Kur Malli

68 postime 3487 shikime 26 shtator 2019 në 02:31 e pasdites
xhatani

Kur malli te t’ marre e une s’ jam
Ne dhome e vetme mos qaj
Tek varri perkulu dhe pak
Me puthje t’a kalojme kte nate

Une shkova sic shkojne djemt’ e rinj
Harrova premtimet qe dhashe
Te harroj dhe syte e tu ?
Te lutem ne enderr m’u shfaq.

Xha Tani ( Janar 1998 )
Cerrik

xhatani

Dua me kto vargje ti kujtoj vehtes , ku Isha , Ku jam dhe Ku do mund te shkoj , pa gjysmen e se teres. Thojne , te pakten pleqte a te motshmit , se jeta vazhdon. Nuk e di. Une as jam gjalle dhe as Kam vdekur. Thjesht jam zhgerryjt ne ket bot te ndyre , llapaqene , dhe pa asnje lidhje me pjesen tjeter . Lum te verbrit qe se pane , lum ata qe e qane , dhe mjere ata qe e lan’

InkuizitoriMoth
xhatani

Ehh… Pooo po

InkuizitoriMoth
xhatani

Natyrisht sot Ka te tjera kendveshtrime. Gjithsesi ahere dukej SE cdo gje ish ne vendin e vet. Packa , sot I shohim me ngjyra , dhe padyshim edhe me mjaft gropa

xhatani

Nje dite do te behet me mire …

Alba2265

Po te vdekmit sikur nuk shohin enderra .

Ndoshta ka ndryshuar zakoni po vizitat ne varreza sikur behen diten

InkuizitoriMoth

edhe un e besoj se nje dite do behet me mire, dhe kriteri qe do jete bere vertet me mire, do jete kur njerzit te mos bejne pyetje filozofike pa kuptim si Gogeni, por te te shkojne me gezim ne pune si Fiqnete Rexha (ne kenge, se ne te vertete nuk e di nese Fiqnetja shkonte me gezim apo jo, di vetem qe une nuk shkoja me gezim, dhe shume nga ata qe njihja).

varik

Njeriu nuk eshte bere per te ikur ne pune, por per te eksploruar universin

Alba2265

E mban mend ate barcoleten e atehershme:
E pyeten shkodranin :na thua nje rrene te madhe ?
Me gezim po shkoj ne pune u pergjigj ai :joy:

InkuizitoriMoth

edhe eksplorimi i universit pune eshte, dhe ka njerez qe ngrihen ne mengjez dhe thone mahmur:

Kush iken ne pune ne NASA e qi kryt me shefin!

InkuizitoriMoth

Jo, kte e ndigjoj per here te pare. Por di nje me te forte qe eshte anektode, dmth qe ka ndodh me verte. Ne vitet e zullumeve demokratike, anej nga viti 92, nje gazetar italian vitoi Reshenin dhe pyeti nje riosh disident:

-He a fillut ta ndertoni kapitalizmin apo jo?

Ju pergjigj rrotaliu:

-Çar kapitalizmi mer jau, ktu punohet akoma!

Alba2265

Nje situate te tille pershkruan edhe hajredin bej cakrani pas shpalljes se pavaresise .te gjithe thote ai kerkonin ylefe Po asnje nuk vriste mendjen se nga do dilnin keto para .kur u kerkoje njerezve te paguanin taksa ata thonin:epo po te ishte per te paguar te dhjeten xhelepin ne mire ishim nen turqine :blush:

InkuizitoriMoth

Si mos të dëshpërohesh në këtë vend, ku të pasurit nuk ndihmojnë dhe të varfërit nuk punojnë? - Faik Konica

InkuizitoriMoth

Si te mos deshperohesh ne kete vend kur pronaret e mdhej te tokave eksplorojne universin ndersa argatet e tyre ikin me gezim ne pune? - i Modhi :smiley:

xhatani

Epo tani krahasime gjejme sa te duash , mjafton te eksplorosh ne internet. Si do tja bejme shpopullimit masiv ? Kjo eshte ceshtja. Pike.

InkuizitoriMoth

edhe kte çeshtje tenden e eksploron ne internet krahas çeshtjes se renies masive te flokeve.

xhatani

Jo I modh , Jane ca gjera qe interneti nuk I kap. Por ikja e shqiptareve kishte lezet be vitet 90 . Me kupton ? Tani qe ne " aderojme " ne Europ , tani pikerisht ndodh dhe epidemia shfarosjes…

varik

Kur ben diçka qe te pelqen eshte pasion jo pune

InkuizitoriMoth

nje here e kushtezon njeriun se eshte bere te ushtroje profesionin e eksploratorit, e ne komentin tjeter e kushtezon nga pasioni. Me keto dy kushtezime i bi qe as pronaret e tokave te shkojne me gezim ne pune, pale argatet. Pa t’i dhone Rama pronat qe t’i ka vjedh Enveri, nuk do te arrish kurre aftesine e sintezes.

Po shyqyr qe Zoti ka bere njeriun te jete fuks, me zanatin te eksploroje universin e shpirtit njerzor, ndryshe pasioni do te ish pak i njohur ne bote.

varik

Pronarët e tokave ( kapitalistet) kane punëtorët qe lunojne, per vete gezojne jeten

Pjer

vjersha qenka pak depresive, si duket autori do t’kete humbur noi dashuri ne ato vite :grin:

InkuizitoriMoth

tjeter perkufizim per njeriun, tani njeriu qeka bo te gezoje jeten. Perveç qe njerez jane vetem pronaret e mdhenj te tokave, sepse vetem ata gezojne jeten, e per kete i ndihmoi shok Enver.

Deri tash bene tre perkufizime se perse eshte bere njeriu. A ke mo o pronar i modh i perkufizimeve?

InkuizitoriMoth

Pjer, ti e ke inot Frojdin qe e quan sharlatan per rivalitet, sepse ti vete qeke sharlatan qe i jep krijimit artistik motive seksuale.

Pjer

i modho, mos u boj i vogel, seksi s’ka te boj me dashurine dhe anasjelltas, dashuria eshte diçka shpirterore, ndersa seksi eshte thjesht nevoje fiziollogjike, sikur shurrojme apo dhjesim :grinning:

InkuizitoriMoth

Pjer, e bere sot nevojen e madhe alkoolike?

varik

Nje perkufizim eshte per boten ideale, nje per te parardheseve te me, e nje si te teket ty

InkuizitoriMoth

t’i vazhdo trokelliti demokratikisht bolet e marloni me infinit perkufizime, por ne te vertete ka vetem nje dhe vetem nje perkufizim se perse eshte bere njeriu. Dhe eshte bere vetem nje lloj njeriu ne origjine, pavarsisht se çfar ka ndodh ne histori, qe faktikisht ka aq lloje te ndryshme njerzish, sa jane qimet e leshit te boleve te marlonit.

xhatani

Ja sikur e dija qe dicka do ndodh me komentuesit. Dhe kjo ndodh pikerisht atehere kur askush prej nesh nuk Ka cte diskutojme , aq me teper per sa I pwrket temes , e cila me gjasa u vjeterua… Ju kuptoj. Do tju sjell dicka te fresket… se e keni hak.

InkuizitoriMoth

me duhet te sqarohem se une nuk diskutoj sepse nuk jam trap demokrat, un vetem proklamoj gjera me rendesi kapitale. Demokracia e vetme ne kete rast eshte: po deshe pranoi, po deshe mos i prano, per veten tate i ke.

xhatani

E drejte ! Ndonjehere ndjhem fatlum qe edhe une jam Pak me I majtw sec duhet. Por cti bej gjenezes farefisnore , por edhe asaj kombetere. Ja e thac me ne fund se me ishte bere si trung

varik

Vazhdo marlo vazhdo, po me avash o plakush, se do te lere zemra nje dite

InkuizitoriMoth

me mire nje luan i vdekur, se nje korb i gjalle qe krakeritet mbi kufoma.

xhatani

E Mira mbulofte ne jete te jeteve shpirtat tuaj te mire , o vllazen te nje gjaku te shperndar andej ketej neper bote. O lum xha tani per ju o te bekuem prej Zotit. Amin !

Pjer

nuk te ka zene gjumi o i uruar, se dhe une sa maroi filmi, sa marova dhe goten e rakise te perzime me gin, e do iki te kumbisem :grinning:

xhatani

Mire e bere , se dhe ktej mbaroi Milani mysibet. Po te pakten ne ktej raki pime , xhini eshte vetem per vit te ri. Se pencioni dhe kempi ne cerrik njeher ne muaj ndahet. Imagjinoheni si mund te pihet xhini ktej ?

Pjer

e xhini knej eshte me e lira, e bojne me esence, rakia eshte me shtrenjte

xhatani

Aha qenka nga ajo vodka qe benim ne ne cerrik ne vitet 90 . Me alkool frenash.

Pjer

jo-jo, se sa do fikja kompjutrin, xhini bohet nga distilerit, qe bojne edhe pije te tjera, por eshte kryesisht pije me esence, nje lloj rakie a vodke artificale.
noten xha tano,

varik

Problemi eshte kur je korb i vedur ne nje salle derrash

InkuizitoriMoth

problemi eshte kur je thuthuq.

xhatani

Epo nashithi Kali kuq e Ka nje huq , thote populli

InkuizitoriMoth

po masanejtha gamorthi ngjyr blu çthfar ka?

xhatani

I modho respekte per kohen , vemendjen dhe aq me teper seriozitetin . Kaq per momentin , edhe pse e di qe ti meriton me shume. Ok man.

InkuizitoriMoth

gjithmon kshu ndodh, i fundmi poet i Peshkut ka konsiderate per mu, ndersa koleget e mepershem, nuk kan pas fare, per te mos thone gje tjeter.
Eshte dhe nje gje tjeter qe i rrit vleren konsiderates: ti je “poet celulari”, mediumi avangarde sot, ndersa une jam dora vjeter, pothuajse poet me pende pate.

Ka rendesi mediumi per te kuptuar kohen, e une nuk jam me i kohes. Kete e kuptova kohet e fundit edhe nga nje eksperience me nje medium te ri viziv, qe edhe sinemaja ka vdek. Por nuk eshte me edhe Stalker ketu per t’i dhene kete kumt, edhe Stalker ka vdek. Ka lene sekretaren ketu, po sa para ben.

InkuizitoriMoth
  1. Dritëro Agolli është nga ata shkrimtarë që nuk e ka braktisur asnjëherë të shkruarën me dorë. Ai nuk ka përdorur kurrë makinë shkrimi dhe të njëjtën gjë ka bërë edhe me kompjuterin.
InkuizitoriMoth

I. Kadare ne moshe te hereshme:

A është e vërtetë që kur ishit 12 vjeç u dënuat për falsifikim monedhash?

Unë kam qenë 12 vjeç dhe bashkë me një shokun tim të klasës na tha mendja, e shkurtër në këtë rast, që ngaqë gjetëm ca shkronja plumbi, me të cilën shtypeshin librat, t’i shkrinim e të bënim lodra me to. Na shkrepi në kokë të bënim 5- lekëshe. Në një vend kishte vajtur motra e vogël e këtij shokut tim të blinte pasta e akullore. Lajmëroi policinë, së cilës iu duk një kuriozitet i madh që në qytetin tim s’kishte pasur rast ndonjëherë të zbuloheshin monedha false, se është një gjë shumë e komplikuar, e vështirë për t’u bërë dhe nuk mund të merret seriozisht, aq më tepër kur e bëjnë ca kalamaj. Por kjo s’e pengoi policinë të na arrestojë në orën e mësimit.

InkuizitoriMoth

Grafikisht tamam rrudha pleqnie te thelle. Drithma vdekje.

Korrikse falimneres, kjo leter e shkruar nga i modhi Dritero me iluminoi (konceptualisht dhe grafikisht) perfundimisht motivin se perse shkruhet (jo vetem libra, por çdo lloj krijimi, pra edhe filmat e Godard). Mendja top se bote tjeter s’ka, me tu bere kerme ta do mendja qe nuk i shef me pulbardhat mbi kaltersine e liqerit. E vetmja menyre per mbijetuar eshte nepermjet vepres si monument postmortum i te modhit qe denjoi te ishte ne mes tënë. Perjetsia si surrogato e gjallimit. Aman me çdo kusht e me çdo menyre te jemi gjalle, edhe si parazit mbi jeten e te mbeturve gjalle, parazit mbi brezat e ardhshem.
Kultura si frike e poshter nga vdekja, kulturisti modern osht i dhime n’breke prej frykes. Pranej kultura mban yf era zylyf.

InkuizitoriMoth

Ketu s’do jem

Po kur të jesh mërzitur shumë.
Në raft të librave kërkomë,
Atje do të jem i fshehur unë,
Në ndonjë varg a ndonjë shkronjë.

Mjafton që librin pak ta heqësh
Dhe unë do zbres, do vij pas teje;
Ti si dikur me mall do qeshësh,
Si një blerim pas një rrëkeje …

varik

Paska shkrim doktori

korriku

te semuret me Parkinson kane avantazhin te shndrrohen ne Doktor kur shkruajne

InkuizitoriMoth

vari, maje n’tullumt, 1 me 0 per PS.

varik

Si paske mbajt mire piket, 1000000 me 1 per ps

InkuizitoriMoth

qe te mos harxhoj energji me kot, pergjigjen pak a shume e ke ktu:

varik

Mos harro bota nuk eshte frengjishtfolese, pie englishe, e mbreteresha eshte skoma gjalle. Ndaj do kesh boten me 3 koqe me duket

InkuizitoriMoth

mos harro se bota eshte e strukturuar eros-thantos, pra, neqoftese Maria Antuaneten e therem ne fuksat, Ledi Dajanen e palluam me 3 loqe dhe e nrejtem n’hava me 3 koqe.

InkuizitoriMoth

Korrikse kape edhe nje tjeter intelektual t’modh te dhim ne breke nga fryka e vdekjes:

Garibaldi in punto di morte, fece portare il suo letto di fronte alla finestra sul mare, nella prospettiva che mostrava la Corsica. E quando la vidi, con il vento che smuoveva la tenda, scoppiai a piangere in una inaspettata Sindrome di Stendhal.

varik

Dhe pastaj mbreteresha e nisi me pushime ne boten tjeter.

InkuizitoriMoth

aq me keq, erosi u trasformua ne thanatos, prap tek pallimi jemi, keto bukuri ndodhin ne bordello, çfare tjeter, vrasje dhe pallim ka ne bordello (kurverimi eshte vrasje dhe vetvrasje shpirterore). Pune pronash dmth, Anglia pronare e detrave, pronare e longut.

xhatani

Shyqyr Zotit qe ne vendin me te bukur te botes , ne Shqipwrine tone te dashur , nuk Ka bordello. Tani neper zyrat e administrates publike , kur punohet edhe coku ledhatohen ndopak zyrtaret se edhe lodhen , por helbete. Kjo si prish Pune brezit te ri , qe si student qe Jane edhe te fitojne Pak eksperienca…por me kufi.

InkuizitoriMoth

po flasim se çfar ndodh ne maje te piramides se nje kombi qe i ka dhene botes “moralin viktorian”.
Do link ne hispanish?

xhatani

Aha po po kuptova. Marrje. Epo pleq hesapi be mor bir , dy I dim , dhe tre si dim. Xhe te bejme.

InkuizitoriMoth

sapo u shit per 11 milion euro nje pikture e Banksit me titull “Parlamenti i Majmuneve” (4x2,5m), tallje me parlamentin anglez, Breksit, etj, breket e Dajanes.

xhatani

Dale dale se do dal edhe tek ne " Panairi I Gomereve " . Sepse tani per tani qarkullon vetem si fabul. Thone se u njoftua ne nje qytet te rendesishem “tonin” Panairi I Gomereve fiks ne oren 11 te se Djeles. Vershuan nga ana e anes me qindra dhe mijra njerez. Shih ketej e shih andej , asnje gomar verdall per Ideal. Pastaj te verfrit kuptuan , se ata ishin gomeret vet. Tani Mesa duket pritet te konfirmohet Dora origjinale e piktorit profesionist. Shqiptar, kuptohet…

InkuizitoriMoth

:smiley::upside_down_face::smiley::upside_down_face::smiley:

Mirejam_Tirana

VM-18
immagine