Fund dite

41 postime 2562 shikime 6 prill 2020 në 08:27 e pasdites
Arianit_Roshi

Po vdes edhe kjo dite.
Diafragma e muzgut ngrihet drejt perendimit,
flladiten corcafe te bardhe,
si skenografia e nje krimi.

Ne hon te muzgut,
silueta e tim eti tymos nje cigare.
Si ne nje teater kukullash,
nje hije me fytyre kali me terheq…
drejt kufijve te moralit.
Nje kenge femijesh
profetizon te nesermen.

Ne zgrip te muzgut,
dita jep shpirt.
Im ate ndez nje tjeter cigare,
per te bere drite ne mendimet e mia.

xhatani

Nuk e dija qe ishe profesionist dhe ne Poezi. Urime !

Pjer

bukur, me lidhje ,

xhatani

Pjer e more mesazhin tek telefoni belg qe te nisa dje pasdite ? Se u bera merak…

Pjer

e morra xha tani, e morra :grin: rrofsh,
vetem lexoi ngadal dhe mba shenime :heart_eyes:

Pjer

xha tani, kafenete nuk punojne, se telekomunikacioni punon :yum:

gjembi

Cfare lidhje? Lidhje me cmimin e kafes, qoftes, birres?

xhatani

Megjithate per info Pjer , te njoftoj trishtueshem se ne Cerrik qysh nje jave me pare , qepa e thate kushton 1200 leke te vjetra , ose 1£uro ne shqip. Abuzime Ka dhe me domaten dhe portokallin.

Pjer

une qepet i blej 5 kg = 2 euro, qe i thone 0,40 cent kg,
ka dhe me kile, 0,50 deri 0,90 cent.
patatet po keshtu, ketu u rrit pak hudhra dhe xhember, se njerzit morren vesh se luftojne coronen, dhe dyqanxhinjt, e rriten nga 4-5 euro kg e hudhres, ne 6-7-8 euro kg hudhren,
ndersa gember, nga 3,5 -4 euro kg, ne 4,5 - 5 - 6 euro kg.
portokallet dhe limonat, u rriten me 0,30 - 0,50 kg me shume, ndoshta ngaqe edhe sezoni ka mbaruar,
portokallja, nga 0,99 (pra 1 euro kilja), tani e sheh 1,25 - 1,75 , ndersa
limoni, nga 1,60 kilja ato te voglat plot leng, ne 2,30 euro kilja
limoni i madh apo i mesem, nga 2,40 euro kilja, ne 3 euro kilja.
Siduket, ngaqe njerzit po i konsumojne shume keto dy muaj, mars-prill.

xhatani

Sa I perket parandalimit te koronavirusit , ktej nga nahija ime , konsumohet rakia. Me hudhra , gjize dhe veze te ziera. Po nga lagjja ime bum bum e pi rakine dhe me fasule. Per dreq Kane fillu dhe e pine dhe grate. Ka dje Arta e Dejes ishte Bo tap me raki mare te zjer dy here. Ja kshu Jane punet Pjero.

Pjer

po ku e gjeti rakin e marese ajo, une kam 10 vjet qe po e kerkoj, dhe nuk po e gjej

xhatani

Ne Gramsh Ka sa te duash , me kuintal.

Pjer

ke noi mik andej, nonje qe e ben per vete, jo per pazar,

gjembi

Cfare jane xhember dhe gember?

Faleminderit per listen shume te detajuar. Po ne prill-maj cfare mendon do konsumojne njerezit?

Pjer

gember shkruhet, ndersa xhember shqiptohet/shprehet,

ato qe konsumojne vazhdimisht,

gjembi

Na e perkthe

xhatani

Pjer ne Gramsh Kam te njohur , por kjo realizohet kur te Vish vet ketej. Ikim te dy , nderkoh qe ti mind te lesh edhe dy kopje V.Q. dreken me fasule dhe pasterma Grabove e ke ngà une. Fundja Kam deshire te hedh ne tregun e Gramshit iden e nje teleferiku drejt malit te Tomorrit. Ngaqe jam frymezuar nga libri yr. Te pres me mall belgjike Pjer. Perqafime vllazerore.

Pjer

une do vij i nderuar, javen e fundit te majit, dhe do rri 3 jave, qe i thone dhe dy javet e para te qershorit.
bileten e kam prere qysh kurri, ne janar, sapo u ktheva nga Lombardia, ku isha me nje mision special.

gjembi

Pjer, pse nuk shkruan me per udhetimet e tua - speciale ose jo speciale.

Si shkove ti ne Lombardi kur ata jane mbyllur? Apo shkove t’u japesh nje dore personelit mjeksor per te luftuar covid-19?

del-ta

Çfarë konsumojne njerezit ne prill-maj???
Se me pare ka qene"prill-maj pusit mos ju ndaj" pjerr, apo tani eshte koha e trangullit!!

Pjer

gjembucke, lexo horizontalisht, ne lombardi isha ne janar,
… bileten e kam prere qysh kurri, ne janar, sapo u ktheva nga Lombardia,…
pra sapo u ktheva nga lombardia, preva bileten,
ti e di qe une nuk jam mjek, por makro-ekonomist,

gjembi

Ke shume te drejte Pjer, duhet te shtija fall se cfare donte te thote autori kur nuk di rregullat e gramatikes.

Pjer

ke te drejte e dashur, duhej te mos e vija presjen , ne mes :grin:

gjembi

edhe nje “kur” nuk do ishte keq. Se je shkrimtar jo per gje.

Pjer

delta, ti e di se kush i ka qejf trangujt ketu, ai qe i permen gjithmon ketu :grin:
plaku tani, nuk i ndahet gotes :grin:

Arianit_Roshi

Malet me gurë,
Fushat me grurë
Po vjen një burrë
Po vjen një burrë

Malet me gurë.
Fushat me grurë
Ku shkon ai burrë,
Ku shkin ai vurrë.

Alba2265

Carcafi I bardhe simbol I krimit ?!!

nje hije me fytyre kali me terheq…
drejt kufijve te moralit.
?!!

InkuizitoriMoth

Pjer, tjeter eshte te permendesh trangullin, e tjeter ta hash konkretisht n’tullumt si ekonomist i modh qe ka Vizione te Qarta kur pi raki me meze me salce kosi me shije trangulli.

Arianit_Roshi

Alba! Zakonisht trupat, pas nje krimi, mbulohen me corcafe te bardhe.
Une jam i idese qe poezite nuk interpretohen,ato ose te pelqejne ose jo, keshtu qe pjesa tjeter mbetet pa koment!

xhatani

Jam dakort. Bile ne nje interviste qe gazetarja I bente Jamarber Markut , ishte : Si eshte te shkruash Poezi , dhe Marku nder te tjera qe pergjigjur. Mjafton te shkruash Poezine e pare , te tjerat vijne vet.

Pjer

he i modho, u ktheve mo, thashe se mos e kishe ngron :grin: nga corona,
ne ekonomistet, vetem regjistrojme, te gjitha produktet qe ju te kultures hani :yum:

Arianit_Roshi

Malli im i bukur,
puhiza buzeqeshjeje
dhe nje fugim i perjetshem
rreth kraharorit dhe frymes tende.

Pjer

xha tani, nigjova se anej nga shqipria, paskan plas prape vidiot e seksit, skadal i nje drejtori te rtv me nje gazetare :grinning:

xhatani

Pjer , Dashuria eshte , Ka qene , dhe do te mbetet ne jete te jeteve prone e Shqiptareve. E di ti I dashur se Helena e mori skenarin nga dashnori Shqiptar qe stisi Kalin e Trojes ? Jo nuk e di ? Ashtu sic nuk di shume e shume Skenar te there me indicie Shqiptare. Nejse. Po te them ne koifidence. " Kur Berati Ka qene qytet , Londra Ka qene fshat " ne rregull. Mos ja trego Njeriu , amanet. Te perqafon me mall lazarati , juaji , Xha Tani.

Pjer

xha tano, e paske nis me te pime qysh heret :grinning:

xhatani

Po vlla. Kto ditet e karantines te japin hapesire te dehesh. Nuk e di si e organizoni ju andej paraditen apo dhe pasditen.

Pjer

paradite heret, mund te shkoj ne ndonje dyqon, ne oren 8-9, para se te shkojne te tjeret dhe te lene noi virus aty, dhe mbyllem ne shtepi deri te nesermen,
noiher çoku dal noi dreke a masdite, vetem sa per te levizur kembet, 1 ore e perseri myllu mrena me internetin apo tv,
keto dite, duke ngren e pire, kam shtuar nja 5 kile, mezi vesh pantallonat :grinning:

xhatani

Te lumte ! Ne ktej luajme kukamshefti me policine , a thua se po ja fusim. Rrime toke nga 6-7 veta koke me koke sikur jemi ndonje celule e fshehte. Nuk I marrim per baze keshillat qe Babai yne virtual Shoku Edi Rama , na I jep per te miren tone dhe te vatanit aq me teper qe e duam dhe na do pa asnje interes. Jemi koke mushka. Troc muhabeti.

Pjer

levizja eshte e lire ketu, biles shume dyqane qe gjer dje ishin mbyllur nga qeveria, po fillojne te hapen, kuptohet duke respektuar rregullat e corones,

Alba2265

Njerezit te piesin : si je jo si ke pas qene :blush:

Arianit_Roshi

Zoteri! A eshte ky qeni juaj?
Jo Zonje! Kjo eshte hija ime. Qeni im ka nje blame te bardhe mbi balle. Nje blame te lare me drite hene.
Kur buzeqesh nata venitet.
Zonja habitet! Zonja keputet ne krahet e mij!