Mirseerdhët tek tema e diskutimeve të lira për këtë muaj. Këtu mund të diskutoni pak a shumë çfarë të doni, sidoqoftë duke ndjekur udhëzimet e faqes.
Diskutime te lira - Korrik 2020
linko Pjer linko pèr aviacionin, se kshu do pjerdhin shqiptaret per ty dhe Vizione te Qarta.
Kam udhetuar une para ca kohesh me vizz air nga Tirana per ne Budapest e kthim me vetem 20 euro, pra 10 euro vajtja dhe 10 euro kthimi. Bileten e preva rreth 2 muaj perpara dhe pa bagazh (vetem nje cante dore deri ne 8 kg). Ne vajtje aeroplani ishte me gjysmen e kapacitetit dhe ne kthim plot e perplot.
cmime te uleta si keto jane te frikshme.
nje dokumentar per nje rrezim avioni ne vitet '70, rrefyesi i thoshte te vetmes te mbijetuar: e dini ju se tekniket e mirembajtjes se avionit me te cilin fluturuat kishin eksperience vetem me riparim motocikletash, ndersa pilotet s’i kishin licencat ne rregull.
korriku, mos hap panik kot, se te gjitha linjat dhe avionet e europes, jane te kontrrolluara,
po te shohesh sot, avionat qe kane rene, kane qene te firmave serioze dhe te shtrenjta,
nga keto firmar low-koste, nuk kemi nigjuar per rrezim avioni,
mavri, shif a derzi per noi bilet te lire, 20 euroshe, se kjo firma fillon ne gusht me disa qytete italiane drejt tiranes,
ti vete i modho, ku rri, ne cilen province, apo ke qytet te madh ke afer, te te them se tek kush aeroport duhet te shkosh,
gjembo, duke qene se nga keto firmat e fluturimit low-koste, nuk merr vesh, te tregon plaku se ke firme duhet te shikosh nepermjet googles,
wizzair, ryaneir, tuifly, easyJet, brussel airlines,
i modho, duke qene se dhe ti nuk merr vesh nga keto firmat low-koste, po te informoj se me ke qytet italian, ka lidhje tirana nepermjet wizzair-it,
Italië
Bari
Nieuw
BRI Bologna
Nieuw
BLQ Catania (Sicilië)
Nieuw
CTA Milaan Bergamo
Nieuw
BGY Milaan Malpensa
Nieuw
MXP Pisa (Toscane)
Nieuw
PSA Turijn
Nieuw
TRN Venetië Treviso
Nieuw
TSF Verona
Nieuw
Pjer, ti po me kerko te demaskoj anonimatin, por une nuk e ha ate tek, se kam nje qerre me armiq per vdekje nga te dy bolet e Marlonit qe tunden si dy kumona mbi bejlegun shqiptar.
po ç’ne me armiq, nejse sidoqoft, shif tabelen dhe kliko tek
wizzair.com
Ke shume te drejte Pjer, une vetem charter njoh.
korriku, pashe sot nje film te Gasman, dhe ne fund te komenteve lexova kete koment tejet gazmor:
questo film è stato copiato da voi comunisti, l’originale è il mistero delle 12 sedie di mel brooks ma voi mistificatori comunisti non lo ammetterete mai e quindi meno male che silvio c’è e ci difende da voi comunisti e quindi io spero che la prossima volta che va a villa certosa a spese di voi comunisti porta anche me oltre alle bagasce minorenni con padre al seguito che pagate voi comunisti ma tanto non capite perchè siete comunisti e i comunisti non capiscono mai niente amen
![]()
30 vjet nga ngjarja e ambasadave .
O Pjer, qafsh mu me dore i ke kopju ? Thuji nai komshiu te te mesoje COPY-PASTE, pash te modhin zot. Edhe populli liridashes kurd e di qe MXP oshte kodi i Malpenses. Me ner qofsh…
qe nje nje ngjarje te mos i beje me pershtypje njeriu, te mos i beje as ngrofte dhe ftohte, as yin dhe as yang, duhet te festohet 50 vjetori saj rreth Monumentit te Kujteses nga persone qe nuk mund te kene qene te pranishem ne ngjarje sepse ate kohe te lavdishme ishin ne plan si spermatozoide potenciale neper bole, ose nga ata pak persone deshmitare qe kan ngel gjalle, dikur te pranishem ne ngjarje, por tani jo më te pranishem ne kete bote sepse i jane fishkur perfundimisht bolet, tashme jane “njerez pa bole”.
Kush valle te jete sekreti i gjallerise se perjetshme te boleve te Marlonit?
kemi akoma edhe 20 vjet te tjera ne dispozicion per te zgjidhur kete sekret.
Familjare Popa jane ata qe sollen hapjen e ambasadave dhe ata si permend as kush e vdiqen te harruar.
konkretisht un i kisha harruar fare prej vitesh, tani qe i permene ti mu kujtu mire ajo kohe, dhe trauma qe ata shkaktuan.
Nga ky muhabet me erdhi ne mend nje fraze te modhe e thene ne pergjithsi per çdo rast te ngjashem:
prekursoret jane te bezdishem per te gjithe, si per kundeshtaret, ashtu edhe per ata qe i ndjekin me pas!
i modh jom vallaj, i modh per gjetje te tilla origjinale te vjedhme ne internet.
dyfish i modh, sepse me ne fund kuptova pse i bezdis te gjithe. ![]()
ashtu i bona bohica, por s’dolen mire, por sidoqofte deri ne milano apo bruksel apo berlin vini me shoqeri tjeter te lire, e pastaj merrni wizzair-in per tirane, pasi ka nga keto qytete,
ka hyre korriku, o admin/e ,
korriku nuk hyn, e as del! rri n’ven, me shikim te perqendruar tek ekrani.
Po na vjedhin iranianet historine ![]()
Lejimi I ikjes se tyre iu dha Idene e shkelqyer te tjereve se po te hynin ne ambasada do te shkonin menjehere ne perendim .kur ky fakt I historise qe kemi pare me syte tane nuk permendet fare imagjino se c’behet me historine e se kaluares .
Ti po aludon qe ka qene si ajo qe burri nuk e shkruajti letren me makinen e shkrimit?
Festa e Pavaresise se SHBA neser.
Fjalet me frimezuese te deklarates se pavaresise qe kane sherbyer si kandil shprese per miliona njerez te shtypur anembane globit u shkruajten nga Thomas Jefferson qe ishte vete pronar sklleverish .Gojet e liga thone se ai kishte me mendje kur shkruajti ato fjale vetem mashkujt e bardhe e te pasur e jo grate e njerezit me ngjyre por ishte nje fillim ndonese me shume te meta e padrejtesi.
“ We hold these truths to be self-evident, that all men are created equal, that they are endowed by their Creator with certain unalienable Rights, that among these are Life, Liberty and the pursuit of Happiness.”
ajo eshte e kurdeve te iranit ,
te keshilloj te rrish mrena e te pish nje gote duke pare tv ,
neser eshte dite vendimtare per lirine, o neser o kurre!
Edhe ti ?ne kete moshe? -e pyeti im ate dikur nje pensionist te lagjes I cili po dridhej ne pike te te ftohtit poshte pallatit duke pritur qe nje nga urvat e lagjes ti bente isharet.
O sot o kurre -u pergjigj ai ![]()
kape kete sa timeless eshte historia e izraeliteve kur iken nga Egjypti.Nje grup thone mire ishim atje, nje grup tjeter te rrime ku jemi e bejme si ben gjithe bota.grupi i trete shtyn per sakrifica per te arritur ne token e premtuar…
Per kete ceshtje, si shume te tjera, nuk ka nevoje te lexoj historine, shoh veten time, edhe une jam tre grupe ![]()
Po kthehem prap me thon qe me beri shum me qesh kjo qe tregove. Cfar qelbsinlliku, e njerzit as i bien ne te.
E paska shkruar per Pjerin
ahahahah ![]()
Me keto ngjarje eshte e mbushur historia e shqiperise .Psh “ revolucioni demokratiko burgjez I qershorit:
“… Djalëria e Vlorës, me anën e një pritjeje të bujëshme dhe duke e quajtur “Mustafa Qemal” të Shqipërisë, mundi t’i frynte mendjen kumandarit të garnizonit ushtarak të Përmetit, nënkolonel Kasëm Qafëzezit, një pijanec që s’merrte vesh se ç’bëhej, gjersa e bindi të ngrihej me regjimentin e tij kundër qeverisë së Tiranës. …” A Ermenji historia e shqiperise
gjembo xhani, po une jam tjeter kaliber moj,
dritani ketu, e dhjet kur ofendon konjakun extra dhe ponçin e athershem,
e kam thon me dhjetra here dhe po ta perseris dhe ty, ta mesosh,
ai sistem i dhjere qe luftuam, i kish pijet dhe ushqimet, disa here me te mira,
se ky sistemi i sotem qe sollem,
nese eshte keshtu si thu ti, ne paskemi luftuar per kete sistem te dhjere qe sollem sot.
pikerisht, prandaj jam penduar,
Je penduar per disidencen shume te forte qe i bere sistemit? Pra nuk e paska patur gabim Meksika qe na dha cmimin per ushqimin ne ate kohe qe fshataret buken e grurit e kishin luks.
Pa konjakun ekstra nuk perballohej stresi I diktatures ![]()
pa alkools nuk durohet shtresi i jetes thuaj. Njesoj pa art nuk durohet, ky eshte shkaku i perdorimit te artit dhe adhurimit te tij.
Apolineri, mik e Faik Konices, i ka bashkuar te dyja keto koncepte, per mu kjo eshte vepra me rafinuar artistike dhe alkoolike frenge, dhe po qe frenge, pa diskutim eshte edhe botnore, sepse per kesi gjerash frenget jane botnore.
Nje alkoolist me perkufizim eshte njeri i penduar, pendohet per çdo gje, edhe qe pi alkool, ne menyre qe perseri e perseri ta zhysë ne alkool te bekuar pendimin e tij - i Modhi
(vjedhur ne internet)
Hiq artiist e ve alkoolist, njesoj e vertete eshte.
Ndersa platformen ideologjike te ketij muhabeti e gjeni ketu. (çuditerisht wiki ne anglisht ne te dyja rastet vetem pershkruan pa komentuar. Te jete rastesi?)
In vino veritas ![]()
Po nejse nderim disidenteve te cilet pinin ate farmak qe ishte alkol puro.
kritika ime antialkoolike eshte inverse dhe shkon me thelle, qe disidenca ne vetvete eshte alkool puro.
Kete do te thote edhe artikulli qe ka linku gjembi, pavarsisht nga qellimet e autorit. Perveç kesaj ne kete artikull shoh nje gare me disidencen ne pergjithsi, false dhe te verteten (e kush eshte kjo???), dhe pertej pozes indiferente alkoolike, ka nje superioritet te pasigurte dhe pseudo. Shkurt muhabeti halli eshte: si me qene me lart se disidenca politike e atehershme dhe pertej vuajtjes qe shkaktonte kjo si pasojave fizike, por edhe shpirterore si dileme: kush eshte disidence false e kush e vertete?
E halli me i madh eshte per sot (se e djeshmja iku e na mori te keqen): kush eshte disidenca false dhe kush e vertete?
Pas pilafit behen te gjithe te mencem e trima ,por duhet gjykuar me atmosferen e kohes .merr depot e armeve psh .vetem tek I Qemali kishte mjaft xhephane sa te behej grusht shteti e cila ruhej nga adoleshente me dyfek bosh qe sillnin ponc e konjak per te bere gallate si nate larg shtepise .mos te flasim per depot e armeve ne fshatra qe ruheshin nga pleq e gra shtatzana .Nje qeveri qe e ka frike popllin nuk I le armet sheshit .po te kishim patur disidence do e kishin bere bam te pakten njehere ne 50 vjet .
kjo qe thua eshte e vertete, vetem se nuk jam i sigurte per interpretimin, nese eshte gje negative apo pozitive. Kam nje mendim origjinal qe nje vend tribal i vogel e ka me te veshtire berjen bam se nje individual, dmth vend i modh. Eshte e veshtire te qellosh mbi nje kusheri se mbi nje te person abstrakt armik fashist, komunist e pordhi kali.
Por komenti im me siper ka hall krejt tjeter, nje hall qe askush nuk ka e nuk e ka pasur, e jo vetem ne Shqipri, ne vendin e disidences alkoolike te rakise se frutave. Dhe hall i te gjitha koheve, jo vetem atebote. Halli me i madh eshte gjithmone sot, marrja me disidencen e djeshme eshte nje menyre e dobet per t’i bere bisht disidences se sotme, dmth jetes se pergjegjshme te sotme.
Antikomunisti i sotem eshte xhaxhi veterani i dikurshem antifashist, pensionisti i lagjes.
Nuk ka asnje rendesi nese antikomunisti mund te jete intelektual i sofistikuar, ne thelb xhaxhi veteran eshte, nje zvarranik qe merret me te kaluaren qe t’i shpetoje pergjegjsise te se sotmes. Ndodhin procese fatale ne ndergjegje, nuk ju shpeton dot me intelektualizma. Ne fakt e tere kultura postmoderne shpjegohet me kete mekanizem, eshte kulture zvarranikesh. Kushdoqofte personaliteti, edhe personalitete me fame boterore. Sot eshte kohe e veçante ne histori, nuk mban me uje pilafi.
![]()
Pas pilafit, nuk mban më ujë pilafi!
kur ramua (ramizi) me shoke filluan ta propagandonin e reklamonin me te madhe ate çmim, ne filluam te talleshim, por kjo gje nuk e ndryshon realitetin, qe ne ate kohe (socializmi), ndonse prodhoheshin pak, prodhoheshin tamam, pa hile e kimikate.
sot prodhohet shume, por me hile, me kimikate, shum pak gjera gjen pa hile apo pa kimikate,
kete e kam thone para 20-30 vjeteve, pas pilafit dalin plot heronj,
puna eshte te njohesh ata te para dhjetorit te 1990,
çer thu o Pjer heroi i njohur i alkoolit te frutave me cilesi te larte,
herojte e vertete njihen para se te ndodhe gjema (ne kete rast para vitit 45). Ne vitin 1990 heroi i panjohur ishte Ramizi, i cili donte te ndryshonte situaten, por nuk donte Sala me Kadarene dhe plot heroj te tjere te njohur.
kete te vertete une nuk e kom thone akoma, do ta them mbas 20 vjetesh, ne diten e festimit te Memorialit te Kujteses per herojt e njohur.
Po lexoj nje liber :Pravda -Ha Ha.Liber udhetimi ne ish vendet komuniste , te cilat kane te njejtat probleme si Shqiperia .Qe komunizmi duhej permbysur kjo nuk diskutohet .Menyra si u be tranzicioni ,I beri udheheqesit komuniste miliardere ndersa populli perseri e hengeri.Ku ishim hicgjekundi (sidomos per ata qe s’paten fat te emigronin ).
kalimi nga epoka e komunizmit ne epoken e kapitalizmit postkomunist, eshte kalimi nga pak e sakte raki cilesore frutash, ne shume e per lume uiskisoda sasijore.
alba, po librat e mij , a i ke lexuar moj, se jane 3 libra gjer tani,
Bolton, si i penduari i parë i pazarit kriminal për ndarjen e Kosovës
Po kur thonin keshtu e kerkon bota??? Disa thoshin, jo keshtu e kerkon Amerika vete…
Deklarata e Bolton qartësoi që projekti për ndarjen e territoreve nuk është as projekt Europian dhe as projekt Amerikan, por është thjesht një dakortësi midis dy ish-armiqve, atij serb dhe atij kosovar, kumbarët e të cilës ne i njohim të gjithë. Ata më së paku tentojnë destabilizimin e Ballkanit, sepse qëllimi i tyre është defaktorizimi i shqiptarëve në rajon dhe rifaktorizimi i Beogradit.
kur i thashe njonit aty ne shqipri (njeri i sferave te larta), se europa eshte kategorikisht kundra ndarjes se territoreve, pasi gjendja mund te dali jashte kontrrollit, me kundershtoi;
- jo pjer, ka vendosur amerika, dhe do behet,
edhe nje pordhe te boj portieri i shtepise se bardhe, ne shqiperi e marrin si sinjal ndryshimi
Kam pasur nderin te lexoj disa pjese Pjer .
Nje fragment i perkthyer me google translate duke perdorur cameran e telefonit.Keta jane hallexhinjte te cilet zylyfet konservatore shqiptare I paraqesin si armiq te civilizimit .
“… PRAVDA HA H të ecë drejt tyre. Ajo dëshironte që ata ta merrnin në krah dhe ta tërhiqnin. Një vit më parë, nëna e Charity kishte marrë dorën e saj së bashku ata kishin vrapuar përtej kufirit. Nuk kishte pasur asnjë li për to në shtëpi, në një vend në luftë me veten e tij. Babai dhe vëllai i Charity kishin vdekur gjatë shërbimit të ushtrisë së tyre. Në Eritre të krishterët mund të burgosen nëse nuk heqin dorë nga besimi i tyre. Plaku i kishës ishte ekzekutuar. Në Etiopi Charity do të ishte në gjendje të shkonte në një shkollë të krishterë, tha nëna e saj. Ajo mund të mësojë herse amarikisht. Megjithatë ajo ende jetonte nga frika. Ata ende shkuan në shtrat të uritur. Në shëtitjen e saj në shkollë Charity u takua me një tjetër të Eritrean. premtoi se do ta ndihmojë atë për të gjetur punë si shërbyese në Gjermani. Ajo i dha asaj një bluzë të shtypur të zemrave të bardha. Ajo tha, ‘Evropa është aty ku ju nuk do të keni frikë’. Gjashtë muaj më vonë Charity vodhi rafin e nënës së saj. qese dhe hipi një kamion në shkretëtirë. Askush nuk zgjedh të jetë refugjat. Dhjetra miliona afrikanë u larguan nga shtëpitë e tyre vitet e fundit për t’i shpëtuar luftës, urisë dhe gjumitit Gjysma e tyre ishin nën tetëmbëdhjetë vjeç, duke rrezikuar jetën e tyre ata dhe familjet e tyre mund të jetojnë. Charity është një prej tyre, dhe kjo: është historia që ajo më tha. larg detit të argjendtë që shihet. Ajo ishte e hollë dhe e gjatë, duke qëndruar dy inç mbi vajzat e tjera në kamion. Në Darfur ajo priste në një shtëpi lidhëse me mure baltë ndërsa migrantë të tjerë arritën nga Sudani, Mali dhe adadi. Rekrutuesit i çuan disa nga djemtë në dyqanet e telefonit ose makinat me para në afërsi të stacionit të autobusëve. Ata pa para u bënë për të thirrur në shtëpi. Nëse familja nuk do të paguante, ata do të dëgjonin tingullin e torturës. Bamirësia më tha që heshti. Ajo nuk e la kompleksin. Ajo duhej t’i besonte gruas që do të paguante për udhëtimin e saj. Tridhjetë njerëz qëndruan në pjesën e prapme të çdo Toyota Hilux, duke mbledhur telefona dhe shishe ujë. Në rrobat e shkretëtirës shoferet e Toubou lëshuan ajrin nga gomat për tërheqje më të mirë, Charity qëndroi për pjesën më të madhe të javës tjetër, këmbët e saj duke djegur në metalin e zhveshur, kokën e saj të ekspozuar dhe duke tundur nën diellin e Saharanit. Një kamion humbi një rrotë dhe u rrotullua
Cdo maskara sot ka hapesire te sfidoje nje te vertete me lehtesine me te madhe, sa kohe barren e proves ia le kundershtarit ![]()
Brandolini’s law , also known as the bullshit asymmetry principle , is an internet adage which emphasizes the difficulty of debunking bullshit : “The amount of energy needed to refute bullshit is an order of magnitude bigger than to produce it.”
ke pjese, te kujt libri, dhe si e ke siguruar/gjetur librin,
dhe si e ke marre guximin te lexosh librin tim pa me pyt mu!
u bo bytha jote te lexoje librin tim!
cuditet qeveriu qe shqipot i kane thene jetes ik pirdhu per sa i perket Covidit, marrjes se masave. Po ndryshe nga politikanet e oligarket shqiptarit i mesem nuk ka ca te humbi.
Albanoid, tani ne konjukturat e reja politike, ti me çin je, me Stalker apo me Korrikun?
Me mik te modh.
Nuk gjenden me ne asnje librari a biblioteke?
kur te shkosh ne shqiperi, me thuaj ketu tek posta, te ta gjej ,
Dikur ketu u postuan disa fragmente nga “Vizione te qarta” ngakomentues te ndryshem .
Shkabe do lini ndonje te denuar per vrasJe ne burg?
Nuk po ndodh vetem ne Shqiperi. Ke sa te duash raste te tilla dhe ne Amerike. Nuk paske degjuar qe Manafort etj. jane liruar?
ja, po ta sjell une nje fragment ;
DREJTUAR AMBASADORIT AMERIKAN 1995
I nderuar zoti ambasador, nuk do të doja t’ju shkruaja, sikur disa ngjarje brenda së cilës ndodhen njerzit, ndjenjat e psikologjia e tyre, relatat ndërmjet tyre, ekonomia e tyre, dashuria e armiqësia e tyre, desidenca e tyre, presidenca e qeveria e tyre – të mos ndodhnin të jetoheshin nga këta njerëz, në formën më të ashpër, më zhgënjyese e më turpëruese të diktuara jo nga qeveria (mediokre) dhe presidenti kukull, por nga përplasja e heshtur e dipllomatike ndërmjet Amerikës dhe Europës Perëndimore. Përplasje e cila zgjidhet shumë shpejt (edhe në pak kohë) ndërmjet dy “kampeve”, Amerikës dhe Europës Perëndimore, për tregun dhe prodhimet e njëra-tjetrës, por që nuk zgjidhet shumë lehtë kur është fjala për vende të treat të pazhvilluara mirë teknologjikisht, të cilët shërbejnë si “koloni” apo “ekonomi ndihmëse”, të njërit apo tjetrit kamp.
Le të nisim nga fillimi, që ta kuptoni se jo vetëm që jeni të humbur, por dhe pse jeni të humbur këtu në Shqipëri. Dihet që qysh nga koha e Gjergj Kastriotit, si opinioni zyrtar (i kapedanëve) dhe opinioni i popullit të thjeshtë, anonte drejt Europës, me përjashtim të pak individëve. Me kalimin e kohës, shqiptarët të shokuar nga dhuna e pashembullt e osmanllinjve, dukej (50 % e shqiptarve afërsisht) se anonin nga lindja, por që me Rilindjen dukej se e gjetën vetveten, nga ku po përgatitej terreni për shkëputjen nga Perandoria Otomane. Pavarsia e vendit e gjeti opinionin drejt Europës dhe drejt Amerikës së largët, të pannjohur për disa krahina të vendit, sigurisht dhe përsëri një pjesëz të vogël drejt lindjes. Fuqitë e mëdha Europiane Perëndimore dihet që ia punuan me të pabesë Shqipërisë, duke mos patur dhe aq shumë interesa në truallin e prapambetur shqiptar, gjë që ndikoi (dalngadalë) në formimin e një opinioni dashamirës ndaj vendit tuaj, Amerikës, opinion i cili u dhunua nga sistemi diktatorial i E.Hoxhës. Sikundër në pushtimin otoman kundër Shqipërisë, ku u fut dhunshëm opinioni për Lindjen, për Perandorinë Otomane, po kështu u fut opinioni për Rusinë, për bolshevizmin, me një ndryshim, se e para u krye në mënyrën më të ashpër, e me armë, ndërsa e dyta në një formë më tërheqëse, ku parësore ishin librat, demagogjia, arti. Si në të gjithë botën, opinioni zyrtar është fiktiv, sot është nesër nuk është, pavarsisht se në dukjen e parë është përcaktuese apo primare. Por jo. Vendimtare – mendoj unë – është opinioni poshtë në popull, ajo që zien më shumë dhe përcakton afrimin e popujve. E në këtë kontekst, në popull po përgatitej – krahas opinionit drejt Europës Perëndimore – një opinion drejt Amerikës; i brishtë në dukje të parë, por i fortë, i pastër në brëndësinë e tij, pjesëz e të cilës kam qenë dhe unë, ku do të shtoja – dje me krenari e sot me turp - se kam qenë balli apo pararoja e këtij opinioni për të cilën jo vetëm u torturova si fizikisht dhe shpirtërisht, por sakrifikova – si jetën (energjitë) dhe mendjen – pa e kuptuar edhe sot e kësaj dite përse luftova për këto ideale, kur shoh se ju putheni, bisedoni, kontaktoni e kënaqeni me ata që na luftonin e torturonin neve, me ata që e shanin Amerikën dhe opinionin dashamirës ndaj saj. Ky zhgënjim, i nderuar zoti ambassador, nuk ka të bëjë vetëm me mua, apo me pasuesit e mi, shokët e mi, por ka të bëjë me mbarë popullin shqiptar, me një tragjedi shpirtërore, me një humbje të vlerave – nëse keni pasur apo keni – amerikane, në sytë e këtij populli të vuajtur shumë gjatë. Pragmatizmi juaj i pështirë, e i pa llogaritur mirë, nuk u jep shanse për të parë se kush ishin bartësit dhe forcuesit e opinionit dashamirës ndaj Amerikës. Kush janë tani e kush do të jenë. Them bartësit dhe forcuesit dhe jo krijuesit, sepse krijimi i opinionit drejt Amerikës formohet më shumë nga faktorë të jashtëm se sa nga ne – megjithë dashurinë e madhe që kemi pasur ne ndaj Amerikës. Pra, lindjen dhe vdekjen e këtij opinioni, besoj se e kuptuat me kaq sa kam shkruar nga fillimi e deri këtu, i nderuari zoti Ambasador.
Duke qënë se s’ka asnjë bazë më, që ju të qëndroni këtu në Shqipëri, do t’jua sugjeroja i nderuar z.Ambasador që ju, bashkë me gjithë oficerët, agjentët, pseudospecialistët, të largoheni nga Shqipëria sa më shpejt, e jo të mbështeteni mbas figurave të korruptuara e të urryera të kombit shqiptar. Ata që jua hapën portat juve, nesër do të përgjigjen për këto veprime të papërgjegjshme. Shqipëria do të mund të jetojë e qetë, vetëm duke larguar politikën Amerikane e njerzit e saj jo vetëm nga Shqipëria por nga mbarë Ballkani. Iluzionet që kam pasur unë, shokët e mi, ata që përfaqësonin opinionin dashamirës ndaj Amerikës, tani janë larguar, e mendja e çdo shqiptari e sheh më të qartë gjëndjen, dhe e ka kuptuar se pa Amerikën, se pa këshillat e FMN-së e Bankës Botërore, e se pa këshilltarët tuaj, se pa Sali Berishën e kompani, shqiptarët do të ishin më mirë e nuk do të ishin në gjëndjen që janë sot.
Për ne ka qënë një dhëmbje shumë e madhe, kur pamë se Amerika e amerikanët nuk ishin ashtu siç i kishim ëndërruar, nuk ishin ata që kishim kujtuar, e kjo dashuri e madhe po shuhej vazhdimisht sa herë ne shihnim se veprimet tuaja bashkërendonin me ata që s’ju kishte rënë ndërmend ndonjëherë për juve, përkundrazi, si shërbëtore të sistemit diktatorial që ju shante pa pushim juve, i shërbenin me zell asaj propaganda antiamerikane, së cilës ne i kishim kundërvënë gjoksin e mendjen tonë.
Minuset, që po pësoni ju këtu, si dhe në arenën ndërkombëtare, për çudinë tonë dhe tuajën bashkë, përkojnë me parashikimet e diktatorit E.Hoxha me klikën e tij, e kjo gjë, si për ironi të historisë, apo si diçka e përcaktuar dhe e përllogaritur nga sigurimi i E.Hoxhës dhe i R.Alisë e bishtave të tjerë, që duke qënë në krye të vendit, të zbatojnë skenarin e tyre, kjo gjë ngelet si detyrë për ju z.Ambasador t’a thoni.
E më e keqja është se ju nuk doni të analizoni fitoret dhe humbjet e menjëhershme këtu në Shqipëri. Ju nuk u morët me ata që kishin vite që luftonin të hapej një dritare apo një portë për Amerikën, që ishin torturuar, denigruar, poshtëruar e tallur për opinionin proamerikan, për dashurinë e simpatinë ndaj Amerikës, jo. Juve u morët direkt me ata kameleonë, të cilët karrierizmi i kamufluar i tyre i vuri në krye të Shtëpisë sonë, ku rastësia i vuri t’ju hapnin portën, si domosdoshmëri e krijuar nga rrethanat që përmendëm më lart dhe e mbartur nga ne, një domosdoshmëri që sipas idealit tonë, nuk parakuptonte partneritet, por lidhje miqësie të përjetshme në mes të dy popujve tanë, një dashuri që do të fillonte nga respekti e që do të forcohej nga dita në ditë. Por për juve këto gjëra janë anakronike, jashtë mode, ju e keni mikun me minuta, me orë. Dashuria për ju, parakupton partneritet, në mëngjez me njërin dhe në darkë me tjetrin. Për juve nuk ka rëndësi kush e gatuan gjellën, por kush jua sjell pjatën. Për juve nuk ka rëndësi kush e ndërtoi shtëpinë, por kush jua dorzoj çelsat. Pikërisht se nuk doni tia dini nga këto apo vërtet nuk jua pret radakja, juve jeni të destinuar të dështoni. Me kot mundohet Amerika të mbushë atë boshllëk që vetë e krijoi – për arsyet që ajo vetë i di – tani. Kjo punë i nderuar z.Ambasador, ka pesuar një çarje të rëndë që zor të mendoni t’ia ngjisni (riparoni) e ta forconi. Vetëm neve që na është dhimbsur në shpirt hendeku që u krijua nga ju, e dimë se ç’recetë duhet për riparimin e saj. Kjo gjë do të kërkonte një ilaç (nëse do të shpreheshim në gjuhën mjeksore) shumë – shumë të fortë që do të bënte një ngordhje të mikrobeve, nga të dyja anët e plasaritjes, për të mbuluar atë boshllëk që ka krijuar e çara. Por a do të mundni ju ta bëni këtë? Nëse po, po jua them se: Mos i bëni punët vetëm siç jeni mësuar t’i bëni se do të dështoni, sikundër as me ata që hoqën në darkë cipën e kuqe e veshën blunë në mëngjez, përndryshe dështimi jo vetëm që do të jetë i plotë, por do të vihet në dyshim pozita dhe e ardhmja e Amerikës dhe në vendet e tjera të Ballkanit, konturet e së cilës shihen qartë qysh tani, se flasin në favor të Eurpës Perëndimore.
Pa permendur fare gjithe vrasesit me uniforma qe as nuk denohen, jo me te lirohen para kohe, ja ku i ke te tjeret. Perpelitu sa te duash me propagande, vetem propagande keni. Ju shkelin me kembe ju refugjatett inferiore qe e keni ne gjak te lini soomen per dy leke, si dhe zezaket qe s’kane leke per avokate, dhe ju duket sikur funksionon drejtesia. Por te pasurit mbajne ishuj pedofilie ku ftojne princer e presidente per te perdhunuar vajza te mitura dhe s’i hyn gjemb ne kembe. Jeni mesuar ta lavderoni ate vend duke share shqiperine, se ate vend s’keni si e lavderoni. Po sinqerisht qe shqiperise t’ia hani mootin se jeni me keq per pune drejtesie e qytetarie. Dhe tani pas ngjarjeve te fundit ta them me 100% bindje, 1000% bindje, qe shqiperise t’i hani mootin se jeni me keq atje, edhe per korrupsion ne polici e ne politike. Vetem llafe kane andej. Llafe per qyqaret si ti e gjembesira qe jua pshrr trurin cdo portal
https://wrex.com/2020/04/28/almost-4000-inmates-released-from-il-prisons-64-charged-with-murder/
Vrau 4 police Shkabe .4 police Shkabe .Ne gjiq tallte bithen haptazi me gjiqtaret Shkabe .Media e trajton si VIP Shkabe .Ua kane hipur kriminelat kalakic Shkabe.
Ça,ka ndonjë amerikan këtu??? Ka mësuar shqip nga interneti???
Apo shqiptarët ende nuk dinë dallimin midis shtetësisë dhe kombësisë!!!
shqiptaret nuk dijne te bejne dallim midis dy boleve te Marlonit. Dhe mire e kane, sepse nuk ka asnje dallim, njera bole vlen tjetren, dhe te dyja bashke lajne fytyren ne sherbim te çeshtjes kombetare.
Na cane bithen me shpetimin e cifuteve.E verteta eshte ndryshe e nuku po I hyjme atij muhabeti ,po kur qenkemi popull aq I mire pse spiunuam njeri tjatrin gjate komunizmes .Maks Velon psh e spiunuan robt e shtepise .
Na e trego ti te verteten - si dhe nga e di ti te verteten?
Po, dhe po dergjet ne burg. dhe ne burg do dergjet. Nderkohe ata qe kam sjelle une lart jane serial killer dhe kane dale te lire o cope mishi. te tjere jane vrases qe jane liruar e kane vrare. u be btha e shpellareve te amerikes te flasim per drejtesi, kur epstein ua shkaperdhente vajzat e mitura ne orgji me dekada me radhe e nuk e denonte njeri. Te kam sjelle lart nje liste jo me thjesht vrases, por vrases qe jane liruar e kane vrare prape.
nderkohe thuaji policeve shpellare te amerikes te mesojne nga ballkanasit e civilizuar se si menaxhohen krizat, se jane 100 vite larg
Miresia ndaj cifuteve edhe nese eshte ashtu si versioni zyrtar pretendon , nuk duhet permendur per mburrje apo per t’ua hedhur ne sy cifuteve sic po bejme tash 30 me shprese se do na marrin me sy te mire ,por per te frymezuar kete brez per te vepra njesoj te mira.i sheh zylyfet si shprehen psh per sirianet te cilet jane ne te njejtin predicament qe ishin cifutet dikur.
Nga Tos Lubonja kur ishte ende in sound mind and body.
nesje, muhabet i gjate kjo pune e çifuteve.
Se ishin shpirtzinj,ashtu si velua.
Apo si lubonja yt që spiunonte të jatin
! 80 %-i famshëm i “antikomunisteve”!
Spiunë,hajdutë ordinerë,vegla grekë!
Sidomos për kategorinë lubonja,hallall enverit!!!
Dhe në “leshkot” që bërtisnin në 90-91-in " lironi vëllezërit tanë"!!!
Maks velua dhe lubonja vëlla!!!
Mos o zot! Pa fol për ata që përdhunonin delet,dhe gomaricat
nesje, muhabet i gjate kjo pune e intelektualeve shqiptare ne sherbim te UDB-se dhe CIA-s.
po jete keshtu eshte me i modh se çdo spijun ne histori. Sorge, Mata Hari dhe çdo intelektual i modh qe ka qene spijun gjate luftes se ftohte, nuk jane asgje para tij, .
nesje, muhabet i gjate kjo pune e intelektualit qe e ka pas baben ne elite atebote, e i duhet te mohoje Enverin, por pa prek baben, megjithse ne fakt gjith inotin e ka me baben e vet, e inotin ja hudh Enverit (edhe Sales).
nesje, muhabet i gjate kjo pune e patriarkatit sepse mamaja qendron poshte edhe si pozicion seksual
nesje, muhabet i gjate kjo pune e seksit tani qe ka dal Marloni, nuk merret vesh me pozicioni, se kush eshte poshte a siper, nona apo baba, apo ti vete
nesje, muhabet i gjate kjo pune
djema dhe vajza, xhatani jone eshte ne gjendje te rende, ai merr nje kure me rimbursim, por ilaçet e ketij grupi invalidesh, jane bllokuar ne budapest, per shkak se shqipria eshte futur ne zonen e kuqe, per shkak te ngritjes se kurbes se infektimeve me corona-virus,
une i premtova 30 mij leke te vjetra apo 20-30 euro, megjithse ai thote borxh, por une e di qe poetet jetojne ne varferi,
problem mbetet dergimi, se taksa e dergimit, si per 30 euro, si per 100 euro eshte e njejte,
varianti tjeter i ndihmes eshte nepermjet ndonje njeriut tone atje ne elbasan, t’ia japi ai, dhe ne/une t’ia jap kur te shkoj atje.
une i thashe te priste deri ne shtator, por ai ka dhimbje te medhaja, sidomos ne veshka,
numri i tel, te tij eshte; 00355 68 28 19 481
Pjer, pak e paqarte se si do ndihmojne keto leke qe te cbllokohen ilacet ne Budapest …apo zoteria ka nevoje per thjesht ndihme financiare per harxhimet e perditshme ? Gjithsesi ,ne rast se ke PayPal me jep adresen ,se t’i dergoj ty $ 50 dhe jepja kur te shkosh, se pz me vje zor me e marr tjetrin pa njoft ne telefon, megjithse e kam pa ketu disa here … Me shkruj ne inbox po deshe. Sherim te shpejte xhatanit.
bohica, ai komunikoj me sms me mua keto dite, te djelen, te henen, dhe i thashe te presi deri te shtunen, pasi jam ne pune dhe kur dal une nga puna, mbyllen ato pikat e dergimit te lekeve, por me tha se, deri te shtunen kam mbaruar.
sot sapo dola nga puna, nxitova dhe i dergova 30 euro, pagesa e komisionit ishte 5 euro, dhe shpresoj ti marri neser.
pikat e dergimit, te japin nje kod, ( disa numra ) qe ti ia dergon me sms, dhe me ate kod ai terheq eurot,
i dergova sms, por akoma nuk kam marre pergjigje, kam frike se mos i ka ndodhur gje.
Tani me precedentin qe u krijua te gjithe me rradhe po kerkojne te dalin shih psh Zanin dhe Gaxhian qe packa se kane vrare police i ke se shpejti jashte. Ta dish mire qe ketyre ne Amerike do ja kishin djegur bythen tek karrigia elektrike. Ndersa ti ne vend qe nje here te vetme te heshtesh rri akoma e ha marmalate falas. Se kupton qe ketu eshte dhjere cdo gje dhe treguesi me i mire eshte numri teper i larte i personave qe ikin ne azil qe ja kalon dhe vendeve qe jane ne lufte.
cfare behet andej ne ate vend mer qr
po, po te ishin emigrante ose zezake brekegrisur, se te tjeret jua perdhunojne vajzat e mitura neper ishuj pedofilesh per dekada te tera dhe madje u vijne presidente e princer per vizite urimi. Ndersa ketu mbeten vetem deshira te burgosurisht, apele te kota ne gjykata. Te drejten per te ngritur kerkesa e kane te gjithe.
ne amerike , tani kane filluar te hecin neper rruge te armatosur, te gjithe me pistoleta,
shenje qe tregon se ai komb ka morr fund,
e prisja qe rremujat te ndodhnin ne afrike , azi, ne boten e trete, pasi koha e ka treguar kete gje,
mirpo qe te ndodhte kjo gje ne amerike, kete nuk e priste asnjeri,
kjo gje tregon se ai vend, ka akumuluar shum probleme,
pranej them se intelektuali eshte nje koqe-maskarai qe mendon se zhvillimi kulturor dhe ekonomik perben garanci per nje vend, kontinent apo person.
Qe nuk e priste te ndodhte kjo gje me Ameriken, ritregon perseri qe eshte nje kokloqe qe ben profecira qe nuk dalin. Per here te trete dhe perfundimtare e tregon kokloqizmin dhe maskarallikun e tij kur, mbasi ndodhin gjerat, hiqet si parashikues fathenes i Delfit: “e kisha thone une qe Amerika nuk osht nonji gjo!”. Kishte parashikuar edhe renien e komunizmit: “e kisha thon un qe komunizmi kishte per te marr fund tu bo muhabet me disa disidente, kam bere edhe nje poezi per kete!”
marlono, te eshte prishur busulla e llogjikes nga te dyja krahet, si nga para e si nga mrapa,
nuk e kupton qe eshte pa dobi, pa bereqet, ato egoizma, cmirzima qe nxjerr,
te iku jeta a derzi si anonim ne kete bote, pa nxjerre nje gjo te hajrit,
dy librat e mij te fundit , a i ke lexuar apo jo, te iku jeta a derzi,
te vritesh per nje maske
te mesojne policet shpellare te amerikes nga popujt e lashte e te qyteteruar te ballkanit se si menaxhohen situatat e veshtira ne menyre te civilizuar, pa vrare njeri si mesjetare
Vegla ku tipi u qellua pasi I kishte ngulur thiken nje 77 vjecari .
Dhe pasi ju leshua me thika polices.
gjembo, iku ai ven, morri fund, hec me mire kendej nga europa, ose hidhu ne kanada,
Nuk mi jep kartat Europa.
dhe ata te fortet ne kosove me thika kishin qelluar o shpellare, por nuk dergoi policia nje njeri te vetem me arme qe t’i vriste, dergoi 4-5 police te trajnuar e te qyteteruar, qe t’i ndalonin pa vrare njeri, pa e nxjerre fare pistoleten nga brezi. Sepse ne Kosove merren police te shkolluar ne pune, jo rrugace me denime te meparshme qe mbrohen nga gjykatesit e korruptuar. Shikoje ndryshimin e thelle, kafsheri mesjetare kudner qytetarise se civilizuar ne kosoven qe vlereson jeten e njeriut. Duhet te mesojne dhe shpellaret e amerikes nga policet e kosoves se s’jane me ne vitet 1800.
une flas per bolet e Marlonit, Astrit Tazo flet per bolet e policit amerikon, delta po dhom flet per bolet e jevgut Sorros, Pjer Thomas flet per bolet e atij qe ka Vizione te Qarta, alba flet per bolet e Eqerem bej Vlores (harrova ndonjerin?)
Merremi vesh per mrekulli bashke! Bashkejetese paqsore. Tamom tamom, bashkejetese bolore.
Vegla kur dikush te qellon tet ate 77 vjec me thike,ti kerkoji policise qe te tregohen te dhembshur me kriminelin se gjynah i varfri,kushedi si e ka patur hallin .
shtaze, polici nuk eshte gjykates dhe prokuror. tregojua videon shpellareve police andej dhe u thuaj ja se si punojne te qyteteruarit u thuaj. shikoni e mesoni. po sigurisht qe nuk ta mban se duke qene dava emigranteje ty rrezik te vrasin dhe per aq.
u tunen bolet e diskutimit demokratik
O shtaze ca behet kshu? do mbajne njeri ne burg andej? Apo vetem refugjatet dhe zezaket?
Vetëm refugjatët dhe zezakët!!! Tamam! Kjo është ajo që duhet të bëjë edhe rama.
Elita intelektuale shqiptare
Koliqi, Lasgushi, Asdreni, etj, në një foto disa vjet para se opinga “nacionalçlirimtare” miladino-dushaniste të mbyste Shqipërinë.

hopla, u tunen prap bolet!
Nuk futet kol-iç në një radhë me asdrenin dhe lasgushit. Kol-iç,camaj,dhe do katalikë të tjerë,kishin gra serbë,i ushqente uçk-ja, nuk donin një shtet shqiptar. Edhe sot i martpjnë cucat me pensionistë serbë. Këta sollën dhe komunizmin në shqipëri.
Këta bashkpunuan edhe me malazezët në rrethimin e shkodrës.
Në përgjithësi nuk kanë identitet kombëtar. Kombi për ta është nga bushati në kosmaç
Njera bole ne jug te Shkumbinit, e tjetra ne veri te Shkumbimit!
bohica, une e provova me 30 euro, dhe xhatani i kishte marre te nesermen tek BKT,
banka kombetare tregtare,
nuk e kam thene shprehjen tamom si duhet:
Jugu i Shkumbimit eshte njera bole, ndersa veriu i Shkumbinit eshte tjetra bole.
mbas ca leximeve ne internet neper bloqe mush me loqe, shprehja duhet plotesuar antropologjikisht:
Jugu i Shkumbimit eshte njera bole subjektive dhe veriu i Shkumbinit eshte tjetra bole subjektive, ndersa mbi to ngrefet intelektuali ne qiejte e tejpashem stratosferike te se vertetes objektive.
Nuk jam dakord me çfarë beni, por do ta mbroj me jetë të drejtën tuaj të pallimit - intelektuali i modh
:o c’behet ne kufijte e amerikes me arme dhe automjete amerikane, dhe me parate e droges qe konsumohet aq lirshem ne SHBA. Imagjino sa droge duhet te futet aq kollaj ne territor amerikan, sigurisht qe ne nje nivel te tille duhet te kete mbeshtetje nga zyrtaret e korruptuar te vete amerikes. Dhe na thone neve. lol
Sa euro ka vajt viza amerikane atje Shkabe?
Nuk i njoh cmimet e krimit shtaze. Soji yt ndoshta e ka me te lehte ta gjeje. Ata qe njoh une, njerez qe punojne e qe ia dalin mbane, jo parazite si ato qe thua ti, dhe qe u ka dale green card prej lotarise, kane nga 10 vite qe shtyjne green cardin me vizita dy-javeshe sa per ta pasur, po per te ikur nuk ikin
Vegla kjo eshte ne Mexico.Ashtu do beheni dhe ju po te lejoni policine te benet tok me trafikantet e droges…
Ky personi qe nuk kishte maske goditi me thike nje te moshuar qe po e kundershtonte dhe pastaj kur erdhi polici e sulmoj edhe ate me thike. Si perfundim ongri koqen e plumbit. Thjeshte, sakte dhe bukur. E pse duhet ti kemi neper kembe njerez apo kafshe te tilla? As edhe neper burgje nuk duhen se ka shpenzime. Bravo Amerika!
kane rrjedhur te gjithe me perjashtim te shkabes e deltes pa dhembe
Shiko si flet Tak Ngjela me siguri sikur e pi kavene e mengjesit me Allahun vete
Shqipot nuk kane dhene prova se dine te qeverisin edhe keto 28 mije km katrore nashi duhet te behen 92 mije km .ky mbahet per nje nga me te mencmit qe i kane mbetur shqiperise.
Bën ca gabime ti ,moj e kozmait! Shkaba nuk është për 92 mijë km/2.
+që është si ty. Quan shqiptarë, sirianët që banojnë në shqipëri, dhe të huaj shqiptarët që jetojnë jashtë shqipërisë londineze, dhe në botë.
Kështu që," mos u nxito,mos u gabo",siç këndonte një “shegë” dikur,
As vete se di ku e gjen guximin te hysh ne debat nje hajdar si puna jote qe akoma mendon se Shqiperia eshte shume me mire se Amerika.
Ti ke nje vend pa gjykate qe cdo dite nxjerr nga nje kriminel, nderkohe qe te gjithe gjyaktesit i ke milioner. Spo te flas per klasen politike qe o jane shumica hajdute ose injorante (mjafton te shohesh parlamentin ku kishe persona qe kishin bere vrasje dhe perdhinime). Ti skandalet ne amerike i sheh nderkohe kur rroja shkolles perdhunon minorenen nuk e sheh, kur 6-7 veta ne Fushe-Kruje marrin peng minorenen nuk e sheh. Ik mer race e poshter militanti qe e keni marr ne qafe kete vend me injorancen dhe hajduterine tuaj.
Jane kartelet e Meksikes qe pasurohen nga paligjshmeria dhe felliqesia e droges ne rruget e SHBA-ve. Jane ata qe blejne vizat.
Ti ke shpifur rregullisht ketu keshtu kunder Shqiperise bashke me kete shtazen grkee. Po te flasesh me inferioritetin e nje mjerani qurravec qe dhe nofken ne forum e ka emer te nje shteti tjeter, normale qe ashtu te duket. Kemi folur disa here per traumat e thellla qe e kane bere brezin tend te ndiheni morra, aq thelle sa del vetem me shpirtin. Por mjfaton te vesh logjiken ne pune e te shohesh faktet e bardhe ne te zeze, e te shohesh qe amerika ka me shume leke, por jo me shume te drejta njeriu per sa kohe qe polici vendos te beje prokurorin dhe gjykatesin kur t’i ngrifet me pakicat; nuk ka me shume drejtesi per sa kohe qe sistemi gjyqesor ne SHBA eshte aq i korruptuar sa pastron kriminelet nga vrasjet, duke nisur qe me policet e paafte (e qe u punesokan me denime te meparshme), e deri te paprekshmeria e pedofileve qe mbajne “ishuj pedofilesh” per te perdhunuar vajza te mitura poer dekada me radhe, e deri te krimi qe e kane kater deri ne pese here me te larte se Shqiperia per cdo 100 mije banore ne cdo shtet pa perjashtim. Pa permendur se sa shume kriminele te rrezikshem u lirokan rregullisht dhe qe kryejne krime menjehere pasi jane liruar. Po morrit nuk i thua dot behu qenie me shtylle kurrizore, kshu qe normale qe ti do te numerosh apelet per t’u liruar te krimineleve shqiptare qe faktikisht mbten ne burg, nderkohe qe ne amerike lirojne vrases seriale e pedofile te cilet perserisin krimet sapo lirohen, si keta ketu dhe ky ketu
Une kurre ne asnje moment nuk e kam share vendim time. Por ama e kam kritikuar per shume gjera qe nuk shkojne. Kjo sme ben aspak as grek as serbe e skam as me te voglin kompleks. Perkundrazi jam shume me teper patriot sesa ty qe vetem lavderon arritjet e partise. Nuk eshte faji im qe universitet shqiptare mbajne vendin e fundit, spitalet jane ne diten me te keqe, droga mbillet ne cdo cepe, e kriminilet lerohen perdite. Jane vemje si puna jote qe me injorancen e paftesin e tyre i japin jete ketyre fenomeneve. Po te kuptoj drejte se si miltante qe je te takon te mbrosh vendin e punes qe e ke perfituar padrejtesisht dhe beneficet qe rrjedhin.
P. S Mbaj flamurin e Spanjes se eshte vend qe me shkolloj per shume vite duke me dhene burse.Laskar
gaboheni te gjithe, i vetmi funksion qe ka Astrit Tazua eshte te mbaje gjalle Peshkun me budallalliqe. Dhe ja arrin qellimit kadoshi, klysh kurve osht!
Një copë loqe është! Po ,të ishte vetëm ai,
Kur ndertonim rendin me te perparuar te botes .Akullorexhiu duhet te kete qene Delta .Shkaba ai katundari qe sapo ka zbritur me Tirane dhe mrekullohet nga karroca e akullores😀

europa furnizohet me boronice nga ishjugosllavia,
tropoja mund te prodhoje, por nuk e njeh njeri,
jo mo cne ca faji ke ti qe kap nje te keqe te zakonshme te ketij vendi dhe e zmadhon 100 here, dhe behesh copa per te mbrojtur me mish e me shpirt vendet e tjera qe keto te keqija i kane me shume se shqiperia. Dhe kur dikush ta ve ne dukje kete me miresjellje fillon te shash nga femrat e familjes dhe si hakmarrje nis te shpifesh per shqiperine me artikuj serbesh duke dashur te zhbesh cdo arritje te shqiptareve, bashke me kete filogreken qe perpiqet te zhvleresoje edhe ndihmen ndaj hebrejve, edhe cdo gje tjeter pa perjashtim. Hic, asgje nuk tregon kjo per te dy ju. lol

kush jane keta kafshe qe terrorizojne turistet, aq me teper shqiptare te maqedonise,
uroj qe policia ti kapi keta maskarenj dhe perveç akuzave per demtim te prones private, prishje te imazhit te shqiperise, ti denoje si armiq te shqiperise,
Ku e di ti qe e kane terrorizuar? Ku e di ti arsyen pse ka marre flake makina?
lexo artikullin ,
Makina ka marre flake sepse mje persom i maskuar i ka hedhur benzine dhe i ka vene flaken. Kjo eshte pare nga kamerat rotull vendit ku ndodhi.
per gjembin qe ka vite pa e pare shqiprine ;
Njoftimi i policisë:
Rreth orës 05:18, në aksin rrugorë Vlorë-Ujë i Ftohtë, pranë një hoteli është djegur në pjesën e përparme auomjeti tip Audi-A8 në pronësi të një pushuesi, i cili nga hetimet paraprake dyshohet se është djegur qëllimisht me lëndë djegëse benzinë, për motive ende të paqarta.
une mendoj se kjo do jete bo nga nonje konkurrent (hotelxhi) aty rrotull,
ne kete kohe pandemie, ku çdo hotel, shpi pushimi, etj, mezi i pret turistet, konkurrenca esht e eger,
gjembo, e preva bileten, 15 euro vajtje e 15 euro ardhje,
Te lumte Pjer!
Ku ma pe o i uruar qe paskam vite pa e pare shqiprine?!
u dogje dhe kete vit pa e pa shqiprine moj e uruar, u bllokove ,
Kete vit po. Po nuk e di cfare aritmetike 2 qofte+1 panine ben ti qe kete vit = vite pa e pare. Por dhe mund te shkoja nga Serbia ose Turqia.
bjeri nga belgjika ose parisi, ose milano apo bergamo,
pastaj me wizzair.com per tirane
bjeri se i bi bukur
Nuk e paske mesuar se nuk lejohen Amerikanet ne Evrope?
ate qe se beri eurokomunizmi, e beri koronavirusi.
po tani ashtu eshte, po ku i dihet ne shtator, bo vaki lejohen,
megjithse dhe tani çoku fluturojne, por mos paraqit karten amerikane, por ate shqiptare,
Historia nese nuk kryhet, perseritet, dhe gjithnje e më teper abstrakte.
Ne kete rast ku eshte komandanti i postes se kufirit?
(se gruaja e tij dihet qe eshte ne dollap bashke me zezakun)
Beda M Stadler is the former director of the Institute for Immunology at the University of Bern, a biologist and professor emeritus
https://medium.com/@vernunftundrichtigkeit/coronavirus-why-everyone-was-wrong-fce6db5ba809
Bashkimi Evropjan nuk lejon te vijne njerez nga Amerika, jo nga karta. Mund te kesh dhe karte pakistaneze dhe prape nuk lejojne. Duhet te shkosh ne vend qe nuk eshte pjese e BE ende.
“a seasonal cold virus that mutated and disappears in summer”
Kjo shpjegon dhe rritjen e numrit te semureve sidomos ne pjesen jugore te Amerikes ku tani eshte dimer me gati 40 C temperatura.
Sezonet nuk kane lidhje vetem me temperaturat (dhe ti kete e di), per me teper në hapsira gjeografike ku temp eshte pothuaj konstante gjithe vitin.
Në hemisferen e jugut eshte dimer (ose “dimer”); per rrjedhoje virusi qarkullon më lirshem
dhe :
This article is about Switzerland and it does not suggest that the situation is exactly the same globally. I am advocating for local measures according to local situations.
Edhe ne Zvicer sikur qenkan rritur nga Qershori
Po, edhe ketu ku jam une, "eshte rritur’. Por siç thote dhe artikulli, kjo nuk do te thote asgje, pra eshte non-sens te flasesh per “vale te dyte”, sepse “do beje te veten virusi”, eshte ne natyren e tyre te mos zhduken me shkop magjik.
Ti e di fort mire qe qindra dhe mijra viruse te tjere qarkullojne gjate gjithe vitit. Po te kishin sequencing mjeket (dhe laboratorët) nje tjeter virus qe ka qarkulluar ne dimer (dhe sigurisht qe do qarkulloje edhe per ca muaj, më pas), me siguri ti dhe une do dilnim pozitivë (besoj se je dakort me kaq). E njejta gje eshte dhe me kete ne fjale.
me keq se vala e dyte e virusit, eshte vala e dyte e gërr-mërreve per virusin dhe per manualet e briskut te rrojes te Marlonit.
Na e thuaj pak me me pak se 2000 fjale se cfare ke dashur te na tregosh me grafiket.
- Qe pozitivët (te shumte në Suedi, meqe vend qe nuk praktikoi karantine) nuk jane automatikisht te semure: ata jane thjesht mbartes te nje virusi, sikurse shumica jone eshte gjate dimrit (kur na zene rruferat e griperat). Ose siç te shkruajta dhe dje, po te kishin sequencing mjeket (dhe laboratorët) nje tjeter virus qe ka qarkulluar ne dimer (dhe sigurisht qe do qarkulloje edhe per ca muaj, më pas), me siguri ti dhe une sot do dilnim pozitivë per ate virus (po te behej testi perkates).
- qe karantina ishte: ne rastin me te mire, nje shakà e hidhur; dhe ne rastin më te keq, krim kunder njerezimit
Te me falesh se une nuk di frengjisht mire. Ne ato 2 grafike thote qe ndonese je pozitiv nuk je i semure?
Nderkohe ne shqiperi do denohesh per atentat me virus!
eshte lajm i prillit o gjembesira dhe nuk ishte aspak i vertete
si je kaq vrl nuk e kuptoj
keta sikur kane lexuar VQ , e cila flet edhe per kete çeshtje,
Po, grafiket tregojne me gjuhen e tyre se, nese je pozitiv nga Covidi, nuk do te thote se je automatikisht i semure : Suedia arriti pikun e infektimit te saj pa u mbyllur dhe tani nuk njeh më “rritje” (ose vale te dyte, qe ne fakt, per shembull në Shqiperi, eshte veçse valë e parë sepse në mars/prill ajo qe perjetoi Shqiperia nuk ishte valë (qarkullim virusi) por thjesht disa raste te izoluara (kurba e saj në formen e kembanes eshte e rreme: rastet e infektimeve kane qene shume te ulta dhe ishin thjesht raste te izoluara, dhe jo epidemi).
Ja ta ilustroj me nje shembull te sotmin.
Kryetari i PDK Kadri Veseli eshte prej 5 ditesh pozitiv. Ai vete thote se eshte shume mire me shendet. Po e citoj :
Dua të ju informoj se unë jam shumë mirë me shëndet dhe deri në shërim të plotë do të qëndroj në vetizolim
Edhe ai vetë bie në gracken e ngritur prej muajsh nga mediat dhe flet per sherim te plote !! (ajo ’e plotë’ eshte ç’eshte
: ai vete thote qe eshte shume mire me shendet ! E si mund te flitet per sherim, kur je shume mire me shendet ??)
Ai sigurisht qe me ‘sherim te plote’ ka parasysh momentin kur testi i tij do dalë negativ, por kjo nuk ka te beje me ndonje sherim, sepse ai vete thote qe eshte shume mire me shendet !
Pikerisht per kete flet dhe infektologu zviceran ne artikullin qe solla: te flasesh per shërim nderkohe qe gezon shendet te plote, eshte nje shaka vertet e hidhur qe bene muajt e fundit jo pak mjekë.
Pa folur pastaj per komentin qe i ben media perkatese lajmit ne fjale. Po e citoj :
Edhe lufton me Covidin (‘jemi në lufte’), edhe gezon shendet te mire ??
![]()
E kupton se sa e rende eshte shakaja ???
“shakaxhij te perparimit” jan te gjithe sot ne epoken ngambrapa. Edhe Godard shakaxhiu si me shaka u be me Trampin:
Dmth ti citon Kadri Veselin per te perfaqsuar gjithe pandemine boterore? ![]()
ahahahah
Boh KV-ne e ke dy-tre jave, ça t’i bejme alergjise te ‘stines’ nga shkurti-tetor qe vertet te le pa fryme dhe te izoluar brenda.
#nxehtesiaglobale
Po, e citoj, sepse eshte rast tipik i histerise planetare te korones (te thuash “jam shumë mirë me shëndet” nderkohe qe mediat, prap se prap thone per ty se je duke luftuar prej 5 ditesh me covidin, ne kete mes ka diçka te stermadhe qe nuk shkon). Edhe ne France, rastet si Kadri Veseli njesoj trajtohen nga shumica e medieve : me histeri dhe iracionalitet absolut.
ps: une te solla nje shkrim te nje biologjisti, profesori emeritus dhe drejtori te Insitutit te Imunologjise se Bernes.
Po ti ça solle ? Nje artikull te EuroNews…
ça t’thush…
Nga Veton Surroi
Kosova është po aq e varfër, shkallmuar në kapacitetet e veta shëndetësore dhe e shtrydhur nga derdhja korruptuese e parasë publike, por gjatë pranverës kishte besim kolektiv se do t’ia dilte mbanë dhe e mbajti nën kontroll virusin. Tashmë nuk ka besim kolektiv, tashmë çdo njëri e mbron veten dhe pret se kur do të trokasë në derën e tij
1. Para një muaji e ca më pyeti berberi se a njoh dikë personalisht të sëmurë me COVID dhe ndonëse i befasuar me pyetjen, të dëgjuar për herë të parë në këtë formulim, e gjeta veten sërish të befasuar me faktin se nuk kisha asnjë të njohur, dikë që do të mund ta identifikoja personalisht të ishte i tillë. Ai më tha se në komunën e tij, të Obiliqit, njihte katër. Perceptimi që kishim për COVID-in ishte i natyrave krejtësisht të ndryshme, tek ai kishte marrë forma njerëzish me të cilët kishte këmbyer fjalë, të cilëve u kishte mbajtur mend diçka prej historisë personale. Koronavirusi tek ai ishte më afër, kishte trokitur në dyert e komshinjve, në dyert e mëhallës.
Prej atëherë nuk kaloi shumë kohë dhe numri i njerëzve që njoh personalisht e që janë infektuar me koronavirusin kaloi kaherë dhjetëshin. Virusi trokiti në mëhallën time. Mbrëmë trokiti edhe në familje; vdiq prej tij Fazli Syla, në moshë kur vdekja nuk befason, por megjithatë qartazi i detyruar të kalojë nëpër torturën nëpër të cilën kalojnë pacientët me simptomat më të vështira.
Për një gjeneratë të tërë njerëzish që janë rritur me arsimin dhe kulturën e gjuhës shqipe në Prishtinën e gjashtëdhjetëvjetëve të fundit, Fazli Syla ishte qoftë profesori, qoftë drejtori i Gjimnazit, qoftë drejtori i Institutit Albanologjik, qoftë njeri i pashmangshëm i planifikimit të arsimit e kulturës në Kosovë.
Dhe, kështu koronavirusi trokiti, pas dyerve të mëhallës e të komshinjve, përtej dyerve të familjes edhe në atë hapësirë të gjerë, të memories kolektive të arsimit e kulturës shqipe të Kosovës.
2. Në muajin korrik, dhe ende pa përfunduar ai, Kosova ka shënuar 4.500 raste të reja të infektimit apo rreth 170 raste në ditë, dhe hyri në garë për tri vendet e para në nivel evropian.
Dy faktorë zakonisht përmenden të kenë ndikuar në këtë rritje të jashtëzakonshme të infektimeve. I pari: nuk është kuptuar në disa vende të Evropës e botës natyra e virusit dhe në vend të dobësimit në temperatura verore e me rreze ultraviolete, virusi është treguar i fortë. I dyti, dhe rrjedhimisht, se shoqëritë që kanë qëndruar të mbyllura gjatë në karantinë janë hapur shpejt për komunikim më intensiv social – nga kafenetë e deri te dasmat e varrimet – dhe kështu kanë ndikuar në riprodhim të shpejtë të infeksioneve.
Në Kosovë është edhe një faktor plotësues dhe krejtësisht sui generis në nivel evropian. Krahas me luftën fillestare kundër pandemisë, Kosova hyri edhe në një luftë të brendshme politike, në të cilën pandemia nuk ishte kurrfarë teme. Gjatë dy muajve e më shumë të pranverës, nëse duam ta thjeshtësojmë deri në formën e vet makabre karikaturiale, diskursi politik në Kosovë në luftën politike është ngarkuar me këto pika themelore: a duhet plazma keksi të ketë taksë njëqind për qind kur të hyjë në Kosovë, apo bën të hyjë në Kosovë, por të shkruajë në etiketë se po eksportohet në Republikën e Kosovës, apo duke dëgjuar sugjerimin e ambasadorit amerikan, Grenell, se plazma keksi duhet të hyjë në Kosovë pa kurrfarë takse plotësuese e pa kërkesë që të shkruajë Republika e Kosovës në të? Dhe varësisht se kush si është pozicionuar rreth plazma keksit është quajtur më shumë apo më pak i afërt me Amerikën, më shumë apo më pak i afërt me Evropën dhe në fund mbrojtës apo kundërshtues i shqiptarëve dhe shqiptarizmit. Natyrisht, në këtë përshkrim naiv hyn edhe një plan aspak naiv për ndarje të Kosovës dhe këmbim territoresh, dakorduar mes presidentëve të Kosovës dhe Serbisë, por kjo tashmë duket si të ishte harruar.
Një aktivist i spikatur dhe serioz i Qeverisë së kryesuar nga LVV dha pardje një statistikë tmerruese për COVID-in: “4 qershor, dita e fundit e Qeverisë Kurti: 294 mostra, 5 raste pozitive. Sot: 5 mostra, 294 raste pozitive”.
Ata që ishin të zëshëm në debatin për plazma keksin dhe instant-marrëveshjet historike që arrihen në Washington me tri këmisha në valixhe, bëjnë mirë që të ulen kokë më kokë me pesë mijë të infektuarit me virus gjatë muajit korrik dhe t’u shpjegojnë pse këto punë janë të rëndësisë parësore për Kosovën.
3. Nuk jam i sigurt se virusi ka pritur që të formohet një Qeveri e re dhe të sulmojë me tërë furinë e vet – dhe as që besoj se postimi ka pretenduar një gjë të tillë. Por, ajo që është padyshim evidente është se koronavirusi nuk ishte përparësi, as ndër pesë temat e para të formimit të Qeverisë së re. Në pesë vendet e para të prioriteteve ishte ‘dialogu’, pastaj ‘dialogu’, pastaj po ashtu ‘dialogu’ dhe në dy vendet e mbetura riorganizimi i Qeverisë me partnerë të rinj – zëvendës, këshilltarë, e kështu me radhë.
Dhe nuk jam i sigurt se gjërat do të zhvilloheshin në formë krejt tjetër dramatike – e që sot të kishim dy a tre të infektuar në ditë – po që se Qeveria e re të kishte vendosur që tri pikat e para të rendit të ditës në çdo mbledhje të Qeverisë gjatë muajit qershor të ishin COVID (si të sigurohen urgjentisht testimet dhe pajisjet mjekësore), COVID (si të kufizohet dëmi ekonomik dhe si të nxitet një cikël nxitjesh të aktivitetit ekonomik), COVID (si të ngrihen kapacitetet plotësuese shëndetësore). Dhe që, krahas këtyre tri pikave të kishte edhe dy të tjera: COVID (si të përgatitet viti i ardhshëm shkollor) dhe COVID (si të integrohen projektet zhvillimore kosovare në fondet e buxhetit evropian për post-COVID?).
Atë që di është se një Qeveri e atillë do të kishte zhvilluar besueshmëri shumë më të lartë. E kjo është me rëndësi, sepse kriza e tanishme është shëndetësore dhe sociale e ekonomike po ashtu, por në masë të madhe është krizë besimi. Kosova është po aq e varfër, shkallmuar në kapacitetet e veta shëndetësore dhe e shtrydhur nga derdhja korruptuese e parasë publike, por gjatë pranverës kishte besim kolektiv se do t’ia dilte mbanë dhe e mbajti nën kontroll virusin. Tashmë nuk ka besim kolektiv, tashmë çdo njëri e mbron veten dhe pret se kur do të trokasë në derën e tij.
4. Shpërthimi i numrave të epidemisë duhet ta shtyjë Kosovën të vendosë shpejt.
Tashmë është e qartë se duhet të ulen shifrat e infektimeve, sepse çdo rrëfim që vjen prej sistemit shëndetësor tregon shenjat e kolapsit.
Kjo nënkupton masa më drastike se deri tani. Dhe kjo nënkupton që edhe po të ndalet me artificialitetin e kufizimit të lëvizjes e kontaktit, virusi është rrezik i drejtpërdrejtë për dy shtylla primare shoqërore: arsimin dhe ekonominë.
Pra, gjasat janë krejtësisht të vogla që fëmijët dhe studentët ta vijojnë mësimin normalisht prej shtatorit dhe tetorit dhe kjo kërkon një përgjigje kolektive shoqërore. Dhe, gjasat janë krejtësisht të vogla që të kemi rikthim të aktivitetit ekonomik – siç u pa me njërin prej indikatorëve tipikë kosovarë, gastronominë. Zinxhiri socio-ekonomik i këtyre çrregullimeve pastaj vetëm sa ndërlikohet.
Edhe po të mos kishte asnjë problem tjetër – presionin e negociatave me Serbinë apo Gjykatën Speciale – këto do të kërkonin një pushtet që ka besim dhe që ka forcën politike. Qeveria e tanishme këto nuk i ka. Dhe kësaj qeverie të Kosovës, në tërësi, vjeshta po i troket tash, në korrik.
gjembo, hyri gushti, apo u plake,
kush foli?
pjero, si shume po na can derrasat. Pi fernet te perzjere po mos pi mendt.
Prite kur te linkoje Pjeri per aropllanet me çmim bilete autobuzi.
e preva bileten , i modho, 15 euro vajtje e 15 euro ardhje, bileta me e lire ne historine europiane ![]()
e di Pjer e di, rri n’kom si autobuz gjithe rruges.
te japin edhe pasta 5 lekeshe te helmatisura se kane dy muaj qe kane skaduar.
dukesh nga e folmja qe je plakur, keshtu eshte kur nuk nigjon, kur nuk pergjigjesh sakte, kur nuk rri nje moment me mua, te perfitosh budallaqe, se te iku jeta,
thash se foli ndonjoni, me paskan bo veshet.
15 euro per Pjerin, 100 euro per canten e shpines te mbushur me kopje te VQ qe as falas nuk ja marrin.
jo vetem falas, por me kusht qe Pjeri t’i qerase nji her me meze e raki sa te rrumllosen mir e mir, pastaj e marrin, dhe ne kthese te rruges e flakin VQ ne kanal.
shume kompani ajrore ne BE po shkurtojne krahun e punes keto kohe, duhet te kete lidhje cmimi i ulet i biletes me krizen e pandemise
kush foli? degjova nje si zhurme takash kepuce hostesh elegante mbi qilim aropllani 3 lek bileta autobuzit. m’paskan bo veshet
Kuku, si thone francezet.
Mund te jete qe rritja e numrit te semureve eshte edhe e lidhur me rritjen e testimeve. Para dy muajsh me veshtiresi testoheshin njerezit, ndersa tani ne mase.
mund te jete qe numri i rrenave eshte rrit lidhur me fak njuz “kush t’rrej me teper pallo me teper”. Kohe me pare me veshtirsi palloheshin njerez, ndersa tashti pallohen ne mase.
As Stalker nuk di me te lidhe numrin e fak njuz me numrin e te semureve dhe numrin e te palluarve qe presin te deklasifikohen dosjet e artisteve gjate diktatures.
Fajin e ka testimi!