Mirseerdhët tek tema e diskutimeve të lira për këtë muaj. Këtu mund të diskutoni pak a shumë çfarë të doni, sidoqoftë duke ndjekur udhëzimet e faqes.
Diskutime të lira - Prill, 2021
Keni qëndruar ulur ndonjëherë duke menduar se përse botës i mungojnë më shumë njerëz të mençur? Pavarësisht ku jeni, gjithmonë do të jetë një person që bën komente të çuditshme dhe i mungon mençuria.
A do të vetë-shkatërrohet bota si pasojë e mungesës së inteligjencës te raca njerëzore? Jo, normalisht se jo. Njerëzit e mençur janë gjithandej përreth jush, por shpeshherë nuk i vëreni sepse janë të thjeshtë, të durueshëm dhe të qetë pranë tjerëve.
Heshtja – Personat më të zhurmshëm në dhomë rrallëherë janë më të mençurit. Ata mund të pohojnë të jenë inteligjentë, por nuk janë ashtu. Personat e heshtur shpeshherë janë ata me nivelet më të larta të inteligjencës. Arsyeja se përse njerëzit e mençur janë të heshtur përfshin dëshirën për të menduar para se të flasin.
Rrinë pa gjumë – Shumica e njerëzve inteligjentë e preferojnë idenë e të qëndruarit vonë gjatë natës në mënyrë që të fitojnë informacione të reja përmes librave, dokumentareve, etj. Nata e ofron një aftësi të shtuar për t’u përqendruar.
Iu bëjnë ballë problemeve me pasion – Një person inteligjent nuk largohet e as nuk e shmang një problem që duhet zgjidhur. Ata ballafaqohen me të, dhe kjo është ajo çfarë i ndanë inteligjentët me personat tjerë. Në sytë e tyre, një problem gjithmonë ka zgjidhje, andaj është e rëndësishme ta trajtojnë atë me pozitivet.
Janë gjithmonë të informuar – Këta individë lexojnë dhe kuptojnë çdo gjë që ndodh përreth tyre. Ata janë të përditësuar me lajme.
Bëjnë pyetjet e duhura – Këta individë dinë gjithmonë çfarë dhe si të pyesin. Ata duan të mësojnë nga tjerët dhe të fitojnë informacione të reja në çdo hap. Këta njerëz janë dëgjues të mirë dhe e vlerësojnë vlerën e fitimit të informacioneve të reja para se ta japin mendimin e tyre.
Ngeli Belinda pa u ul ne Kukes
s’ngulet dot as n’tiron thon
@Arban c’eshte ky grusht shteti qe ju beri Iliri Saliu edhe Stresi mo?
Ilir Saliu u futi edhe nga nje fshese ketu ne peshk:joy:![]()
Lum ne qe kemi vella te madh se do na kishte ngel hapsira ajrore si hapsire ajrore
LISTA “VIP” E PUNONJËSVE TË ALBKONTROLL.
Norbis Qazimi, vëllai nga nëna, i deputetit Fatmir Xhafaj
Ana Shkëmbi, mbesa e gruas së deputetit Fatmir Xhafaj
Ledio Ruçi, djali i Kryetarit të Kuvendit, Gramoz Ruçi
Redi Fino, djali i Bashkim Finos
Stela Malaj, nusja e djalit të deputetes Nora Malaj
Rovena Bregu, motra e Majlinda Bregut
Florjan Gjiknuri, djali xhaxhait i (ish)ministrit Damian Gjiknurit
Martin Sterkaj, djali deputetit Paulin Sterkaj
Arlind Broci, djali i (ish) gjyqtarit Artan Broci
Blerta Tusha, bashkëshortja e Artur Bushit, kryebashkiak i Krujës
Eneo Zguri, djali i ish kreut të KQZ, Klement Zguri
Brisilda Spahiu (Celibashi), vajza e Nesim Spahiut, kryebashkiak i Skraparit
Ermal Pëllumbi, kunati i Endri Fugës (Drejtor i Informacionit ne Kryeministri)
Rene Baraj – nipi i deputetit të PS, Besnik Baraj
Joana Bushi, ka koncesionin e shërbimeve të kontrollit në “Albcontrol”, me kompaninë “ICTS Albania-Integrated Services”, aktualisht Drejtore në ANTA-Rinas, ish-shefe kabineti e Edi Ramës në Bashkinë e Tiranës, grua e Eno Bushit, Drejtor Juridik i PS dhe avokat i Kryeministrit Edi Ramës
Pak nga pak te gjitha sferat do te merren nga te huajte se shqiperia eshte ne vijen midis lindjes e perendimit e shqipot s’po dine ta qeverisin .prite kur te dergojne forca policore si ne 97 te kontrollojne trafikun e droges , ndersa pellazg efendia do vazhdoje te shohe enderra me sy hapet per Shqiperine e madhe.
Gjysma e ketyre qenkan demokrate
![]()
a u murr kush ketu me santazhin e kontrolloreve te Rinasit ?
Keqperdorim i lirise quhet kjo . Po te ishte per mua , burgim te menjehershem deri ne 15 vjet burg min dhe mos leje te punes per gjithe jeten ne kete profession… ( Po te shkolloj , punesoj , paguaj me shtrejte se rrogen e kryetarit te shtetit e ti tru trashe shqiptari, mendon qe me mban shpirtin gjalle ?) Kjo thirret me shume se tradheti kombetare dhe nen ate Nen do te duhen te gjykohen …
Anarki totale . ne cdo rrafsh ne cdo drejtim … Faliminderit Zot qe e lene kete vend ne siperfaqe !
- Si fillim them shyqyr Zotit qe ske qene ti, por mos pandeh se ai qe eshte, eshte shume ndryshe nga ty.
- Jam kurjoz sa do ishte maksimumi qe do i jepje. A e di ti se sa burg bejne ate nqs nje avion ka problem ne hapsiren tone qofte ne toke qofte ne ajer?
- Normalisht qe do paguhen me shtrenjt se te gjithe se kryetari i shtetit sepse kryetari i shtetit rri dredh zinxhirin gjithe kohes bashke me qeverine etj etj, ndersa ato kane minimalisht 500 veta ne ajer qe duhet ti veshtrojne gjithe kohes shi, bore, stuhi etj etj.
- Tradhetin kombetare po e ben qeveria jote qe me arrogancen qe s’ju pergjigj prej nje viti kontorllorve i flaku jasht si terrorista edhe solli Turqit se me Europen i ka lare hesapet.
- Per ju qe flisni kshu a ka ndonje shkolle te posacme qe ju ben lavazh truri apo e keni gjenetike?
Unë me albinin jam.
Ha ha! Nacionalistët e majtë thotë!!!
Po të djathtët çfarë janë??
Pastaj,sala dikur i quajti turqit vëllezër,kështu që what’s the problem ( do thoshte alba)??
Solli dhe grekë meqë keni dulen në koalicion. Dmth gjith të mirat e zotit për turmat ndërkombëtariste që u ka thënë sala se janë të djathtë ![]()
Daku,rama fiton se ska të djathtë në shqipëri.
Dhe se në skenën aktuale politike është më i djathi i të majtëve.
Ju jeni parti ndërkombëtariste, pro pakicave dhe katundarisë zaptuese.
Qytetari shqiptar gjendet në mëdyshje!
Tja japë votën një njeriu që të paktën e njeh të bukurën dhe ka një farë qytetari e ,pavarësisht formimit sorrosist si rama,apo ta kthejë edhe njëherë timonin nga afganistani me pd-në.
Në mungese të së djathtës kombëtare peshorja e njeriu i dhimbset shqipëria anon nga rama.
Ju keni mbledhur gjithë difektozët rrotull,që nga jevgit grekët,dumbabistet me ferexhe,nderkombëtaristët ,krahonaristë,dhe çdo krijesë negative pa identitet kombëtar.
Njesoj si Erdogani. Sajoi grushtin e shtetit ne Rinasi per te hekun vemendjen $110 miljonet qe do i paguj shqipnia baxhellit. ![]()
Formula e uljes se papunesise eshte:merrni punetore nga Bangladeshi se jane prefesioniste se shqipot te cajne menderen me thashetheme .Medemek shqipot jane dembele qe as breke s’dine te qepin
Palloshi e tha jo une ![]()
- eshe fatkeqesi qe une nuk mirrem me kete sepse ju do te lulezoni sikurse Zvicrra .
2.Pune ne prodhim , me normative ( si i thuani ju , ne frasoni ,apo ? )
3.Nje page normale konform shkollimit dhe standartit te jeteses ne vendin perkates .( sepse eshte barre kostoja e tepruar e pageses se tyre ne xhepin e udhetarit qe kasiratet permes biletes ) p.s. leri idiotesirat , se shpirtin ne ajer nuk ma mbajne ata ne dore , Injorant i dores se pare . Ekane per detyre te veshtrojne e kontrollojne sespe per ate paguhen ,Pike . Edhe pike pergjegjesie nuk japin sikurse nuk kane japur asku deri me tash … - Sipas tre milon ligjeve te tre milion shqiptareve ashtu i bije ( shyqyr qe sjemi me shume ) , po cka qe ju jeni nje oaze koke me koke injorantesh te mbushur qe mendoni jeni zoti pse kryni nje pune )e qe pertej ketyre kufinjeve keto ligje nuk egzistojne…p.s. Qeveria keq ka bere , paska pas afat qe nderkohe te trajnoj stafe tjeter dhe ti zevendesoj keta te konsumuarit )
- E gjithe bota pertej kufinjeve te vendit tend eshte kjo shkolla qe ti e quan lavazh truri me seli ne Gjermani , aty kam marr diplomat.
p.s
Ake pytje tjera …?
Nuk pritoj te pergjigjem ,bile e ndjej mision te edukoj e mesoj drejte ata qe me kane ra per hise …
Sa keq paska vdekur Princ Filipi ,britaniket po ndahen me nje pjese te historise se tyre …
Kam peshtypjen qe s’ja ke idene si funksionon Aviacioni Civil. Meqe un kam punuar ne aviacionin civil te korese se jugut po te jap disa detaje. Del nga shtepia ne date 1 edhe deri ne date 15-20 nuk kthehesh me. Keto 2 jave do jesh ne mengjes ne Londer, ne drek ne Stamboll, ne dark ne Mosk ne rastet me te mira. Ne rastet me te keqija do jesh ne 3 te mengjesit duke fluturuar klientin per ne Dubai, duhet te flesh gjum ne ore 10 te dites.
1 dite perpara se te shkosh ne pune te vjen nje e-mail bashk me nje bilete qe do duhet te udhetosh na Tirana per ne New York qe te marresh edhe te pilotosh avionin ku ti punon. Si mund te kete rroge edhe standate te vendit ku jeton kjo pune kur teknikisht ti nuk jeton ne asnje vend? Nuk desha ti hyj jetes qe bejne ato qe punojne per kompani low cost sepse eshte akoma edhe me shume e dhimbshme. ATC duhet te jete gjithmon e vemendshme ne pune edhe ne oren 4 te mengjesit. Nuk mendoj qe Gjermania prodhon te till mentalitet, kryesisht ato qe kane kete mentalitet jetojne fizikisht ne nje bote por shpirterisht jane ne nje vend tjeter.
Jo une nuk kam punuar ne aviacion civil , por miqt me te mire kur luaja Golf jashte ishin pilotet e aviacioneve civilie kryesishte Lufthansa , ( mendoj qe ky emer te mjafton ) dhe si loje monotone qe eshte ti merr mjaft informacion nga jeta e tyre profesionale . ( megjithate une kurr skam ndi qe nje pilot sado i graduar te jete te ve kusht pagen ose kam jeten e 500 veteve ne duar , apo , Korea e jugut se bashku me Shqiperine santazhon dhe saboton ne kete forme ?
( mos e neglizho nje detal , nese je ne sherbim 15 dite aviacioni civil ( nuk e di ushtarak si qendron ) se paku 20 dite te lira ju jep kur kthehen ( dhe pse thene realishte ka normativa strikte , ti ben nje fluturim vajte ardhje dhe 2-3 dite pushim ke deri ne fluturimin tjeter … )
Tash kontrolloret qe punojne ne toke cfare privilegji duhet te kene me shume se me sherbyesit ne ajer qe jane ne levizje dhe rrezikshmeri permanente , nuk e kuptoj .
Ato nuk shantazhuan askend ne ate qe une shikoj. Nuk eshte se rane dakord qe ne fillim qe shiko rroga juaj do jete 1000 euro apo 100 euro. Kjo erdhi si pasoje e uljes se rroges per 1 vit rresht. Une jam shume i bidur qe ne 2 muajt e pare ato as qe e kane menduar qe rroga e tyre ishte e ulet sepse te gjithe e dim si ishin muajt e pare, por kur kalon 1 vit edhe pastaj ty te thone qe shiko se eshte ulur trafiku etj etj ketu gjerat behen serioze. Nqs nuk do kishte shpenzime banale me shifra te cmendura edhe 20 vite te zgjaste pandemia rrogat e kontrollorve nuk do uleshin kurr sepse kompania ka fitime shume te medha. Nqs ti merr kredi per te blere nje shtepi edhe qeveria te jep 3 muaj shtyrje afati por nderkohe rroga jote nuk rritet per 1 vit normalisht qe do merziteshe njesoj si ta.
Varet nga pilotet disa punojne 15 dite edhe rrijne 15 dite, disa punojne disa ore cdo dite. Normalisht per ushtaraket eshte njesoj si cdo pune tj edhe bejne vetem 24 dite ne vit pushim. (flas per ushtrine amerikane) etj etj. Por ai punon 15 dite por ama ne pjesen me te madhe i kalon ne ajer edhe deri sa ngrihet lart atehere edhe probabilitetin e rikthimit ne toke e ka me te ulet sec mund ta kete dikush qe eshte gjithe kohes me kemb ne toke. Pastaj pilotet nuk bejne thjesht pilotimin e avionit, merren me sherbimet e tj, shkojne ne ne aeroport 2-3 ore me pare nisjes edhe rrijne minimalisht 1 ore pas etj etj etj.
Keto kane punen me te veshtire se pilotet sepse pilotat rrezikojne jeten e tyre edhe te pasagjerve nga menyra se si e pilotojne avionin nderkohe nje kontroll i ATC mund te kaloj neper duar shume aviona, sidomos ulje edhe ngritje. Imagjino qe nderkohe qe nje avion eshte duke u ulur, nje kontroller ti jap ok nje tjeter avioni qe eshte gati per tu nisur te dali ne piste se cfare ndodh…Pervec se nuk e shef me rrezen e diellit do mbarti ne ndergjegje 300 jete te humbura.
Banalizimi qe Beqiri i beri kontrollorve edhe rrogave me te cilat ja shiti Shqiptarve sikur ishin te larta ishte nje nga me te ndryrat e mundshme. Jo rastesisht nuk reagoi asnje shtet europian keq per kete qe ben, sepse te gjithe e kuptojne rendesine qe kane keto figura. Populli i thjeshte as qe ja ka idene cfare eshte trafiku ajror apo te bejne diferencen ndermjet kulles se trafikut, aeroportit, kompanive qe operojne brenda ne aeroport etj etj
On August 5, following the PATCO workers’ refusal to return to work, the Reagan administration fired the 11,345 striking air traffic controllers who had ignored the order, and banned them from federal service for life. … PATCO was decertified by the Federal Labor Relations Authority on October 22, 1981.
kjo eshte ne 1981, ndersa ne 1970
On March 25, 1970, the newly designated union orchestrated a controller “sickout” to protest many of the FAA actions that they felt were unfair; over 2,000 controllers around the country did not report to work as scheduled and informed management that they were ill.[3] Controllers called in sick to circumvent the federal law against strikes by government unions. Management personnel attempted to assume many of the duties of the missing controllers but major traffic delays around the country occurred. On April 16, the federal courts intervened and most controllers went back to work by order of the court, but the government was forced to the bargaining table. The sickout led officials to recognize that the ATC system was operating nearly at capacity. To alleviate some of this, Congress accelerated the installation of automated systems, reopened the air traffic controller training academy in Oklahoma City, began hiring air traffic controllers at an increasing rate, and raised salaries to help attract and retain controllers.
ne kete rast ti perfaqeson ata, prandaj te drejtohem ty .
Thirret sabotim - kur nuk i bindesh nje pune qe je kontraktuar ta kryesh , quhet santazh - kushti qe i ve organit drejtues konform punes qe je i kontraktuar ta kryesh . Dhe prap te perkujtoj qe , jo vetem si sherbyes detyre ( ne kete rast kontrolloret ) por edhe pronar i mjeteve themelore te jesh qe ke vere ne sherbim te karakterit nacional se lere me mardhenje nderkombtare te pret padia penale po shkpute veprimin qe je i obliguar ne afat ligjor te ofrosh . ( prandaj i qendroj strikt mendimit 15 vjet burg dhe marrje licence e ndalim ushtrimi per gjithe jeten ) E dine ti pse , sepse jo tash por minimum pas 6 muaje do te vine padite e para nga Aeroportet nderkombetare dhe Aviocompanit e huaja qe do te fluturonin per Rinas ne kete kohe sabotimi - kostos se demit do ti bashkangjiten dhe denimet e ndeshkimet per mos permbajte te kontrates se bashkpunimit perkunder humbjeve te shkaktuara dhe ti apo ata kontrollor me 15 vjet burg nuk i mbulon demet e shkaktuara por eshte shteti qe i rimbusheson keto duke duke varferuar banorin ne pergjithesi , e ju prap vazhdoni avazin nen moton , o qysh te dua une o ska ndryshe sepse kaq njeh koka e Shqiptarit … prap them , 15 vjet edhe pak po me duken , u tregova humane ne kete rast
Ju me te vertet jeni idiot me mangesi te theksuara … gjej kete te drejte te vlersoj ne kete forme sepse ju me jepni te drejten me banalizmat ne te shprehur si shembuj arsyetimi … ! Pse instruktoret e profesioneve tjera levizin me fuqi te mendjes dhe shpejtesi te drites deri ne vendpunim, apo … ?
(p.s.) jo qe ja vlen te kthej pergjigje dhe te mirrem me kete qe lexoj qe te shkruaj por shkruaj sepse dua te ju shkund nga te jetuarit si parazit , nga shkurtesi ne te menduar dhe vepruar … nga forma nje dimensionale qe o keni parashtruar vetit si norme ?.. prandaj sot e 30 vjet ju nepekembin partite. Nuk i ve faj …
Deri me sot kam shijuar fluturimin mbi toke , nga ky moment u rrenqetha kur kujtoj cfare persona me aftesi te kufizuar menagjojne punet , E dine ti qe nese do te shpreheshe ne kete forme ne shtetet tjera do te humbiste licenca dhe do perfundoje ne cmenduri ? Nese ti i perkujton keto gjera si vlere e shtuar e vullnetit tend del qe cdo udhetar ti e santazhon me kushtin jeten tende ne fluturim e vendosi une ?
A je pergjegjes ne ate cfare shkruan ?
O ti me cdo te shkruar me jep deshiren per shkarkim ne pune …
( kur ndonjehere kthehem per shtepi ne ora 2 te mengjezit shof furrtarine qe ndez dritat te filloj punen ne furren e tij qe ne ora 5 te nis shitjen e bukeve , me pergjegjesi penale e morale ka ai po helmoj 5000 banor qe ushqehen nga ai - a done hala banalitet ne shembuj ? )
[/quote]
Kush jeni ju te me vlersoni sa seriozitet marrin gjerat …? Nese nuk te pelqen politika mbrenda kompanise paraqit 60 dite me heret largimin ( aq e parashef ligji i punes per shkputje mardhenje punedhenes punemarres )
[quote=“r.v, post:29, topic:5695”]
- Amon te jarabi - cka po dine ti !( thonte gjyshja jeme ) e ne proverb thuhet, dhelpres kur ju dogj bishti tha , u kall dynjaja ! Ti i daluri i linjave Dubai -New York ske degjuar per krizat ekonomike globale, falimentimet bankare , humbjet e patundeshmerive , jo , u shpik njerzia kur Shqiperia permbysi sistemin diktatorial e mendon qe demokracia eshte qysh te them e veproj une . ?!
Popullit te thjeshte ne rradhe te pare ti ja neperkemb mundin dhe emrin , sepse zure vendin e te menqurit kur kryve trajnimet ne profesionin perkates ( nuk i mbulove me xhepin tend koston e shpenzimeve por morre burs shtetrore ) dhe ne fund prap popullit do ja lesh koston e demit qe ja shkaktuat e vie ketu me shet moralizma maje thane .?
.
“Ajo që i them Edi Ramës është se e kuptoj pse e ka shqetësimin me Iilir Metën se Ilir Meta përpiqet dhe bën gjithcka për të garantuar zgjedhje të lira e të ndershme e se dyti po përdor gjithë pushtetin e paligjshëm për të blerë shantazhuar e korruptuar edhe opozitën.
E kuptohet që shpesh ka pasur suksese në rrugën e tij por pengesën kryesore, diga për mos përmbytur shpresat për të ardhmen ka qenë Ilir Meta.
Kjo është betejë finale, për 100 vitet që vijnë e s’është betejë mes Metës e Ramës.
Rama është kuisling, po përdoret nga armiqtë e Shqipërië që të nxjerrë në shitje atë që ka ngelur pa u shitur nga pasuritë e shqiptarëve e t’i zëvendsësoje vlonjatët me bangladeshas”.
![]()
Dafinë,ti mirë e ke,po ky konsiderohet i moderuar në radhët e pd-së. Të tjerët ja hajdut ordinerë,nuk duan tja as për shtet as për popull.
Prandaj i ka braktisur populli dhe detyrohet të mbajë në pushtet ramën si e keqja më e vogël.
i keq. Do ta kete pasur per ndonje vend tjeter se s’ka mundesi. Lidershipi i ER dhe vizioni i tij per qytetin tone por dhe Shqiperine me gjere na detyroi ne ketu te bejme planet e te kthehemi.
Si po te ecen kerkimi per apartamentin
. Po deshe shikoj une per ty kur te shkoj se shpejti.
- Une nuk perfaqesoj askend
- S’kam nerva te merrem edhe te kthej pergjigje sepse thjesht ti nuk do te kuptosh jo se s’mundesh. Fakti qe je injorant/e ne kete fushe mund thjesht te heshtesh edhe te mos llomotitesh pa lidhje edhe te dalesh ne konkluzione se sa 15 vite burg apo heqjen e licenses. Kam pershtypjen qe kjo histori nuk do ngeli pa u zbardhur ne nje kohe tjeter.
E fundit meqe ti qenke i/e bindur qe kontrolleret qenkan gabim te sfidoj te shkosh te jetosh ne Shqiperi edhe pastaj te vish ketu edhe te flasesh per ligjin, rregullat, burgun, etj etj.
PS : Se harrova, si ka mundesi qe ato qe te pasken dhen diplomat ty ne Gjermani kan mendim ndryshe nga i yti? Se unioni i kontrolloreve ne Europe nuk jane si puna jote qe edhe pse cdo dite ne rruge jeton ne Europe shkon ne shtepin tende Arabo-Tukro-Lindore.
Naltmadhni se m’je mere si Kujtim Gjuzi me keto akuzat. Ta kam thene un s’jam me PD kam pershtypjen qe suma jote nacionaliste do e kuptoj kete mbas 25 prillit. Po ti edhe dinjiteti yt kombtarist s’me dhate pergjigje se cfare donin turqit ne malet e Shqiperise? Rama jot qe do bashkoj shqiptarin si e keqa me e vogel eshte bere vasal i sulltanit. Ka fillu te ndjeki edhe politikat e tij me keto pucet e Saliut edhe Ilirit edhe pse 6 vjet ka qen Belinda drejtoresha edhe ka emeru cin i ka dash tarracilja tek trafiku. Kshu do riktheheni ne identitetin tuaj pellazgo - Ilir ju qe hani sufflaqe edhe shkoni ne buzuqe?
Ja edhe e keqa me e vogel e Naltmadhnis.
Avropi ia ka bere te qarte se do reforme ne drejtesi e pulitikanet, prokuroret dhe gjykatesit e korruptuar ti kredhe ne burg.AI ne 8 vjet qeverisje ka bere zilch,zero , nada.Si rrjedhoje i ka mbetur vetem Rexhep a Taip Erdogani aliat .opozita nuk jane me te mire se jane per vete subjekte te kredhjes ne burg nese behet ajo qe do Avropi.
Se cu rehatos mileti
se sulltanin prape e gjeti
se qe kur e humbi s’fjeti.
Noli.
I shmagesh thelbit lirimtaruc🤔
Në këto zgjedhje mëdyshja është të vinë talebanët e salës bashkë me talebanët e dules apo të rri i turkokorruptuarri,sorrosisti, porse qytetar, zoti rama???
Unë jam i bindur që shqipëria dhe shqiptaria ka nevojë për një lëvizje të fortë kombëtariste,por duke qenë që tipat si alba janë më shumicë,hë për hë kjo nuk është e mundur.
Rama nuk ikën nga talebanët. Atë e heq vetëm ndonjë albinkurt .
Sa më shumë talebanët tensionojnë situatën,aq shumë shkojnë të stabiliteti i ramës
Ne burg te perfundojne te gjithe nga A-ZH. Vetem keto nacionalistet e Deltes mos u ngacmoni
Ky eshte edhe puci Ilirit, Saliut. Meqe daphne eshte europiane keto keto jane nga Mongolia edhe smarrin vesh se s’kane diplloma gjermane \
Is this the way, in Albania, they put Safety first?
Brussels, 10th April 2021
If you ever wanted to know how a government can terrorize its citizens, have a look at Albania.
After Albcontrol ignored the rights of the workers and the Union for one year, the Government is lashing out at the Air Traffic Controllers now.
Last week, five Air Traffic Controllers declared their provisional inability, in line with the National Competency Program of Albania and the EU Regulation 2015/340. Those Air Traffic Controllers were immediately fired without any valid reason stated.
Three of those Air Traffic Controllers were in Police custody for over 48 hours before seeing a judge. This judge decided today that the female controller will stay under house arrest and the male controllers will stay in prison with no time limit.
They performed their duties according to an EU Regulation and it seems they are imprisoned for that. Is it a crime in Albania to follow EU Regulations?
Air Traffic Controllers in Albania are forbidden to talk to any news outlet or other media under the threat of losing their job.
ATCEUC calls on every EU Institution to watch closely what is happening in Albania.
Such a behaviour is disqualifying any country to become a member of the European Union, a Community where we embrace human rights, where we have a pillar of social rights.
ATCEUC calls on the aviation community to watch closely what is happening in Albania.
Air Traffic Controllers under enormous stress fearing for their freedom and for the livelihood of their families could not be fit for doing their job.
Air Traffic Controllers from foreign countries with no training in the sectors, in the procedures and with no valid ratings are not fit for doing the job. “Safety first” seems not the goal for Aviation in Albania in this time.
ATCEUC is calling on CANSO to reassess if they really want to have Albcontrol as a member, when Albcontrol is so clearly stamping over the Toolbox for Successful Social Dialogue in Air Traffic Management in boots. It took a great effort by CANSO, ETF and ATCEUC to find this agreement and it was highly welcomed by all European Institutions.
As IFATCA already warned this week, ATCEUC reminds the Airlines that flying over Albanian Territory poses a heightened risk due to the conflict between the government and the local staff as well as the fact that not properly endorsed foreign personnel might be working in Tirana now.
The European Regulation on licensing was designed to protect the safety of the flying public and the European citizens on the ground. There is no shortcut to obtain a valid license with valid ratings for the airspace an Air Traffic Controller has to work.
For this reason, ATCEUC recommends the pilots to use extreme caution when deciding to fly through Albanian airspace.
END OF PRESS RELEASE
se edhe une harrova te te them Unioni nenkupton sindikate e sindikata vetem nje moto ka … , proletar te te gjitha vendeve bashkohuni …e kupton rolin e sindikates tash ? Por, Inkuzicion me te lart se sindikatat proletariate jane Gjygjesit . e nuk luan rol a jetoj ne shtepi turo arabe ( transedenca e tyre me provoken ,nima ka misticitet ,nuk eshte per nenvlersim ) mjafton qe per kurreshtje nen rehatin e orientit shtepiak lexoj normat juridike te oksidentit dhe i kundervyhem gjitheve qe veprojne si ti .
edhe aty jam duke jetuar dhe kam ardhur ne gjykim te prere qe te jetosh ne sfiden qe thua e vertet qe neperkembesh dinjetetesisht dhe financiarisht por ligj ,rregull e burg , jane terma te panjohur , ti e dine me mire se une , apo ?
Ti pellazg efendi kur behej lufta ne kosove, s’ta mbajti bitha te merrje dufekun e te luftoje, por preferove te lepije bithen e grekeve.pse ben gam gam kot si nacionalist i madh?
Po pra proletaret e ATC njesoj si Brigadat e Kuqe do bejne revolucion edhe do kthejne Europen permbys ashtu si italine gjate “perjudhes se barutit”. Sindikatat nuk mbrojne pucet politike edhe gjestet terroriste qe ti i referohesh me burgun 15 vjecar. Normat juridiko-sociale europiane nuk jane copa letrash qe ti i lexon shabllon edhe del ne konkluzione penale, por fryme. Ne rehatllikun tend oriental keto jane menyrat e interpretimeve juridike ose e then orientalisht " Ligji ne doren e Maliqit". Kur sipatizoni Maliqin intrepretimi i ligjit qe jep ai eshte gjithmon i sakte. Nuk mund te europianizohesh me shilte posht bythes duke cituar copat e letrave pa ja ditur kuptimin.
pse djal ! cka ke ti kunder shilteve ? kur isha ne orient kastile bleva shilte e i barta me avropllan bile , qe sot e ate dite i lo si dekor e nuk guxon kush me u ul …a te thash qe orienti me provokon , oxidentalinjet me shume se mua , por ncuk , shiltet nuk guxojne ti prekin …
Problemi i shitles eshte shume i thjesht. Kur e ulnin bythen ne shilte parardhesit e mi edhe te tu nuk kujtoheshin me e ngrit me. Nderkohe qe bota filloi te levizte me avion ato me bythen ne shilte pinin raki nga mengjesi e deri ne dark ne ato shtepite me qerpic edhe su kujtuan ta ngrinin me. Prandaj jemi ketu ku jemi sot prej asaj shiltes qe te mban ngrohte bythen
Fol ,fol sa s’është arbani:rofl:![]()
Ndonjë citat në anglisht nga mateu nuk do kemi fatin të lexojmë???
Po ti ,sikur të ishe në çiflik,për kë do votoje??
Arbanin e kane futur kinezet ne kamp riedukimi per pederastet ku kendon citatet e Mao Ce Dunit 24/7 .Une nuk do votoja per asnje .Votuesve u rekomandoj te zgjedhin dike se dikush duhet ta qeverise pavaresisht se jane te gjithe equally idiots.
Perseri ty nacionalistit te madh s’ta mbajti bitha te luftoje per vatan kur ishte momenti.
Nuk preket asnjë votë në Vlorë, kaq po i them Edi Ramës dhe atij tërmetit. Vlora ja bën fora, këtu do të jemi deri në 26 prill”, tha Meta.
![]()
Ky po thyen ligjin duke bere fushate .
kontrrolloret e rinasit, i rane te mires me shkelm,
me vjen te theras ; ooo pallosh, ta futen dhe te tut mo,
natyrisht nuk di gjë koklopi
Ky është komunist kaposh🤠
Bujkrobëria është gjithmon e ndjeshme…
Si duken parashikimet?
kjo ne hyn ne rubriken e “kujt i plasi” por meqe pyete PS fiton. PD ishte/eshte parti e mbeshtetur ne karizmen e doktorit dhe jo ne ide e programe .Qekurse doktori mbylli sqepin iku dhe forca e aftesia e PD per te turbulluar ujerat.Rama ka avantazhin e pushtetit .The incumbent eshte gjithmone veshtire per tu mundur.Njerezit mesohen me nje njeri ne krye e nuk e perfytyrojne dot veten me dike tjeter .Me braktisjen e parlamentit opozita i hoqi vetes mundesine qe nepermjet debatit ne parlament, propozimit te ligjeve etj , publiku ti perceptoje si njerez te afte per te qeverisur .eshte trishtueshme qe 30 vjet pas renies se komunizmit , nje kohe mese e mjaftueshme per te pregatitur nje brez udheheqesish , klasa pulitike e shqiperise gjendet ne nivelin e saj me te ulet moral e intelektual (perjashto periudhen e komunizmit).
“Noshta une edhe ti nuk jemi 1, ndoshta populli edhe ne nuk jemi 1, edhe po te vdes un e une e ti e Inkuizitori e ti, do te rroje populli. Ai prap do te perleshet me armiqte edhe do te fitoje. S’do te thote qe sot jam i semure edhe s’mund ta mbaj shpaten. Do te thote se kali kalon fush e det, dhe se shpata can malin ne dysh!”
Pervjetori i merhumit sot dhe Delta me Arbanin nuk po ndihen fare ![]()
Edhe ty te ha bitha vete qe i fton keta tipat:thinking:![]()
![]()
Po nuk shtyhet gjithe jeta duke bere armiq te popullit o Alba. E provoj largqofti per 45 vite edhe as kockat nuk dihet ku i ka sot. Mos ki frik se Sala u gjend ne vendin e duhur ne kohen e duhur edhe i heci (nqs e marrim historine si te mirqene). Kjo s’do te thot qe Sala pati kellqe te perballet me regjimin, ate e ben ato qe dolen ne rruge edhe per te pakten disa dite veshen petkun e superheroit.
Meqe pyete .Sala pati forcen por jo madheshtine e personalitetit .u tregua njeri i vogel.Gjynah se ishte ne nje moment kur pati kapital te madh politik e mund te kishte bere gjera te medha .Shqipot jane besnik ndaj personit e jo ndaj institucionit , prandaj kur iken dhe personi bie institucioni bashke me te.
Pse pak gjera te medhaja beri? Hoqi vizat, futi Shqp ne Nato, rruga e kombit, etj.
Emri : Inkuizitor
Mbiemri: I Moth
Qv : 193
Lista Nr : 156
Emigrant : Po
Vendlindja : Babrru
Tel : +39 ***********
I Sigurt : 100%
Kompania : Peshku Pa Uje
Të ha bytha thotë edhe zeqiri!
Jevgu kur ka kos lyen dhe bythën,them unë🤠.
Ti i bën të dyja. Dhe mirë bën,se ruan traditën!
Sa për enverin dhe komunizmin në përgjithësi.
Paraprakisht,po të them që unë kam marrë plumb në ngjarjet me bustin e tij.
Pikpamjet e mia janë të djathta,kombëtare.
Ajo që unë vërej në kritikën që të majtët anarkiste të salës i bëjnë enverit, është se unë nuk vërej një kritikë ideologjike ndaj komunizmit,por kritikë ndaj pjesës pozitive që për mua kishte enveri ,por edhe zogu. Kritikë ndaj nacionalizmit,dhe identitetit kombëtar.
Ideologu i çetës serbe, lubonja,kritikon enverin për skënderbeun,për ilirinë, për gjuhën shqipe,për ndihmën ndaj kosovës,për esat pashën.
Unë nuk pajtohem me regjimin komunist.
Fatkeqsisht,shqiptarët,duke patur munges të theksuar të nacionalizmit,nuk krijuan dot të djathtën. Të ashtuquajturit antikomunistë nuk janë të djathtë,por variacione të ndryshme të së majtës. Spektri polik shqiptar arrin me zorr deri në qëndër. Më qëndrori është rama…
Pd-ja është shndruar në parti të pakicave dhe të drejtave të njeriut. Është streha e difektozëve.
Ps-ja mbijeton vetëm sepse ka përballë një turmë talebanësh.
Nqs se pd-ja shkon drejt shkrirjes siç dulen bathët, pas saj radhën e ka ps-ja.
Kjo do të ndodhë me vdekjen e salës.
Ishe duke e mbrojtur?
![]()
Ne nuk degjuam krisma…
![]()
PS : Pertej cdo shakaje mua as qe me intereson qe kush fiton, per mua e rendesishme eshte mos mbjellim diktator. Njerez tersisht te pa afte te cilet i nenshtrojne 1 nga 1 institucionet edhe i perdorin per te qendruar sa me gjate ne krye.
Këtë e thashë për antikomunistët prej letre,që atëherë merreshin me spiunllëqe.
Imagjino ndonjë nga këta militantët ti kishte ndodhur ndonjë gjë e tillë,
Kete plumbin per Dullen e ke marre ne bithe ti se kjo shpjegon shume.
me nacionalizem e krenari kombetare ju hafijet pleq kujtoni kohen kur masturbonit me fjalimet e Dulles si shkemb graniti , kala e pamposhtur e fanar socializmi ![]()
Nacionalizmi nuk është sport për jevgit.
nacionalizmi eshte sport per pederastet pleq.
Edhe vietnamezi po tall bithen me ne.Delta mos rri po duku , po te tallin vatanin. ![]()
VIETNAM vs ALBANIA - thrilling roast battle - Stand up comedy - YouTube
Kroatet sikur na kane xhan…?!
ALBANIA vs CROATIA - fun roast battle (stand up comedy) - YouTube
Breaking News : Policia debaton me nje qytetar sepse kishte parkuar keq makinen. Personat ne makine deklarojne se jane te aferm te nje deputeti. Polici nxjerr armen e sherbimit edhe qellon vetem me 3 plumba pas shpine.
Gomari Fluturon…
“Rilindja” ka mbushur magazinat e Drejtorisë së Zjarrfikësve në Gjirokastër me tonelata ushqime për t’i shpërndarë tek banorët në shkëmbim të votës.
FILLUAN HAJDUTET E RILINDJES TE SHPERNDAJNE USHQIME NE KEMBIM TE VOTES!
Mire qe u kane marre lirine ekonomike, i kane varferuar deri ne ekstrem tani duan t’ju shkelin edhe dinjitetin me kembe!
Këto prova ua kam paraqitur zyrës së OSBE/ ODIHR ambasadës së SHBA, Britanisë së Madhe, Gjermane, Franceze, Holandeze, etj, si edhe është dërguar si denoncim në portalin “Mbroje Votën” në faqjen zyrtare të Presidentit të Republikës. Denoncimi i bere nga
Vangjel Tavo
Me grekët doni të fitoni kaposh???
Apo vetëm ata dhe jevgit e albës ju kanë mbetur!
PS ka mbeshtetjen e gjithe hafijeve dhe bijve te tyre pederaste.
Pjer nese i tregon kesaj perzierjet e tua te alkolit kjo mund te rroje edhe 100 vjet te tjera.
Kjo është 100 vjeçarja që pi 20 birra çdo ditë (kosovarja-ks.com)
Tregoji pier,to mësojë dhe alba,se jevgit nga 50 vjet jetojnë🤣
Kur vjen puna për rrëzimin e regjimeve, pak ndryshim ka mes Rajerson dhe Yuri Kim. SHBA është rikthyer në Shqipëri!
Yuri Kim: "Ma tregoni me veprime, tregojeni me veprimet tuaja se e keni seriozisht. Nuk mund të ndodhë që më kërkoni opinionin tim si Shtetet e Bashkuara, unë jua jap dhe pastaj ju vazhdoni të bëni të njëjtën gjë. Nëse doni ndryshim, votoni për ndryshim. Nëse doni kriminelë, votoni për kriminelë. Por ajo që bëni duhet të përputhet me atë që thoni se doni. Dhe 25 prilli është momenti".
Ja kështu pra, kësaj Shumice të përkohëshme, iu rrëzua edhe “miti” që paskan “mbështetjen e pakushtëzuar” amerikane…
Sepse, siç thote populli “Çdo gja këputet për së holli, zullumi, këputet për së trashi…”
Flm zonja Kim!
O kaposh,ju ju ka futur të kriminelët! Shkruajë të gjithë. Ata që qeverisën për 30 vjet- thotë.
Votoni të rinj thotë,votoni shqiptarë kombëtare. Jo mediun,dulen,fahriu balliun dhe tritan preshin
Bravo Zotit Kim, i paskena ra ne qaf kot👍
Te gjithe Koreanet e kane ndonje Kim, ne fillim, ne mes ose ne fund
Qenka femer:thinking:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
o Këpo po doli edhe e pergenjeshtroi qe nuk eshte ashtu sic e mendon ti…
pashe nje insert nga fushata eletrorale e zgjidhjeve dhe vertet brengosem per fatin e baballareve te kombit .
Cfare po ndodhe me Edin mor aman ? ( se me cmendet ) ka ke perreth ai ti tregoj qe ka probem me frymarrjen qe nderlidhet me probleme kardiovskulare , problem obezitetin - urgjentisht ne ketoz , kromen ( jo nga zgjeba ) alergjit si indikacion i psiozave te shtresuara .
I quditeshem eshte krijesa njeri , aftesia e te menqurit eshte te tehjeket ne kulmin e suksesit - ky kete do te duhet ta dije por nuk e kuptoj ku ka qellimin po fitoj dhe disa bilion cka i duhen kur ne te pertejmen nuk mundet ti merr …? Ateher ku eshte cmimi i gjithe kesaj beteje nese nuk i gezon …?
vertet mu duk i shperftyruar total ne fizik …ambicja e tij me futi frigen sepse me dhimbset populli i varfer …
Poplli nuk duket dhe aq i varfer derisa refuzojne pagat $400 ne muaj .Dikur nese ofroje $400 benej nje rradhe e gjate apikantesh nga Tirana me Durres😂
Ne Korçe marrin deri $ 5000 ne muaj po te punosh online. Rama tregon si mund të bëhesh ‘punëtor globi’: 100 të rinj nga Korça fitojnë 1-7 mijë euro në muaj - YouTube
8 vjet pushtet nuk u gjenden ca para per rinovimin e piramides?cili eshte justifikimi i pederasteve te PS?
O Milet…bo bo bo bo !
Eshte shfaqur Gramoz Ruçi ne Saver,
dhe perballe ka monumentit e mijra familjeve te perndjekura e te masakruara nga Diktatura…

nuk zhduket fara e keqe e fuksave jooooo
![]()
O kaposh,po bëj njëherë një koment tëndin se të iku fiqiri nga fletrrufetë e syrit:nerd_face:![]()
kaposhi është i yni …
Me ta ble votën me paret që te ka vjedh, kjo ndodh vetëm ne albanistan.
E ke fjalën për likën dhe lulin
Ne Kosova flitet gjuhe kosovare thote ky.ne fakt se ka keq se disa forma gramatikore te shqipes qe perdoren ne kosove jane konfuzuese.Psh kur thone: “ka mundur te aktivizohej filan lojtaret “ e kane me kuptimin mundej te aktivizohej por nuk u aktivizua .Na ketej e kuptojme qe u aktivizua …
Kush eshte patronazhisti?
U plak duke punuar per te miren e popllit,me rafte pika qe duket mu si Ismail Qemali ![]()
Patronazhistët ( fuksat)
janë ngarkuar të kenë mision të posaçëm ditën e votimit.
Patronazhisti im, me ka nxjerre qe une votoj PS. Edi Rama po ta fusin. Kaq po te them.
Gjeni patronazhistin tuaj
shum i rame duket rama
veç ka morr pamjen e ismail qemalit
Meqë në jemi ndërkombëtaristë dhe nuk kërkojmë shtet kombëtar,po vinë evropianët me anë të sllovenëve,të thonë të bëjmë atë që duhet të bëjë çdo komb serioz evropian. Krijimin e një shteti shqiptar në ballkan.
Po kujt i drejtohen?? Këtu janë të gjithë ultra të majtë!!
Si kak munsi qe spoo bisedohet fare puna e patronazhistave ne ppu :D?
Gjihtmon kam pas pershtypjen qe aksioni i pare i patronazhistave esht ber ne ket fare…qe esht be per gjynaf (mduket se mund ta gjesh ne gogole nje si tip dosieri me identietet e antareve t vjeter)…me t ardh keq sepse kam pas kalu vetet e universitetit duke e lexu ne menyre religjoze…nejse vl…ishalla ndryshon icik po humben punet ne ATSh dhe ku jan tjeter kta komentusin e pagum
Cfare jane patronazhistat?
Linja direkte Kukes-Londer.We’re sending England our best people ![]()
Cili nga komentuesit e ketij artikulli pellazg efendia ![]()
apo mos je shkaba ti mo
Ça ke moj e kozmait,të kanë sharë egjiptianin🤣
Vë bast se ai jevgu që do të bëhet grek,voton salën🤠.
Është dhe antikomunist😀
shume po flitet ne internet per patronazhistet, po çfar jane keta ne te vertete,
ne nje koment meseva se jane ata 80 lekshit e dikurshem,
ne internet flitet se jane kontrrolluesit e votuesve,
tani, nese ti di diçka me shume, na thuaj ketu se, çfar jane,
Si ngelet tek blogjet edhe s’bet ndonje hap perpara ju peshqit e vjeter ne te gjitha kuptimet.
Ne Shqiperi ekziston nje portal i cili eshte i regjistruar ne domanin : e-albania.al. Ky eshte nje webside shteteror kur te gjitha te dhenat e tua me institucionet shteterore mund te aksesosh shume thjesht edhe vetem me disa klikime. Kjo do te thote qe : prona jote, vendi i punes, sigurimet shoqerore/shendetesore, historiku i te gjithe puneve ku ke qen i siguruar, kategoria e patentes edhe shume te dhena te tjera jane akumuluar ne nje baze te dhenash. Kjo eshte nje gje shume e mire, pasi qytetari, nuk ka nevoje te shkoj ne sportel per te terhequr nje dokument apo te presi ne rradhe, pasi mund ta “download” menjehere nga sistemi. Kjo gje shume e mire ka edhe problemet e saja. Problemi me i madh qe ekziston eshte qe keto te dhena, mund te keqperdoren. Ne rrjet qarkullon nje liste votuesish te rrethit te Tiranes te cilat kane te dhena te detajuara edhe te perditesuara te rreth 910 mij qytetareve te Tiranes. Ne kete liste jane nr e tel, nr personal te indetifikimit (ID), data e lindjes, institucioni ku punojne, bindjet politike, sa te sigurte jane per voten, edhe nje person i cili i ka ne patronazh. Patronazhisti eshte personi i cili ose i ka nxjerr te dhenat nga diku, ne lidhje me subjektin. Une jam interesuar per ceshtjen ne fjale edhe kam pyetur disa miq nqs te dhenat e tyre ishin te vjetra apo te dhena te cilat jane updatuar se fundmi. Shume me thane qe numrat e telefonave i kane marr rishtasi edhe gjithesi figuronin ne ate sistem, apo. qe kane ndryshuar pune se fundmi. Qytetaret shqiptar jane te detyruar te perdorin sherbimin e-albania pasi shume sherbime nuk ofrohen me ne sportele por thjesht ne rrjet. Nje sherbim qe i detyroj qytetaret te perdornin e-albania ishte leja per te dal jashte shtepise gjate kohes se karantines edhe shume qytetar, edhe ato qe nuk kishin asnje pune me shtetin ishin te detyruar te jepnin te dhenat e tyre ne e-albania per te marr lejen. Konkluzionin po ja u le juve ne dore…
Patronazhisti nuk eshte gje tjeter vecse nje aktivist ! Roli i tij eshte te grumbulloj te dhena per interesin e partise se tij , te informoj e te ndihmoj mbeshtetesit e partise se tij ! Ky rol eshte shume i zakonshen ne cdo parti ne Shqiperi e kudo ne bote ! Ashtu si kudo, partite i identifikojne votuesit me mjetet e tyre, nje nga keto mjete eshte pikerisht ky rol ! Nuk e kuptoj per cfare i duhet ID e dikujt nje partie, pasi asaj i intereson vetem orientimi politik, po ashtu nje ID e mare nga e-albania pa verifikim ne terren eshte e kote (ka me mijra emigrante pershembull), megjithese mbetet nje enigme per tu hetuar ! Sa per rastin ne fjale 3 gjera jane te dyshimta, e para eshte se te dhenat dukshem ishin te vjetra, si nga programi i perdorur ashtu edhe nga pasaktesia e sotme apo saktesia e dikurshme…pershembull kishte persona publik qe dilnin mebeshtetes te PS sot , kur nuk eshte ashtu, por kane qene dikur ! e dyta, portali ne fjale qe e nxorri kete histori e bertiste perse nuk hetohet , kur u thiren ne prokurori refuzuan ti dorezonin te dhenat qe publikuan , duke veshtiresuar hetimin ! e treta jane website qe u ofrojne njerzve ne kembim te vendosjes se ID gjetjen e patronazhistit te tyre ! E kam permendur edhe me pare qe ka nje fushate agresive informatike/on line ne keto zgjedhje ,nuk ka mbetur njeri pa u mare ne telf me shume se nje here nga PD-ja ku u kerkohet me edukate nese do i mbeshtesin ne zgjedhje apo jo, nuk di sa do ju ece, por keshtu eshte! Mua personalisht nuk me bezdisin telefonatat e PD-se, por ato makinat e saj qe na qelben e na bllokojne trafikun ! E bukura eshte se keto fushatat me makina nuk i ka as kapitalizmi…
Bej si te besh se nje jave mbeti, po me maskat si do behet🤔
Ilir Meta
Të dashur “patronazhistë”,
Mos e dëgjoni Kryefuksin se regjimi i fuksave ka mbaruar!
Kryefuksi e di më mirë se kushdo tjetër.
Nga djali i atij, që firmosi varjen e poetit Havzi Nela dhe për të cilin u shpreh krenar, që ishte në anën e duhur të historisë, shqiptarët nuk mund të presin asnjë reflektim dhe garanci për respektimin e shtetit ligjor dhe të drejtave të tyre kushtetuese.
Të gjithë me qetësi dhe vendosmëri drejt 25 Prillit!
Referendumi për rivendosjen e Demokracisë do triumfojë shumë bindshëm!
Asnje nga personat qe komunikova une nuk kishin patur ndonje eksperience qe dikush i kishte trokitur ne dere duke i kerkuar te dhena. Skandali i zgjedhjeve ne USA me “Cambridge Analytic” u be mbi informacione edhe te dhena ne FB, imagjino c’fare do kishte ndodhur po te dilnin te dhana qe kane lidhje me institucionet.
Gabim! Te dhenat ishin super te reja edhe kete e kam shpjeguar me siper.
Per c’fare e do gjurmen kur ke ujkun? Nqs shkon edhe sheh te gjithe “log-in” tek serveri i te dhenave, ta jep me saktesi te gjithe listen se kush eshte futur tek te dhenat e serverit. Eshte shume e thjeshte. Mua me duket se prokuroria nuk do te merret me kete ceshtje ashtu sic nuk do te merrret me shume ceshtje te tjera.
Këto nuk janë thelbësore.
Duan shqiptarët të largojnë qytetarin problematik rama,apo duan të sjellin modelin afgan të sali berishës??
Kjo vendoset në 25 prill.
Të dy palët kanë 30 vjet në skenë dhe njihen.
Shqipëri e dashur,
që të themi Nënë,
në ç’duar të zeza,
tridhjet vjet ke rënë!
Asnjë për t’u mburrur,
të gjithë për t’u sharë,
bir Selman i Nënës,
kë të qaj më parë!
A Duka
Nese di gje nga e drejta penale ne USA : pse Derek Chauvin, i akuzuari per vrasjen e George Floyd, nuk mund te akuzohet per, per shembull, vrasje pa dashje, nese juria nuk bien dakort per cilesimin si vrasës ? Sepse me sa kuptoj, denimi i tij eshte : o fajtor (per te treja akuzat), o hiç (pra: o juria eshte dakort unianimisht, ose po doli vetem nje anetar jurie kunder, del i pafajshem)
Nuk ç’motivohet policia për një zezak.
Tani,si do gatuhet që të paraqitet sikur drejtësia mori vendim demokratik dhe ligjor, është çështje tjetër.
pa merak, zezakun e ka bere lopa, dihet ajo
Edhe për të bardhët nuk e rruan njeri.
gishtat nuk janë njëlloj,megjithë dëshirën e mirë,konventat ,të drejtat ,e më the e të thashë, që të jenë!
Duan të prishin 100 mijë shtëpi pas zgjedhjeve!
Për të gjithë ata që nuk kanë marrë akoma lejen e legalizimit apo çertifikatën e pronësisë do të prishen.
40 mijë vetëm në Tiranë! Qyteti do të kthehet në një Astir të madh!
40 mijë shtëpi vetëm në Tiranë dhe 60 mijë të tjera në të gjithë Shqipërinë që prishen me fadroma dhe me polici!
Dmth luftë civile! Ky është tërmeti i vërtetë, 4 herë më i madh se tërmeti i 26 nëntorit.
100 mijë familje qiraxhinjsh për pallatet e Erion Velisë!
400 - 500 mijë të pastrehë me një të rënë të lapsit.
Çfarë do të bëjnë këta?
Do të ikin nga Shqipëria një herë e përgjithmonë!
Edi Rama bashkë me Erion Veliajn do ta mbushin Shqipërinë me bangladeshas me 200 dollarë në muaj.
Këtë nuk duhet ta lejojmë! Është e kobshme, është lebetitëse vetëm ta imagjinosh!
Ti që voton për Edi Ramën sot, je bashkëfajtor për çdo të keqe që mund t’i ndodhë shtëpisë sime të palegalizuar nesër.
Ky është një fakt që pd-ja synon vetëm vetëm loqet dhe ato kategoritë që përshkruan ligji kundra diskriminimit
kaposh
Nuk mund te quhet vrasje pa dashje sepse eshte common sense qe veprime te tilla mund te shkaktojne vdekjen.vrasje e shkalles se dyte sepse i pandehuri mendoi se po kryente detyren ,pra nuk mendoi se po kryente nje krim .shtrember te rrime e drejte te flasim G Floyd nuk eshte hero .Ketu komuniteti zezak e ka jangllesh.Racizmi absolutisht ekziston .Sistemi drejtesise ne USA eshte druvar mesjetar por ky nuk eshte rasti te benet shembull .
Nuk eshte fare puna nese ai eshte hero apo jo. Problemi eshte thjesht penal. Dhe mua me duket e habitshme qe vendimi i jurise do jete o hop o top (o te gjithe anetaret e jurise dakort dhe ai deklarohet fajtor, o krejt i pafajshem nese qofte dhe nje anetar i jurise ka rezerva).
Por besoj kjo ka lidhje me diferencen midis te Drejtes Pénale europiane dhe asaj amerikane. Ketu nuk funskionon ashtu
Tani po e shikoj. Qenka denuar.
Por objeksioni im qendron sepse me sa mesoj, ai qenka denuar edhe per vrasje (murder) edhe per manslaughter
Nuk eshte se policet vene e i bien ne qafe kot nje zezaku per englendi. Nje dicka qe nuk permendet eshte se keta tipa i rezistojne arrestit.Ky tipi ka pas qene denuar per grabitje me arme .i vuri koburen nje gruaje shtatzane.Nje tufe kalamajsh nga marredhenie te ndryshme .kush i ushqeu keta femije kur ky ishte ne burg , ne arrati apo papune ?po keshtu dhe ai ne Atlanta.sapo kishte dale nga burgu me kusht , ku kishte qene i denuar per rrahjen e gruas se tij.pas burgut ze dashnore, i jep makines i dehur dhe gruaja e tij e qante me pike te lotit se sa baba e bashkeshort i mire ishte.Rasti i fundit ne minnesota ,ai djali kishte nje urdher arresti kondra tij .Kur ke nje warrant kondra teje polici e ka per detyre te te arrestoje .Kur te komunikojne arrestin nuk ben dot fjale me policin se eshte si arbitri i fubollit qe nuk e prapeson vendimin.thjesht shko me ta ne stacion e merr ne tel dike nga familja te vije te marre ne shkembim te bail.Ndoshta policet i tejkalojne kompetencat e tyre por duhet vene vetja ne poziten e tyre ku cdo dite mund te jete dita e fundit e jetes se tyre se SHBA jane vend me popullsi psikopate shumica te armatosur .Racizmi ekziston ende por te bardhet nuk i detyrojne zezaket te vriten me njeri tjetrin .Chicago e qytet e tjera te medha ne zona te caktuara jane si zona lufte ku zezaket vrasin njeri tjetrin deri edhe kalamajte.
E dija kete. Si dhe gjithe te tjerat sa shkruan (mjaftojne disa artikuj serioze ne mediat e vendit respektiv ku jemi dhe meson po aq sa edhe po te jesh ne terren). Jane probleme sociale dhe ekonomike. Domethene, politike.
Pyetja ime ishte ‘thjesht’ ne rrafshin e te drejtes penale ne USA, i cili eshte goxha i ndryshem nga ai europian si procedurë.
U prish dynjaja🤣.
“All about Mona” (shkruar nga ish-eminenca gri e atij qe ka terhequr fijet e politikes shqiptare per dy dekada).
Shkrim qe vjen nje here ne 10 vjet

- Se India zotri.
- Cunat e PDhit po vazhdokan circle jerk rendshem.
sapo vura re qe paskam ber 100 typos ne 101 fjale…nejse…besoj se isha i qarte gjithsesi…nuk esht se ka rendesi se nuk kam ndermend ta hap shpesh ket faqe…tashi gna te gjith ketu njoh vetem Gjembin dhe Pjerin…t gjith tjeter me duket se jan usera te rinj me siguri patronazhista ![]()
pjerit I pëlqejnë gjëmbat:joy:
I vë dorën gjëmbit dhe nuk ndjen asgjë😀
Kapo,na thuaj këtu publikisht,po humbi sala edhe kësaj radhe ,ça do bësh??
…ne te dy rastet opozita fiton ket radhe; nje fitore e paster popullore ne 26, por ma e bukura sipas meje eshte qe Rama te fitoje me marifete dhe pastaj populli ta terheki zvarre ![]()
Gjer tani e vetmja gje qe i keni terhequr zvarre eshte corrka. Ja mbani ne krahe si zorre zjarrfiksi. Sa te ket llum si ju per opozite Rama… kujt i duhet kurora e mbretit.
vetëm gjëmbi dhe pjeri nuk janë qethur. përsëri me : gna, gna ?
Se ju edhe kur humbisni ,fitoni🤠
Ore ju do populli se keni xhevairë njerëz😂 nga mediu të djali fahriut, nga vangjel dule të nuk noka😂
Nuk po them për ilir metën,se ai të pret dorën…
prit prit deri ne 25
“mos u mburr mos u levdo
neser mbroma do ta shohe
hudhe vallen hudhe o
tope modhi i lalit -o”
Asgjë sdo bëhet. Po luajtën bishtin ata të çetës serbe do ua bëjnë si me terrorristin kacifa.
10 alabakë nuk e vënë dot me me shqiptarët.
ja cfare do bejne shqiptaret;
Mbrojtja e votes ndaj bandes, detyre e çdo shqiptari. Shqiperia fiton te dielen!
vazhdoni te hidhni topa muti te pertypura si çimçakiz.
Vetem nje mrekulli do ta shpetoje Peshkun nga goditja e zgjedhjeve te fundit.
ps: nuk ka mbaruar akoma loja jo. ‘Original sin’ (karantina e parë planetare) do te te ndjeke prapa. Te rroç (shume!!) e te shikoç por sa te rroç ketu do e kesh coronen, në mesin tënë. Ta kishe lene te livadhiste qe ne fillim disa muaj, sot as emrin nuk do ja degjoje corones, e jo me varjaneve.
Te fala Gao-s
te keqen e zgjedhjeve ne kosove, asnje rremuje, nderkoh qe ne shqiperi kemi te vrare, te plagosur, te rrahur, akoma pa ardh dita e zgjedhjeve,
Ja dhe pak dhe po vijme
.
Pjer, bej kujdes keto dite, mos shperndaj VQ se do kujtojne qe shperndan lek per votime
e paska emrin edhe Pjerin:thinking:
Tak anglosaksoni SHBA i perfytyron si nje gjyshe te dhembshur qe nuk e ze gjumi duke menduar dite e nate per Shqiperine.
Zgjedhje dhe stërvitje, avokati shqiptar tregon si do të veprojnë 8 mijë ushtarët amerikanë në Shqipëri - Bota Sot
Babë me 4 femije qe të ngrysë jeten në biruce per bythen e Gazmend Bardhit (qe do shijoje karrigen e parlamentit per 4 vjet) vetem ne Shqiperi gjen
![]()
Paska trajnuar policine afgane,…
une ju kam frigen ketyre zgjedhjeve.! Sepse nuk shof zgjidhje .
Po te mbet Edi do thelloj varfrine dhe vazhdoj pangopesisht vjedhjet dhe pushtetin absolut , po te vine tjeret ,do qasen me nje uri edhe me te papermbajtur per vjedhje dhe pushtet nga pasiviteti i benifiteve kaq kohe …
dhe shqiptari i mjere i rropatur me varferine e tij ndodhet mes dilemes , hyp se te vrava - zhdryp se te mbyta !
Do quaja mrekulli dhe do besoja ne mrekulli nga atehere nese arrij te shof pak njerzi tek udheheqesit e pushtetit dhe qytetarin e zakonshem kur te arrij te kuptoj peshen dhe fatin qe i vendos shoqerise dhe vehtes permes votes.
shume e ngaterruar duket kjo histori, dhe kjo per faj te medias, e cila jep lloj-lloj versionesh,
nje media thote ndryshe, e nje media tjeter thote ndryshe,
ajo qe kuptojme eshte qe ; situata eshte e ndere, shume e tensionuar,
ik a i vrare ne shqiperi, mjaft bone reklam per boten, u kalbe a derzi ne amerike,
Nuk eshte edhe aq e ngatarruar.
Ja edhe SPAKU
Shqiperia e varfer ka qene edhe para Edit,nuk eshte se e solli ai varferine,ate e gjjeti midis nesh.
Shithole then ,shithole now ,shithole forever.
Ndryshimi është qytetërimor.
Jo ekonomik. Ardhja e talebamozmit në pushtet do i kushtojë rëndë jo vetëm shqipërisë, por gjithë shqiptarisë.
U provuan dy herë në pushtet. Sollën lindjen e mesme në shqipëri, në gjithë aspektet. Hajdutëri,arrogancë, antishqiptari,luftë krahinore,prapambetje kulturore dhe estetike, shkatërrim institucionesh,frymë fisnore në vënd të asaj kombëtare.
Asgjë pozitive. Bile unë mendoj që pd-ja është investim serbo grek,për të shkatërruar shqiptarët në ballkan,duke i futur në luftë me njëri tjetrin.
Nga ky këndvështrim bëhen dhe votimet.
Duke ditur që 70% e popullsisë janë loqe
Nuk ka asgje te ngaterruar ne kete histori ! PD-ja nxorri bandat e saj ne Elbasan me qellimin qe te bej zap qytetin ! Njesoj si ne 97’ ne Vlore ! Nuk ka asgje te vertet per shitblerje vote e karta identiteti ! Furgonat e PD-se me arme ne dore ndalonin cdo aktivist te dyshuar te PS-se ne Elbasan me makine apo ne kembe thjesht sepse i perkiste anes tjeter, nuk kishte rendesi nese ishte ne pune te tij ne ate moment ! Kane ndaluar me dhjetra persona e makina, kur u ndeshen me dike qe i kundershtoi e vrane ! Kjo eshte historia ! Do thuash ti…po policia? Po c’polici zeza…perjashto disi Tiranen ne gjithe qytetet e tjera polici i bie borise se makines se tij me shpresen qe ai qe ka parkuar makinen ne mes te rruges te vij ta heq “kjo eshte diktatura policore e Edi Rames” …
Mos ki frike hic…pas 25 prillit do behen paqesor si Nene Tereza te gjithe keta qe sot ulerasin, u bien borive, shajne e mallkojne e deri vrasin njerez sepse nuk mendojne si ata politikisht ! Te pakten keshtu mendoj une …i ka kapitalizmi keto…sidomos ai amerikan !
Te lutem mund te me ilumunish pak ku u mbeshtete qe bere kete pershtjellimin tend kaq te perpikte dhe shume afer se vertetes?
une nuk i frigohem arb ngjarjeve te dt 25 , i firgohem pasojave qe do rrjedhin ne aktin e kesaj date per 4 vjetet e ardhshem …
Policia e Dibrës ka arrestuar dy personat të cilët dje u ndaluan nga anëtarët e Partisë Demokratike në këtë zonë, pasi pretendohej se po blinin vota
Bëhet fjalë për juristin e bashkisë Denis Gjoli me detyrën e Drejtorit Juridik në Bashkinë e Bulqizëz si dhe Albjon Çeku, aktivist i Partisë Socialiste dhe pjesë e shtabit socialist.

o zot o zot cfar bohet, me demek drejtor zuzari i Rames,shkon e ble karten e identitet qytetarve per te mos votuar ,
e ka mire Fatos Lubonja qe ky shtet kriminal nuk rezohet me zgjedhje;
Mbeshtetem tek versionet e PD-se qe fliste per lek e karta identiteti mbi kofanen e makines diten me diell kohen kur ngjarja ndodhi, per versionin tjeter me viktimen qe sulmonte me arme zjarri trimat e PD-se e tek versioni i fundit me makina te blinduara e 20 pistoleta kur nuk u gjeten as lek e karta e as arme viktimes e as makina te blinduara e 20 pistoleta !Ju besojini kujt te doni nga keto versione por mos harro se nuk jemi me 21 Janar ku u prishen provat , hetimi dhe pamjet filmike …i ka kapitalizmi keto
hahahaha keni filluar te kapni ata te LSI-se tani …bravo !
Bëhet fjalë për juristin e bashkisë Denis Gjoli me detyrën e Drejtorit Juridik në Bashkinë e Bulqizëz
…do thote zotnjija juj qe nuk oshte i PPSH, po si mor mos ta mohoni kur ai i pari juj mohoj djalin dhe jo ke drejtorin juridikkkk…
dhe me qe ra fjala ; Emrat patronazhistëve të PS kanë filluar të ngjiten nëpër lagjet e Tiranës

Sa keq kur njerzit priren te japin nje opision, aq me keq nje version te nje ngjarje kur perfshihen emocionalisht ndersa e bejne. E bukura shkon edhe me tej qe opinionin e tyre e shesin se e verteta absolute edhe pse jetojne jashte kontekstit mbi te cilen flasin.
Nqs nuk besoni qe fshihen edhe prishen provat mjafton te lexosh letren e derguar nga gjykata europiane per te drejtat e njeriut asaj struktures qe supozohet ti mbroj te gjithe shqiptaret me punen e saj e cila quhet PAK edhe qe operon si strukture partiake. E para kjo.
Kush do ti gjente kartat edhe leket ato 14 policat qe ishin aty edhe benin sehir?
Apo ato qe shkuan sot ke shtabi i PD ne Elbasan edhe qe nuk kishin as mandat as proces verbal ?
Po PS cfare ka bere pellazg efendi ![]()
Asgjë madam. Bile unë nuk do ti votoja po të kishte të djathtë shqiptare.
Por midis një qeverie problematike ,si shumë të tjera nëpër botë,dhe mundësisë që shqipërinë ta udhëheqë mziu,stresi,dulja dhe djali i fahriut,nën udhëzimet e sali veremit, unë zgjedh të parën.
Misioni i tyre është të shpërbëjnë shtetin shqiptar .
Per dashnoret e tempullit te demokracise dhe mamadhise Amerike
…
Sa patriote qe behen mer kur iu ngel veza kryq!!!
Hajt zgjedhje te qeta dhe me Shqiperi te lire ![]()
![]()
![]()
Nese do te isha i perfshire emocionalisht do te thoja qe mos bej budallain, qorrin e shurdhin edhe boll justifikove barbaret qe vrane nje njeri e terrorizuan nje qytet per arsye politike ne 2021 ! Edhe ky muhabeti i policeve eshte pjese e kesaj felliqesie ! Sikur policet te kishin bere detyren ate dite sot viktimat do ishin ata vete, do ishin te vrare nga barbaret e te atemuar nga ata si ty ashtu sic po ben tani me keto budalleqet per mandat e proces verbal per nje ndalim makine imagjino per nje arestim apo ndalim (nuk i dini as kuptimin fjaleve qe permendni…gjeje cfare eshte nje proces verbal njeher ) ! Pra nese nuk e ben detyren perse nuk e ben, nese e ben pse e ben … Kush do i mbroj policet ? Rama qe ben pjeshken e bukur e tolerantin e madh kur i shkerdhejne shtetin nje grup rrugacesh adoloshent ne Tirane apo nje grup kontrollues ajror idiot ?..po pse ca i di ti policet mish per top per politiken ? Meqe do te ngresh pyetje , pyet veten pse nuk jane vrare njerez ne Elbasan ne zgjedhjet e meparshme? Bandat e famshme aty kane qene nga te dyja anet !Ta them une pse, sepse nuk e vrasin njeri-tjetrin as bandat e as Elbasallinjte, Korcaret,Firaket, Vlonjatet,Shkodranet, Tiransit apo ke do ti per politike ! Sherr ka, por ka mekanizma qe nderhyjne pertej retorikes ( si shefat lokal te partive nga te dyja anet) dhe i ulin gjakrat ,sepse njerzit do jetojne edhe me pas ! Viktimat gjithmon kane ardhur nga njerez te importuar nga jashte ne cdo rast te nje krimi elektoral , fiks si ne kete rast ku nje idiot i importuar dhe i vendosur aty si shef elektoral i PD-se ne vend te ulte gjakrat i acaronte me provokime deri ne krijim te nje grupi te armatosur te importuar nga ana e anes qe sillen si pushtues me vendalinjte, kur edhe nje femije e di se ku te con kjo cmenduri e cfare pasoja percarse mund te ndez…jo per gje por ka ndodhur me pare dhe e kemi vuajtur ne 97’ ne Vlore dicka te tille ! Kjo ishte pjesa emocionale …por mos u bej merak…kapitalizmi amerikan e SPAKU partiak sipas teje do ti sqarojne mire gjerat…me qetesi e dashuri do sillen te gjithe !
E ka plakur stresi i politikes.Shekspiri thote: uneasy lies the head that holds the crown.(e paqete prehet koka qe mban kuroren)
uneasy lies the head that holds the crown
e paqete prehet koka qe mban kuroren
e paqete prehet koka qe nuk mban kuroren
i paqete ai qe ka
i paqete ai qe s’ka
te gjitha kokat i qetson kosa e vdekjes
paqetesine e jetes e qetson qetesija e vdekjes
Ore ,po kaposhi nuk ka postuar gjë nga syri i salës sot:thinking:![]()
Çtë ketë ndodhur vallë!!!
Mos është prerë interneti andej nga kanadja:nerd_face:![]()
Ashtu,në krye të detyrës!
Posht komonistat
që na vjellin zgjelljet:joy:
he …cfare kena me i bo komunistave ket radhe prit prit ene nje dite . Vete kryekomunisti Meta ka me ja kly plakat juve …na erdh dita me bo sehire ![]()
Kryekomunisti meta me kryekomunistin berisha do i tregojnë vendit antikomunistët rama!
Jepi gaz kapo,merr kallashin,tutat e sportit, dhe hajde të luftosh!
Të shporrim ambasadën amerikane njëherë,pastaj gjithë komonistat🤣
Biden njohu genocidin ndaj armeneve .Sipas Faik konices edhe shqipo si Sulejman Delvina paten gisht ne te .Ka ndermend i I Gjati te pronocohet per dicka kondra te vetmit mik qe po i ben sevap Shqiperise ne keto kohe?
hahahaha pikerisht cfare shkruajta tek komenti me siper . kur e ben polici punen i hidheni ne gryke pse e ben ! Ketij polici i duhet dhene medalje sepse neutralizoi nje te lajthitur qe provokonte ne menyre te perseritur aktivistet e nje tjeter force politike te mbledhur per punet e tyre. Polici pra evitoi nje perplasje politike ! p.s. …e shitet Meten direkt? E keni zakon por nuk ju shpeton as shitja e Metes , lusni zotin te mos humbisni thelle…se ndryshe do i humbisni te gjitha kesaj radhe, po te gjitha fare !
Meqe i kam qejf bastet : diçka me thote qe PS do kape sot 77-79 mandate, në vend te 71-73 qe mendoja se do kapte deri para nje jave. Fiks si pasoje e asaj ç’ka ndodhi kete jave
PS edhe nese fiton duhet te zgjedhe nje KM tjeter, duhen kembe te fresketa ndryshe pas gjithe kesaj kohe ne pushtet do currufjapset edhe ky si Dulla qe iu nxirrte gjuhen ushtareve te gardes .nese e heqin , ke do te vene .Une nuk shoh asnje tip me stature te burri apo gruaje shteti qe te frimezoje kombin pervese ca ftujave e ftujakeve qe i bejne hosanara te gjatit si Skenderbeu i dyte i Shqiperise.Nga ana tjeter keshtu thame edhe ne 90 kur u hoq garda e vjeter dhe ne vend te tyre erdhe tipa qe s’i njihte kush e brenda nje kohe te shkurter u bene household names.
hiqi nja 10 dhe je brenda
Nqs ti mendon se Shqiptaret ushqehen me bar ok…
Analiza jote nuk qendron sepse merr si krahasim Dullen.
Nese ne 21 janar Saliu nuk vriste, merrte mandat te 3te ne 2013. Dhe rrezik te 4t në 2017.
S’ka lidhje fare me kamunizmin kjo histori
Épo 71-73 eshte kollaj te thuash
Une dua te bej kurajozin
me ca do e veme bastin?
Merte nje lesh. Vidhte do te thuash?
E shikon qe më mire qe nuk vure bast ? ![]()
Dmth asnje ndryshim ne shqp, Rama kminister edhe 4 vjet Basha opozitar 4 vjet , rendesi ka qe nuk jane vjedh vota, dmth zgjedhje te lira, votusi shqp votoj ate qe donte.
Selanik e perpjete
Si ka qene ,do te jete😀
Ndihet shume mungesa shokeve tane peshq ne fitoren e PD-se. Shume pak bene, nje sllogan ketu…nje parrulle atje…shume pak shume pak. Veç nqs ka qene strategji per te dale te rinovuar nga humbja😀!
Keta mor te keqen duan edhe te terrorizojne miletin qe te votoje per ta, edhe te vrasin miletin (gjithe duke qene ne opozitë !! - bej hesap ne pushtet), edhe… edhe… eeeedhe te fitojne zgjedhjet ![]()
Po qe ka rrezik te shkojne 80 mandate PS ! Petej cdo parashikimi ! Telenovele me vete dhe supriza me e madhe deri tani jane exitpollet qe deshtuan keqas…dhe 2 te dhena nga Tirana ! Ne njesine 10 fitoi PS, por ajo qe habit eshte se Fatmir Xhafaj ne njerin krah mer me shume vota se gjithe deputet e tjere te PS bashke…kurse ne krahun tjeter Agron Shehaj mer me shume vota se Lulzim Basha ! Vlora paska pushtuar Tiranen …
U bene bajat me keto “deja vu”-te ne çdo zgjedhje. Kam pershtypjen se “shqiptaret e minj” me shume refuzuan berishen, meten, zhelalin, faten, nardin e noken se votuan me entuziazem Ps-ne.
Meqe e njoh nje çike kete fushe : ne fakt, Exitpollet nuk deshtuan por eshte e njohur qe, në fushata qe zhvillohen nën presionin e nje x apo y fenomeni (ky fenomen mund te jete : nje force e mbrapshte politike, nje ngjarje e rende, nje votë “e turpshme” -shih më poshte shembullin francez në 2002 etj etj), njerezit nuk shprehen lirshem per zgjedhjen qe kane bere, fill pas daljes nga kutite e votimit (sidomos elektorati gri). Duke patur parasysh tensionimin qe beri PD veçse javen e fundit te fushates, ishte e natyrshme qe te anketuarit te mos e thonin shume lirshem voten e tyre pas daljes nga kutia. Ne kete rast ata japin nje pergjigje qe quhet ‘e stresuar’. Dhe qe nuk pasqyron 100% realitetin e votes se tyre.
Por e perseris: eshte fenomen i njohur, ndodh edhe ne plot vende te tjera, biles dhe me tradite demoktratike (në France ka ndodhur kur kanditati i ekstremit te djathte, në 2002, kaloi ne tur te dyte -fenomen i papare e i paimagjinueshem deri asokohe ne France: votuesit kishin turp ta thonin voten e tyre dhe nje pjese genjenin, kur sondoheshin)
Une nuk di pothuaj asgje per exitpollet…nje pyetje kam : Mund te gabojne me 10-11% ??? Ata e nxorren pothuaj kok me kok PD-PS , nderkoh qe PS del 10-11% para ! Me e pabesueshmja ishte 1 mandat LSI ne Shkoder e 0 mandate Tom Doshi ! Pastaj 6 madate LSI ne Tirane …dmth disa gabime trashanike! Si shpjegohen ?
Jo,se kaposhit gjynah ti hanë hakën🤠
E bëri copë syrin ![]()
Po ja që populli nuk na e dashka partinë komuniste demokratike ![]()
Tani është tërhequr të shkruajë traktat kundra diktaturës
Refuzuan Bashen me ekipin e tij ! Jane genjeshtar e deshtak te pandreqshem !! Saliu nuk ka gisht fare ne kete humbje skandaloze(nese PS mer 77-78) ! Edhe socialisti me i flakte ishte pergatitur per kosto ne Tirane , trafiku, punet e paperfunduara,Teatri, propaganda on-line dhe tv kunder Veliaj personalisht etj !Nese Tirana del me 19 per PS, ky eshte deshtim i madh! Fushata me makina, pa maska, nihiliste per cdo gje per te mos folur per Elbasanin qe i fundosi dhe u rrezoi masken e “qytetarise” ! Plus personalisht mendoj niveli shume i ulet i Bashes, eshte i lodhshem te degjohet … pastaj edhe dicka tjeter ,eshte e pabesueshme per mua qe nje lider politk te mos kete, te mos dije apo te mos te jete i afte as te shkruaj nje artikull gazete ! Lider qe nuk ka nje artikull gazete…nuk mbaj mend nje !
OK, e kontrollova ! Une mbaj mend lajmin mbreme qe ishte : Opozita fiton zgjedhjet me mbi 50% !
Me sa po shoh , kishin futur edhe LSI brenda, nuk flitej vetem per PD !
Une ndoqa ate te Top Channel…por njesoj dukeshin ! Nejse, si te shkruajta nuk kuptoj shume ! Por eshte fakt qe me ndarjen e madateve ja kishin futur kot !
Ne historine politike te demokracive ka plot te tille ne fakt.
Arsyeja eshte se u doli situata nga duart (paçka se e filluan “siç duhet”, dmth me liber te botuar - nuk thashe te shkruar, por s’ka gje, nuk ishte as i pari as i fundit - nga Basha etj etj). Problemi eshte tek fryma e brendshme e asaj partie : kur ke degju Nr 1 te saj per vite te tera te thote “Po desha une ua marr pushtetin me 200 laçianë”, ç’a te thush ?? Ai babai i 4 femijeve qelloi sepse kish degju qe shefi i vet (Gazmend Bardhi) do behej Minister i Brendshem, kupton ti, kshu qe, "bjeri ti biem (dhe i ra prej verteti !) se kam shefin me vete" (do behej minister i Brendeshem pra mo, shefi !)
Kot e ka PDhi, normalisht duhet :
- Te rithemelohet
- Te vere mundesisht nje grua ne krye
Por si te dun… . s’them gjo une ![]()
Po shkon si dihet se do shkoje. Edhe ata qe jane tmerrsisht te pakenaqur (per arsyet e duhura) me qeverisjen e PS, perseri do ja jepnin voten PS. Alternativa egziston, por vjen ne formen e e regresit social e ekonomik, kriminalitetit klanor etj, shkurt harakiri por pa pjesen e nderit.
Edhe nje here, ce do kuroren e mbretit Rama, kur ka kete lloj llumi per opozite.
Mo u be merak, do vene Giten. Me vjen keq, por vertet keq per njerez qe flasin per nje reformim te PDhit. PDhi qe ne gjeneze dhe gjer sot prezanton me te keqen e asaj qe ka mundur te jape ambicia politike e shqiptareve. Sot eshte si ajo mobilja e shkrumbuar.
Duhet nje opozite e re, e paster. Nje opozite idesh qe lufton per te ardhmen e Shqiperise, per edukim, mjeksi, pune, shkurt zhvillim, dhe jo te shkuares cifligare.
Duhet nje opozite qe ti thote Rames qe te vendos rregull e ligj ne rruge, te mbroj policin , te mbroj njeriun e punes, te denoj rrugacerine dhe ekstremizmat qe ekzistojne, te vendos disiplinen dhe edukaten e punes ne shtet, te pastroj Shqiperine nga plehrat sepse eshte nje vend i qelbur (keto jane deshtimet e Rames) ! Te mos shaj Shqiperine me gjithe defektet e medha qe ka, te mbaj nje qendrim te drejte me historine, te zhduk nga vetja cdo lloj matrapazi qe i eshte bashkuar si anti-komunist ,te mbeshtes kulturen e pageses se taksave e detyrimeve te tjera dhe me kryesorja te heq dore nga analistet e leshit qe dalin ne TV …po kush do e bej? Keta qe duken sikur i ka nxjerre Saliu nga hundet?Nje Jorida Tabaku me duket e sakte aty, por ate e hane te gjalle ujqerit atje !
Mor po rithemelimin (më shume se reformimin) e nje force politike qe merr 35-40% te elektoratit nuk e kam në dore as ti as une.
Në rrafshin kombetar pastaj, “si opozite”, sigurisht qe jam dakort me ty, pra qe duhet nje opozite e re por pergjithesisht, situata te tilla (pra, reformimi i opozites se nje vendi) ndodh kur spektri politik i tij peson tronditje radikale. Psh ne France, lindja e fenomenit Macron dhe krijimi partise se tij erdhi si pasoje e (pothuaj)zhdukjes nga skena politike franceze e PS-se. Dakort, ti mund te me thuash se dhe Macron, ne qeverine socialiste te Fraçois Hollande ishte. Absokutisht e vertete. Por po mos ishte shkermoqur PS-ja franceze, nuk lindte Macron-i (se ku e mori elektoratin e tij? 60-70 % tek PS-ja e mori !).
Qe i bie: po nuk u rithemelua (pra se pari zhbërë) PD, nuk kuptoj se si mund te reformohet opozita (pra opozicioni ndaj qeverise) ne Shqiperi.
Rama tani nuk ka me justifikime. Duhet ti jape drejtim premtimeve qe ka bere pa u fshehur pas gishtit. Keta te opozites nqs duan te mos rrezikojne prape pas 4 vjetesh duhet te bejne “katharsis” siç ka thene lideri legjendar me syze dhe gisht te prere shoku Fatos Nano.
Hehe ! Po le mos ti lere ajo qe ta hanë ! Le ti haje ajo po mundi (si tha nje here nje maestro i politikes franceze, Nicolas Sarkozy ? “Partia eshte si puna e femres, pra nuk ja lypet. Ja merret”).
Edhe kete : jo, nuk duhet “ta vene”. Duhet qe Grida, po pati kellqe, te marri PD-ne (meqe ra fjala: Rames askush nuk ja beri peshqesh PS-ne).
ps: me duket se nuk po flasim per te njejten Gite
, pardon
duhet opozite e majte, shkurt. Fenomeni Rama perfaqeson njekohessht zhdukjen e PS, dhe reformimin e PD.
grite e PD kane gjet strehe tek edvin rama si i djathte me te gjitha cka.
nderkohe PS nuk egziston Rama e shkerdheu qekur ju fal peshqesh me doren e tyre nga vete ish-socialistet.
Nuk është punë njerëzish,po punë frymë dhe ideje. Opozita e suksesshme ndaj ramës është vetëm e djathta kombëtariste. Pd-ja nuk ka asnjë të kësaj fryme. Nuk ecën dot më. Do vdesë bashkë me saliun.
E majtë është pd-ja🤔. Ka mbledhur pakicat dhe njerëzit jashtë sistemit,të diskriminuarit, të ngelurit prapa kulturalisht dhe materialisht, mandin e nish-tullës,dhe përgjithësisht çdo lloj deformimi.
Ti pellazg efendi je udheheqesi moral i shqiptarise ![]()
Ti madam je te pjesa e nish-tullës:slightly_frowning_face:![]()
Projekti i Shqiperise pellazg efendi u dhje qysh kur ai serbi qe iu thafte dora plasi WWI e cila solli zhdukjen e Austro Hungarise e cila kish filluar qyteterimin e shqipove .Qysh atehere te lene vetem barinjte hajdute s’kane pare nje dite te hajrit duke iu ngrene Kokat njeri tjatrit .
PSD ka marre 2 deputete e nuk besoj sa te jete skender gjinushi gjalle te beje ujdi me PD.
i nderuar, nuk bohet shteti me tipa qe pyesin ; ku o pjesa ime,
pale, do me e bo dhe president, si ta nxe goja per nje zorraxhi,
ai eshte ku te nxjerri noi lek, jo te boj shtetin, ai e shkatrron shtetin,
Ja poplli me siper foli! Me vjen keq por lideri nuk eshte i pranueshem akoma nga elita ekono-socio-politike.
Nuk je fare në dijeni: Skender Gjinushi eshte Kryetar i Akademise se Shkencave te RSH dhe e ka lene prej kohesh poliiken dhe partine qe krijoi.
PSD eshte e Tomë Doshit (ish-PS).
ps: nuk eshte më fare pune ujdish e koalicionesh : the game is over : PS i ka tashme ne xhep 73 mandate, synon 75 ‘per qejf’.
Neser Like Floriri jep doreheqjen dhe kryeminsitrin e ri, nese nuk zgjidhet président i ri deri në shtator (kur fillon edhe legjislatura e re) e emeron Ruçi (kryetari i parlamentit, sipas kushtetutes, merr atributet e presidentit ne mungese te ketij te fundit).
Dhame lajmet.
Vallahi bilahi asgje nuk ka perfunduar or ti
. Se me dashte daj semi po ti djegi nja dy tri kokrra deputetsh!
Tomen e dogji pa hi hiç nparlament
.
Jo jo, spaska perfundu akoma:grin: Tr blu jo se dun Lulin, po sdun Lalin:joy: Dr po blu pritet te dale, na paskan mashtru mediat e kazanit deri tani:joy:![]()
Kush tha se likja do jape doreheqjen?
Eh mire o mire, ç’beri 73 ç’beri 76
(90% e votave te numeruara)

Elbasonin e paska fitu PDhi
neqoftese se s’ka fitu pidhi, atehere do fitoje kari, kush te fitoje tjeter? Megjithse po ta shoç holle holle eshte gjithnje bolja qe fiton, sepse vetem bolja komenton.

Nese zgjedhjet ne Shqiperi do beheshin me sistem mazhoritar, PS mund te fitonte 70-80% te mandateve. Prova në shkalle qarku ku PD ka fituar ne vetem 1 komune)
Luli duhet te jap doreheqjen nje ore e me pare. Eshte humbes kronike qe nuk ngjalle shprese. Partine mund ta marr Agron Shehaj person qe diti te bej fushate. Njekohesisht duhet te zhduken njehere e mire persona si Xhelali, Paloka, Ndoka, Tritani, e kompani e te zevendesohen nga njerez te rinj si Pampuri, Oriola, Tabaku etj.
Ja perse nuk ka dhe nuk do te kete demokraci, perfaqsim me ane te votes, ne Shqiperi me kete sistem kryetaresh. Te ve kryetari te 23 ne liste dhe ti merr aq vota sa 22 te tjeret para teje, dhe ke shanc te mos zgjidhesh deputet. Nderkohe, gjysma e 22shes behet deputet/e pa marre gati ose asnje vote te vetme. Gjysma tjeter, dashnore te epshur te kryetarit nuk marrin dot as cerekun e votave te sferave te tyre te influences. Pra, jo vetem ekraneve te televizorit, por dhe ne pune e shoqeri jane patetike te papeshe e padeshiruar.
Ne Lulin shyqyr qe e kemi
Pa Lulin qysh do fitonte Edvin aventurieri
Ju duhet gjak i ri, gjak B’rishist. Ju duhet Gita, Zeni. De jure them, se de facto mrena i keni.
Ky rinovimi i pd eshte me shume nje deshire e votueait gri sesa nje mundesi qe mund te ndodhe. Kam pershtypjen se paloqet e noqet, sallamret e plot te tjere ordinere do perdoren si kamikaze ne parlament. Qellimi i vetem i komunistit plak eshte ta radikalozoje sa me.shume klimen ne parlament qe ky kater vjeçar te shkurtohet sa me shume me zgjedhje te parakohshme.
Skemat i ka te gatshme “hezbollahu” shqiptar.
Ja dhe hapi i parë ku mberriti :
Pa diskutim. Paloqen do e kurdise pa hyre ne parlament dhe pa i zene bytha vend do filloje te shaje thuthuqshe e te bej si gjel. Kam pershtypjen se ne baze te drejtimit qe do te marre drejtesia shqiptare ne lidhjen me ceten serbe te B’risheve (jo se kam ndonje shprese) do te shohim dhe forcen vektoriale te deputeteve te PDhit per anarki, braktisje parlamenti, dhune etj.
Ore kapua nga bëhet?? Ça u bë me komonistët ![]()
Ndonjë lajm nga syri mor aman,se na u tha syri!
Kur do ta formojë qeverinë lul 7×7😂
Kapua po behet gati te mbaje premtimin e dhene ne peshk. Nese fiton prap Edi Rama, kinse me vjedhje votash, do ta terheqim zvarre, nga corrka tha. U be nje dekade tashme qe merren me terheqjen zvarre te corrkes se Edi Rames, dhe u zotuan se nga zorre zjarrfiksi do ja bejne tubacion ujesjellsi.
PDhi dhe zarboshet e saj jane aseti #1 per Ed Ramen. Sa te kete kete llum opozite…
Nashi pompinot are in order😂
Se sua mban të marrin zvarrë burrin e sllobodankës,dhe bedelin e tyre, lulin e vocër.
Pd-ja,me ndihmen tonë, ka fituar vetëm zgjedhjet e 92-t. Që atëherë,kur u duk që çeta serbe kishte plan tjetër,vetëm të lubonjizuarit,debilët ,hajdutët,dhe pakicat e votojnë .
Vl,po patën cipë ,e shkrijnë shpk-në!
Sa të ketë kaponj dhe stresë ,do rrëmbejnë ndonjë llomkë
Cfare harriti me luften kondra korrupsionit per 8 vjet?
Oleg Dou, Natura (quasi) morta
![]()
Possiamo notare l’uso sapiente della luce che da sinistra verso destra entra radente e disegna gli oggetti consolidando il loro volume scultoreo. Luce e ombre che rendono la morbidezza degli aceri d’uva, che definiscono la buccia bucherellata dei mandarini, la sottigliezza e la lucidità delle foglie, le velature del silicone inpalpabile, fino alla resa 3D dello sperma nel preservativo semitrasparente, lo stesso sperma assume peso nella rappresentazione grazie alle grinze tese del silicone anticoncezionale, che pende dal ceppo come simbolo della caducità umana.
Il profilattico sporge impercettibilmente in avanti nel suo tangibile realismo tridimensionale, come fosse in una situazione precaria, creando un colpo d’occhio che attrae lo spettatore moderno nell’immediato: questa tendenza, così come la presentazione di frutti maturi, simboleggia la “vanitas” dell’esistenza umana, ovvero il richiamo alla caducità della vita, un bene effimero destinato a svanire nel tempo.
Partia e djathte e reformuar vetem pritet te ndrroje emrin vjedhur PiS-it
Nëse do jetë apo jo Basha në 4 vite e ardhshme është puna juaj, por me apo pa Bashën, opozita jonë është vetja jonë.
I fituari i madh eshte perseri Basha. Do vazhdoje bashkpunimin ekonomik me Ramen e do vazhdoje te behet miliarder, pa pasur as edhe nje pergjegjsi shtetrore, dhe pa i hyre as edhe nje gjemb ne kembe per krimet e shkuara. Sa te kete keta lumloqet qe i vene nga pas, nuk ka cti duhet pushteti.
dorovit PiSi demokratet mjafton t’i skermiten ca
fundja se mos edvin rama paguan nga xhepi vet
Mize lisi, marshaallah! Na marrte te keqen Covid-19…
Filloi skenari i hezbollahut …keta kaq dine kaq bejne…jane humor i zi per “shqiptaret e minj”.
Gjithmo kam vë në dukje karakterin antikombëtar të sali berishës dhe pd-së.
Atë që serbët humbën me luftë,duan të fitoj duke futur shqiptarët në sherre me njëri tjetrin. E filloi në 97-n , kur në vënd që të çonte ushtrinë shqiptare në ndihmë të kosovës, e përdori kundra shqiptarëve.
Nuk besoj se do të arrijë,megjithëse ka mbështje të fortë nga shtypi i paguar nga grekët. Edhe humbja e kësaj rradhe,këtë frikë të popullit pasqyron.
Karta serbë në shqipëri po digjet.
Ata që e mbështesin janë nipërit e atyre që u bënë me malazezët në rrethimin e shkodrës
Ajatolles si zakonisht i duhet ndonje “deshmor demokracie” te mbaje ndezur pishtarin e percarjes.
Qunat te bejne kujdes mos u del fotoja me kostum ne faqe te pare te RD-se, se shkjau nuk fle as naten per ksi shejtanlliqesh.
PS eshte trashegimtare e nje partie te themeluar nga dy serbe pellazg efendi.
Jo jo kane kohe qe kane ndryshuar taktike. Tani vrasin kundershtarin dhe thone : Na provokoi !
. Pastaj dalin keta zorraxhinjte rreth tavolinave neper studio dhe e sterhollojne muhabetin. Ay rahmeti kish ngrit doren te krunte hunden por ky i supertrajnuari dhe supertalentuari e kish keqkuptuar dhe tak fak e likujdoi dyshimin.
PD eshte ajo qe eshte po PS cfare ka arritur ne 8 vjet?
Ahahaha kape çik kete perlen :
Nuk fitova, thote, pra anullim loje ![]()
Dhe dy kryevepra :
- Minuta 00:21 : «mbi malet dhe luginat e Shqiperise »

- Minuta 06:02 : thirrjet «poshte komunizmi »
(por me thone te drejten, tribuna nuk e mori fjalen, beri sikur nuk e degjoi)
ps : Jorida Tabakut duhet ti jepje leke te duartrokiste
![]()
Ketu eshte problemi o Albe, edhe sikur te starti te ish ulur ne bythe PS-ja, prape do ja kalonte ne gare kermave te PD-se.
Te thuash se ska bere asgje, je tip kapo pastaj.
Po deshe te dish se ca ka bere tamam, nga ana tjeter, dergoja nje email te gjatit nga ana e asamblese se peshkut. Te pergjigjet Endri brenda 2-3 oreve.
Shkove gjer te minuta e 7? ![]()
Duhet thene ama se ka filluar te tingelloje pak si babai. Te harxhoje veren ne Gjirokaster dhe ne vjeshte mbase i mallengjen veteranet.
Ja fute haha
Në atë krah fli ti. Unë di që ishin shqiptarë. Serbët ishin të dërguar të komiternit. Siç janë " ndërkombëtarët" sot. Me këto i jep kurajo vetes🤓
Si punë e lulit që thotë fitova🤣
Me të shtyre deri tek e shtata (minutë), por ja qe zbulova ça xhevahire per ti dhene ty gati ![]()
Doja ta shihja gjënë me zë dhene figure. Dhe me kujtoi mitingun e fundit fare te Çausheskut (te nesermen e hengri -tha).
Kjo sonte ishte si punë rrufe priteseje ndaj atyre qe do i sulen ta hanë neser në parti.

Stalkeri eshte i eksituar sot. Do kalojme nga fitorja ne fitore… Nje koke duhet prer por s’ma do mendja qe eshte ajo qe kerkon zoterote
PCa zhurme do bejne?hahaha …asgje nuk kane per te bere ! E kam thene edhe para dites se votimeve, pas dt 25 keta qe ulerasin e bertasin do behen qengja ! Ashtu u bene…e filloi Meta i pari ! Ashtu do vazhdoj edhe Luli…kercenimet me mos njohje zgjedhje e revolucion i ka per budallenjte ! Humbja e zgjedhjeve nuk eshte problemi me i madh per Lulin…do shikoni ne ditet ne vazhdim kur te fillojne te numerohen votat e deputeteve, aty do shihet sa “demokratike” eshte PD …nuk keni pare gje akoma tha Gjigandi ! I ka kapitalizmi keto…
Tanii pritet Kimi te dale me dklarate, nuk u arriten standartet ne zgjedhje, por rruga e shqp mbetet e pa ndryshuar, deri ne aderimin e plote te shqp ne familjen europiane:joy:![]()
![]()
Mua me beri pershtypje Mziu nga mbrapa Lulit…nxinte, dukej sikur donte ta shqyente aty ne konference.
Kane humb leke te madh me shpresen qe do vinin ne qeveri. Me e bukura eshte se e dine qe atyre po iu shterrojne leket duke prit ne opozite 8 vjet ndersa luli po i shton te tijat
. Jane bere tym. Kane 8 vjet qe financojne nga xhepi i tyre me shpresen qe do i marrin mbrapsht…vetem luli po merr leke mbrapsht aty
.
Lene Lulin se Sorrosi e ka vu aty, presim ça do thote Komandant DR Sali Berisha:joy:![]()
Luli ik:joy:![]()
![]()
Proc.doc.sec i Ire shoki Sali Birisha nuk ka ça te thote me! Po foli me keq do behet.
Shiqo qa thot shtypi i shkruar ne kanada, veq me ia be fiksim kapos. As ne kanada nuk e len te qete…
Ketu duhet nje perkthim nga Pjer, me duket si Belgjikshe shkrimi🙄
Deri ne ate pike sa tjetri ja kerciti me automatik sepse e kish te sigurt qe shefi i vet do bohej Minister i Brendshem ![]()
“Ne gabuam kur dogjëm mandatet dhe bojkotuam zgjedhjet lokale”
Monika Kryemadhi.
Sapo !
Automatik ishte?
Nuk humbi pd-ja,po komonistat bleu popullin komonist .Ata që nuk u blenë votuan lulin. Kështu që luli ka fituar,se ka votat e njerëzve me " klas". Pse,barazohet vota e kapos psh, me një tjetër që është blerë me paratë e drogës??
Humbi,po zërë se fitoi
Ti hala beson historine e partise te shkruar nga eunuket e nexhmijes.
Jo,të abazit,që ishtë dhe patriot.
Ti beson lulin që i vodhën votat komonistat,le më serbët e ilia tolit🤠
Viktimës,gjithmonë ka kanë fajin të tjerët.
Edhe salës,enveri ja dha gruan serbe, se i kish dhënë urdhër miladini🤣
Sipas Abazit komunistet ziheshin e griheshin me njeri tjetrin e sapo erdhen dy serbe u vune ne rresht .I ke lexuar letrat e dashnise te Dullles dhe Memetit drejtuar serbeve?
Ore po se morem vesh cfare ishte automatik apo pistolet? Burime te sigurta brenda partise thojne qe ishte automatik. Njesoj si kohen kur gjendeshin grupe armiqesore ne kufi duke “kullotur” bagetite, por ama ishin duke bere tentative per tu larguar nga vendi me i begate ne bote. Mentaliteti Enverist nuk do zhduket kaq kollaj jo… Jo ne Suedi te jetojne shqiptaret por edhe ne ishullin e Utopise prap se prap do gjender armiq te popullit edhe do dizinformohen masat per sa kohe lideri suprem thote gjithmon te verteten sepse eshte babi i kombit edhe nuk ka pse te genjej. Once you born with it, you will have it till the grave. Rrofte Uniteti
![]()
Dje Preçi me kish vjedh paswordin ![]()
“Kush e pa dje fjalimin e Lulzim Bashës, duhet të ketë dëgjuar thirrjet absurde, gati budallaqe në sfond: Poshtë komunizmi!
Për cilin komunizëm është fjala? Me çfarë po luftojnë këta demokratë të dy gishtave? Cila antropologji politike e mbështet këtë verbëri që vazhdon vetëm për të mbajtur në këmbë shoqata që edhe për kauzat e tyre nuk ditën të thonë ndonjë gjë me vlerë?"
Sot Muçi :
"Me kulturë berishiane kam parasysh edhe sjelljen kolektive të demokratëve, të paktën të një pjese të demokratëve që ishin atje. Teksa Basha fliste, demokratët bërtisnin në kor: “Poshtë komunizmi! Poshtë komunizmi!” Këtyre njerëzve u ka ngelur ora në vitin 1990. U duket sikur janë duke luftuar kundër Enver Hoxhës, ndërkohë që përballë kanë Edi Ramën. Është e çuditshme! Është një gjë që mua më kap gjithmonë në befasi, sido që e pres prej tyre”
Nuk kanë asnjë element ideologjik si parti. Kujtojnë se thuash posht komunizmi është trendy🤠
Për çështjen kombëtare nuk flasin.
Për ekonominë jo.
Për marrëdhëniet ndërkombëtare dhe pozicionin e shqipërisë jo.
Për ndikimin grek në shqipëri jo
Për janullatosin dhe poture treçerekshit jo
Dinë vetëm komunizmi ,droga,blerja e votës. Një parti që ,deputetët e saj i ka më poshtë se niveli mesatar i popullsisë. Një parti që kur e shikon si sillet,duket sikur vepron taxhikistan .
Duket që nuk kanë vënë mënd. 30 vjet na vodhën votat!
Është turp për shqipërinë, një opozitë e tillë hezbollahiste.
Jo ramën,por këdo të kenë përballë këta,nuk fitojnë!
Së janë aq antipatik,saqë në zgjedhje votohet jo pro ramës,por kundra saliut
Teksa lexoja nje artikull te Washington Post mbi mallin qe ndjente populli rus per kohen e larget te “Bashkimit Sovjetik”, edhe deshiren e 54% te popullsise qe ai sistem te rikthehesh serisht, pavetedia ime me “tele-transportoi” ne aulen e madhe te mbushur plot me te rinj qe degjonin (edhe nuk degjonin) profesorin tone te historise bashkekohore shume I irrituar fliste. Nje burre I vjeter ne prag te pensionit I cili sa here shpjegonte (edhe pse ishte shume e veshtire qe ta ndiqje sepse nuk I permbahesh rendit kronologjik te eventeve) ecte lart e posht, majtas djathtas duke shprehur emocion. Ajo qe e beri te vecante kete dite ndryshe nga shume dite te tjera ishte ajo qe ai tha dhe qe cuditerisht ngeli gjithmon ne inkoshiencen time edhe pse ne ate mua mu duk si ato “interferencat” qe ai kishte gjithe kohes teksa shpjegonte.
Irritimi i tij kishte lidhje me nje lajm te cilin e kishte degjuar nje dite perpara ne radio teksa udhetonte ne makine.
-
- Vajza edhe djem, une nuk e kuptoj! Nuk e kuptoj fare , si mundet qe popujt te cilet e kan vuajtur ne lekure te ken mall per te tille ideologji. Si mundet qe shumicat e parlamenteve te miratojne ligje edhe kushtetuta te cilat I hodhen posht kohe me pare. C’fare mendojne keto popuj? Ku po shkojne?
-
- Pse professor? – u hodh njeri nga studentet, - keto popuj jane popuj demokratik, kane parlamentet e tyre, kane zgjedhje, kane kushtetutat e tyre.
-
- Britaniket nuk kane parlamentin e tyre? Po amerikanet nuk kane parlamentin e tyre dhe kushtetuten e tyre? Nje gje e kam te sigurte sa te kem jeten, ato kurre nuk do ti nenshtrohen te tille ideologjie, kurre nuk do konvertohen ne komunist.
Teksa vazhdonte bashkbisedimin me vajzat edhe djemte profesori na tregoi se teksa ishe udhetuar me makinen e tij, kishte degjuar ne radio ndryshimin e kushtetutes ne Republiken e Hungarise e cila kishte 2 dite qe kishte hyre ne fuqi dhe qe “demokratikisht” limitonte disa ng ate drejtat themelore te demokracise, ai ajo e informimit, konkurences etj etj.
Ky ndryshim nuk kishte ardh si I imponuar por kishte kaluar me 2/3 e parlamentit hungarez qe presupozohet ishte zgjedhur nga zgjedhje te lira edhe te ndershme te nje vendi (s’me kujtohet a ishte pjese apo jo) te Bashkimit Europian.
Profesori I nje universiteti prestigjoz europian I cili gjate gjithe jetes se tij, per shkak te menyres si behesh edhe behet politike ne ate vend ishte pjese e jetes politike-shoqerore nuk mundi ti jap nje pergjigje ketij fenomeni gjithmon e ne rritje.
po qelbanike jane te gjithe professore, shkrimtare, kinofile, gazetare, bashke me ata qe akoma nuk kane kuptuar qe elitat kulturore jane jane vetem per te marre rrogen, henger, pire dhe qire, e per te bere pyetje filosofike ekzistenciale pa dhene asnje pergjigje. Pastaj me te kuptuar qe ndryshoi pllaka, te gjithe qelbsinat intelektuale elitare i ke prap per te bo pyetje ndryshe ne te kundert, sepse hebete, qelbsinave ju duhet perseri te marrin rrogat, qe te hane, pine dhe qine perseri, ne çdo kohe.
Sigurisht qelbsina jane dhe kush ju shkon ngambrapa qelbsinave e rri vret menjen me qelbsinlliqet e tyre.
Nje arsye qe nje pjese e ruseve e kujtojne me mall komunizmin eshte se nuk u duhej te merrnin vendime per jeten e tyre se te menduarit e bente shteti per ta .ne liri ke te drejten te zgjedhesh c’te duash e nese te del eksiq nuk ta fajin kush pervec vetes .Pra me lirine vjen edhe pergjegjesia personale.
Kjo eshte menyre elitare amerikane te bere pyetje. Psh tani intelektualet elitare amerikane jane duke pyt: c’paten qe hyne turmat sovjetike individuale te pandergjegjshme ne Capitoj Hill? Pergjigjen do ta gjejne mbasi te ndrroje sistemi, e menjehere do bejne pyetjen ne te kundert, sepse helbete duhet te marrin rrogen qe te bejne ato pune qe vertet kane rendesi.
ja edhe une si intelektual i modh pyes veten: Pse fitoi zgjedhjet e majta dhe jo e djathta? Dhe nuk e gjej pergjigjen edhe sikur te me japin rrogen per kete pune!
Te kuptoj, te kutoj. Nuk te ngjisin 2 serbe internacionaliste ty. I do me gjak blue, I don krrajla si thone shkodranet. I do te vine me tabor e te pushtojne krejt atdheun, te zaptoj e toka e te instalojne qeveri pro serbe. I do te zhdukin provat e gjenocidit serb ne Kosove dhe te fabrikojne prova kundra UCKse ne Shqiperi. Sa te kete “anti serbe” si ju Shqiperia, ci duhen armiqte.
O Moni, o Moni. moni blu, o Moni blu. I ka ik fytyra. Te kishim shtet do te ja fillonin faturen qe nga vagonet minerare. Por ai bythqiri i rreh shpatllat.
S’ke per ta gjet them un. Izraelitet njehere ne 2 dite shkonin i thonin Moisiut “ishim me mire kur ishim skllever ne egjipt” se sa kur ishin ne shkretetiren e Sinatit. Por prap se prap nuk mund ta konkretizosh si situate pasi ato e benin kete je sa here i binte suma keq. Kurse keto qe kan mall kan te pakten ja 30 vite qe se bejne me rradhen e qumshit por prap i mungon sistemi.
bravo e gjete ti r.v. kete qe po kerkojne elitat kulturore profesore ne ishLindje dhe ne Perendim, dhe se gjejne dot. Kushedi se sa cent do te paguje Sorrosi qe komenton ne Peshk ne emer te elitave shqiptare:
Sa here qe i bie suma keq njeriut, hop e hedh felen e sumes sa ne te shkuaren e sa ne te ardhmen, por kurrsesi ne te tashmen ku e ha ne sume keq.
Toro, ta kam thene disa here mos rri shume ke “signoria” se c’te sheh syri ta prek dora edhe c’te prek dora ta do mendja edhe po ta deshi mendja gjithe kohes, fillon edhe te zbehet arsyetimi edhe fillon e krijon teori konspiracioni. Shko pi ndonje birre ne “santa croce” se te qartesohen mendimet. Prof B ishte edhe nuk e di a eshte me apo jo por 100 karat Europian qe s’besoj se ka jetuar ndonjehere ne ndonje vend te ish-lindjes, por qe ajo qe ai tha ate dite sa vjen e behet me e vertete cdo dite. Ato te sorosit jane ato qe “qajne” hallet e popullit edhe kan krijuar mini particka.
Kujdes telefonat se kane dale bandat e rilindjes dhe po bejne namin duke vjedh celulare. Pastaj dergojne mesazhe nga celulari jot te dikush tjeter vetem e vetem qe te perçajne “shqiptaret e minj” dhe keshtu tj neneshtrojne me lehte per 4 vitet e ardhshme!
Ps. Me kane vjedh celularin. Ky nuk eshte mesazh i shkruar nga une! Vlonjati dora vete!
1 kale fuqi ![]()
kujdes Alba se mos besh gabime gramatikore ne disa fjale te rrezikshme siç ben mirjami.
r.v.
kjo eshte per ty, e shkruajta mbasi piva birren siç me rekomandove ti, per ty dhe per profesorin tat qe edhe neqoftese nuk ka qene ne Lindje, ka qene ne Perendim, me i ven e ka pas bythen. Megjithse bytha e profesoreve nuk kapen kurre as me gjethe fiku, si pun njale. Pranej i ka qef Sorrosi, e pranej keta punojne gratis per Sorrosin dhe Marlonin:
Njeriu kërkon “ishull që nuk është”; kujton se shpëton duke i ikur vështirsive në hapësirë dhe në kohë, përkatësisht në vende ekzotike ose në vënde të zhvilluara; dhe në të kaluarën e lavdishme ose në të ardhmen e lumtur, kurrë në vendlindje ku nuk ndodh asgjë dhe në të tashmen e mërzitëshme që çmend edhe derrin. E bukura është se atje ku shkon pas një kohe gjen të njëjtat vështirësi dhe fillon të lëshojë në eter të njëjtat ankesa, eksperienca më banale me vëllezërit bashkëatdhetarë në mërgim.
Për të njëjtën arsye Gogeni braktisi Parisin (që atë kohë ishte kryeqytet i kulturës botërore) me ankesën se Franca është një vend i padurueshëm ku bënin ligjin polici dhe prifti, dhe në ishujt ekzotikë të Paqësorit ankohej se i duhej të bënte luftra absurde pikërisht me policin dhe priftin e ishullit, të cilët e akuzonin si korruptues e vendasve indigjenë.
Karakteri është fati - thotë Erakliti, dhe kush ankohet: paskam qenë pa fat, është pa karakter - thotë i Modhi.
Kapo ik:rofl:
kapoooo ikkkk
Ishte universitet shteteror!
r. v. ti çmen, jo vetem derrin e gomorin, por te gjithe kafshet e pyllit, perfshire edhe kopshtin zoologjik.
Fituam luften kunder terrorizmit, fituam luften kunder Mafias, fituam luften kunder ushtrise 50 cent, do e fitojme edhe luften kunder intelektualve te medhenj dhe komentet e tyre tipike. Rrofte Uniteti!

o kaqol, elita intelektuale e nje vendi eshte si sistemi nervor i nje organizmi, eshte mendja e trupit. Nje organizem i semure do te thote trup i semure dhe mendje e semure nga çmenduria. Pra sherimi fillon nga mendja, si do sherosh nje organizem pa ndergjegjsuar mendjen? Dmth si do te sherosh nje vend pa sheruar eliten ne gjendje çmendurie te pandergjegjshme? Beteja kunder mafias eshte beteja e fundit or kaqol elitar i çmendur! Filloje nga vetja jote punen e arritjes se fitores, behu ti i ndergjegjshem ne radhe te pare, pastaj mafia pas te vjen!
Jeton edhe ne Itali ti…
o kaqol, çfar rendesi ka ku jetoj, un po flas ne parim, kush po pjerdh per Itali e Shqiperi.
Si thote njeri ketu:? admina ka hyre maji dhe ju akoma me prillin!
Epo nuk thonë kot prill-maj diskutimeve të lira mos ju ndaj:rofl:![]()
lideri i lekut, o ho ho, ![]()