e EU apo vendet e tjera.
Njohja e rezultatit po ne ate moment nga te gjitha forcat politike, tregon se klasa politike kosovare, qendron jo vetem me larte se klasa politike e vendeve te tjera te Ballkanit, por dhe me lart se klasa politike e shumices se vendeve te Europes e botes. Kjo sjellje, kjo lloj demokracie kaq e larte, qe mahniti me miliona qytetare, nuk e di a i preku zemrat e parlamentarve europian, a ju preku juve si drejtues te Europes.
Une si qytetar i Europes, mendoj se dhe te tjere qe i ndoqen keto zgjedhje, ndihemi krenar per ate shtet te ri, per ate popull autokton, qe brenda 15 vjeteve, jo vetem i arriti vendet e Ballkanit, por edhe i kaloi ato ne shume pikpamje, ne aspektin e demokracise dhe standartit ekonomik.
Per mua dhe miliona qytetare europian, nuk ka rendesi se kush force politike fitoi, ne nuk i njohim dhe aq mire forcat politike kosovare, ajo qe ne pame ishte se Kosova, -me ato zgjedhje te perkryera- i dha nje mesim te çmuar Amerikes, Europes, Shqiperise, Serbise, dhe vendeve te tjera te globit.
Une personalisht, ndihem aq shume i entuziazmuar nga keto zgjedhje te perkryera te zhvilluara nga populli me i vjeter e Europes, dardanet, sa shtroj pyetjen; - A do t’mund tani Kosova te pranoje ne gjirin e saj, EU, Ameriken dhe vende te tjera, qe nga pikpamja e demokracise dhe pikpamjeve te tjera qendrojne me poshte se ajo.
Sepse duket si hipokrizi, ti thuash (ti kerkosh) nje njeriu te rregullt, nje shteti te rregullt, nje shoqerie te re qe hecen me shpejt se ty, qe duhet te beje kete dhe ate, kur ai eshte me i rregullt se ty.
Une dhe miliona qytetare europiane, ju ftojme juve, qe Kosoven/Dardanine, ta shihni pa syzet e mediave keqadashese, qe i fryejne, zmadhojne problemet qe has vendi aty, probleme qe i ka çdo vend europian. E rendesishme eshte qe Kosova/Dardania, po hecen perpara, megjith shkopat qe i vene nen rrota, sa po i le mbrapa shume vende ballkanike, shume vende europiane dhe te botes.

Me shume respekt, i juaji Pjer .

Pjer

rrofsh admin/e qe e nxorre, pak me vonese, por si thote populli; me mir vone se kurre :grinning:

Mirejam_Tirana

shpirti del,huqi s’del (fillimi)

Pjer

per çeshtjen ne fjale, a ke noi opinion,

r.v

hahahahaha ky eshte k*qw fare

Pjer

bq, ke qene noi her ne kosove, a nuk te bo pershtypje qe rezultati del per 1-2 ore, qe nuk vidhet vota e nuk manipulohet si ne shqiperi,
a nuk e kupton qe je bishti i kavallit, jo vetem ti si individ, por e tere ju qe nuk e vini re ndryshimin
a nuk e ke pare qe edhe rrogat ne kosove jane dyfishi i shqiperise,

Pjetermustakuqi

Bravo Pjer!

Jo se plasi njani t’u u munu me shkrujt postulate si kallogre i nrym ne manastirin e Peshkut. Ti kur vjen, vjen me gjana thelbsore, me ransi komtare.
Kancelarite e Evropes mund ta bajne veshin shurdhet, po ti te pakten e bane tanen, si patriot i vertete.

InkuizitoriMoth

te lumt Pjeter, e bane edhe nje pushke tjeter mçef mbas ferre siç e ka zakon malokeria ne shekuj. Aty ngordhç mbas ferre ne shekuj, tu dhi me ushkuret e brekeve lshue e tu i gjujt kalimtareve me copra muti qe te ka ngel tek gishti kamzes!

InkuizitoriMoth

Pjer Thomas eshte per tu admiru per besimin absolut qe ka ne ato qe thote e shkruan, nuk do me ja dijte per njeri, vetem profetet e Izraelit te lashte e kishin kete lloj besimi absolut. Problemi i Pjerit eshte se nuk ka tjeter dhunti perveç ketij besimi.

Mirejam_Tirana

shpirti del, huqi s’del
(populli)

InkuizitoriMoth

e shkreta mëlçi e Pjerit çfar ka heq per tu shkruar kjo leter.

Mirejam_Tirana

shpirti del, huqi s’del II
( dhe përsëri populli)

Alba2265

Duhet ta perkethesh ne gjermanisht e ta dergosh me poste o Pjer se nuk e di nese Ursula na nderon me pjesemarrjen e saj ketu ne blog .

Alba2265

Pjer duhet ti shkruac nje leter Albin Kurtit qe te mos ta beje si bujar bukoshi qe ne vend ti dergonte njerezit e vet te luftonin serbet i dergoi te benin grusht shtetit per t epermbysur qeverine e Tiranes.Albini s’ka pune me fushaten e zgjedhjeve ne shqiperi .

dafne

me kismet , me kismet , krejt senet bohen … (Alba 2233446655 )
thojke rahmet i past shpirti gjyshja jeme

(yyy, sa njeri sot i ul syte per dhe kur me thote qe voten ja dhane Albinit e skuqen sepse ju kujtohen fjalet qe thonin …)

machitewa

Dikur vone, po prap ma mire vone se kurre, e kuptuam se per ta mposhtur serbine, kosovaret duhet ta pushtojne Shqiperine.

Qe 100 vjet shqiperia aleate me serbine, u picku mater.

del-ta

Kosovarët janë ldk-ja, partiçka serbe e kombit kosovar.
Shqiptarët nuk janë soji i albës, me të cilët të hahet “muhabeti”.
Shqiptarët e shqipërisë do bashkëpunojnë me shqiptarët e kosovës(kurti) për të realizuar shqipërinë e madhe.
Antarët e kombit kosovar,bashkë me jevgit e shqipërisë nuk i pjerth më njëri.

machitewa

Shkruj shkruj se lirohesh.

Zequa
InkuizitoriMoth

:star: :star: :star: :star: :star:
shprehje e modhe ne vetvete, madheshti e pa lidhur me kontestin e perdorur ne kete rast, por supermadheshtore e perdorur ne çdo rast qe intelektuali shkruan.

Arban

I paskan ngarkuar detyre te re ustallaret ne Beograd perfaqesuesit te kombit kosovar. I kane thene: " U picku mater, o do pushtoni Shqiperine, o s’ka". A te qifshin me kallam shqiptaret, plehrë

Alba2265

Inshallah u dalte per hair ,por rebeli dhe qeveritari nuk jane e njejta gje .Eshte kollaj ne opozite kur qeveris dikush tjeter e ti ve ne dukje se ku kabon ai qe punon .Eshte ndryshe kur fillon te punosh vete .Deri nashi shqipot nuk kane nxjerre ndonje qe di te beje shtet .Ndoshta Kurti do jete i pari…Koha do ta tregoje e shqipot kohen e kane me bollek…

Alba2265

Hafije efendi ti e more pushken te luftoje per kosoven apo nuk more dot pjese se kishe sufllaqet ne tigan?

Pjer

nuk e di a u krijua qeveria e re apo akoma jo,

Mirejam_Tirana

mere me long i dashur

bradland

" Une dhe miliona qytetare Evropiane " Sa vete jeni ne te vertete Pjer.

Pjer

brado, shyqyr qe te pashe nje here :grinning:
fola per ata qe i ndoqen zgjedhjet ne kosove, te pakten nga tv, lajmet, shtypi, etj,
dhe mendoj se numri i atyre qe i pane zgjedhjet ne kosove nepermjet lajmeve, medias, internetit, etj, ishin me miliona,
se sa, nuk mund ta dij me ekzaktesi, por di qe ato zgjedhje ishin shembullore, me aq sa i ndoqa,

Mirejam_Tirana

brado, shyqyr qe te pashe nje here

Pjer

mirjamo, çfare eshte ajo faqja qe ke sjelle, nuk e kuptoj,

Mirejam_Tirana

duket, duket

Pjer

e morre vesh qe EU vendosi ti liberalizoi vizat me kosoven, pra qytetaret kosovare mund te hyjne ne europe pa viza, 3 muaj, si qytetaret e shqiprise,
veç u vendos nje kusht i vogel (ndoshta per shkak te pandemise) qe kosova do beje marrveshje me 28 vendet e EU,

Mirejam_Tirana

e morra, e morra

Pjer

mirjamo, letren e ke dhe tek libri im i fundit ; intervista e shekullit,

InkuizitoriMoth

21751669aea3a3493d11d65409f9eed8

InkuizitoriMoth

422261_263296283781987_2127047258_n

bradland

Sa Drejtues te EU e lexuan letren ?

Zequa

Mund te jene shum qe e kane lexuar, po hezitojn ta thone… arsyeja !! sdo mend te kuptohet🤔

Pjer

aq sa u vune ne levizje, dhe u mblodhen per kosoven, ne prill,
mos nigjo gomeret aty ne shqiperi, se bohesh edhe vet i till,

bradland

Sipas informacioneve qe kam , dhe jane 100% te besueshme , Zonja Merkel nuk e ka lexuar letren .

InkuizitoriMoth

ahahahah :joy:

Mirejam_Tirana

mirë, mirë. edhe paraardhësit e zonjës merkel nuk i lexuan letrat, librat e tregimet e shokut enver por ai bëri të vetën

Pjer

e ka lexuar apo nuk e ka lexuar, eshte problemi i saj, letra perfundoi ne duart e shum zyrtarve te larte te EU,

Pjer

brado, a e lexove librin tim qe doli kete vit ; Intervista e shekullit ,
aty flitet edhe per burokracine e EU, lexoje se do perfitosh,

Pjer

brado, nuk po t’vjen mo zoni, po humbet pike ketu,

InkuizitoriMoth

Pjer
sipas informacioneve qe kam, dhe jane 100% te besueshme, bradland nuk e ka lexuar komentin tend.

gjembi

Humbja eshte e saj, dhe e drejtueseve te EU.

gjembi

Po pas duarve ku levizi?

bradland

Pjer, e lexova komentin ne oren 11 e 35 minuta sapo u zgjova, pasi bona adetet dola neper Librari per te blere librin " Intervista e Shekullit " kerkova diku tek 6 a 7 Librari derisa u merzita dhe pyeta shitesen se ku mund ta gjej, shiko me tha , duhet te shkosh ne Marseje se ketu ne Caen jane vetem librat e autoreve te vegjel.

Pjer

brado, nese je ne france, hidhu nje vrap pele ne antwerpen, ta jap dhurate librin, e nese je ne shqiperi, kerkoje tek firma eugen, çmimi 500 leke,
nese ke ngelur keq per leke, ti jap une me mrapa, rendesi ka ta lexosh, e te me japesh nje opinion,

InkuizitoriMoth

brandland, kujdes nga Pjeri se ka vizion politik modern

Pjer

i modho, mu vjen keq qe bradi, eshte ftohur jo vetem nga mrapa, por nga te gjitha anet,
ai nuk e kupton, se nese nje leter (online) nuk i shkon te adresuarit, apo nuk e merr i adresuari,
nuk eshte faji i dergusit, por i marrsit,
pse te tjerve (punonjesve te EU) iu shkoi kjo leter,

Pjetermustakuqi

Si t’ja bajme ta shpetojme Bradin, ti ke njohje personale me te. Gjynah, qé cun i mire, po qe atehere me ty, e pat hanger koqen e ullinit.

Pjer

koqja e ullirit, ishte per ta bo tregimin ca humoristik, po ai e morri (edhe nen ndikimin e te tjerve) si diçka me t’futme, si metafor/krahasim negativ,
megjithse nuk i vej faj, se keta qe punojne ne punera te rendesishme/speciale, per shkak te punes, krijojne fiksime, i marrin gjojnat ne menyre hipotetike, jo reale, krijojne dyshime,

InkuizitoriMoth

pse ne çfar pune te rendesisme speciale punon Bradi?

Mirejam_Tirana

ça o kjo i dashur ?

bradland

Sipas informacioneve teper teper te besueshme dhe qe levizin boten e nendheshme Zoti Emmanuel Macron jo vetem qe nuk e ka lexuar letren por nuk asnje info nese letra egziston ne te vertete !

Pjer

brado, çfar lloj bari pi mo, mos pi gjojna te dyshimta, se flet kot pastaj,
ku dhe kur i kam derguar macronit leter una, se mesa di, atij nuk i kam shkruar,

Pjer

javen e kaluar i thashe nje belgu, qe e ka per detyre te transmetoje me lart, çdo kerkese te timen;

• zoteri, i kam çuar nje leter dy te parve te eu, mishelit dhe asaj zonjes gjermane leyenit, qe u diskretitua para erdoganit, dhe qe me duket se nuk eshte ne lartesine duhur, mirpo morra vesh nepermjet nje shoku tim qe punon ne sferat e larta te qeverise gjermane, se zonja ne fjale, nuk e ka marre letren,
  • kur ia ke çuar letren,
  • letren ia kam çuar ne fund te shkurtit dhe i flisja per zgjedhjet e shkelqyera ne kosove, me habit fakti se si ka mundesi qe eu nuk punon ne rregull,
  • zoti thomas, ajo merr dhjetra letra ne dite, ben vaki letrat seleksionohen, i jepen ato te rendesishmet,
  • po une ia çova me kompjuter, plus ia çova dhe shum punonjesve te eu, qe edhe po te mos ta shihte ajo, t’ia çonin keta te tjeret, le qe une e kam botuar ne liber letren drejtuar asaj dhe mishelit,- dhe nxorra telefonin ku i tregova librin dhe letren e botuar aty,
Pjer

INTERVISTA SHEKULLIT PJER THOMAS
PJER THOMAS
ee e

Mirejam_Tirana

goxha intervistë i dashur

Pjer

mirjamo, ç’ne ne maqedoni une,
une e dhashe nje interviste ne 9 shtator ne tirane,
muhameti i top-chanelit, po kerkonte njerez ne rruge, dhe asnje nuk po i afrohej,
iu afrova une, dhe me pyeti; se çfar prisja nga parlamenti qe do fillonte punen neser,
iu pergjegja, por e kish shkurtuar,
ti si kompjuterist, mund ta sjellesh vetem ate sekuence 1-2 minuteshe,