Mirseerdhët tek tema e diskutimeve të lira për këtë muaj. Këtu mund të diskutoni pak a shumë çfarë të doni, sidoqoftë duke ndjekur udhëzimet e faqes.
Diskutime te Lira - Qershor 2020
Ç u bë me zezakun??? Mbaroi kryengritja??
Po solidariteti mbareshqiptar prosfrikan !!!
Po ne,kur do veme kryeminister te zi? Ose jevg,ska gjë! Ìça thote mutci me ljubon?? A eshte me nacionalizmi sreha e fundit e maskarenjve?? Po trampi,xhonsoni,makroni,vuçiçi,miçotaqi,orbani, jane maskarenj???
Po e “djathta” afrikane shqiptare ça thote??
Po kinezka amerikane,ça beri me kalamajte e kopshtit shqiptar?? U terhoqi ndopak veshin??
Ouzo apo dicka tjeter?
Tetekembesh zonje! Aludimi eshte tipik majtist!
e dashur gjembi, te shoh qe je kompjuteriste e zonja, dhe desha te pyes, ç’moshe keni,
I dashur Pjer, keni adresen gabim, c’ne une kompjuteriste e zonja? Si erdhe ne kete perfundim?
Pjer, i ke hum fare piket kesaj rradhe, nuk pyeten kurre grate per moshen.
vete fakti qe hap teme, kujdesesh per faqen, tregon se je shume me e zonja se ne te tjeret ketu, aq me teper qe je femer, prandaj te pyeta per moshen, se te dish kompjutrin me mire se ne, do te thote te jesh e re, apo te pakten nen 50 vjeçe.
e kisha per studim, per kuriozitet, i modho,
si perkthehen shqip “chickpeas”
Cfare studimi po ben Pjer? Mosha eshte vetem nje numer.
Qiqra - pa 10 shkronja.
rrofsh, hic truri andej
as googlli nuk e perkthente
Casanova ka qene nje nga njerzit me kurioze ne bote.
MOMENTI kur Vittorio Sgarbi e quan Bylisin ‘qytet grek’. Dritan Leli që e shoqëron, ka hallin e emrit të lumit Vjosa por nuk i thotë asnjë fjalë për këtë deklaratë. SKANDALOZE
Bylisi eshte qytet italian sepse i pari qe e zboloi ishte nje arkeolog italian, dhe nje gje i perket atij qe e zbulon, e drejta e patentes vlen edhe ne kete rast. Po te kishte qene per shqiptaret Bylisi dhe qytete e tjera kishin per te ngel pergjithmone nen toke me 15 metra bajge gomari katunari siper. E me sa shof une ne diskutimet e intelektualeve te medhenj qe ta ndajne bajgen e diskutimit ne 100 çezma e mezallah nuk pin dot uje, sepse te japin vetem shurre postmoderne si aranxhate greke e romake, me mire te kishin ngel aty ku ishin e te kulloste e bente bajga siper tyre gomari i katundarit se Cerrikut.
pershendetje afrikano-amerikane

mirmjes, po kjo femena e bardhe ne foto çin po shef me sy te zgurdulluar, ndonnje amerikon, apo ndonje afroamerikon?
ne lidhje dhe me kompjutrin, ja une psh, jam 57 ne dhjetor, ti sa je,
the stress of perfection
kultura e te bardheve perceptohet stresante, nga kultura afro-amerikane
e vertete dhe e anasjellta. Pranej zgjidhja e problemit te shtresit eshte qe kjo e bardha vikinge amerikone ne foto te zgurdulloje syte duke pare mjes per mjes nje afrikan te shtresuan, dhe anasjelltas. Dmth problemin stresant te racizmit (dhe problemin stresant te politikes) e zgjidh perzjerja seksuale e racave, por pa krijuar bordello.
Pra Stalker dhe Godard qe te na mbushin vertet mendjen qe e kane vertet per zemer zgjidhjen e problemit racor dhe klasor si binom (qe duket sheshit se binomi eshte problemi i Amerikes, e per pasoje i botes qe eshte amerikone mbas 89-tes), duhet te martohet me jevgen e t’i zgurdulloje mjes per mjes syte e saj. Por fatkeqsisht Stalker dhe koleget e tij jevgj te Blogut Tjeter Mikroborgjez, i zgurdullojne syte signora Bertinit qe eshte race ariane puro. Pranej them qe intelektuali i modh, perveç te tjerash, eshte dhi e zgjebosur e bishti perpjete. Vetem per llafe e ke, terr terr terr tere diten e lume te Zotit.
ateher, ikona e zonjes ne slogan eshte nga vitet 50-60. Perfeksioni i zonjes eshte rezultat i rregullave qe njerezit e sotshem i perceptojne te shumta e kufizuese kur hedhin syte pas ne kohe. Nje lloj diktature, si me thene, ne kontrast me liri demokracine e sotshme. Keshtuqe po ta vesh re mire kjo ikone e ky slogan perdoret sot si nga te zinjte ashtu dhe te bardhet njelloj, per te evokuar kohen e viteve 50-60. Por meqe te zinjte e asaj kohe vuanin edhe shtypjen e madhe raciste te zinjte e sotshem e perdorin kete ikone/slogan ne forme percmimi indirekt ndaj te bardheve pa ju dashur te shqiptojne akuzen “raciste” e cila eshte me specifike, dhe sipas meje, eshte nenbashkesi e akuzes per perfeksionizem stresant.
kte lloj komenti un nuk e kuptoj më, dhe nuk kam problem fare te quhem gje e trashe, biles e kam per mburrje. Ka momente qe inteligjenca paraqitet si idjotesi injoranti.
Un di me thene vetem qe problemi i Amerikes qe ne zanafille te saj ka qene ndarja ne te bardhe e te zinj. Ky problem nuk eshte zgjidhur as mbas çlirimit skllavopronar qe hodhi bazat e Amerikes si komb i lire, e as mbas betejave per liri barazi vllazeri te viteve 50-60. Te dy komunitetet vazhdojne te jene te ndara dhe te huaja per njera tjetren deri ne armiqsi. Shume shume takohen bashke ne demostrate dhe ne bordello. Ajo qe ka bere Ameriken do ta zhbeje ate. Ngjarjet e fundit e tregojne qarte kete. Cdo muhabet tjeter hedh mjegull ne sallonin e sinjores te Blogut Tjeter ku komenton Stalker me shoket e tij jevgj dhe race arjane njekohesisht.
lajm i mire per shqiprine
Pjer, nje shprehje e modhe nga gazetari austriak Karl Krauss, thene kur qyteti dropullit Bylis nuk ishte zbuluar akoma prej shtresave gjeologjike te bajgave te lopeve dhe gomereve qe e mbulonin Teatrin e tij helen, i cili mos kujto se ishte grek, sepse ishte me mermer Cerriku:
Areoportet jane shenja e pare e Fundit te Botes.
Nje diskutim i shnderruar ne diskutim idiot per disa idiote qe protestojne kunder disa idiotve te tjere ne nje bote qe tashme eshte e idiotve ! Fakti qe korona u mposht nga civilizimi nuk do te thote qe njerzimi ka ndonje shprese me shume ! Eshte e pamundur , civilizimit njerzor po i vjen fundi ! Te pakten ta zhdukte ndonje alien i ardhur nga ndonje planet tjeter apo ndonje virus, por jo historia do te perseritet … budalleku njerzor e injoranca ka zhdukur civilizimet e dikurshme njerzore , po kjo injorance do te shnderroj e gerryej deri ne zhdukje edhe qyteterimin qe njohim sot !
per cilin e ke llafin konkretisht? se kshu ne pergjithsi dihet qe ne jemi idiote, bile e kemi edhe per mburrje!
Kudo qe hedh syte vetem idiot e analfabet shoh ! Dihet, historikisht qyteterimet e lashta si ai grek e romak jane shembur nga idiotet barbare, dmth nga injoranca e tyre, faktin qe nuk kuptonin se cfare nje civilizim ishte edhe eshte ! Po kthehemi perseri aty per mua, sot nuk perdoren shpatat si dikur per te rrezuar nje qyteterim por kete po e ben niveli arsimor e kultural qe eshte ulur ne menyre skandaloze ne boten apo qyteterimin perendimor, thjesht sot nuk do tia dije njeri ! Pershembull kjo duket qartazi ne keto protesta per mua ! Une nuk kuptoj protesta (te drejta apo te padrejta, kjo ne fakt eshte shume e drejte per mua edhe pse e mbeshtetur nga nje shumice idiote ) ku shihet nje apo 10 protestues te rethuar me 10-15 kamera tv, 20 mikrofona e plus 300 camera celulari ! Njerez reth e rotull protestuesve qe bejne e sillen si majmunet, eshte e tmershme ti shohesh e jo me tu afrohesh ! Si ka mundesi qe kjo nuk shkakton neveri ? Si mundet dikush ti afrohet nje shfaqje te tille ? Protesta eshte shnderruar ne nje reality show, per te zbavitur idiotet pro ose kundra ! Nese ky nuk eshte degradim, nuk di si ta pershkruaj ! Mund te sillen shume shembuj, pervec protestave , e njejta gje ndodh kudo, neper aksidente apo grumbullime te cdo tipi …biles sa me barbare sjelljet aq me shume kamera, narcizisem ne nivelet e budallallekut kudo .Kamera qe po te vesh re, perdoren ne shumicen e rasteve nga injorante pervers e te pa edukuar qe nuk dijne te shprehen normalisht, e jo me te arsyetojne nje mendim ndryshe, ose ka nga ata qe luajne rolin e injorantit ! Kjo mua me shkakton nje neveri te skajshme dhee quaj nje shenje degadimi te qarte e nuk po kuptoj se si nuk i ben askujt pershtypje ! A ka nje njeri normal , qofte i bardhe ,i zi, i verdhe, qe i afrohet nje proteste degradim te tille, qofte edhe sikur te jete 100% i bindur qe eshte e drejte ? E nuk po flas per prishje dyqanesh apo perleshje me policine , se ato ne protesta ndodhin e une qe mar pjese ne proteste i kundershtoj apo i evitoj po te dua , pa u ndalur ne protesten time…kurse budallekun e degradimin nuk e evitoj dot !
dmth me ç’kuptoj une, megjithse idjot, ti e tregon te keqen e Amerikes, si dikur te Perandorise Romake, dhe ne pergjithsi te botes, si nivel i ulet intelektual? Apo jo?
Po ! Niveli arsimor e intelekti i njeriut ka nje ulje drastike ne boten perendimore (ashtu sic pati me dyndjet barbare ne perandorine romake) ne shumicen e popullsise, le te themi keto 20-30 vitet e fundit ! Kush nuk e sheh dicka te tille o eshte qorr o preferon te kthej koken ne anen tjeter ! Duke kthyer koken ne anene tjeter do vij nje dite kur “barbaret” e rinj do te marin fuqine e do te te zhdukin qyteterimin perendimor ashtu si u zhduk ROMA !
me mjetet qe ka ne dore injoranca sot, mos rafsh ne dore te saj
ka nja 1 jave s’e ndjek me protesten, stop
shiko se bota gjykohet ne baze kriteresh, qe mund te jene personale ose jo. Kur jane personale, jane te kushtezuar nga situata personale. Psh ne rastin tend qe mund te kesh mbaruar Harvardin si shkollim dhe je ne nivel te larte intelektuale, perdor si kriter intelektin, dmth duke te para frazuar: je ti vete qe “nuk e sheh dicka te tille o eshte qorr o preferon te kthej koken ne anen tjeter”, per te mos pare qe ekziston kriter tjeter me i rendesishem dhe me kryesor qe deshmon degradimin e Amerikes si dikur te Perandorise Romake. Ka nje hale me studime prej disa shekujsh qe e tregojne shkaterrimin e Perandorise Romake kryesisht prej korrupsionit moral, e pastaj si pasoje, ose shkak i dores dyte, renia e intelektit, shkaterrimi i shkollimit etj.
Duke njof mire llojin e gjese se gjalle te intelektualit te formuar ne kohe te komunizmit qe konsideronte intelektualin si te rene nga qielli vetem se kish nje diplome universiteti, del qarte pse ti, Korriku, Stalker, dhe intelektualet e mdhenj koqepordhe te kohes se Enverit te Blogut Tjeter perdorni intelektualizmen kriter vlersimi kryesor per boten, Ameriken, Perandorine Romake, e çfardo tjeter qofte. Kjo eshte me tamom si thu ti: jua ka fut sa krahu n’tullumt Marloni me gjithe breke mrena, dhe “nuk e sheh dicka te tille o eshte qorr o preferon te kthej koken ne anen tjeter”. Luni n’car luni, nuk ka rendesi nga e kthen koken apo jeni qorra!
sipas logjikes tende ti je dikush nga injoranca
me mjetet qe e sotshmja te ka dhene: aksesi ne virtuale, te drejtat e njeriut, teknologjia, celulari…
vazhdo tirr muhabete si zakonisht
une nuk perdor llogjike, une veproj konkretisht, nuk lejoj ne asnje menyre qe Marloni te ma fuse. Kurse intelektualet e medhej bejne logjike, nderkohe qe Marloni jua fut me gjithe breke mrena. Por edhe kjo ka nje logjike perfekte, ka logjiken e te berit qef si individ, kush osh tu pjerdh per Ameriken, knoqemi i here ne me Marlonin, pastaj shofim lajmet ne televizor. Ose si rebele intelektuale buzeholle te sofistikuar, refuzojme ti shofim lajmet, e ne vend te tyre shofim nje flim intelektual te modh me lesbike te Lynch.
he mer arb mjaft renkove nen Marlon, nxirre te shkreten çfar ke per te thene!
Po sigurish qe une gjykoj ashtu si e shoh une boten , pra eshte personale ! Une nuk jam intelektual sot e aq me pak do te quhesha intelektual ne ate kohe ! Une jam klase puntore biles me nje antipati te theksuar ndaj intelektualve qe edhe ne 2020 bejne akoma muhabete me black and white ! Sa per dijeni Romaket e lashte nuk benin dallime racore , imagjino ca i kemi ba vetes, dy mij vjet e akoma se kemi mesuar ! Dihet qe Roma ra nga dora e barbarve injorant, brenda e jashte perandorise qe mendonin vetem te vidhnin e mbushnin barkun, e pasi shkaterruan gjithcka ju deshen 1.000 vjet qe te fillonin te rindertonin ! Kriteri im bazohet tek ajo qe shoh, kur them ulje intelekti kam parasysh boten qe me rrethon ! Ka nje barbarizem te shtuar ! Une sot quaj barbar nje qe perdor dhune verbale e fizike, qe flet paedukate, qe sillet keq,qe femren e sheh si mish , qe nuk respekton rregullat e shoqerise, qe nuk njeh empatine, qe nuk njeh higjenen, qe eshte analfabet , keta jane barbaret e sotem e une me keta nuk bashkohem as per te protestuar kunder racizmit ! Ka plot menyra se si te ndryshoj gjendja, por sigurisht nuk e bejne dot barbaret kete, te tjeret kthejne koken nga ana tjeter e nuk duan tia dijne…jemi pashprese !
Une nuk jam inetelektual, fjalet i mendoj i zgjedh kur i shkruaj, i fshij e i rishkruaj perseri, plus kthehem perseri me vone per te korigjuar gabimet…plus kesaj me duhet edhe te gatuaj !! Fashist !
nuk e di si e quan ti me kritere personale faktin qe ne perandorine romake banoret ndaheshin ne dy kategori, ne qytetare te Romes dhe te tjeret pa emertim, qe i bie pak a shume te jene ekstrakomunitaret e sotem. Psh shembull nga te gjithe dishepujt e Jezuit qe shkuan ne Rome, perfshire edhe shen Pjetrin qe ka per seli qendrene e Romes Vatikanin, vetem shen Pali ishte qytetar romak, gje qe kishte nje sere privilegjesh.
Tani meqe e pranove qe je klase puntore, tani me degjo mu qe jam njekohesisht intelektual i modh dhe idjot i modh.
Ka disa studime klasike qe tregojne analogji te plote midis Amerikes dhe Perandorise Romake, duke treguar qe ekzistojne qarte parale historike.
pranoj çdo sharje, edhe komunist, vetem i pallum ngambrapa prej Marlonit jo!
Po, kishte dallime por jo racore ! Nuk eshte se te zinjte mund te beheshin qytetar Romak e te verdhet jo ! Romaket biles lejonin edhe bjondet me sy te kalter qe te beheshin qytetar , nje shemti e papare per ate kohe pervec faktit qe keta bjondet ishin edhe barbar ! Romaket i ben qytetar, i ben gjykates, administrator , i ben perandor skllavet e dikurshem, pa kufizime racore ! Romaket pranuan edhe te krishteret , megjithse i konsideronin si te cmendur te rezikshem ! Aty ku gabuan ishte se barbaret u ben qytetar Romak por nuk u qyteteruan ! E njejta si sot ! Te jesh i qyteteruar ne boten perndimore nuk mjafton te kesh lindur e jetosh ne qytet e as te kesh shtetesi perndimore, do te thote in primis te kesh arsimin dhe edukimin e duhur ! Edhe arsimi e edukimi sot nuk eshte aspak aty ku duhet te ishte ne 2020 ! Eshte skandaloz ! Mund te te sjell 100 shembuj por po permend ate me lart… ! Une po gatuaj , ti me pengon me kerkesen e te pergjigjurit shpejt…une te quaj fashist ! Do thuash ti , po ca lidhje ka fashist? Nuk ka, nuk ka hic lidhje … e pra kjo eshte bota sot ! p.s. e nuk po te permend ata qe e dine qe nuk ka lidhje , biles qellimisht sepse nuk ka lidhje te quajne fashist…
gatuaj, gatuaj, por mos gatuaj mend! se po i ben lemsh te gjitha, trute sallate ruse me oriz pekinez e oman bajalldi. Per ate pune Amerika eshte me pak raciste se beri jevgun perandor te parafundit te saj. Tani ti do me u kap mbas llafi, por eshte vertet injorance a ku di un si t’ja ve emrin, edhe pa pas lexuar libra perveç manualit komunist te gatimit, te besh supozime qe racizmi ka lindur per here te pare ne amerike apo gjermani te hitlerit, apo ne Qytetin helen te Bylisit me Teater prej mermeri Cerriku. Racizmi ka lind per here te pare si ndjenje qe kur Kaini i thyu kafken Abelit. Ndryshimi i vetem eshte qe ne amerike ndergjegjsimi per ndjenjen e racizmit eshte me i larte se ne perandorine Romake, qe nga ana saj e kishte ndergjegjsimin me te larte se te Perandorise Egjyptiane. Ky eshte progresi ne histori, ne kuptimin negativ dhe pozitiv te fjales.
Megjithse mir je si muhabet si klase puntore qe je! I zoti je vallaj, deri me sot te kam kujtuar se je intelektual i modh me diplome, biles me tripllome!
shof qe po afrohet nje tjeter viktime qeflie e Marlonit!
Nuk eshte e vertet ! Gabohesh ! Koncepti dhe discorsi i races ka lindur ne mesjete ! Nuk ka ekzistuar nje dallim i tille para saj ! Skllavi mund te ishte cfare te doje , i bardhe , i zi , i verdhe…prape skllav ishe ! Prandaj te shkruajta me lart, kam nje antipati te theksuar per inlektualet e 2020 qe akoma flasin per raca njerzore !
Pjer qenke i ri. Te dija rreth te 70 -tave. Paske moshen ideale per tu perfshire ne politike e pse jo ne drejtimin e ekzekutivit. Nje keshille: me sajdisje femrash mos u merr, sepse vetem deshperime dhe brenga te sjellin. Dashuria apo dashurite jane thjesht vuajtje dhe brenga, nje semundje qe ja shkakton vehtes kot per se koti.
ne rregull gabohem, une gabim jam perderisa jam besimtar injorant fashist mesjetar obskurantist kapitalist qe du me ja qit per sume klases puntore penisin e Marlonit, dhe klasa puntore nuk do per qamet se nuk ka me çfar lezetohet dhe kilikoset ne jete, perveçse duke ferku bolen e majte te Marlonit. Kjo do te thote te jesh modern, dmth racist modern, qe te kesh preference per njeren bole te marlonit, bolen e majte si komunist, te djathten si fashist.
o arb me thuj a di italisht? se du me te linku nje kenge lidh me temen, pranej.
Nje populll sa me ne erresire e ne injorance ta lesh aq me lehte e dominon ! Mbase ka nje te vertet ketu ? Po, di italisht, por me e rendesishme eshte qe edhe kuptoj italisht, se per te ditur dijne gjithe shqipot !
prap je duke na bo sallate, te dish do te thote te kuptosh. Apo je edhe ti intelektual i modh i Harvardit qe di (historine e Mesjetes, Romes, Egjyptit, Amerikes) dhe nuk kupton as sa penisi i Marlonit nje muhabet te thjeshte.
A je ne gjendje te kuptosh nje kenge ne italisht o intelektual i modh klase puntore?
Po nje italisht foles si ju duhet te jete ne gjendje qe te dalloj dike qe di italisht nga dikush qe kupton italisht ! Nuk jane e njejta gje ! Ka plot qe dijne italisht por nuk e kuptojne ! Nejse, di !
mir prit i çik sa ta gjej! ha i çik buke nderkohe.
Nganjehere nje kenge ka brenda tere diturine e biblotekes se Harvardit:
Il fascino di un atelier pieno di mèche di profumi e sorrisi
Armani Dolce e Gabbana Valentino.
Il mito di una rock star coi suoi successi sempre più famosi
e voi tutti in piedi col vostro accendino.e intanto i barbari arrivano i barbari.
E intanto i barbari arrivano i barbari.Passare una serata allegra nel clima intimo della tua casa
assistere a un programma trucido con il pianto in gola.
Oppure in un grande stadio all’ultimo minuto della ripresa
arriva finalmente il goal e parte la ‘ola’.e intanto i barbari arrivano i barbari.
E intanto i barbari arrivano i barbari.Il lotto il totogoal il gratta e vinci ma che emozione
la vita é un uovo di Pasqua una lotteria.
Il gusto di un corpo sano mangiare poco ed allenarsi bene
coi vostri massaggi e l’omeopatia.e intanto i barbari arrivano i barbari.
Ma chi sono i barbari
dopo ve lo dico i barbari.E voi indaffarati con niente da fare con niente da dire
avete capito che anche l’aspetto si può migliorare.
Vi fate il viso le mani i piedi vi fate i capelli
ma l’ansia cresce vi fate le tette il culo e le cosce mhh che cosceE devo dir che siete bravi bravi
siete proprio bravi bravi
che date il vostro contributo
il vostro aiuto festoso e originale
alla caduta alla caduta
alla caduta dell’Impero Occidentale.In questa allegra esibizione
ognuno é artista come può come gli viene
Immergersi in un computer e rincoglionirsi con un bel giochino
un video pieno di ostacoli senza fine.In genere si finisce in un gradevole ristorantino
una gran bella mangiata e tutto va bene.e intanto i barbari arrivano i barbari.
E intanto i barbari arrivano i barbari.L’insolita emozione di una domenica un po’ speciale
commossi tra la folla a vedere il Papa.
C’é un senso di euforia di grandi mutamenti nel sociale
tra poco cambia tutto ormai siamo in Europa.e intanto i barbari arrivano i barbari.
Ma chi sono i barbari
dopo ve lo dico i barbariE voi spensierati con niente da fare con niente da dire
un’ idromassaggio mezz’ora di stretching e via a ballare.
Un po’ di palestra la tua pasticchina ma senza eccesso
Un po’ di orecchini la lampada al quarzo
e un pelo di sesso che sessoE devo dir che siete bravi bravi
siete proprio bravi bravi
che date il vostro contributo
il vostro aiuto festoso e originale
alla caduta alla caduta
alla caduta dell’Impero Occidentale.E intanto i barbari arrivano i barbari
e intanto i barbari ma che paura i barbari
arrivano i barbari
Da come noi viviamo i barbari
da quello che facciamo i barbariSì ma chi sono i barbari
adesso ve lo dico i barbari
i barbari i barbari i barbari.Eccoci qua, eccoci qua.
La fine di una civiltà non è quasi mai avvertita da coloro che la vivono direttamente.
La fine di una civiltà si rivela dallo scadere dei vecchi principi su cui si reggeva, ma anche dagli atteggiamenti più banali della nostra quotidianità.
La fine di una civiltà prevede da sempre l’invasione di orde barbariche che si insinuano nelle strutture portanti e a poco a poco occupano tutti i posti di potere.
Tanto più l’uomo cosiddetto civile è stanco ed esangue, tanto più è certa e inevitabile la vittoria dei barbari. - Gaber
Na hape pune ! Si te thashe, Gaber eshte nje shembull tipik se si mund te te dish italisht por nuk e kupton dot ! Te kuptosh Gaber nuk mjafton te dish te thuash “Ciao bella, come stai ?” , duhet te kuptosh italisht ! Do te ishte nje ngushllim sikur te ishte sot sic i pershkron Gaber barbaret (qe jemi vete ne, shoqeria perndimore kapitaliste, nuk i heq nje presje) ! Barbaret kane evoluar, jane shume me keq, gjendja eshte shume me keq ! E vertet qe veset vdesin me njeriun ne cdo kohe, por nuk mund te mendohej ne kohen e Gaber qe injoranca, dembelizmi e budalliku te shperbleheshin nga shoqeria sic ndodh sot ! Sot te rinjte duan e kane enderr te behen influencer, dmth ha pi rri e vdis ! Sot ka njerez qe kane lindur miloner e qe bejne akoma me miliona duke reklamuar jeten si milioner …kemi shkuar pertej faktit qe dikush ka miliona prandaj ka sukses sepse perdor ato per te shfrytezuar njeriun, milioneret e sotem shtojne pasurite e tyre pa perdorur hic milionat qe kane ! Me vetedije te plote nga ata qe i ndjekin ! Ata qe nuk kane lindur te tille perpiqen te gjejne menyra nga me te ndryshmet per tu bere influencer ,edhe ajo qe i bashkon eshte qe sa me idiote menyrat aq me sukses kane, aq me shume sponcorizohen !! Jemi pertej atyre qe denoncon Gaber ! Jemi ne dembelizem total ! Nese dikur shkolla (arsimi dhe edukimi) shihej si nje menyre per tia dale ne jete (ja perse vjen si jehone nga e kaluara fjala e madhe inetelektual) sot nuk shihet me si e tille nga ata qe kane me shume nevoje ! Sot nuk proteston njeri perse nuk mund te shkojne ne shkolla, ata qe kane me shume nevoje nuk duan te shkojne ne shkolle, biles priten protesta perse na coni ne shkolle ! Gjenerata e Gaber luftonte qe tu lejohej te gjithe njerzve qe te ecnin kudo e te uleshin kudo , sot luftohet per nje selfie ! Kjo eshte gjendja ne shoqerine kapitaliste e nuk eshte ceshtjeje rracash, keto jane thjesht pasoja ! Pjese te medha te shoqerise me dashje ose pa dashje po lihen jashte cdo dite e me shume, nuk po integrohen, nga injoranca po refuzojne qyteterimin qe njohim, e ketyre nuk ke cfare ju ben sepse jane pjese e jona , nuk mund as ti ndjekesh e as ti eliminosh! p.s. jam kurioz cfare do te mendonte Gaber apo De Andre per shoqerine e sotme!
Ti nuk kishe per ta kuptu Gaber edhe sikur te ishe pepino me origjine, sepse Gaber thote ne gjuhe parababelike qe nuk e kupton njeri, e nuk do ta kuptoje njeri, qe:
Barbari qe e kerkon kudo, nuk e gjen dot sepse je ti vete barbari, eshte shum e veshtire te shofef turinin tend!
Je ti vete semundja qe kerkon te sherosh!
ika tani se me eshte botuar shkrimi qe kam bere per barbaret intelektuale t’mdhenj.
edhe nje gje tjeter se harrova, De Andre perversin kurvjar mbaje per vete dhe per Marlonin, krijoni nje seks grup bashke. Mos ma perzje bashke Gaber me De Andre, nuk perzjehet uji me vajin, edhe sikur te duash. Meqe na dole edhe specialist gatimi.
Edhe Romakve e njejta gje u ndodhi , masa te medha te shoqerise qe nuk u integruan ne qyteterimin romak ! Roma kishte barbar qe jetonin brenda saj, qe u shtuan akoma me shume me kalimin e viteve, ishte nje shoqeri multiraciale qe shtohej e shnderrohej ! Sekreti i suksesit te saj ishte integrimi i ketyre racave ne kulturen Romake ! Kur Romaket deshtuan te benin kete , aty filloi renia e tyre ! Degradimi i shoqerise pastaj , me pjesen e pasur qe jetonte krejt e shkeputur nga realiteti e degradimi i masave , beri qe pjesa e degraduar u be shumica e shoqerise e qe nuk ishte me e afte as te menaxhonte ujesjellsit e qytetit e jo me qe te perballonte sulmet nga jashte te barbarve !!
Deshtimi i Romes eshte se nuk pranoi Mesine dhe Roma (Guvernatori i Jeruzalemit, Pilati) ishte bashkeator ne vrasje.
Roma rilindi nga hiri i deshtimit greko-romak mbasi pranoi krishterimin dhe vlerat e reja te tij si Perandori e Shenjte Romake. Mos u lodh se kete nuk e gjen ne asnje manual gatimi gjelle dhe as ne Bibloteke te Harvardit. Kushedi sa breza trashegimtaresh do te duhen te kuptohet kjo e vertete. Ne fakt edhe ne kete rast Perandoria Romake ka nje paralel historik me Perandorine Amerikane.
Po cfare po kundershton njere? Ate po te them , perjashtimi me ose pa dashje nga arsimi dhe emancipimi i pjesve te medha te shoqerise po sjell degradimin e qyteterimit perendimor ! Qofshin keto pjese te shoqerise te ardhura sot, dje, para 300 vjetesh apo qe do te vijne ne te ardhmen !
ha ore buke mbush zorren o klase puntore, ç’te duhen keto muhabete intelektuale t’mdhoja fashiste pa bereqet.
Ose ndoshta pikerisht sepse e pranoi krishterimin , mohuan zotat e te parve te tyre , prandaj u zhduk qyteterimi Romak ! Kjo do te bente me shume sens ! Ne fakt , jo vetem sens por eshte e faktuar qe Romaket i konsideronin te krishteret si fondamentaliste fetar, qe nuk njihnin tolerancen fetare qe ishte gur themeli i qyteterimit Romak ! Koha u dha te drejte ! U desh te kalonin 1.000 vjet qe te krishteret , keta shpikes se teorise se racave, te mesonin tolerancen fetare !
Ky eshte ai Astrit_Tazo qe mu qante gjithe majin nga Amerika. He me spermatozoid e sheh ku jeton e nga kush rrethohesh. jam i sigurte qe ka dhe nje pafundesi rastesh por vetem kur te vritet dikush tjeter kemi per ta marr vesh. Ik tani dhe kendo Xhamadanin.
o rrote ti nje i padenje te lexosh edhe manualin e gatimit gjelles, ti je ose handikapat ose maskara, se nuk ka si behet ndryshe te mos dish qe Roma ishte bere germadhe si qyteti i Bylisit ne Cerrik kur Perandori Konstandin zyrtarizoi krishterimin ne vitin 400 mbas Krishtit.
ndersa Perandoria e Shenjte Romake eshte krijuar ne vitet 900 mbas Krishtit.
hahaaha …hej po persekutimet e te krishterve ne Romen e lashte ku e kur ndodhen? Maskara je vete ! Je edhe fashist , racist , integralist ! Edhe rrote je , se nuk di as si ti mbrosh argumentat e tua ! Si perfundim vetem mposhtja perfundimtare e sistemit kapitalist dhe kalimi gradual drejt ideve komuniste do e shpetoj njerezimin ! Barazi e drejtesi shoqerore, pa dallim feje krahine e ideje ! Poshte kapitalizmi dhe sherbetoret e tij !
jam rrote se diskutoj me nje handikapat dhe maskara klase puntore qe gatuan mut kapitalisti dhe e ha si komunist duke e nxjerr direkt nga bytha si mut safi demokrati pa e tretur ne aparatin dixhestiv.
Ti je vetem nje sherbetor i sistemit, gabim qe ta zgjata ! Skllav ! Ke edhe guxim permend il compagno Gaber , turp !
prap rashe viktime e morrit te vetmuar jashte shtetit pa familje, grua e kalamaj, qe jeton vetem si qen, e meqe nuk ka njeri prane te lidh dy llafe, tere ankthin ekzistencial ja hedh te parit qe i del perpara duke share “fashist” e “komunist”.
E shpesh nuk jam me pak te vetmuar dhe gjendje qeni edhe ata te shoqeruarit, e per dreq jane pikerisht keto lloj tipash qe bejne jete qeni “jashte shtetit” (por edhe perbrenda shtetit), e qe hane mut fashisti e komunisti ne virtualitet. E fare e keqe, fare e keqe!
Nje nga pistat e para te hetimit te eksperteve te policise eshte se vrasesit nuk e kishin viktimen aspak xhan .
Mos bjer viktime pra, se nuk te lutet njeri ! Ne vend te thuash flm qe kur kemi kohe vijme e shkruajme ne kete blog(per hir te nostalgjise mbase) qe i ngjan nje viktime te vdekur me kohe qe ti perpiqesh ta mbash ne jete , pa ja arrire ! Nuk ja arrin sepse je i paafte, nuk njeh empati ! Ky blog ka patur te mire e ka qene popullor sepse njerzit shpreheshin mendime te komplikuara (ose jo ) ne nje menyre te thjeshte ! Kurse ti edhe ata qe pergojon( e qe jeni njesoj) jeni njerez qe mendimet e thjeshta mundoheni ti shprehni ne menyren me te kompiluar te mundshme ! Nuk e di perse kujtoni se kjo ju ben intelektual ! Ti me ngjan me nje njeri te vjeter brenda, me ngjan me nje njeri qe eshte apo mbase po plaket keq ! Clirohu e pranoje mendimin ndryshe , pranoje edhe qe nuk di e nuk kupton asgje nga e sotmja , je rob i te shkuares !
lexo manualin e gatimit te gjelles e gjej pjaten “perpetum mobile”, keshtu nuk ke nevoje te gatuash, te hash, te komentosh, e te dhjesesh, dmth te kesh grua dhe familje, sepse ne komunizem te gjitha ducat dhe sumat do jene kolektive:

Reaksioni i PD dhe LSI ndaj kësaj nisme, tregon se Partia Demokratike dhe LSI, kanë qenë të vetëdijshme se mos-depolitizimi i komisioneve është e vetmja armë që ata të vjedhin votat e partive të vogla dhe të shkatërrojnë çdo prurje të partive të reja në sistem dhe ruajtja e koalicioneve parazgjedhore, është e vetmja alibi që në listë të futen elementë kriminalë, me alibinë që janë të partive të vogla.
pse duhet te jete 5% per tu futur ne parlament, keshtu digjen partite e vogla,
pse te mos behet 1% , pra nese nje parti e vogel i mbledh 1%,
te kete perfaqesuesin e vet ne parlament,
o koqe, dmth o intelektual i modh qe denjon te komementosh ne Peshk dhe nuk ta di per nder njeri, nuk e kupton njeri madheshtine intelektuale tende qe nuk eshte ne gjendje te kuptosh qe une shkruaj e komentoj ne Peshk kryesisht per veten time. Dmth do vazhdoja te shkruaja dhe te komentoja njesoj edhe sikur te mos me lexonte njeri, sepse vlera kryesore e shkruajes, si edhe çdo berje tjeter ne bote, eshte per vetveten ne radhe te pare, jo ne kuptimin egoist te fjales, por ne kuptimin e rritjes dhe maturimit shpirteror te vetes. Kjo eshte vlera e te qenurit dhe berjes ne bote, deri edhe qenia i pare ne krye te vendit, president a kryeminister, ka vlere kryeshisht te maturoje personin qe ka kete pozite, e jo siç mendojne intelektualet e medhej koqepordhe qe te ndryshojne kursin e historise. Koqepordhat intelektuale nuk kuptojne as poziten e tyre te leshit qe kane ne shoqeri, sepse dine te fryhet si gjela deti sikur çoç jane, pikerisht se jane nulitete impotente qe i kundervihen kryeministrit se nuk ja degjon fjalen e tyre qe ndryshon kursin e historise. Ata intelektuale qe ti thua se i pergojoj, ja fusin n’goje e n’sume vetes perderisa mburren ne kete pozite nulliteti si fabrike mendimesh contra. Une e kam per turp te quhem intelektual, 100 here me mire te quhem injorant, katunar dhe barbar.
Sa per historine e lavdishme e Peshkut, vertet ka qene e lavdishme per arsyen e vetme sepse te pakten, megjithse intelektuale e modhe, kishte nje funksion konkret: te hiqte prej froni Berishen, “Berisha ik!”. E me te ikur Berisha, ngeli vetem madheshtia intelektuale e modhe, dmth leshi dhe persheshi qe ke sot, nuk sheh njeri verdalle, ke vetem ndonjerin qe ben mek-mek kunder Rames, sepse e di mire qe e ka deshiruar vete te jete ne krye, sepse Rama eshte dora jone intelektual i modh si puna jone, “çun bordure”. Jan akoma ca mbeturina bizantine intelektuale t’mdhoja ne Blogun Tjeter qe pergojojne gojen e sumen e tyre, se nuk ju ka ngel ç’te bejne tjeter, veçse te behen hapur me Trumpin, gje qe shume prej antiberishianeve kolege te tyre te dikurshem e kane bere si me me guxim, ose ndoshta me te çartur nga trute, here me njerin e here me tjetrin. Nuk ka asnje problem, dihet ajo pune, prostituta si professioni me i lashte ne bote, perputhet me profesionin e intelektualit, si profesioni me i ri ne bote. Mbyllet rrethi, Alfa me Omegen bashkohen.
perfundimisht policia me e paafte ne planet. jeta e njeriut vlen zero
i marrin jeten tjetrit vetem sepse s’kane aftesine ta arrestojne per nje krim minimal.
nuk ndodh ne asnje vend te qyteteruar qe te vritesh vetem sepse i ike policise me vrap
me siguri qe as ne korene veriut
shpellaret e amerikes mire qe kane polici skandaloze, duke punesuar police me te shkuar kriminale e qe manipulojne vota, por kane dhe sistem gjyqesor te korruptuar qe mbulon kriminalizimin e . administrates. dhe i japin mend botes per drejtesi kur vete jane edhe me keq se shqiperia, si per krim ashtu dhe per korrupsion administrate
i vetmi intelektual i modh qe ka ngel ne Peshk qe nuk shan Ramen, eshte intelektuali i modh shqiptar Astrit Tazo qe gjithnje linkon, e qe gjen gjithnje ndonje intelektual te modh qe hap linkun.
iku dhe amerika, u pordh, yyyy vend me njerez fallco, me politike fallco,
shikoni se ku keni perfunduar, gjembi moj, te vune perfund moj
Pjer, paske mesuar gjuhen barbare? Si keshtu, deri para 2 muajsh kerkoje nga ne te perkthenim nga gjuha barbare ne belgjisht?
dy videot e fundit ketu, e perbashket eshte se zezaket duket po marrin vete personalisht dhunen ne dore. Shpresoj mos ta drejtojne kundra te bardheve civile por gjasat jane te perfitojne e ta bejne kete, pse jo, ja si ne videon sjelle nga pjer. Kjo eshte ndasia e kombit, qe u paralajmerua se Trump po con vendin brenda perbrenda,. shpresoj mos shkohet ne lufte civile.
wow, keni sjelle presidentin me deshtak o kapo
Zezaket duhet te mesojne qe te tregojne respekt ndaj policise gjithashtu .Mos i rezisto arrestit, mos sulmo policin e mos i drejto objekte policit.Nese arresti eshte i paligjshem ka mijera avukate qe mezi presin te nxjerrin ndonje lek duke hedhur ne gjyq qytetin .vite te shkuara policia diku ne Nevada vrau nje shqiptare e cila iu drejtoi thiken policeve ndonese ishte ne nje distance ku nuk perbente asnje rrezik per ta.Eshte ligj teper i ashper duket i tepruar por eshte vend i madh e i rrezikshem , e policia s’ka nge te behet dado e ti vije pas qejfit gjithsecilit .
Sot e nisa emisionin me një urim për ditëlindje për Presidentin @Donald J. Trump sot në 74 vjetorin e lindjes duke i uruar që 75 Vjetorin në 2021 ta festojë në Presidencë pasi fitorja e tij në 3 Nëntor 2020 do të përcaktojë Fatin e Botës! Ns Trump fiton (99%) PLANdemia rrëzohet! Ns Trump humbet PLANdemia fiton dhe bota do të bjerë në një Obskurantizëm Mesjetar Bolshevik të leftistëve, globalistëve, marksistëve, lgbqisteve, dhe gjithë plherave të shoqërisë së hapur kudo në botë, nën sundimin e Gates, Soros, Presidentit Xi të Kinës dhe gjithë elitave globaliste ku të gjithë do të vaksinohen me detyrim!
HAPPY BIRTHDAY MR. PRESIDENT! zoti qofte me you ![]()
po lexosh gjithe komentet kupton qe bota tashme ka shku per lesh! Dhe lesh arapi, nga ai me kokorithka, qe eshte me lesh e li se leshi ngambrapes!
gjuhen barbare nuk e kam mesuar, por vidio s’ka nevoje per gjuhe,
aty duket ashuqare ku gjembi yne rrihet e poshterohet nga nje femer me ngjyre,
mbasi gjembi rrihet e poshterohet, vjen e na shet pordhe ketu, yyyy amerikane fallco,
Ti ne Belgjike nuk ke provuar asnje lloj poshterimi si emigrant?
natyrisht qe po,
Jo,mor jo,se marreveshjen e lulit dhe sales duan!
Ti ça mendimi ke,ta pranojne apo jo???
gjembi amerikane? gjembi eshte jevge shqiptare, siç je edhe ti jevg shqiptar. Edhe une po njesoj, te gjithe jevgj brrake jemi, e kemi per t’i shkep amerikonet n’dru!
shiko si kane ndenjur edhe pasi ka qene pa ndjenja ue pz
blob:https://nypost.com/c041fa0a-6984-4fa6-b57e-53ec26bcc6b7
Ta pesojne si ky thua?
Ne cilin vend te qyteteruar te vret policia sepse s’te kap dot me vrap per nje vjedhje?
Ne cilin vend te rri policia me gjurin mbi qafe per 9 minuta edhe pse ti s’jep shenja jete?
Ne cilin vend dalin policet gjithnje te pafajshem kur kryejne keto krime makabre nga gjyktat e korruptuara?
Dhe pse kur jane te bardhe nuk i trajtojne ashtu as kur jane mass shooters?
Dhe kjo eshte ne rregull per ty? Apo ende nuk e kupton qe keto akte te policeve “trima” jane arsyeja e protestave? Cdokush me arme behet trim.
Une per vete nuk jam nga brraka! Raca jone e forte gjendet dhe ne vende te tjera te shqiperise - pavaresisht se deltes nuk i pelqen.
Pjer, shikoje mire se mos eshte vajza jote.
Cili emision eshte ky?
Nese covid eshte false, pse po i ben presidenti njerezit te nenshkruajne qe nuk do e hedhin ne gjyq nese infektohen ne takimet elektorale?
Une shkruajta qe eshte e tepruar.Por deri sa kjo procedure te ndryshohet mos u jep shkas te te qellojne .
Protestat jane qe “procedura” te ndryshohet.
Keta do zhgenjehen keqas nga presidenti i tyre në mitingun e 19 qershorit në Tulsa sepse do të degjojne prej tij veçse fjale të dashura te shoqeruara me falje e me thirrje për unitet kombetar. Aq e sigurt eshte nje gje e tille sa deri dhe vendi apo data nuk janë të rastesishme: Tulsa, qyteti i revoltes më të madhe etnike të historise amerikane (të pakten 200 të vdekur!) dhe data 19 qershor, dita e Juneetenth, festa me e vjeter amerikane qe përkujton abolimin e skllaverise !
![]()
Po pse ne te tjerve na paguan dikush? Pse ti e paske te drejten te mendosh per veten tende se je i lire ne mendime e shkrime kurse te tjeret jo ?Prandaj te them, ti nuk ke empati , je i lig ne mendim ! Ky mentalitet shkaterroi edhe Peshkun, dhe vetem ky !Saliu eshte nje argumet i tejkaluar, pasi nuk ka patur ateher asnje njeri me dy mend ne koke qe mund te ishte mbeshtes i shpellarit, ishte thjesht llogjike e jo lufte per interesa personale sic na e paraqet ti e langot qe vinin rotull ketu ne kete blog !! Edhe vete langot qe e perkrahnin shpellarin ate kohe , sot kane turp ta shprehin dicka te tille, jane bere te pa-anshem…as vete pjella e tij PD nuk e do me afer ne fushata elektorale! Koha u dha te drejte atyre qe ne ate kohe shihnin e denonconin injorancen e barbarine e Saliut , por nuk ishte renia e tij qe i largoi! Eshte mendimi i lig qe i largoi njerzit nga ky blog, biles ne shumicen e rasteve mendim i lig qe nuk kishte fare lidhje me politiken ! Per mos te folur pastaj per barbarizma me publikime emrash e denigrime mardheniesh personale qe ishte kapaku qe i vulosi gjerat(e qe sa per info keto barbari u bene nga mbeshtetsit e shpellarit, nuk kishte si te ndodhte ndryshe) ! Nese do te shkruash, clirohu nga e kaluara e veshtro boten e sotme, sepse ke mbetur mbrapa! Per mua eshte nje shoqeri qe ka evoluar per keq, ne nje xhungel pa rregulla ku ndodhin gjera te pa-imagjinushme ! Ne jetojme e varemi nga nje xhungel qe eshte interneti qe nuk ka rregulla e as ligje. Nuk ka sot nje vend ne bote qe ka nje legjistacion per internetin apo boten virtuale(eshte e tmerrshme po ta mendosh) ! Rregullat e ligjet i ben Facebook e Google, i ben Amazon , nuk i bejne me Industrialistet ,ata po kthehen ne sherbetor! Femijet e jo vetem ata nuk po i rrit me TV e Libri por Google e ata i perkasin atij ! Ti ke mbetur akoma tek morali fetar, i tejkaluar nga libri fillimisht e nga TV me vone, te cilat per vete jane te tejkaluara nga Google, qe mund te tejkalohet edhe ajo shume shpejt nga AI (Inteligjenc artificiale) , edhe ketu asnje legjistacion ,asnje rregull i shkruar apo i miratuar! Kjo xhungel(interneti)plus te mirave te jashtezakonshme ka sjell qe njerzit te jene siperfaqesor, te kthen ne analfabet funksional ose total ! Kjo sjell president Trump, nje njeri qe ishte i njohur apo me fame si budallai i fshatit (e kete nuk ka njeri ne bote qe e mohon), i cili shpreh mendime e frikera edhe te drejta, por askush nuk sheh qe po i thote budallai i fshtatit, i cili keto nuk i di por i ka me te degjuar ! Ashtu si nga ana tjeter ne marrim leksione per ndryshimet katastrofike klimatorike nga nje vajze 10 vjece Greta , qe mbase thote gjera shume te drejta,por nuk e sheh kush qe eshte vetem nje 10 vjece qe i ka degjuar diku keto ,nuk eshte nje shkencare apo studiuse qe di keto gjera ( qe ka plot me qe ra fjala). Keto ndodhin vetem fale kesaj xhungles mendoj une ! Pershembull…sikur neser apo pasneser te filloj nje fushate kunder kishes katolike sic pershembull ishte ajo “Me too” (praktikisht nje lincim e nje gjyq publik me keq se ai stalinist me ose pa te drejte nuk po hyj) mos u habit sikur te shohesh kisha ne flake , sepse kjo eshte bota ku jetojme sot, nje bote ku mbeteron xhungla e internetit e ku buxhetet per social, per edukim, per shendetesi e te drejta civile kane njohur vetem ulje kudo ne perendim qe pas renies se komunizmit ne lindje !
Karantina eshte mase sanitare ! Eshte mase qe ndalon perhapjen e virusit ! Maskat e testet jane masa mbrojtese e jo ndaluese ! Si e shpjegon ti shok rritjen e numrave pas heqjes se karantines? Megjithese pranohet nga te gjithe qe forca e infektimit te virusit sot, eshte ne nivele minimale, numrat e te infektuarve rriten . Kjo verteton qe karantina ishte nje mase ndaluese e sukseshme, sidomos ne kohen kur virusi kishte nje fuqi infektimi te papare ndonjeher me pare !
Ë hë : në Suedi rastet e reja jane pothuj tashme zero ![]()
ps: dole nga shpia ti? Apo po pret qe numri te shkoje ne zero ?? (nese po, u eshte dash te shkoje në Suedi
)
o loqe, na trego ndonje shkrim tendin ne peshk, perveç komente me maskaralliqeve idjote duke share si robot “fashist”, i ka kapitalizmi keto, poshte berisha, poshte trumpi, rrofte marloni, e rrofsha dhe une arb komuninisti bashke me Marlonin duke ngrene mut dite e nate po te njejten gje me vite me rradhe.
e bere gjellen per sot? sepse shoh qe paske mjaft oreks!
na paska nderuar edhe Stalker Koronavirusi sot! Stalker si jane me rendimentin e prasit suedezet?
o kokloqe, kam kaq vite qe komentoj e shkruaj vazhdimisht, e akoma nuk ke kuptuar se mund te besohet ne Zot pa pas asnje lidhje me kishe, xhami dhe pagode. Ti ke ngel akoma ne mendesine e vatres se kultures se katundit mbrapa stallave te koperatives duke te bere masazh ideologjik kunder kishe e xhamija kryetari i kooperatives bashke me Marlonin.
Te pakten te ishe me kulture si Stalker qe lufton fashiste, kishe dhe xhamija me filma porno me pras suedez.
tipike e trollit,
Pekini nuk po futet ne karantine, eshte karantine lokale e tregut ku jane origjinuar rastet e reja.
- karantina mbetet i vetmi mjet shterues ne mungese te vaksines
- Nje karantine e vetme nuk siguron 100% te eradikimit te infeksionit, por shume afer perfeksionit. Ajo funksionon ngjajsem me funksionin matematik te limitit, lim fx kur x shkon drejt y = 0
- karantinat do jene te perseritura ne menyre qe te mberrihet ne eradikimin e infeksionit
- Nuk dihet sa here do kryhet rikarantinimi.
- karantina eshte e pergjithshme kur s’kemi nen kontroll zinxhirin e infeksionit
- karantina eshte lokale pasi vendoset kontrolli mbi zinxhirin e infeksionit
Hasell hasell sklleverit e pare me SHBA ishin te bardhe .Anglia dergoi te burgosur,hallexhinj deri edhe femije si skllever te punonin ne plantacionet e Virginia.Ne vitet 1600 my muhabet 140 vjet pas vdekjes se Skenderbeut .Ndersa zylyfet tane mbajne ligjerata se si Skenderbeu mbrojti humanizmin europian…?!!
Kane qënë si puna jote,![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ju,zezaket e bardhë(me rezerve kjo ) jeni shkaku qe evgjiteria kerkon te vendose standartet e saj afrikane
3 dite me pare:
The Public Health Agency of Sweden on Thursday reported the country’s largest single-day increase in coronavirus cases. The record number of new cases came just a few days after an earlier high was set on June 4.
The 1,474-case spike reported Thursday is part of a rise in infections seen across the country since the end of May, before which health officials had reported steady increases in case numbers since late March. According to the agency’s case tracker, Swedish health officials reported 49,684 infections and 4,854 deaths by Friday morning.
gjembo, po ajo s’ka shkelur noiher ne amerik ![]()
pastaj une nuk e kisha personalisht me ty, por me ter gjembat,
pra me ter femrat e bardha, qe ju vune te zinjte perpara, hyyy ![]()
Quheshin indentured slaves .Skllaveri me afat .meqe indentured slaves qe ishin te bardhet dhe zezaket qe ishin perjete perbenin nje rrezik te madh per pronaret e plantacioneve e mund te benin kryengritje elita nxorri ligje te tipit :asnje zezak nuk mundet te ngreje doren kunder Te bardheve apo te bardhet mund te merrnin pasurine e zezakeve .Pra I beri te bardhet e varfer te ndiheshin sikur kishin pushtet pavaresisht se ngordhnin per buke njelloj si zezaket .Ka nje liber interesant per origjinen e racizmit qe do gjej lnkun kur te kem nge.me nje llaf ishte lufte klasash,ngjyra e lekures ishte sebepi .njelloj si tek ne kur nje qerrexhi me nje dhembe ne goje e me stomakun e gerryer nga acidi I bukes se misrit mbahej me te madh si njeri I pushtetit sepse kishte kulaket nen vete ,pavaresisht se jetonte nen te njejtat konita mizerable si ata .
Dhe ti o derezi nuk pushon se cari menderen e miletit duke I rene fyellit ne nje brime.
Po me uren cpaten xhanem?
Ne te tjeret ndoshta edhe ia fusim kot por e nderrojme te pakten muhabetin.si nuk u lodhe.
Te pafsha në karantine, c’te them tjeter (ketej nga ne e kemi ndare mendjen: nuk do bejme me karantine. Do bejme o lufte civile o revolucion; e kemi lene nga shtatori)
Lokale apo jo, problemi eshte tek koncepti. Edhe Korea e Jugut apo Japonia e plot vende tjera kane zbuluar cluster, por nuk kane bere as cerek as gjys karantine.
Te fala Kines
korrikse, hajt te fala Suedise!
Sebepi apo jo, ngjyra e lekures ka 500 vjet qe sjell verdalle miletin. E kam thene edhe diku tjeter: te barazosh racizmin ndaj te zinjve me racizmin ndaj te bardheve eshte njesoj’ sikur te thuash qe dhuna ndaj grave dhe vajzave eshte e barabarte me dhunen qe disa gra e vajza ushtrojne ndaj meshkujve (fenomen ekzistent).
ps : me beri pershtypje ngjarja e fundit tek ju. Tek ju policia eshte e semure nga trute e kokes se nuk ka mundesi : vendi eshte ne tym e flake per shkak te problemeve raciale dhe PRAP SE PRAP polici shtiu 3 here (3 herë !! Kjo 3 herë eshte si puna e 8 minutave e 46 sekondave) mbi personin !! O do ta vriste tjetrin o s’ka
jeni te lire ta kerkoni vete infektimin ama c’kusur kane te tjeret te infektohen nga ju.
Edhe kam frike se do kerkoni ndihme spitalore nga shteti nese te merr ters. Kush merr rriskun ne sy s’ka pse kerkon kujdes nga shteti, le ta kerkoje te privati te shohim si ju pergjigjet.
e sa per cluster, Kina i ka nen kontroll ne moment kur ato shfaqen ne castin me te pare. Ndersa Koreja e Jugut - jo! Per Japonine mos me fol, u ngopem me fake news te tuat.
kshu eshte kur shef filma me kauboj si amerikanet qe kur jane te vegjel, gjithnje gati me pistole ne dore (dhe me marlon ose pras ne dore, njesoj eshte, vetem se qitjen e ben me leng qumeshtor). Ministria e brendeshme amerikane duhet te beje program edukativ per policet e vet qe te shohin sinema d’autor ne menyre qe te zhvillojne refleksivitetin, njekohesisht dhe kurse meditimi zen. Keto dy gjera do ta shpetojne Ameriken.
sapo genjeve duke thene suedia ka zero raste ![]()
Amerika do shpetoje kur policet e saj do te shohin sinema d’spektator!
Ai I drejtoi taserin policit qe ndonese nuk eshte arme vdekjeprurese e ka aftesine ta paralizoje policin dhe nese polici sulmohet nuk eshte I detyruar te pergjigjet me te njejten mase force.Nese do kishte kooperuar me policet victima do ia kishte hedhur me nje nate Ne burg apo ndonje gjobe te vogel .Ndonese I pire nuk u kap ne momentin qe po I jepte makines .
Policet kane pune te rrezikshme ketej .nje polic 36 vjec e hengri ne lule te ballit kur ndaloi dike per nje fener sinjali te thyer .ne momentin qe ai I kerkoi dokumentin personi I ndaluar nxorri koburen dhe e qelloi .Prandaj jane gjithmone me gisht ne kembez .
Nuk e kuptoj perse ngul kembe ?Kerkon te drejte me sesben ! Ta jap te drejten dhe e leme me mire
por Suedia nuk eshte shembull per tu mare, kete e tregojne shifrat ne cdo aspekt pa asnje lloj dyshimi ! Perseri une jam kurioz, cfare shpetoi Suedia qe nuk ndoqi te tjeret ? Ekonomine? IKEA mbyllur kudo ne evrope ! Import - eksport i mallrave dhe levizja e njerzve po ashtu ne minimum ! Se ti mund te qendrosh e te thuash une jam i hapur por nese te gjithe te tjeret jane mbyllur e te ndaluar , perfundon i mbyllur dhe i izoluar edhe ti. Kjo eshte e verteta, te tjerat jane perralla suedeze ! Te pakten gjej shembull tjeter ! Askush nuk priste qe numrat te shkonin ne zero , per te dale . Nese niveli i infektimin dhe agrisiviteti i virusit bien ne nivele te caktuara ( ka nje limit te perllogaritur shume mire, nuk behet me hamendje) atehere karantina hiqet, nese ky virus sillet si cdo virus tjeter niveli i infektimit nuk rikthehet me si dikur, por ngritje do kete, se nuk fryn njesoj si te mbash mbyllur nje dritare e si ta hapesh gjysem ate apo me vone te plote. Ti kur fryn nje ere e forte qe mund ti fus plevitin njerzve te shpise e mbyll dritaren apo thua lere hapur, nuk ka gje? E mbyll ! Me pas kur fryn me pak…se ke problem ta lesh dritaren edhe gjysem hapur, apo edhe te gjithe hapur e le dritaren nese era nuk ka me fuqine e meparme, por eshte thjesht nje fllad i lehte ,nuk te shkakton me problem (megjithese vazhdon te fryj teknikisht) ! Te solla si shembull fryn nje ere, imagjino sikur te mos e dish se cfare eshte ajo qe po hyn nga dritarja, e cfare mund te te bej ty e njerzve te shpise !!
Kur them qe bota ka nevoje per edukim e arsim, policet i vendos te paret ! Ata amerikane pastaj, polic me training 3-4 javor jane kulmi ! E vertet, ti bindesh policit ne radhe te pare eshte edukate , tregon qe je njeri i qyteteruar ! E vertet po ashtu qe edhe sikur polici ta kete gabim nuk duhet te meresh me te , ka vende te tjera ! Po ashtu me habisin ata qe bejne sikur kane zbritur dje ne kete planet e skandalizohen qe polici i bertet apo shtyn, perdor forcen apo mjete te tjera kur dikush nuk i bindet thirrjes se tij se perseritur! Por po ashtu eshte shume e vertet qe nje njeri mund edhe te gaboj, jo per kete duhet vrare , mund edhe te kundershtoj policin, mund edhe ti iki me vrap, jo per kete duhet vrare ! Budalliqe ne jete bejne e kemi bere te gjithe, ose nga trute per nje moment mund te rrjedhin te gjithe, ndac nga pija apo nga qejfi streset e hallet , jo per kete duhet vrare, i fut dy pellemba nje nate ne biruce e te nesermen te thote faleminderit o polic ! Jam i sigurte qe me kete djalin qe mori teserin apo me George Floyd keshtu do perfundonte sikur te kishin te benin me polic me dy gram tru !
Pjero, femrat e zeza nuk e kane te mbrapmen te rrafshet si kompensate, sic e pelqen ti.
Indentured servants.
Po ti genjeve.
Un jam nje genjeshtar qe them te verteten - Jean-Luc Godard, Interviste per koronavirusin
Kaq eshte e gjitha (kot je lodhur me detajet e tjera, te gjitha sigurisht qe i dija)
zanati i policit eshte i rrezikshem ne gjithe boten; me gisht ne kembez rrine dhe ketu dhe atje dhe gjetiu. Por nuk shtien njeri direkt 3 here
Po ç’te drejte kerkoj une aman, e drejta (e verteta) nuk eshte e dhënë, eshte proces. U desh 3 muaj te provohej qe kisha te drejte : edhe ti, edhe une, edhe shqipot, si suedezet do jetojne, e ça pastaj? (ti don qe te kerkoj tek postimet e tua kur kerkoje me sesbën qe karantina ta çonte ne zero numrin e infeksioneve?
) Dhe me flet per perllogaritje ?! per cilat mo, per ato te Imperial College/ Ferguson te Londres qe parashikonin 500 mije te vdekur ne France ??
(e qe moren ne qafe nje Europe te têrë)
Krahasimet me eren jane infantile. varet se per ç’erë eshte fjala. Po sikur te vinte ebola ne Europe, ti do mbylleshe ne halé nje jave perpara ??
Po sikur te fitoje Trump per here te dyte?
(se per here te pare e kom parashiku un qe s’ka per te fitu)
Kina paska thene sot se “situata ne Pekin eshte shume e rende” . Do mbyllen prap
![]()
Ashtu i pafsha. Fashizmi nuk ka brire.
Virusi do beje te tijen. Eshte ne dialektiken e gjerave. Fashizmi eshte metafizik per nga natyra. E kuptoi dhe Rama më ne fund (por ai eshte bishti i kavallos, keshtu qe duhet thene : e kuptoi dhe Macron, me ne fund)
"Viruset kanë sezonalitetin e vet, pesë gjashtë muaj. Sars nisi në nëntor dhe përfundoi në korrik. Në fazën e parë, Covid-19 ishte më agresiv. Ne jemi në periudhën pesë-gjashtë mujore dhe ky virus është në fundin e sezonit të tij ”
(e pata thene qe ne fillim: Kina (qe dukej se ja hodhi) do jete e fundit qe do mbylle kapitullin e virusit, per shkak te qasjes se saj fashistoide)
hopaaaaa :
amerika eshte fashiste se presidenti i saj eshte fashist, bashke me policet e tij, perfshire edhe fashistet e blogut qe jua befte nenen stalker suedez prasi.
edhe shqiperia eshte fashiste qe kur hoqem Berishen ne te blogut.
waaa cfare gallate
![]()
ca nuk lecojme qe ne pike te mengjesit ![]()
cfare vendi vk, te vrasin per nje kontroll ne trafik
pse ashtu ngulet gozhda mer karafil, e qesendisen Tilin

Nuk eshte njesoj jo, pothuaj asnje nuk ka patur te vdekurit e Suedise . Kurse Suedia ka te njejtin dem ekonomik e social/shoqeror si gjithe te tjeret ! Ky eshte ndryshimi mes atyre qe vendosen karantine e atyre qe nuk e vendosen ! Ti luan me loje fjalesh, perpiqesh me kot ti mbushesh vetes mendjen, edhe ben gafa ! Numri ne rritje ne Shqiperi sot verteton qe karantina e masat nuk ishin te kota, gabim ishte qe hapja u be para kohe, prandaj ke kete numer te rritur sot ! Shqiperia u be vendi i pare qe u hap perbrenda, vendi i pare qe hapi kufijte(biles kufijte i mbylli shume pak per qytetaret e saj) e po ashtu vendi i pare ne evrope qe pranon turiste( jo se e sollen turistet por sa per te te treguar nivelin) ! Ti permend gabimet ne shifra me pandemine por nuk permend shifrat ne ekonomi , jo per gje por ne USA e kudo ne evrope po ja fusin kot kudo( deri tani te pakten) ! Edhe ky muhabeti qe plasi ne Kine sepse 25 raste infektimi (jo te vdekur apo te shtruar ne reaminacion) ne nje qytet si Pekini perseri verteton ate qe po te them, do ti mbushesh mendjen vetes …edhe sa per dijeni Pekini nuk ka qene kurre ne karantine, mer ndonje shembull tjeter !
Ti the: në Suedi rastet e reja jane pothuj tashme zero.
Une te solla faktet qe nuk jane aspak pothuaj zero. Si quhet kjo ne Frengjisht?
Yang Peng tha per CCTV, kanali televiziv shteteror i RPK, Republikes Pisanjose te Kinës (se Republika Popullore e Kines ka qene tjeter gje) qe virusi tek tregu në Pekin erdhi nga mishi dhe kafshet e detit qe u importuan nga Europa !
Kuptoni ju apo nuk kuptoni: se virusi vetë, ishte me origjine nga Antarktiku !
![]()
Meqe insiston per Suedine :
Indeed, Ferguson’s Imperial College model has been proven wildly inaccurate. To cite just one example, it saw Sweden paying a huge price for no lockdown, with 40,000 COVID deaths by May 1, and 100,000 by June. Sweden now has 2,854 deaths and peaked two weeks ago. As Fraser Nelson, editor of Britain’s Spectator , notes: “Imperial College’s model is wrong by an order of magnitude.”
s’do mend, sapo Godard nuk ja lau më me sapun Republikes Popullore e Kines dhe u kthye tek mamaja e vet ne France qe t’ja laje Marlonit, Republika Popullore e Kines u kthye ne Republike Pisanjose e Kinës.
Ajo qe eshte e rendesishme eshte fakti qe Europa (dhe jo vetem) kuptoi se duhet te çkinezojë menaxhimin e nje krize sanitare si kjo e koronavirusit: nuk mundet te merret per model qasja e njerit prej pushteteve më ilegjitime në planet (per me teper, nepotiste), ku trasparenca (minimale, ok ?) eshte teresisht joekzistente.
Por nganjehere, duhet nje pike uji te derdhet vazoja (kalmi nga sasia ne cilesi) : ja qe u desh qe Kina te thote se tregu i Pekinit u infektua nga ambalazhi i salmonit qe importohej nga Europa
(nderkohe qe Kina ka rihapur prej disa muajsh, nën presionin e disa grupeve te interesit tregun e kafsheve te gjalla !!) qe te fillonte realisht nje ndergjegjesim per çkinezimin e kesaj meseleje
Ti mund te kesh te drejte ne gjithe keto arsyetime dhe informacione, un nuk e di, nuk ndjek shtypin, sidomos per çeshtjen e karantines shtypi e ka treguar falsitetin si kurre ndonjehere. Jane thene te gjitha te vertetat e dhe falsitetet e mundeshme, dhe te kundertat e tyre, çdo dite ne menyre alternative jane vetekundeshtuar vipat dhe luanet mondane. Vetem nga kjo pikpamje deshmon qe infomacioni i lire, dmth demokracia, eshte nje faliment total. Dmth çfar rendesie ka qe kinezet genjejne si fashiste, kur nuk mund t’ju besohet as amerikaneve? Psh une ja fus ne tym kunder Trump, sa me u gjet Kola n’pune, pa besuar aspak ne ato qe them, sepse jam i sigurte se figura e Trump tashme eshte prodhim fabrikat i mediave. Te lexosh, te degjosh e te shikosh mediat sot eshte vetem nje ves nga i cili nuk heq dot dore, si nje lloj droge per te droguarin pa shprese, ose alkooli per Pjer Thomas. Zerin e Popullit ne vakti nuk e kam lexuar asnjehere, kisha neveri edhe per ta prek me dore, ne 90-ten lexova gazetat per do kohe kur shkruanin edhe intelektualet e mdhenj, Kadare me shoke si dora jote e Blogut Tjeter, pastaj u neverita me keq se me pare. Televizor nuk mbaj ne shtepi, informacionin e marr kryesisht gojazi nga njerez te besueshem, por edhe ne kete rast me dorashka.
Pranej kot e ke qe lodhesh me mu, jepi pergjigje Korrikses dhe arbit, ata jane te droguar si ty. Me mu po deshe diskuto per çeshtje kulturore, gje qe nuk po e ben me as me te tjere. Por dhe kjo po te jem ne forme me u pergjigj, sepse nuk besoj me ne vleren e debatit kur debatuesit nuk jane dakord per ca aksioma kryesore. Vari hejbet edhe debatit kulturor demokratik, tani ka nordh edhe ky, e kush beson ne te.
WHO, dje, qe paska ckinezeruar
karantinen meqe shpikje kineze
leqe kina s’ka nevoje per WHO, kina per covid19 eshte institucion me vete qe hap rrugen per gjithe planetin
s’ka gjasa asnje vend t’i qaset Kines per fleksibilitetin e larte menaxhues, dhe perpikmerine e reagimit, sic kerkon nje infeksion i shkalles se tille. Synimi i radhes i cdo qeverie eshte pikerisht ky, te stervitet qe te fitoje fleksibilitet menaxhues, dhe perpikmeri te larte reagimi!! Deri tani qeverite jane super te ngathta ne menaxhim dhe reagojne si te paralizuara e c’orientuara.
Reminder: karantinat dhe lockdowns do te perseriten! Nuk dihen sa here do perseriten. Dhe keto nuk jane te fundit masa. Por sa me i larte kontrolli, aq me lokale karantina/t.
masat nga Bashkia e Pekinit:

the father of “the Marxism of the 21st century"
![]()
mir u knoqe tu u dhi tu qesh me baben e marsizmit, tani na bo me qa duke na tregu nonen e marksizit!
Kshu me logjike formale, meqe baba i dhi tu qesh i marksizmit eshte ne orient, nona e dhi tu qa e marksizmit i bi te jete ne osksident.
Po kur baba pallo nonen, çfar i bi te ndodhe?
konkluzioni eshte i gazetes/ gazetarit per efekt sensacioni sepse maksimumi ja cfare eshte e verteta e lajmit:
Writing yesterday in the School’s newspaper, Xuéxí Shíbào ( Study Times ), He notes that Xi is developing "the Marxism of the 21st century” as Marx and Engels did for the 19th century, and Lenin, Mao Zedong and Deng Xiaoping did for the 20th.
kinezet jane aq te perulur sa mos pretendojne budallalleqet e klisheve qe prezumon gazeta
Gjej variantin kinez te Golik Jaupit te kendoje nga Benca kineze:
Se ke marksizmin ne gjak
Jeta ne popull s’te plak
Rrofsh XI pin eeee😂
Incest i sigurt!
ka ardhur kohe e keqe Taso.Po ha ariu arine .
@Alba2265, lere budallain, mos e ngacmo.
Shum kohe e keqe vallaj, tani, mbas ndodhise se Teatrit dhe Karantines, duhet te plase ndonje bumje atomike qe te mblidhen perseri bashke peshqit per te diskutuar, se ndryshe nuk behet. Peshku eshte bere sikur me qene faqja ime ne fejsbuk, vetem un jom tu shkrujte dhe komentu. Ajo qe ndodhi dikur ne realitet, po riperseritet ne virtualitet. Shqiperia as shprehje gjeografike nuk eshte. Nuk ekziston. Peshku eshte nje test.
Po sikur të jesh ti problemi që nuk shkruajnë të tjerët???
Të ka vajtur në mendje!!!
Se,imagjino të jesh në një mjedis çfardo,dhe dikush të grindet vazhdimisht,
Asnjë nuk do flasë,derisa të pushojë ai-ajo zhurmusja
ja ta zeme se jam une, se kam problem fare me u zi me tere kokloqet intelektuale t’mdhej shqipetare, perkundrazi. Ti o sufllaqe monarko-fashiste greke, nuk shef turinin tat prej San Franciskoje qe dashuron tere blogun, tere Shqiperine, tere gadishullin Ballkanik, e çfardo vrapon ne toke, fluturon ne ajer, e noton ne uje? Me trego njerin, vetem njerin, qe ke simpati ne Peshk, e jasht Peshkut.
asnjeri nuk sheh çfar ben vete, te gjith i ke per te llap kunder tjetrit, per te gjet difekte tek tjetri, tek Rama dhe Berisha.
Isha tu bo bo muhabet ne pune me nje femen qe ka nje ndermarrje qe prodhon qese e thase plastike. Llafe muhabet per situaten e virusit, thoshte qe kjo periudhe tmerri eshte per te ardhe keq per pensionistet e vdek, familjaret etj, etj, tere lot e qyrre per vuajtjet e njerzimit. Ankohej edhe me teori komploti qe virusi eshte krijuar artificialisht nga fuqi te fshehta per qellim fitimi paresh. Pastaj llafe muhabet prape, e pyeti njeri nese kane pas pune kohet e fundit.
Sa te dush - u pergjegj - nuk ja dalim dot, ka kerkesa te medha per thase plastike sepse tani duhen per te fut brenda kufomat e te vdekurve.
Kam marre puntore te tjere per te perballuar kerkesen. ![]()
kaq shekuj shqiptaret qe jetojne ne zona ku arinjte jane te pranishem, asnjehere nuk kishim degjuar qe hahen. Por ja qe paska degjuar anglezi atje ne te arushes me refugkatet tane neper kembe. Cuditen edhe pronarin e lokalit, se i kishin shkuar te shkretit mediat tona per interviste dhe kishte shqyer syte. Dhe pastaj thone se i sajon shkaba.
Pronari
"Jam njohur me lajmin. Nuk është e vërtetë, kur të doni, si të doni, paraqituni në lokal, kontrollojeni lokalin dhe shikojeni. Ajo nuk është menuja ime, mish ariu jo, nuk flitet, nuk bën vaki. Kafshë të egra jo, nuk kam fare, ka 10 vjet, që ka qenë e imja, vetëm rosë e egër, lepuri i egër. Kanë qenë para 10 viteve. [Tani] është bllokuar, nuk kam shitur asnjë gram që kur doli kjo e bllokimit të kafshëve të egra. Mish ariu jo, nuk bën vaki, absolutisht. E jap me përgjegjësi të madhe këtë,” tha ai (via Shqiptarja.com).
Te njejten gje thote edhe Fred Abrahams ne “Modern Albania” se Shqiperise i mungon identiteti kolektiv .
Po kendoj per here te peste esete e shqipove ne nje blog tjater e qafsha te gjithe nuk po kuptoj asgje se cfare duan te thone .Kam frike qe te bej pyetje se ti e di pergjigjen :keto jane gjera te fella .ik se nuk merr vesh ![]()
alba moj vajze, dikur, para se te krijoheshin shtetet dhe popujt, pra ne kohen e fiseve/stameve, njerzit e hanin te gjalle ariun, jo te pjekur ![]()
ne kohe te neandertalit pjer 30000 vjet me pare ![]()
lajm i mire ;
kinezet dhe aziatiket, e hane edhe sot e kesaj dite,
racat europiane, e hanin deri para 200 vjetesh,
Ky fred ibrahimi e ka llafin pës identitetin kombëtar,që fatkeqsisht mungon tek tu dhe tek kategoria jote iliatoliste.
E ka për ju,që bëheni osmanët,rusë,amerikanë,grekë,italianë,sllavë!
Për njerëzit e shtypur,pa identitet kombëtar,që përpiqen të fshihen pas qytetarit të BOTËS! Për evgjitërinë që po na merr më qafë
shprehja hermetike e intelektualit t’modh “te ço ne 100 çezme e nuk te jep me pi uje” nuk eshte shqiptare shyqyr zotit, eshte “e jashtme” postmoderne. Shqiptare safi eshte majmunlliku i imitimit permanent te “te jashtmit” ne çdo epoke me servilizem; amerikanet fregj te sotem ishin imituesit e sovjetikeve te dikurshem, nuk ka rendesi nese i njejti person, trashegimi ne familje, apo stafete brezash si fryme.
Te kuptoj shume mire, tre here jam fut ne Blogun Tjeter disident qe heret kur eshte krijuar, e te treja heret kam dale fishek jasht mbas nje muaji ose mbas nje jave se jam bo me dhimbje kaptine. Dhe me kete shkretetire pa uje qe shifet verdalle, ka rrezik prape e ha ate tek te futem prap tek salloni mondan i signores per te pi uje ne 100 çezma qe s’te japin uje.
Ke bere proteste tek greket qe te heqin monumentin e Zerves ?
a ke honger ndonje sufllaqe me teper, eshte pyetja tamom.
eshte konga e jevgjeve pijanece qe çliruan nga kthetrat e Kuazimodos jevgen Ezmeralde ![]()
gjithe historia eshte nje grumbull rrenash te turpshme dhe kriminale, ku e verteta ekziston vetem si synim dhe realizim final. Vetem nese historia ka nje qellim qe mund te arrihet, atehere justifikohen te gjitha maskaralliqet dhe kriminalizmat, pra edhe falen (e ka sqaru Hegeli njefar soj kete pune).
Por nuk di si mund te justifikohet dhe falet intelektuali i modh ngambrapamodern ngambrapaenverist qe e konsideron historine pa qellim. Ky eshte krimi dhe maskaralliku me i madh qe ekziston.
Te besh gjene e drejte -ka thene Lyndon johnson -eshte kollaj, veshtiresia qendron ne percaktimin se cfare eshte drejte.historia eshte e nderlikuar dhe njerezit qe e bejne ate po aq te nderlikuar dhe me keto rrezimet e statujave po gjykohen rob qe jetuan ne nje bote tjeter e shoqeri tjeter me mendjen e sotme .Cfare mesazhi japin statujat?Mirenjohje per ate qe kane bere mire apo aprovim per krimet e tyre?Ndoshta Kurani nuk e ka keq kur nuk lejon ngritjen e statujave .
Kurani e ka kete ndalese trashegim nga testamenti i vjeter hebraik. Por edhe vete brenda krishterimit ka pasur luftra te verteta ikonoklaste (kunder paraqitjes me figure) qe kane bere viktima, vrare prere e shkaterruar shume me teper se luftrat per shkaqe te tjera, as nuk ka te krahasuar. Luftrat Fetare 30 vjeçare ne Evrope kane qene ikonoklaste protestante, kunder paraqitjes figurative katolike. Ne kete rast islami dhe hebrejte as nuk futen ne hesap fare.
Edhe kjo murtaje e sotme eshte fundi i ikonoklastise historike si lufte totale e papergjegjshme dhe anarkike kunder çdo lloj autoriteti, sepse edhe “figura” ne vetvete eshte autoritet.
qe ku i ke protestantet e nje kishe katolike ne ishullin Capri, ndalohet te shkelet ne dysheme, duhet te kacaviresh ne mure si insekt. Dyshemja eshte me pllaka majolike
. Vallaj nuk kan faj ikonoklastet.
y none ço tu u bo, ikonoklastet kane sulmu Blogun Tjeter hermetik qe lexo korriksja bashke me alben dhe stalker kinoditarin.
ç’paska qene ky Rama, ç’paska qene, mbasi shkaterroi Peshkun, po kerko te shkaterroje Blogun Tjeter, te vetmen keshtjelle te mbetur qe i ben rezistence tiranise.
Zylyfet e grupit:apo jo Qimo “ kane emigruar atje e jane bere konservatore te thekur si dikur brigadieret e kooperativave marksiste te betuar ![]()
mos u be merak se zylyfe qe lexojne libra kan qene edhe si progresiste, vetem bolen qe ferkojne kane nderruar.
po ti prit o i uruar qe kapo brima te pergjigjet me bolen e djathte, ne menyre qe t’i kunderpergjigjesh me bolen e majte, e keshtu perhapen ne bote trokellima alternative e boleve te kembanores politike.
përgjigje tipike prej turme pa identitet! të gjithë ju, inferiorët,kam vënë re se keni probleme me shëndetin mendor! duke pare që ‘‘evgjitëria’’ është mënyrë jetese e papëlqyer nga njerëzit dinjitozë,ju ka zënë kriza identitare,mendore,trupore! vetëm mllefi që ke brenda ti dhe tiku, mjafton për këtë që them. plasi,thonin dikur për ndonjë veremli! klosi vdiq nga inferioriteti, lubonja është drej asaj rruge! evgjitëria po dështon madammmmm,
hajt gezuar sufllaqen dhe dopion e metaksase!
rrofsh me jete te gjatè e tere shendet, se vetem per kto identitete te kemi, e per t’i lehur jevgjeve nga oborri i padronit grekt qe te ka lidhur me zinxhir ne kolibe!
sufllaqe u thonë edhe jevgjit në shqipëri! u thonë greqisht! si puna jote!
sa do të doje të ishte ashtu thua! po ja që, ne që kemi gjak shqiptar ,nuk bëhemi dot skllever inferiore, signore sufllaqi ![]()
ti je bo grek, mos bohesh edhe shqiptar! ![]()
eshte veshtire dhe heroike te bohesh jevg, se ka konseguenca mbi jeten siç e ke vene re edhe ti ne komentin e poshter me lart.
(ti don te mohosh faktin se para 90-tes, perveç ambasadorit shqiptar ne Athine, asnjeri nuk njihte as per emer sufllaqen, e cila eshte puro greke, ndersa metaksaja eshte i çike korçare me thene te drejten)
Shkurt s’ta mban bytha .Rri atje ne Greqine e mbushur me statuja te atyre qe kane therrur shqiptaret duke e ngrene turpin me sufllaqe e vjen ketu e na shet dengla patriotike .Tipike shqiptare .
mos u zini kot goca, gezojuni lirise, mos e shperdoroni ate ![]()
shkruaj një herë një gjë si njeri pa aluçinacione! si fëmijët! megjithëse plaku si është!
je bo grek -thotë! unë as sot, në greqi nuk i them sufllaqe! vari bidonat! muhabet grash!
merru ti pjer me këta të lodhurit,as mish as peshk! jevgun edhe në itali,edhe në amerik ta çosh,jevg ngelet! zaten,prandaj del arjan çani i dules me atë lolon tjetër në tv kombëtare dhe flasin më keq se zerva në mes të tiranës,se jevgjit internacionaliste ,inferiorë,peisazhofjalistë,demode,përbotistë shqiptarë,kujtojnë se janë ‘‘cool’’ duke u paraqitur të zhveshur nga atdhetarizmi. paskeni qënë farë e keqe si grëmi ju ! kudo jevgj!
po o kokloqe fringo i ri po, ti nuk i thu sufllaqe, por ha sa zhdepesh sufllaqe dhe pi metaksa e nuk i jep fare Pjer Thomas qe eshte edhe korcar pa le!
kujt s’ja ma bytha, nuk e shef delten pa dhom qe shan pare e mbrape grekun ne Peshk. Ja ma bytha qe ç’ke me te, ai ne Greqi, ne mes te rrezikut gre, nuk e quan sufllaqen sufllaqe, por e quan aspi karalloj se na nigjoj.
Djema (TM Pjeri), pse grindeni? Rendesi nuk paska qe nuk i thote sufllaqe. Ndoshta i thote souvlaki, ose καλαμάκι. Ose… larg qofte, shish kebap! Dhe mos na shqetesoni me pyetje te veshtira per Zervos e te tjere.
i modho, nuk jam nga korça por tirona,
lexo a derzi horizontalisht, jo vertikalisht,
Amazing grace hymni me I kenduar ne qishat zezake ironikisht eshte shkruar nga nje tregetar sklleverish …
Pjer, te ka vjedhur dikush fjalekalimin? Dikush qe di gjuhen barbare.
ç’bohet keshtu mer jau, osht mush Peshku gjith trolla qe dun me shkaterru Peshkun dhe shkrimet e mija. E di un se kush i ben kete gjera, i njof mire un “bodrumet e partise” ku fabrikohet strategjia dhe taktika per shkaterrim te te vetmit blog te lire qe lufton kunder tiranise qe ka kaplluar Shqiperine, te vetmit blog qe mund te permendesh lirisht bolet e Marlonit, dhe te mos çensurohesh.
Por ne do fitojme, dhe ata do humbin me turp!
a me verte e ke Alba? Per favore, linko te shohim edhe kete bukuri te re.
pse Pjer njeriu eshte nga ai vend qe i ha gjellen karakteristike. Psh ti je korçar kur bohesh byth me uzo metaksa, dhe je tirons kur knoqesh tu honger imon bajëlldi, siç eshte grek delta pa dhom kur pertyp me dhom sufllaqe, e io sono italiano vero kur ha pica Napoli me lug pirunj e piceta te hekurosura. Kur kam honger i her un byrek permeti kur isha me sherbim ne Permet, e kuptova qe isha “pe të frashellijve” se nuk dija te mbaroja me ngrenien e byrekut me spinoq qe kur e ha te knoq. Ha e ha byrek permeti me spinoq deri ne vdekje, me shpetuan jeten kur ma hoqen me zor nga duart. Per pak rashe deshmor per Shqiperi.
.
So when they continued asking him, he lifted up himself, and said unto them, He that is without sin among you, let him first cast a stone at her
3 For all have sinned, and come short of the glory of God
Rrezuan edhe monumentin e G Washingtonit i cili bashke me Thomas Jefferson e ka syfetin te gdhendur ne faqe mali .Ndoshta po e kalojne masen duke gjykuar udheheqesit e 250 viteve me pare me mendjen e sotme.kuptohet keta ishin njerez produkt te kohes se tyre dhe kishte nje fare limiti se sa perpara kohes se tyre mund te ishin .Shoqerite jane si makinat .Nje Ford model T i vitit 1905 sot nuk lejohet te nxirret ne rruge fare , por per kohen ishte nje hap para e mbi te u ndertuan modele te tjera duke permiresuar vazhdimisht dicka derisa eshte arritur ne keto qe kemi sot .
Si gjithnje duhet pare motivacioni i veprimeve njerzore qe eshte kryesoror. Dhe motivacioni me i thelle i kesaj kohe eshte rebelimi kunder autoritetit, kushdoqofte, pa pare i mire apo i keq, jo me te shofi kontestin e kohes siç thu ti. Ky lloj rrebelimi tejet i eger nuk eshte pa lidhje me ankthin kolelektiv si llahtari nga vdekja qe ka shkaktuar epidemia e fundit. Nuk ma uje me pilafi, prandaj nuk kursehet me njeri. Jo rastesisht ne Itali vihet re i njejti fenomen, te gjithe po merren me nje gazetar dhe personalitet i kultures, dikur i padiskutueshem si vlere, sot ja kane lyer me boje te kuqe skulpturen qe ka ne parqet e Milanos. Gumezhin e gjithe Italia, pro e kunder aktit rebel.
Edhe vlersimi i historise ka tragjizmin ambig midis dy bolesh: te shihet konteksti i kohes, apo te vlersohet e kaluara sipas kontestit te sotem? Te dyja pikpamjet ose te dyja bolet jane njesoj te barazvlefshme, por nga ky lloj tragjizmi nuk dilet kurre nese presupozohet historia njerzore si nje kaos ngjarjesh pa kuptim, gje qe sot ne ngambrapamodernizem eshte ne mode. Pranej them vazhdimisht deri ne mani qe figura me e qelbur e historise eshte intelektuali i modh ngambrapamodern qe e konsideron historine njerzore pa qellim. Ne qofte keshtu or intelektual dy bolja ambige, atehere mbaje n’tullumt lyerjen me boje te kuqe me boje nga Çeço dhe shembjen e çdo statuje ne histori postmoderne, perfshire edhe tenden kur t’i vije radha, qe filloi me shembjen e statujes te shok Enver.
e solla per ju te amerikes, ka plas keq atje,
Ti e paske kuptuar gjuhen barbare?
Kaloke bukur aty te kishat e zezakve!!!
Jo se kisha ndonjë dyshim,jo!
Po merre edhe gjëmbin,si të djath-ta😀që imi!.
Se,tiku është larg, deri në peskara,
Evgjitet s’na kane bere ndonje dem pellazg efendi .Rob te urte qe gjithmone kane pare punen e tyre .Greket po na kane therrur na kane share kane bere e c’nuk na kane bere .Merru me ta apo si shqiptar safi I mbush breket ndaj me te fortit e I bie ne qafe te dobetit .
onathan Aitken, a Newton biographer, estimates that the song is performed about 10 million times annually.[2] It has had particular influence in folk music, and has become an emblematic black spiritual.
Ha gjize Agush, ha.
vini re sa ndikon berisha te shtimi i vrasjeve
1990-2019, VRASJET QË KANË
NDODHUR ÇDO VIT NË SHQIPËRI
Viti 1990/ 129 të vrarë
Viti 1991/ 205 të vrarë
Viti 1992/ 251 të vrarë
Viti 1993/ 268 të vrarë
Viti 1994/ 265 të vrarë
Viti 1995/ 210 të vrarë
Viti 1996/ 248 të vrarë
Viti 1997/ 1542 të vrarë
Viti 1998/ 573 të vrarë
Viti 1999/ 496 të vrarë
Viti 2000/ 275 të vrarë
Viti 2001/ 208 të vrarë
Viti 2002/ 179 të vrarë
Viti 2003/ 144 të vrarë
Viti 2004/ 119 të vrarë
Viti 2005/ 131 të vrarë
Viti 2006/ 87 të vrarë
Viti 2007/ 103 të vrarë
Viti 2008/ 88 të vrarë
Viti 2009 / 82 të vrarë
Viti 2010 / 118 të vrarë
VITI 2011/ 124 të vrarë
VITI 2012/ 126 të vrarë
VITI 2013/ 107 të vrarë
VITI 2014/ 98 të vrarë
VITI 2015/ 54 të vrarë
VITI 2016/ 71 të vrarë
VITI 2017/ 43 të vrarë
VITI 2018/ 55 të vrarë
VITI 2019/ 52 të vrarë
Ka ikur gjithe rinia Taso .Kane mbetur vetem plakat dhe ti si kokoshi i tyre. ![]()
Mua me vjen mire nese vertete eshte ulur numri i vrasjeve ne vecanti dhe krimi ne pergjithesi - me ose pa rini. Por e kemi diskutuar jo pak here se si dinaket e qeverise kane nderruar menyren e statistikave: nese ndodh nje krim dhe vriten 2 vete, numerote vetem si 1.
edhe sikur gjembesira, nuk je ne SHBA ketu ku nje here ne muaj vriten nga 30 njeheresh. Ketu ndodhin nje here ne 5-10 vjet qe te vritet me shume se nje njeheresh.
Vetem nese fillon shtohet krimi prej sojit tuaj tani.
Po shoh gjithandej grupe sirianesh, 3-4 djem me canta ne krahe qe vetem vijne verdalle. Kete here i pashe rrotull vilave te shtrenjta atje te tegu. Nderkohe qe ne babrru ankohen se i vjedhin rregullisht. Njerin e kishin vrare qe kishte dale t’i ndalonte. Lapraka eshte mbushur plot me sojin tuaj, i sheh gjithandej. Shpresojme qe te kene ngecur perkohesisht per shkak te COVID dhe te bashkohen atje me ju te tjret. S’dua qe te arrijme ne ate pike sa te kene frike vajzat te kthehen vetem nga pub-et ne 2 te nates, sic keni katranosur vendet ku keni shkuar.
Qe ketu shkabe , me shume se nje i vrare para nje muaji.
Dhe para 5-10 vjetesh:
Dhe para 5-10 vjetesh te tjere:
Duhet ti kene vrare sirianet.Edhe vjedhjet ata I bejne .Perpara de te vinin sirianet ne ishim si nordiket.Vjedhja nuk njihej fare .
Edhe me te vraret e plote o gjembesira dhe ti shtaze, prape 2.3 vrasje per 100 mije banore i shkon shqiperise. Ne amerike eshte 5 te vrare per 100 mije banore, ndersa ne qytete e disa shtete qe jane sa shqiperia shkon deri ne 15 e 20, e madje me lart. 600 mije banore ka baltimora dhe ka me shume 340 vrasje ne vit. Keshtu qe shtaze e ju te tjeret qe keni vite qe llapni poshte e perpjete kunder vendit ketej, t’ia hani m me kuptimin e plote te fjalesh se jeni dhjete here me keq se shqiperia nga krimet edhe me ate “policine e sakte” qe ne fakt qenka nje tufe te paaftesh te korruptuar. List of U.S. states and territories by intentional homicide rate - Wikipedia
Po c’na bie neve me qafe o Taso .Krahasohu me maqedonine ,serbine ,italine e greqine .

shkabe, mjaft me sharjet se ta kepus gjuhen ketu. Gjembesira e sateme, spurdhjak tastjere.
ne fakt tani e ke kollaj, se kushdo i ri qe mund te futet ne forum pasi te me kesh frshire, e ke 100% te sigurt qe do jem une se kush tjeter do futej ne peshk pasi e ka marre ne dore gjembesira?
Po,po saliu do ta bëjë të vogël,kalosh!
Apo nuk e di !!!
sa gjynah je o shtaze shkove dhe rremove dhe gjete faqen qe ka hapur suad barbullushi per te shtyre kohen e lire e per te bere servilin e pd-se.
kapo, kur eshte bere kjo foto, ne ç’muaj e ne ç’vit,
eshte fotoshop pier
nuk eshte foto reale Pier, eshte montim fotosh qe behet me program kompiuterik nga profesionista te komputerit. Psh me dergo nje foto tenden te themi nje foto busti dhe une ta regulloj sikur ke dalur sebashku me Angelina Jolie, ose me ke duash ti xhanem.
Shqipetar mos rri po duku shqipetar.Do vec te marresh hak te na nderoc vatanin?
Kriminele qe lanin hesapet me njeri tjetrin si keta te fortet e droges sot ishin .Vrava kusheririn e dyte thote ky…
Po, mendesia eshte e njejte. BIles per mendimin tim ky eshte fenomen para se gjithash otoman (vilajetet shqiptare, pë 5 shekuj, si nje mini-perandori osmane), pra kulturor (se sa politik).
Ne e kemi dhe në shqip: gjaknxehte ![]()
Nje sekond se eshte pak i zene duke bere lufte patriotike ne internet.
E cuditshme, nuk e dija se paska qene mesues. Njelloj si Comrade Duch.
Pse,jam gjë ministër i jashtëm dhe nuk e di madam!!!
Kërkoja atij do do të shpallë pakicë kombëtare,çdo jevg pa identitet ! Apo të ashtuquajturës opozitë që ka vangjel dulen pjestar.
Ju të “integrimit” nuk duhet të ankohemi për këto raste,sepse siç thotë përfaqësuesja e zezakve shqiptarë,alba, fajin gjithmonë e kanë shqiptarët.
Përderisa vetë shteti shqiptar i trajton pakicat dhe të huajt më mirë se shqiptarët, edhe greqia e ka një argument. Këta nuk e fshehin që i diskriminim në në të huajt.
Të çohen internacionalistet e të protestojnë. Siç bënë edhe zezakët.
Kur shqipëria të ketë qeveri kombëtare,atëherë edhe mund të më “tërheqës veshin”.
Se,që thua ti,vajtën ca shqiptarë të labërisë të konsullata grekë në gjirokastër për të protestuar për diskriminimin brenda shqipërisë dhe qeveria prozezake shqiptarë i gjobiti se zgjuan konsullin nga gjumi.
Prandaj kini mëndjen se do tju rrahin edhe të blloku grekët!
Derisa të zbardheni!
E njejta gje dhe nga blogu tjater.Ok e kuptoj qe testi i matures ka dobesi.Por te zanatit jeni ,intelktuale jeni ,patriote te medhenj jeni ,bujrum dilni e na tregoni nje test me te mire .Oh jo ate e bejme po te na japin nje grant $40 mije ,por kritikat te na falenderojne qe I bejme falas .Me placin syte ne te genjej .You can’t make this up thone kauret.
shiku alba se tek ky Blogu Jone s’po diskutohet fare koncepti antienverist “ç’na duhet shkolla”, dmth vari hejbet testit te matures, qofte i mire e qofte i keq, po njesoj robote lakej me shkolle do maturohen! Qofte edhe ne Amerike!
kush blog tjeter alba, mund ta thuash edhe tek posta ketu,
O Astrit_Tazo as ne nivelin e Zimbavese nuk jemi. Keto Inenereratoret me PPP sikur bien ere vjedhje e hapur. Hajt tashti mbroji fort qe te japin nje flete lavderimi dhe sufllaqe neser.
o Pjer, dihet ajo qe dy blogje jan ne bote, siç jane dy loqe, dy parti, dy fela, dy pikpamje te ndryshme per testin e matures dhe per Teatrin. Vetem intelektuali eshte nje dhe i patundur si shkemb graniti qe noton mbi alkool dhe sperme.
Paska qene dhe nga Korca.Una kabimisht e dija nga zona e pare operative…
Do fitoje prape .Baza e tij eshte besnike .Mendo ata komunistet e vjeter qe benin be per koke te Dulles.Shumezoje me 10.
te fitoj kush te doje, muti mullar do vazhdoje te behet si me pare, se nuk varet fati i nje vend demokratik se cili do jete for president. Vetem kaksuti i nje vendi totalitar varet se kush Sekretar i Pare do jete ne fuqi.
Ashtu them dhe vete shpesh: prit 4 nentorin ![]()
Por mendja ma thote se kesaj rradhe i ka keq punet, doemos, sepse eshte keq ekonomia - kete e kish mire ai qe ja harrova emrin e qe nuk e kemi pare më ketu (zakonisht une nuk ze emra me goje, qofte edhe psuedonime) kur thosh se si te jete ekonomia ashtu do votojne dhe amertikanet
Baza besnike nuk mjafton per zgjedhjet presidenciale (fundja dhe para 4 vitesh, ai nuk fitoi voten popullore, dhe ishe nje rastesi matematikore qe ndodh nje here në 144 vite qe e beri president). Une i kam qejf “bastet” dhe, edhe pse eshte sh sh heret, mendoj se jo vetem do humbe, por do humbe keqaz
oh sa me pelqe mu me permend emra politikanesh, grave te tyre, e te fus hundet ne punet e tyre, dhe me vjen shume keq qe s’mund t’i fus hundet ne bythet e tyre reale e t’i mbaj ere vrimes se sumes tyre, sepse per fat te keq diskutoj ne virtuale.
Une flas me Trump supporters : Po ekonomia eshte keq por duhet te rizgjedhim Trump qe te behet mire .Kur eshte ekonomia mire duhet te rizgjedhim Trump qe te vazhdoje mire .
Nuk e kuptova fare.
Edi Rama ndjen se do të ketë fatin e Hashim Thaçit

S-■■■-bi ky??![]()
Këtë duhet tha kishin bërë në shqipëri kur foli si alba e ljubos e tha se bylisi është grek !
Karagjoz integrimi, si shumica ![]()
![]()
![]()
po o rrote po, tu ka bo menja integrim e jevgj, as me qesh nuk di me.
U ça gallate:yum:![]()
![]()
“U shkrimë së qeshuri me shakatë e kripura të duçes”-
Bolet e marlonit:stuck_out_tongue_closed_eyes:![]()
u dhi duçja tu qesh me shakate e jevgjeve qe nuk dun me u integru ne ballakan ballakani web.
he or loqe, he loqe marloni intelektuale t’mdhenj qe eshte mush virtualiteti shqiptar shqiptar shqiptari web.
Alba,doli fatosi yt dhe tha që udhëheqja e uçk-së duhet dënuar se ka vrarë serb.
Edhe rama bëri gabim që mbrojti thaçin. Shqipëria duhet të jetë me serbinë -tha.
Në fakt mirë e ka ,se përderisa skënderbeu është serb,edhe ne serb duhet të jemi,e të mbështesim serbinë.
Kush është shqiptar është komunist!!!
Po, por asnje président nuk eshte zgjedhur vetem nga supporters (edhe vete Trump para 4 vjetesh nuk u votua vetem nga ata, por edhe nga anti-Clintonianët).
S’ka më armiq (me pushtet) kesaj rradhe, s’ka më alibi.
Si zor… (por jam dakort: kurre mos thuaj kurre…)
Ju armiqtë e Trump keni arsyetim interesant. “Sa mirë që u fundos ekonomia, se nuk zgjidhet ky”. A thua se e kishte fajin Trump për virusin kinez. Edhe njëherë, i vetmi president amerikan, i këtyre 50 viteve të fundit, që po përballet me Kinën komuniste është Trump.
Ti u ben duva statujave te atyre qe kane therrur shqiptaret .Refuzon te protestosh kondra atyre qe abuzojne shqiptaret e vjen e na shet dengla patriotike .zezaket te pakten po I rrezojnr monumentet e skllvopronareve .
Una asnjehere nuku kam pretenduar se cdo gje del nga goja e Lubonjes eshte flori .UCK ka ca histori te pista merr vesht .Fred Abrahams pretendon ne librin e tij se kumandaret e UCK ne vend ti drejtonin lazerat qe iu kishte dhene NATO nga objektet I drejtonin drejt shtepive te rivaleve te tyre .Pse I nxjerrin nashi keto akuza per krime lufte e jo para 20 vjetesh me ngjan me strategjine e Dulles qe e akuzonte Kadri Hazbiun per krimet ne 1944 me Lume me vjetin 1983 gjoja se nuk I kishte ditur .Rebeli dhe qeveritari nuk jane e njejta gje .brezi I UCK duhej te ishte larguar tashme nga skena pasi e kredi misionin e vet ne menyre qe te qeverise nje brez I paakuzuar per krime lufte .
Ne Kosove dihen vrasjet e shqiptareve qe ka bere UCK.
Kanë vrarë spiunët e serbit. Ku është problemi këtu??
Dhe,akuzat nuk ngrihen për vrasjet ndaj shqiptarëve, po ndaj serbëve.
Apo duheshin falënderuar si pasardhës të ivan kastriotit???
Uçk-ja duhet ti kishte qëmtuar të gjithë serbët mbas lufte,po dëgjoi lolot e bashkëjetesës shumëkombëshe! Tani tu pijë lëngun.
Ndërsa legenit shqiptar lubonja,mirë do të ishte ti hiqej shtetesia shqiptarë.
Problemi eshte se i kane vrare mbas luftes dhe jo gjate saj. Dhe ky quhet krim, njesoj sic kane vrare serbet popullsi kosovare kuturu. Por une kete qe po ndodh e shoh ne favor te ceshtjes Shqipetare dhe te ballkanit ne teresi, pasi do filloje te spastrohet klasa e qelbur politike mbare shqipetare, pasi keta jane e keqja me e madhe e pengimit te prosperitetit tone. Te keqen e kemi brenda. Nuk e heqim dot vete, shyqyr qe do na e heqin te tjeret.
Ndonjehere mendohem, si ja dalin ne jete koka te tilla? Dmth si shkojne kot neper blogje tashme pa vlera?
i modho, ç’a eshte ai nenvizimi me emrin tim, apo ke fillu te prefeksionohesh ne kompjuter,
ajo qe me habit tek ty, eshte ; tek shkrimet-analize tregohesh intelektual, shkruan bukur, mire,
ndersa te komente e dhjet, sikur me qene i dhjere,
Edhe Dulla vriste spiunet poliagjent.
Edhe ai patriot i vertete ka qene!
Me fal , po ku merret vesh? Ju cfare dini? Pervec se thoni qe pretendon dikush ne nje liber! Ka njerez qe pretendojne ne libra se jetojne edhe 330 vjet, ju cfare dini per krimet e UCK-se? Une pershembull di qe ka udheheqes te akuzuar nga radhet e UCK, te gjykuar nga gjykates qe vetem shqiptar nuk ishin, e te dale te pafajshem,te gjykuar perseri per te njejtim krim e perseri te pafajshem ! Une di qe ka nje vendim te gjykates nderkombetare qe e quan te ligjshme shpalljen e pavarsise se Kosoves si rrjedhim edhe luften per clirimin e saj ! Une di qe udheheqesi i atyre qe luftonte UCK, nje fare Milosevic,u denuar nga nje gjykate nderkombetare per krime lufte e genocid etnik (te provuar mbi 250.000), vdiq ne burg duke vuajtur denimin ! Ju nuk dini asgje, ju flisni kot ! E kush na qenka ky brezi i ri qe do zevendesoj UCK-ne? Albin Kurti? Deshtaku e budalli qe si si kryeminister beri vetem dy pune, i hoqi perfundimisht taksen e i hapi kufirin Serbise ! ahhh po, ne te njejten kohe mbylli kufirin me Shqiperine per inat !
Problemi eshte qe ti je nje anonim kokbosh, qe pretendon se Thaci e UCK ka vrare njerez pas lufte , pa u bazuar askund! Plus qe je edhe nje cope idioti kur barazon krimet e provuara te Serbve me krime imagjinare te UCK ! Po ashtu je nje budall qe nuk di asgje as per politiken e politikanet shqiptar , e jo me te tjeret qe po te shpetojne prej tyre ! Te them une si po te shpetojne “te tjeret” ! "Te tjeret"po te shpetojne duke ndalur nje dialog serbi/kosove te bazuar mbi DY SHTETE e udhehequr nga ata qe te dhane lirine USA ,ku kishe shancin te hiqje qafe serbet nje here e mire, te beheshe e te njiheshe si shtet nga te gjithe , e me njohjen te perfitoje ekonomikisht e te kishe mundesi qe te merrje borxh e zhvilloje vendin tend, te vendosje vete per te ardhmen tende ! “Te tjeret” po te ndihmojne duke te thene qe mire bere qe e preve ne bese USA, mire bere qe ngulmove te mos uleshe ne tavoline me te, mire bere qe me ulerima per tradhti e dhune verbale refuzove dialog a priori ne nje tavoline ku te ulur ishin USA, mos ja ki besen USA dmth ! “Te tjeret” po te shpetojne duke te thene kthehu perseri drejt dialogut te meparshem ku tutor jemi ne e jo USA, e ku per vite me radhe Kosova vetem leshoi e permbushi kerkesa edhe absurde e ne kembim nuk mori asgje nga keta “te tjeret” qe ishin garant , nje dialog ndryshe ne thelb nga ai i USA, nje dialog ku nuk flitet asgjekundi per dy shtete por vetem per “NORMALIZIM” marrdheniesh, qe nen kupton te shohin nese ka ndonje takse tjeter qe nuk ka qejf Serbia ! “Te tjeret” po te shpetojne duke te thene ta gezoni Kosoven keshtu sic eshte e pa mundesi ndryshimi e zhvillimi edhe per kush e di sa vjet te tjera(nese do vij nje dite nje shanc i tille perseri), pa njohje, pa levizje te lire, pa integritet . pa pavarsi per te vendosur te ardhmen , pa politika ekonomike, si nje ishull i lebrosur ne zemer te evropes !Keta “te tjeret”, bashke me Albin Kurtin e gjithe lukunia qe i vinte nga pas , si ne Kosove e Shqiperi ta gezoj Kosoven pa UCK e te vazhdojne dialogun per “NORMALIZIM” nen tutelen e “te tjerve”, e tu japin per te ngrene retoriken boshe patriotike popullit ! Te keqen brenda e kemi, jane idiotet qe mendojne se nje popull e mbush barkun me retorike idiote nacionaliste e me flamuj te valevitur !
ajo qe s’me habit fare tek ty dhe ne intelektualet e tjere komentues dhe shkrues (jo vetem ne Kete Blog) eshte se ngaqe komentet e juaja jane njesoj te parfumosura si edhe shkrimet e juaja njesoj si eshte i parfumosur muti me lule ne sallonin mondan te sinjores. Ju e keni te veshtire te kuptoni dhe te pranoni ke e ka per turp te jete me ner me thene intelektual, ndan prere mutin nga lulet: shkrimet i ka me lule dhe flutura kraheshkruar, ndersa komentet i ka me mut haleje.
Kjo ndarje eshte providenciale, keshtu ka ndodh gjithnje ne histori, ndahet prere muti nga lulet (perkatesisht e keqja nga e mira), ne menyre qe me pas te behen lule edhe komentet. Koment o lule!
Vetem ne kete menyre fiton e mira perfundimisht! Nuk behet ndryshe, kjo eshte rruga e shpetimit providencial, ndryshe mut me lule do mbetet perjete Ky Blog dhe Blogu Tjeter, Kjo Bote dhe Bota Tjeter.
ja ku e ke shembullin e nje intelektual i modh i vetmuar qe e gatuan vete gjellen, nderkohe qe ankohet per komentet e te tjereve se jane jane te liga sepse te mbushura me mut. Por nuk vere re se merr mut nga tigani qe po gatuan ne shtepi, dhe ja hedh ne fytyre bashkebiseduesve ne menyre kostante, sepse era e mutit vet i duket si parfum.
Intelektuli i modh nuk e ve re eren e tij.
Per te shpetu nga mediokriteti i qytetit shpesh i ngjitem perpjete malit prane, si dikur malin e Dajtit ne Tirane. Edhe sot bera te njejten gje si dite e shtune. Isha ul ne nje bregore per te pushu pak, kur pashe njerin, nuk me shifte mu, qe u ul galiç mbas ferrave dhe zbrazi te tepertat e zorreve. Ma beri pershtypje nje xhest i zakonshem ne kesi rastesh: mbasi u ngrit, nderkohe qe ngrinte breket dhe pantollat, ktheu koken per te kontrolluar produktin e tij te bere me shume mundim e me renkime ngambrapa ferrave. U mendova per arsyen e ketij xhesti te perhershem, e me ne fund e gjeta persene filozofike ne morfologjine sintaksore te shqipes:
Hë se një mut ke bërë!
Shumë mirë bënte. Çdo shtet serioz mbron interesat e tij kombëtare. Bollanot me shokë bëri mirë që i dënoi,jo si saliu që i bëri kryetar bashkie ata që donin greqinë deri vlorë.
Uçk-ja është lavdi e kombit shqiptar. U frymëzuar nga ideja kombëtare dhe luftoi për një shtet-një komb. Këtë arritje duan të zhbëjnë lolot e integrimit duke ndërsyer qënin bastard që ha kocka serbe-lubonja. Të dënuarit për antikombëtarizëm nuk duheshin liruar në 91-n po të liheshin të vëndi i qenit.
Vetëm nacionalistëve u takonte lirimi dhe dëmshpërblimi. Hajdutët ordinerë dhe spiunët e grekut ( që ishin shumica),U dukën edhe pas 90-s ça malli ishin.
Ne kete vend lulet i hane intelektualet!

Lum si ti qe mendon se Kina eshte komuniste
Pse s’ka ndonje gje mer jau, mendimi eshte nje nevoje fiziologjike materiale si jashteqitja. Ha e ha libra dhe filma sa zhdepesh, pastaj mbas do kohe ke nje si dhembje ne zorren e trashe, e thua: ku ta bej? ku ta bej? - duke veshtruar rreth e rrotull. E gjeta, po e bej ne Kete Blog! Apo ta bej ne Blogun Tjeter me mire?
Si t’dush thote “ish-komandanti i postes se kufirit”, beje ku te duash, ka rendesi ta besh ne nje vend, se nuk erdhi me kot demokracia. Ja psh un po bej nje mut te madh ne Amerike, ku kam emigruar.
kush eshte ky blloku tjeter, se e kam hasur edhe nga dy komentator te tjere ketu,
jo nuk ta tregoj, se shkon e dhjet atje, kurse bytha jote na duhet ketu.
1234567890
sipas parashikimit, mbaroi karantina, mbaroi dhe çeshtja e Teatrit, mbaroi edhe e zbrazja e zorres se trashe te intelektualit t’modh ne Peshk. 0 komente ne Kete Blog.
Ai vrau ,burgosi e iu hodhi eshtrat ne lume firmetareve te pavaresise o pellazg nacionalisti .Gjithe familjet e komisionit te luftes se vlores I shpalli armiq te popllit .
O mendje te hengesha mune
Me ke bej muhabet une ![]()
Thone qe c’eshte per te thene u ka pas thene qe tre mije vjet perpara .Prej asaj kohe njerezimi I bie legenit duke perseritur veten .
e para punes nuk eshte tamam keshtu, ka te re si vazhdimsi e te vjetres ne nivel me te larte, pavaresisht se eshte e ralle dhe e paperfillur nga intelektualet dhe elitat qe gjithnje jane te interesuar te ruajne status quone, dmth famen e tyre, poziten sociale, rrogen, racionin e noçkes qe ju perket.
e dyta, ne Kete Blog nuk ka me komente, 0 komente, as nuk perseritet komentet e 3 mije vjeteve me pare, mbasi nuk ka me ngjarje fatkeqe (Berishe, karantine, Teater), eshte menxyra qe stimulon intelektualet. Prandaj historia perseritet, intelektualet futen ne burg qe te bejne komente, vepra artistike te pavdekshme. Ne fakt figura e madherishme eshte “komandanti i postes kufirit”, xhandermaja, fuksi, gardiani i qelise, pastaj ben vaki fenomeni poet i modh, artist i modh, mendimtar i modh qe i kruhet suma vazhdimisht. Mir qe ky knoqet, por le dhe te tjeret e pakulturuar ne kete mizerje pafund te perseritje se amshueshme te se njejtes, se bota eshte pa kuptim e qellim, e kam shkrujte una intelektuali i modh ne nje liber t’modh qe e ka lexu sinjora Bertini me shalehap.
e shef, prap Enveri, parullat e totalitarizmit. Vari karet, 30 vjet akoma vazhdon studimi i vrimes se Enverit, ne sherbim te Monumentit te Kujteses. Po te harrojme, atehere historia perseritet, po te mos harrojme historia rri ne vend, qindra vite tu pa intelektualin e modh si shkru artikuj kunder Enver totalitaristit.
E gjithe kunjin e ka me baben e vet, kompleksin e Edipit e trasferon tek Enveri top sheqeri, se s’mund ta zgjidhi dot drejtperdrejt me Fjodor Pavlloviç Karamazovin.
Ta thashë më lart,që vetëm kombëtaristët duheshin liruar dhe dëmshpërblyer. Hajdutët e domateve,bollanot,komunistët spiuna,si lubonja, dhe lloj lloj legenash ordinerë,duheshin lënë brenda. Me pak fjalë 10-20 % e tyre.
Fakti që pas 90-s nuk u formua asnjë parti më program kombëtar,flet qartë për këtë që them.
Shiko edhe këtu të peshku pa qëndrimesh kanë ish të burgosurit. Full internacionalistë i ke të gjithë.
Ju mungon tërësisht objektiviteti,karakteristikë kjo e jodinjitozve, ose jevgve .
ku i ke ish te burgosurit ne Peshk? Ketu ka vetem njerez te burgosur ne Peshk!
30 vjet jo duke analizuar vrimen totalitariste te Enverit, por 30 vjet duke u ankuar se nuk e kemi studjuar sa duhet vrimen e Enverit.
Dulla ishte grafoman .Shkruante 500 faqe pa thene asgje .Librat me kujtime ia shkruan bukur ,por ishin te gjitha rrena.gjysma e fjalimeve ishin me elegji per popllin tone trim te bukur te mencur engjell I pafajshem qe te tjeret I kane rene gjithmone ne qafe por qe tani s’duhet ta cante me bythen se kishte Dullen qe e mbronte dhe gjysma tjeter me mallkime per armiqte tane barbare te eger e dinake ne bashkepunim me armiqte e brendshem .tingellon qesharak tani po atehere ishte serious shit .
Ky eshte nje fenomen i zakonshem per figura historike qe kane rol mesianik, fals apo te vertete kjo eshte nje gje tjeter, e kam fjalen per nivelin e te shkruarit dhe sasine e stermadhe te fjalimeve. Fjalimet politike kane funksion nxites, jo estetik, ose kane nje estetike tjeter nese mesia eshte i vertete dhe fjala e tij eshte e vertete. Fjalimet e Enverit, Stalinit, Hitlerit nuk jane te Kadarese, Pasternakut, Borghesit dhe seres se tyre, qe thone gjera per te thene si estetike divani. Fjalimet e komandanteve stimulojne per te bere gjera praktikisht, pranej nuk thone asgje filosofike dhe estetike, bile ndertohen ne menyre te tille qe nuk thone asgje, nuk duhet te thone asgje me perkufizim, kane vlere vetem ne kontestin dhe momentin qe shqiptohen. Kete virtut te fundit e kane edhe politikanet demokrate, llap e llap per te fshehur qellimet e tyre te verteta qe jane vetem per te vjedh
, sipas te njejtit intelektual t’modh qe analizon vrimen e Enverit per 30 vjet me radhe, dhe brimen e Stalinit, Hitlerit, Musolinit per 80 vjet me radhe.
Shkurt muhabeti, nese nuk kupton rolin mesianik qe ka Sekretari i Pare, Fyhreri, Duçja, flet budallalleqe te çdo lloji, edhe sikur me qene Kadareja, Pasternaku, Borghesi. Ne fakt jane te tyre budallaqet qe ndegjojme e merremi me to per dite, jane kadareizma dhe pasternakeizma qe kalojne goje me goje te tretura ne mediokritetin e diskursit publik.
Sapo vij fresko nga nje diskutim pa kembe e koke per çeshtjen e barazimit midis nazizmit, fashizmit dhe komunizmit nga Parlamenti Evropian. Nuk e ke idene çfar vuajtje te jesh midis nje lemshi paraporte, kthe andej e kthe ketej si te çmendur te njejtat koncepte qe ne fakt jane aksioma baze qe sistemojne, rregullojne dhe harmonizojne kuptimin dhe diskutimin. Tamon nje muhabet te çmendurish, sikur behej muhabet gjeometrik per gjeometrine nga profesore qe nuk pranojne aksiomat e Euklidit.
Ne fakt ti nuk di asgje ! Jeni nje njeri banal dhe mashtrues , si gjithe historia e treguar ne keto 30 vjet nga barbaret anti-komunista si puna jote ! Po te tregoj kush ishin dhe sa u shpallen armiq te popullit, nga udheheqesit e luftes se Vlores :
Komiteti i Mbrojtjes Kombëtare prej 12 vetash: Osman Haxhiu, Beqir Sulo Agalliu – Vlorë, Alem Mehmeti – Tragjas, Ali Beqiri – Velçë, Hysen Shehu – Sevaster, Murat Miftari – Tërbaç, Hamid Selimi – Dukat, Qazim Kokoshi – Vlorë, Myqerem Hamzarai – Kaninë, Sali Bedini – Armen, Duro Shaska – Vlorë, Hazbi Cano – Mavrovë. Ndërsa Ahmet Lepenica u caktua Komandant i luftës dhe nuk duhej të ishte në komitet. Komandat u caktua Ahmet Lepenica dhe pas dy javëve Qazim Koculi.
Osman Haxhiu - vdes ne 1937 ! Djalin e tij e bejn Gjermanet Kryetar Bashkie ne 1943, u aratis nga Shqiperia me Gjermanet para perfundimit te luftes! Armik i popullit !
Beqir Sulo Agalliu - Perkrahes e luftetar i LANC , u internua nga Gjermanet, vdiq ne Mathausen!
Alem mehmeti- Vdiq me 1927 ! Njeri i nderuar ! jo aktivitet politik!
Ali Beqiri - Vdiq ne 1942 !Njeri i nderuar ! Jo aktivitet politik !
Hysen Shehu - Vdes para clirimit ! Pasardhesit e tij denohen pas lufte per bashkepunim me pushtuesin e perndiqen politikisht !
Murat Miftari- Familja e tij ,pjesmarese dhe udheheqese ne lufte krah LANC !
Hamid Selimi- Vdes ne 1923 ! Njeri i nderuar ! Jo aktivitet politik !
Qazim Kokoshi - Pasi denohet me vdekje nga Zogu, falet e ben burg ,largohet nga Shqiperia per tu ri-kthyer ne 1945, denohet me 2 vjet burg, vdes ne burg ! Familje e persekutuar politikisht !
Myqerem Hamzarai - I angazhuar familjarisht ne krah te LANC ! Vdes ne 1946!
Sali Bedini - Vdes ne 1925 ! Pasardhesit e tij pjesmarres ne lufte krah LANC !
Duro Shaska - Vdes ne 1924 ! Njeri i nderuar ! Jo aktivitet politik !
Hazbi Cano - Familja e angazhuar fuqimisht ne lufte krah LANC !
Ahmet Lepenica - Vdes ne 1942 ! Njeri i nderuar ! Shpallur Hero i Kombit !
Qazim Koculi - Bashkepuntor i fashizmit, me firmen e tij 60 anti-fashiste u internuan ne Vlore (ne total jane 1500 vlonjat qe u internuan gjate luftes) - pushkatohet nga italianet dhe bashkepunetoret e tyre ne 1943 ! Shpallet Armik ! Familjaret perndiqen politikisht !
he alba profesoreshe e gjeometrise antikomuniste te vrimes se rrumullaket te Enverit, jepi pergjigje euklidiane ketij profesorit te gjeometrise komuniste te vrimes katrore te Hitlerit te shohim zhvillime skenare te rinj muhabetesh ne pavjonin 17-te lidhur me kuadraturen e rrethit.
Enveri, Stalini, Hitleri, Musolini jane mesi, sigurisht per keq, mesi te providences negative, por ndryshojne nga messia e providences pozitive vetem nga shenja, energjia e tyre eshte e njejte, stili, vepra dhe shume te tjera, vetem shenjen kane te ndryshme, sigurisht dhe rezultatin perfundimtar.
Pra duhet te jesh intelektual i modh, dmth loqe dhe maskara, te mos kuptosh qe vlera e fjales se mesise, qofte te rreme qofte te vertete, qendron vetem ne kontekstin e kohes. Te gjitha deshmite e bashkekohesve, nuk eshte e thene te kene qene pro apo kunder, e tregojne efektin qe kishte Hitlerin dhe Musolini mbi masat e gjera punonjese ne momentin qe mbanin fjalim. Gjithashtu me efektin qe kishin nga individe me fuqi dhe me fame ne ate kohe qe i kane takuar dal vivo: energji mbinjerzore, efekt shokues, fuqi mistike etj. Pa asnje diskutim kjo vinte nga nje energji mbinjerzore qe duhet te perballonte shumatoren e te gjitha energjive te nenshtetasve te tyre. Pa nje force energjike kundergoditese te tille, nuk komandohet dot nje shtet totalitar qe shkon drej nje qellimi historik dhe finaliteti te historise. Prandaj komanda demokratike eshte me breke neper kembe e sa per sy e faqe, nuk jep drejtim, ruan vetem status kuone, qe degradon gjithnje e me teper. Pranej xhelozia e intelektualit t’modh demokratik bythpamuk qe matet mbas pilafit me Enverin Hitlerin duke i analizuar dimensionet e vrimes mbas 30-80 vjetesh.
Shiko o njeri i perendise ti me pellazg efendine si u persekutuan familjet qe bene shqiperine.
"…Sipas tij kemi këto gjykime: Osmën Haxhiu, i pari i LV, u la në hije sepse Myedin O. Haxhiu, djali i Osman Haxhiut, edhe pse qe kryetar bashkie, iku nga Shqipëria dhe u etiketua “I arratisur politik”. Djali tjetër i tij, Galip O. Haxhiu, u arratis më 1944. U kthye e vdiq në Vlorë më 1993. Qazim Kokoshi ka qenë firmëtar i Aktit të Shpalljes së pavarësisë, 1912. Kryesoi LV më 1920, deputet e kryetar bashkie. Vdiq në burgun e Vlorës më 1948. Qazim Koculi – Komandant i Përgjithshëm në LV, 1920, senator, deputet, ministër, kryeministër. U vra nga italianët, më 02. 01. 1943. U shpall “armik i popullit”.
Duro Shaska, me pasuri e shpirtin e sakrificës, që me Ismail Qemalin për atdhe, u anatemua, sepse edhe Sadik Duro Shaska, i biri i Avdurrahmanit, ishte oficer i I. Qemalit. Katër herë deputet i Zogut, kryetar i qarkorit të BK. U arratis më 1944. Vdiq në Itali. Hakim D. Shaska, djali tjetër i Duros, i internuar në Sazan, më 1920, komandant çete i BK, arratisur më 1944. Vdiq në SHBA. Hekuran Sadik Shaska, nipi, djali i djalit të patriotit, luftoi si nacionalist dhe antikomunist. U arratis në nëntor 1944. Vdiq në Kanada. Tajar Mehmet Shaska luftoi si nacionalist. U arratis, vdiq në SHBA në v. 1997. U varros në Kocul (ishte amaneti i tij). Xhelal Shaska kreu doktoraturën për diplomaci në Firence, 1927. U dënua me grupin e deputetëve me 15 vjet burg. Po kështu dhe 5 Shaskaj të tjerë: Filo, Enver, Irfan, Safet e Fiqiri, duke patur mendim ndryshe, po atdhe Shqipërinë. Nga që nuk e deshën sistemin e kuq, u quajtën me biografi të zezë. “Dhe sakën se përmendej emri i Duros! Le të kishte qenë patriot! Po këta?…”, na perifrazon z. Fahri batutën e hidhur të kohës dhe na rrëfen “Librin e Shtëpisë” , një llahtar tjetër, gati i pabesueshëm, por të qëndrojmë në temë. Azis Çami, komandant i Grupit të Artilierëve në luftën e Njëzetës humbi, sepse u ekspozua si komandant i Ballit Kombëtar, pasi ra Hysni Lepenica. Alem Mehmet Tragjasi pati djalin aktivist të BK. Ushtarak me gradën kapiten. Arratiset më 1944. Vdes në Australi. Po kështu Emin Mehmeti, Dino Mehmet Alemi, Alem Mehmet Alemi, u dënuan si djemtë e Mehmet Alemit, po Alem Mehmeti i Parë i historisë i kishte nipër, kështu që Ali Beqiri, me kapital të madh dhe atdhetar bujar, një nga të Dymbëdhjetët, kishte djalë Kujtim Beqirin, inxhinier me medalje të artë në Zvicër. Dënohet dhe vritet më 22.11. 1946, në Maliq të Korçës. Kujtesa e largët fëminore na e sjell si vagëllimë të tjetërsuar, shkruar nga optika e letërsisë së angazhuar socpseudorealiste tek romani “Këneta” i Fatmir Gjatës. Ndërsa Mehmet Ali Beqiri u arratis. Po kështu, edhe krijues të këngëve të Njëzetës, njëkohësisht luftëtarë të dalluar të saj “me dyfekë e me këngë” si Rrapo Meto Premti nga Vranishti, plagosur në Luftën e Janinës dhe në LV, u vra, padrejtësisht dhe pabesisht gjatë LDB, ndërsa Sheme Sadiku me emër, i Dukat, s’u përmend, sepse i biri, Enver Sheme Kondi, qe i bugosur politik. Ago Agaj u diplomua në Austri, punoi për bashkimin e Kosovës me Shqipërinë. Qe ministër i Bujqësisë së Shqipërisë gjatë LDB, u emërua prefekt i Mitrovicës, njihej dhe si “ kosovari nga Vlora” . U arratis për t’i shpëtuar diktaturës komuniste. Mbylli sytë në moshën 97 vjeçare në Florida, më 1994, kur po vinte koha që edhe ëndrrat e tij të bëheshin realitet dhe realiteti ëndërr. Sipas Visar Zhitit epopeja në prozë “Lufta e Vlorës” është kryepuna e tij, një enciklopedi e trimërisë, e portreteve të luftëtarëve, e diplomacisë së asaj kohe, e dokumentacionit, e përzgjedhjes së folklorit, ku nuk mungojnë as largpamësia dhe as dhembja, por edhe grotesku e dialogu natyrisht, vdekja dhe pasvdekja, që së toku, e bëjnë veprën të lexohet dhe si roman i fatit kombëtar, përshkruar nga dashuria e dëshpërimi për vendin e të parëve si dhe nga një krenari fisnike. Këto janë të vërtetat e papublikuara më parë, për arsye nga më të ndryshmet, të cilat s’mund t’i quajmë kurajoze e civile, por të ngarkuara nga kompleksiteti parak: “ O shkëlqim absolut, o damkën, që të mos ngrihet më”, që të mos bëjë më kurrë maj’ , siç thoshin pleqtë e Lumit të Vlorës…"
Ndoshta nuk ia fusnin dhe aq kot dikur kur thonin se duhen disa kondita objektive e subjektive .Psh po te ngrihej Dulla sot e te fliste ashtu si dikur mileti do gajasej.
mos u merzit se do te pergjigjet profesori i gjemetrise komuniste qe nga krevati prej hekurash me batanie leshi dhije te pavjonit 17-te. Ky eshte diskutimi demokratik 30 vjeçar ne vazhdim e siper.
ashtu e ka mileti, gajasej para dulles dhe hitlerit, por kur erdhen ata nuk gajaseshim me, vraponin kush e kush t’i lepinte vrimen. Pastaj me te ikur ai filluan te gajaseshin me vrimen e tij (ne fakt gajaseshin me llapen e tyre qe i kishte lepire vrimen).
Nuk kaperxehet me gajasje ajo qe ka ndodh ne kohe te Enverit, eshte nje gje shume e rende. Gajaset nga halli, se nuk ke çfar ben tjeter.
shendet se me duhet me dale.
alba kape kte komentin (shprese qe nuk jane t’gjithe njesoj antikomuniste si xhaxhi veterani antifashist ne vakti) tek Blogu Tjeter qe mbasi zgjidhi tragjizmin e karantines, shkolles dhe Teatrit, i rikthet tragjizmit te Enverit.
Shyqyr qe eshte Enveri top sheqeri qe mbush blogun dhe diskurset intelektuale t’mdhoja kur nuk ka ndodhi tjeter tragjike perqark:
Shiko o njeri i rendomte :
-
Djali Osmen Haxhiut u be Kryetar Bashkie i Vlores pasi Gjermanet fillimisht kete post ja ofruan djalit te Jani Minges(Jani Minga patriot i shquar, njeriu qe hapi shkollen e pare shqipe ne Vlore ), ai refuzoi te bashkepunonte dhe u internua ne kampet naziste nga ku nuk u kthye me! Keta iken bashke me Gjermanin ! Me tradhetar se kaq???
-
Ke te drejte, gabimi im tek familjaret e Duro Shaskaj,(nuk e di pse me ka dale ashtu tek komenti), familjaret e tij kane qene kryetar Balli si fis , me arme ne dore kane luftuar LANC ne krah te okupatorit Nazist , e dine te gjithe eshte fakt i njohur ne gjithe krahinen , kane qene bashkepuntor e nuk e kane mohuar kurre ! Keto nuk jane vetem akuza komuniste, jane te pohuara nga ata vete edhe pas 90’ !!
-
Qazim Kokoshi te dhashe , eshte denuar politikisht , i vetmi nga lista e kryetarve te luftes se Vlores, nuk ka qene bashkepuntor me pushtuesit(ai vete nuk ka qene por familjar te tij po ) u kthye ne Vlore pas lufte kur tashme ishte vendosur pushteti komunist dhe filloi bente hapur politike kunder tyre! Per kete u arestua dhe u denua !
-
Qazim Koculin e luti Hyni Kapoja qe te bashkohej me LANC, pasi gezonte respekt per shkak te Luftes se Vlores e per shkak te kesaj Italianet nuk do ta falnin ! Nuk pranoi, preferoi paret e qeverise kuislinge te Mustafa Krujes, ishte kryetar i karabinierve ne Vlore , ka bere lista per deportime te familjarve te mbeshtetsve te luftes, u vra nga Italianet e nga krimineli fashist Halil Alia per arsye personale (Halil Alia bente me faj ate per vdekjen e nipit) !
Te tjeret qe ti permend , nuk jane antar te kryesise(atyre qe ben luften) por nje numer i vogel luftetaresh ashtu si mijra te tjere qe ti nuk ju permend emrat sepse nuk u bene me Ballin , por me LANC (ose nuk u perfshin)me vone! Nga 13 anetar te komitetit qe drejtoi luften e Vlores, vetem 4 prej tyre(ose familjet e tyre) kane qene te denuar apo te persekutuar pas ardhjes se komunisteve ne pushtet, 3 prej te cileve bashkepuntor e tradhetar te hapur qe i kishin lyer duart me gjak !Nuk eshte fare e vertet qe luften e Vlores e ben ata qe me vone u vetequajten ncionalist, eshte nje mashtrim i hapur, ashtu si edhe teoria qe te gjithe u perndoqen ata qe ben Shqiperine ! Shumica dermuese e atyre qe ben luften e Vlores e luftuan perseri italianin edhe heren e dyte , pervec faqezinjve qe u bashkuan me italianet dhe harruan 1920’,u shiten per dy lek (edhe ketu ka histori sa te duash , italianet i kane te shenuara te gjitha) e sot na behen heronj e viktima ! Kjo eshte e verteta e jo abuzimet e mashtrimet banale te ketyre 30 viteve ! Po ashtu edhe tek firmetaret e pavarsise mund te shikohet shume mire lista e tyre , se edhe me ate eshte abuzuar me mashtrime banale !
he bravo, ja ktheve si duhet pergjigjen albes.
Po a hongre mjes i her? A ta prune çajin dhe djathin e mjesit infermjeret? A kishin hudh sheqer çajit, apo e kishin vjedh infermjeret sipas zakonit?
faleminderit per kete pergjigje (link)
s’ka perse korriku, por t’i nuk e kupton elizirin e kesaj pergjigje per dy arsye te lidhura fort midis tyre: se eshte teper e rafinuar per kaplloqen tende, dhe se kaplloqja jote, si jo fine, eshte komplet e rrasur ne llucen e nje pozite politike dhe ideologjike, ku autori i pergjigjes mund te ndodhet dhe mund te mos ndodhet (nuk e di, e nuk me intereson ta di). Por autori i pergjigjes, gjithsesi, si person fin nuk eshte i rrasur kurrsesi ne politike siç je ti, arbi (te cilit i ke dhene pelqimin per pergjigjen anti-balliste dhe anti-albiste) dhe ish-shefi jot kinofil, i vetmi qe e ka mbrojt “komandantin e postes kufirit” pa lene vend per asnje lloj interpretimi.
ka nderruar jete Besim Zekthi valltari i Ansamblit
i nderuar qofte kujtimi i tij i qofte dheu i lehte per sherbimin qe beri ndaj atdheut dhe neve si popull
Hiq ate tipin me kostum si manikin, te tjeret jane njerez qe perfaqesojne shtresen e mesme, nuk mund ti quash te pasur per standartet shqiptare ! Nuk genjejne , e besoj se i kane shpenzuar 200 euro per nje pale syze… !
te mesojne amerikanet shpellare qe jeta e njeriut nuk vlen me pak se nje makine
Sido që ta rregullosh,të 10-20%-i dalin patriotët. 80 %-i tjetër është dru me pre.
Na gjej ndonjë të burgosur që të jetë për shqipërinë e madhe. Veç spartak ngjelës,që u largua nga çeta serbë e saliut.
Ideja ishte që të ashtuquajturit antikomunistë, janë thjesht komunistë ordinerë dhe jo nacionalistë që i dënoi enveri se donin shqipërinë e madhe.
Dmth ti e njihke BK dhe Legalitetin vetem nga propaganda e diktatures.
Tip Sali Protopapa.
ku ishte kjo vidio, ne ç’vend,
sigurisht ne ndonje vrime, Pjer.
isha tuj mendu , pash Zotin a frymuat shlirshem diqysh pa Ramen keto dite ?
( kesh tuj mendu , guri veq ne vend te vete ka peshe , kur e parmendojsha qysh krekoset tek ju e cfare trusnije ju bon , ketej kufirit qaq i perkulur sa qe njezit mendonin qe vuan nga ishiazi i ngrati , …
mu kujtu , a ju kujtohet edhe juve cfajsimi i femive kur thone , ehe,… i ngrate i ngrat tuj i ngeh kembet zhag , veq prite ti ,kur te vjen mbas nje muaji prap ne inagurim te bankes qe eshte tuj e hap… prap ne emer te bashkimit …)
a bash tu shka Enverin a, se po t’kish qen hiç mos pa Ramen pa u ç’ka!
Eshte ne Itali
po ti, sa gri kot ketu, pse nuk merr pjese ne ato forumet, apo s’te njef njeri,
per ata qe duan te udhetojne me 15 - 25 euro, te zgjedhin wizzair
pse ne keto forumet shqiptare kush njeri me njef? Ose kush njeri te njeh? Nuk te pjerdh asnjeri! Vetem ti ke shprese se po ta var njeri prej diskutimeve ne web e po shet librin e behesh i famshem etj. Une nuk kam asnje iluzion te ketij lloji, kam vetem interesin tim, me vlen mua personalisht e shkruara ne web. Neqoftese ka njeri qe perfiton nga shkrimet e mija, kjo eshte pune per te.
pastaj nga e di ti qe nuk marr pjese?
Pjero, ne kete linje rrihet ne kembe si ne autobus? Nga e gjete kete 15 euro? Lire qenka, 60 euro nga Brukseli, po jo 15. Dhe vetem per vajtje. totali €84.98
30 posts were merged into an existing topic: Diskutime te lira - Korrik 2020