Edhe 1000 vite jetë (?!)

33 postime 3165 shikime 18 nëntor 2016 në 11:19 e paradites
BeluliXVI

kozmologu dhe fizikani i njohur Stephen Hawking tha gjate nje fjalimi mbajtur ne Oxford Union, se races njerezore i ka mbetur edhe rreth 1000 vjet jete ne Toke perpara se te zhduket teresisht.

sipas Hawking, e vetmja shprese eshte qe te gjejme nje planet tjeter ku njerzit do te mund te jetojne.

peshkuikuq

hahah

Në i bëfsha njeqind kam boll o Belul :smiley:

Fikret

Çar ankthi…

Po shtype at dreq butoni mos na le kshu te presim si ujku me gajde ne goje tuj prit te bohet gati dreka

BeluliXVI

lum kush te ronje / qe ta shohe zonje, tha…:smiley:

nje gje spo marr vesht une… po Zoti i di keto llogaritjet e ketij apo, jo ?!.:smiley: fundja, cfare roli luan Ai…?

Cecua

Thote dhe MBASE! "Po ti ndaje mendjen a derebardhe, pastaj na thuaj; pse ngutesh?"i shtroi pyetjen lexuesi nga celulari ne faqen einternetit, emrin e te ciles profesori ska per ta mesuar kurre.

varik

ka rrjedh qyqi
sna ha dreqi ne jo, edhe 100 mije vjet

natyra do na beje nje restart tjeter e do ja rinisim nga fillimi

Cecua

Ai luan rol imagjinar.

Fikret

eshte nje win-win situejshen.

Te pakten sdo na germoj njeri kockat per merkurin e dhembvet

BeluliXVI

po. prandaj dhe themi aty: SIPAS HAWKING… edhe kemi vene linkun perkates ku lexuesi i vemendshem anonim, te lexoj direkt autorin se si e cfare ka thene ekzaktesisht !

Cecua

Me hokins e kisha o belul, jo me ty. Lexuesi nga int jam une…

Alba2265

By that time we’ll be long gone :smile:

Cecua

2 Trilion galaksi. Nuk besoj se do bite ne sy mungesa jone. :confused:

Alba2265

Cfitoi me ardhjen time gjithesia
Me ikjen mos valle I prishet bukuria :grinning:

peshkuikuq

:tulip::cherry_blossom: :smiley: :stuck_out_tongue:

Danieli001

Ky lajm qenka me shume ne vazhden e ketyre B-qime qe do shkonin ne Kanada nese nuk fitonte Killary :smile:
Meqe ne Kanada eshte shume ftohte tani ne dimer po kerkojne planete te tjere per te 10-re…

Cecua

Tun it daun dud!

Danieli001

Tundur e kam tundur e shkundur :smiley:

Pjetermustakuqi

Me dalin e teprojne.

anon63896856

1000 vjet s’jane shume per te gjetur nje planet te banueshem per te kolonizuar dhe per te siguruar vazhdimesine e jetes. Ceshtja eshte si te shpetojme planetin tone si plan b?!

BeluliXVI

jo jo, prof Hawking nuk ka plan B. thjesh, shiko nga yjet , thote.:smiley:

Tirona-4ever

Hudh mer presor nei numer llotarie per neser, po parashikime per mas i jave e tutje i thajme vete na.

Xixa-g

i mjeri Hawking…

nuk e di me ç’kandar i ka matur këtë mijë vjet që i kanë mbetur njerëzimit para se të shuhet!
Bën vaki që instrumentin e ka të përsosur, hallall… por vallahile, dhe bereqaversën - pse jo 1015 apo ndoshta 1005 vjet? kush mund t’i shmanget sot në shkencë gabimit 0.01% apo 0.005% ?

Më tutje, meqë po diskutojmë për jetëgjatësi të njerëzimit në shkallën 1*10‹3, a është në gjendje shkencëtari ynë të parashikojë ndonjë ngjarje më të afërt?

Tirona-4ever

Kam njoft njonin qe u merrte me studimin e qendres se Tokes. E qate mo, shume i suksesshem etj. etj. I them, po pse nuk i zbato kto marifete per dicka mo afer nesh. Qeke fare ti tha, aty edhe te del boja se e cpojn, qendren e Tokes s’ka bir qe e arrin.

Donald_theClown

Rujeni ket planet merr derra. Nuk gje birre me as i ven tjeter .

Aquamarine

Jetojme ne kohera ekzibicioniste, madje disa dekarata ekzibicioniste frymezojne trushkulurit te bejne ate pytjen unikerisht shigjetuse, shkatarruse, devijuse vend e pa vend: “E ke shkencore?” O i ziu une per ty qe jo vetem s’je marre me shkence ne profesion, por ke pas dhe tezen drejtoreshe ne gjimnaz e tetevjecare dhe ke harru me msu perkufizimin e shkences. Sos i kam pas gjithe diten sot perqark, njerez qe nuk shternin me “debate konstruktive”, futem ne peshk gjej pjesen perplotesuese te temes me superioritet israelian. Racistat e ngjyres quhen racista, po racistat e pikepamjeve si quhen, marksista? :stuck_out_tongue:

dafne

Mua me mjaftojne dhe me teprojne .

Dranja

Hawkinsit vetë doktorët i kishin dhënë 2 vite jetë para 50 e kusur vjetësh…

vlora

Hic nuk ka rendesi per sa kohe qe vdekja e secilit eshte fundi(qameti, apokalipsi) i tij.

Manjola_Tirana

duken shume por nuk jan pak

Vlonjat

Po edhe pas meje te vij qameti sikur nuk shkon . U thom 1000 vjet bereqavers dhe kete me dore mbeshtet te gjoksi.

vlora

Epo edhe akullore edhe cokollate s’ka:)

Vlonjat

Jo jo buke me vaj ulliri kerkova une :joy:. Nuk kam pretendime.