Diskutim i lirë - nëntor 2016

288 postime 11496 shikime 1 nëntor 2016 në 06:33 e pasdites
peshku

Mirseerdhët tek tema e diskutimeve të lira për këtë muaj. Këtu mund të diskutoni pak a shumë çfarë të doni, sidoqoftë duke ndjekur udhëzimet e faqes.

peshkuikuq

Neuschwanstein Castle është në Gjermani Z Mustakuqi. E ndërtuar nga mbreti Ludwig II ajo tani përdoret për turizëm. Kjo kështjellë është nga më të famshmet në Evropë, nuk e zotëron individ si pronë por është pjesë muzeale e Schloss, një katund bavarez…:smiley:

Shkaba

Kjo temë u sinjalizua nga komuniteti dhe është fshehur përkohësisht.

peshkuikuq
Qendra Shqiptare për Qeverisje të Mirë, një organizatë joqeveritare në Tiranë e mbështetur nga fondacioni gjerman Konrad Adenauer, ka realizuar një sondazh në terren në korrik, të cilin e konsideron si “Barometri social-politik i Shqipërisë”, me qëllim që të sjellë të dhëna dhe fakte nga perceptimi i përgjithshëm publik mbi qeverisjen dhe vlerësimin e alternativave më të mira në raport me pritshmëritë e qytetarit.

Pyetjes nëse qeveria aktuale e majtë ka patur rezultate më të mira se sa qeveria e mëparshme e djathtë, 1950 të anketuarit i janë përgjigjur si më poshtë:

Më të mirë 27%

Njëlloj 35%

Më të keqe 38%

Më të mira       Njëlloj   Më të këqija

Tiranë 24% 37% 39%

Durrës 31% 32% 38%

Elbasan 26% 33% 41%

Korçë 24% 38% 37%

Vlorë 35% 36% 29%

Shkaba

peshkuikuq

Me kë e ke Ramë ?

Një video e kryeministrit Edi Rama kundër mediave në përgjithësi dhe portaleve në veçanti ka hapur shumë debat rreth lirisë së mediave dhe qëllimeve të shefit të qeverisë përpara zgjedhjeve.

Me një fjalor të paprecedent, Edi Rama ka publikuar së pari videon e tij kundër analistëve dhe portaleve, e më pas zagarët rreth tij e kanë nuhatur se për çfarë ka nevojë shefi, duke filluar një sulm dhe fyerje ndaj gazetarëve, familjarëve e deri tek fëmijët e tyre me një gjuhë të papërdorur ndonjëherë e që e gjen vetëm në rrugë.

Nuk është se nuk kemi menduar të të përgjigjemi me të njëjtën monedhë Ramë, por nuk e kemi bërë jo se ti sot je kryeministër dhe rrethohesh nga cuba. Nuk e kemi bërë për tre arsye:

1- Etika

2- Po të flasim dhe shkruajmë më gjuhën tënde kemi frikë se na konsideron gazetar “model”

3- Po të përdornim sharjet që ti dhe zagaret që ke rreth teje përdorin ndaj familjarëve tanë, dyshoj që do të tentosh të na lesh atësinë e Zahos në derë.

Të ndalojmë pak më konkretisht tek sulmet që ti Ramë po ju bën gazetarëve të veçantë, ose siç ti i etiketon, portale. Them gazetarëve të veçantë, pasi portale kanë hapur të gjithë ata analistë dhe gazetarë me integritet që u hodhën në rrugë ose ju mbyllen dritaret e mediave nga pronarët e nënshtruar prej interesave të pushtetit. Ti këta i konsideron portale. Mirë bën, se edhe po nuk e kishin në mend të bëjnë një gjë të tillë, ua fut ti në mendje.

Po kush janë këta analistë dhe gazetarë që ti Ramë po i sulmon dhe që qenkan parti më vete e nuk japin llogari askund? Fundja kujt duhet ti japin llogari gazetarët Ramë? Kryeministrit?

Andi Bushati, Artur Zheji, Çim Peka, Armand Shkullaku, Blendi Fevziu, Habjon Hasani kanë nga një portal ose më saktë nja një faqe në Facebook. Të kanë akuzuar ndonjëherë Bushati, Zheji, Peka, Shkullaku, Fevziu se ke akuzuar babin tënd si babanë e djalit tënd? Kurrë. E ka bërë Ymer Baze, që si gazetar përdor emrin Mero.

Të kanë akuzuar ndonjëherë se ke qenë i çmendur? Kurrë. E ka bërë Ymeri (Mero) duke të publikuar kartelën e psikiatrisë.

Të kanë akuzuar ndonjëherë se ti e ke çmendur ish-gruan, mamanë e djalit tënd? Kurrë. E ka bërë Ymeri (Mero).

Të kanë publikuar fotot nudo me gratë e ministrave të tu? Kurrë. E ka bërë Ymeri (Mero) duke vrapuar deri në Bosnje për ti botuar tek një gazetë periferike me pagesë, e nga aty duke i shpërndarë në gazetat e Tiranës, po me pagesë.

Po çfarë kanë bërë dhe po bëjnë këta gazetarë që ti vetë dhe zagarët e tu janë ndërsyer për ti sharë deri edhe tek fëmijët e tyre në kopsht?

Të kanë kritikuar për qeverisjen, kanë publikuar aferat, dhe të kanë vënë në dukje se vendi është mbuluar nga hashashi. Këtë kanë bërë. Kjo nuk qenka gazetari dhe ajo e Ymerit po? Ne e dimë që kjo lloj gazetarie të intereson, se ajo nuk të dëmton ty apo ata që të shajnë ty. Por nuk jemi në rasti. Mbaj Ymerin. Ai që dje ta bënte djalin kopil, nënën e djalit tënd të çmendur, babin imoral dhe ty psikopat, sot është në krahun tënd. Është e drejta jote ta falesh, ta sponsorizosh, t’ia falësh edhe sponsorin kur kapet me fabrikë droge në Durrës, por nuk mund të na kërkosh ne që të bëhemi si ai.

Ne të paktën kurrë nuk do të futemi brenda mureve të shtëpisë tënde, por është mirë ti japësh përgjigje kësaj pyetje se ndoshta jemi keqkuptuar: Më kë e ke Ramë???

Shkaba

peshkuikuq

Kush është autori i fotos, dhe nëse e keni realizuar ju, më thoni çfarë makine keni përdorur?

peshkuikuq

Të mira!
15 shkronja

Pjetermustakuqi

Une s’e pashe linkun fare,po te dhashe ni zemer se t’a kena borxh per Zotin.
:joy:

Donald_theClown

Nji qe e bona une mrome. Very proud of it. E kom qa…

peshkuikuq

Pëlqimet janë për fotografitë peisazh pa depozita :smiley:

xhibi

si p.sh. liria qe ripertyp ditperditshmerite shqipolitike edhe tek peshktemat e diskutimeve te lira :footprints:

vlora

Ju lutem bejeni ‘pa censuren’ great again! Ky llafi diskutim i lire me kujton tetevjecaren.

peshkuikuq

Me celularët e sotëm arrihet gjithçka, dark show kjo foto,

Albano-id

Ja pra peshq kjo eshte rilindja e industrise per te cilen u kemi folur, ajo rilindje qe ben diten, ato qe sala shberi naten

peshkuikuq

Shumë të bukura @kapo, gjithsesi disa syresh duken foto tumblr :smiley:

Pjetermustakuqi

Ne fakt eshte mengjes,sot ora 6.00.

Donald_theClown

Tough choices . For the first time ever a candidate for POTUS has the support of KKK , KGB and FBI. Nice going, dickheads of the Bureau.

peshkuikuq

Salla e operacionit në spitalin e Gjirokastrës

Të gjitha ndërhyrjet kirurgjikale momentalisht janë ndërprerë. Pacientët që kanë nevojë të operohen po përcillen drejt spitalit të Fierit apo Tiranës. Problemi është mbajtur i fshehtë nga drejtuesit e spitalit, duke mos lejuar as mediat të filmojnë.

peshkuikuq

“Në një vend të Europës, një fëmijë përdhunohet nga një emigrant dhe gjykata e liron autorin. Unë s’e kuptoj dot këtë vendim”,

Vladimir Putin

peshkuikuq

“Kryeministri” i Ben Blushit, ose një rrëfim për “Errësirën”

xhibi

O Fiqo, ju paska rreshkitur Ballkandiaspora nga qimet e portokallinjta, per kompensim hidhni spirancat nga lobi i fotomodeleve thuajseteligjshme cekesllovake :footprints:

O artista q’i keni ndjekur ngjarjet, si eshte puna me kenget e ketyre artistave?

Albano-id

nga bledi mane
YLLI QË NUK PO SHKËLQEN MË AS NË BIXHOZ!
Ylli, Ylli, rakipi i medias shqiptare na qenka merzitur me qeverine. Ylli, Ylli, rakipi kolonjar qe mikloi djathtas e majtas na qenka revoltuar me qeverine. Ylli,Ylli rakipi i gazetarise shqiptare qe shkelqeu vetem me videon e brekeve te Shukriut te Dibres paralajmeron aksion te forte mediatik-politik.
E dini ju te dashur miq pse Ylli e zbehu shkelqimin e dashurise ndaj rilindasve eunuke e frikacake?
Sepse kishte 7 vjet qe i merrte Oshe-se qira te majme per zyrat e saj te pallati i Yllit ne Tiranen e Re.
Ylli perlante cdo muaj rreth 28 mije euro nga parate e energjipaguesve. Dhe tani qe Oshe po zhvendoset ne zyrat e reja te ndertuara prej saj, Ylli e zveniti dashurine dhe respektin.
Bejini vete llogarite:
28 mije euro cdo muaj here 12 muaj ne vit?
28 mije euro cdo muaj here 12 muaj ne vit here 7 vjet?
Rreth 2 milione e 300 mije euro ka perlare Ylli Rakipi nga Operatori i Shperndarjes se Energjise.
Pyeteni Yllin ku i ka shpenzuar keto para?
Bixhoz, kumar,kumar,bixhozzzzzzzzzzz o matralloz i medias gjobevenese shqiptare!!!

Shkaba

andri

Vetem ne perendim ndodhin keto.

Kthupi

E mori edhe mbeshtetjen e fundit qe i mungonte. Kim Jongu dora vete ka thene qe Donaldi s’eshte I lojtur nga fiqiri.

kapo

Le të kthehemi bashkë tre vjet më parë. A ju kujtohet ju beteja e tij kundër universiteteve private? A ju kujtohet që nuk la fjalë në botë për to? A e dini si është sot situata? Sot ka gjithsej 15 universitete dhe shkolla të larta publike, ndërsa private janë 24 shkolla të larta dhe private. E dini çfarë janë këto? Universitetet private i çuan trajstat me para zotërisë, e peshuan në kandar Ramën. Që të gjitha universitetet paguan përveç dyve. Si shpëtuat ju, si nuk kaluat në gijotinë. Ja pretë gijotinën me trajstat me para. Ja u them unë ligjin tuaj. Çdo vit regjistroheshin në universitetet e vendit me kohë të plotë dhe të pjesshme 38.000 të rinj. Sot janë regjistruar në universitetet publike të vendit 16 mijë më pak. A e dini ju që në krye të marrjes së studentëve është universiteti privat “Kristaq Rama”? S’ke vetëm shkollën ti, ke dhe universitetin, të ka peshuar në kandar ty ai, që bën dhe ligjet e tua, mos më bëj të flas. Pra, a u betua ndrikulla e arsimit se po ngeli një le të vijnë të më thonë. Ja ku po ja them se vetëm nga këta janë 4.300, të cilët nuk u regjistruan dot dhe një pjesë e tyre shkoi tek privati, një pjesë e tyre mori rrugët e mëmëdheut, iku në emigracion, iku refugjat për të mbijetuar. Kjo është drama dhe tragjedia që krijuan këta në arsimin shqiptar. 600 e ca studentë më shumë ka marrë universiteti Kristaq Rama. 300 e ca studentë ka marrë universiteti Lindita Nikolla, e kështu me radhë të gjithë universitetet që mbajnë emrin e këtyre të korruptuarve, të cilët shkatërruan arsimin shqiptar.
Le të marrim masterat. Nëse ministri i Arsimit u thotë universiteteve të vendit se do të mbyllet regjistrimi për mastera më dt. 11 tetor, në një kohë kur provimi i shtetit është më dt. 13 tetor dhe për t’u regjistruar duhet çertifikata e provimit të shtetit, a nuk është kjo një cinizëm, një akt çnjerëzor për t’i përjashtuar nga masteri vetëm prej provimit.
A e dini çfarë afati u ka dhënë privatëve ndrikulla? 21 nëntorin u ka caktuar afat për regjistrimin e masterit, kurse për publiket ka caktuar 11 tetorin. Duke shpallur armik Vangjelin nuk i mbuloni dot këto. Ti je një korruptor, je një hajdut, ti vjedh natën e ditën edhe kur fle.

STALKER
Kthupi

Ne nje lajm qe nuk shokoi askend, Levizja e Skraparllinjve te Inatosur rizgjodhi ne krye te saj z. Like Floriri. A good time was had by all.

varik

ndonje beqoje qe i pelqen deti

peshkuikuq

KULMI I IRONISË

Njoftimi i Bordit të Drejtorëve të Marfin Investment Group

Të dashur kolegë, Me pikëllim te thellë Bordi i Drejtorëve të Marfin Investment Group u informua për largimin nga jeta të themeluesit të grupit Andreas Vgenopoulos, si pasojë e një arresti kardiak. Andreas Vgenopoulos, lindi ne Athinë më 1953, mbaroi studimet në Fakultetin e Drejtësisë në Athinë dhe ishte themeluesi i Studios Ligjore “Vgenopoulos and Associates”.

Gjithsesi dritë i pastë shpirti!

Kthupi

Albanian ingenuity. Kur nuk flet anglisht dhe te duhet te mbash nje fjalim, shkruaji ne shqip:

Albano-id

nga Bledi Mane
VINI KUJEN O MILET/ REKTORI MYNYR KONI ME 6 APARTAMENTE DHE NJE SUPERMARKET!
Mblidhni grate e Laberise dhe ato te Dukagjinit. Mblidhni vajtocat e Mirdites dhe kallogrete e manastireve. Ore mblidhni veten dhe vini kujen e ulerimen. Mynyri, Mynyri mynxyri rektor i universitetit me te madh ne vend atij te Tiranes, ka nje pasuri te frikshme.
Ne familjen e tij ka 3 pjesetare: veten,gruan dhe vajzen por kane ne pronesi 6 apartamente, 1 supermarket dhe 5 llogari bankare. Nga 2 apartamente per person paska kjo familje dallaveraxhinjsh te paskrupullt. Madje apartamenti ku jetojne momentalisht eshte 216 metra katrore dhe kushton 320 mije euro.
Ua shkerdhefsha akademizmin o burra kurva. Edhe Cmimin Nobel te kishte fituar ky matrapaz dijesh nuk do ishte kaq i pasur e kaq i pacipe!
O Shqiperi,te vodhen breket,sutjenat,lekuren, tani po te perlajne edhe palcen e kockave!!!

korriku

pas universiteteve private radhen e kane akademiket & rektorati

Shkaba

Shkaba

andri

varik

Kjo sapo ka njohur k***ucin, jepi dhe ca kohe

Shkaba

korriku

copetohu ne mbase bllokohet ai kercuri i kanadase qe rri ne prite e ben bullying te anetareve si une e ti ndersa ben bogyguardin nja dy anetareve femra ketej rrotull, por hic nga ai vesh admini

korriku

e bej une flag sa here te bie, ose me bie, ne qafe.
Ti mund ta bllokosh ne MP skizofrenin.

andri

Kush eshte ky? Beji tag me @

Shkaba

korriku

:no_mouth:

zeqo

Te censuruan prap .:unamused:

zeqo

shkabe pse nuk hidhesh me mire andej nga lolita?

zeqo

Pa drita eshte dhe moda!

andri

Kush eshte ky @Shkaba, raportoje.

Br3dharaku

or is it july 22st?

andri

Ta kishte “perkthyer” edhe ate tuelv olimpik gejmz :slight_smile:

Albano-id

stalker, paska ndrru jete kameramani i nouvelle vague raoul coutard

peshkuikuq

Amerika dhe Donald Trump? Po merrni atë që meritoni

Kur më pyesin atë që mendoj për kandidatin kryesor në SHBA, unë ua them menjëherë: “Shpresoj shumë që ai të bëhet president”

Mu në qendër të Stambollit ndodhen Kullat Trump, pranë një mbikalimi i cili kalon përmes qytetit në lagjen e shëmtuar tregtare të MecidiyekÖy. Shitjet e banesave kanë qenë të ngadalta. S’ka dyshim që bllokimet e vazhdueshëm të trafikut në lagje, eleminojnë premtimin për të patur një pamje nga lart të qytetit, për cilindo blerës që do të donte të shpenzonte disa miliona.

Megjithatë, është e vështirë të të shpëtojë nga vëmendja ndërtimi gjigand. Ndodhet pranë një gjykate kolosale, Çağlayan Adliyesi, ku gazetarët kryesorë të Turqisë dhe akademikët janë përballur me gjyqe për kritikat e tyre ndaj politikave të qeverisë – me akuza për “mbështetje të terrorizmit”, “përpjekje për grusht shteti” apo “spiunazh”.

Kështu, kur miqtë e mi amerikanë më pyesin se çfarë mendoj për Donald Trumpin, unë ua them menjëherë: “Sigurisht që shpresoj që ai të bëhet president”. Zakonisht më shohin të tmerruar, dhe kërkojnë në fytyrën time, shenja që jam duke bërë shaka. “Kështu do të kuptoni se çfarë kemi kaluar të gjithë ne, në pjesën tjetër të botës”, shtoj unë.

Vërtetë që mezi pres të shoh takimin e parë dypalësh mes Vladimir Putinit dhe Trumpit, shtrëngimin e parë të duarve me Erdoganin, apo fotografinë e buzëqeshur me venezuelianin Nicolas Maduro. Takimi me Jacob Zuman e Afrikës së Jugut do të jetë argëtues, dhe vizita në Shtëpinë e Bardhë e Ilham Aliyevit të Azerbajxhanit, do të lihet në hije vetëm prej takimit në sallën ngjitur, mes dy zonjave të para.

Shumica e popujve në këtë planet jetojnë nën regjime të korruptuar dhe autoritarë, disa prej të cilëve janë aleatë të ngushtë të Uashingtonit. Kështu, tani edhe ju po merrni tuajin – ku është problemi! – u them unë miqve të mi të trembur.

Pastaj, mendoni pak anët pozitive të presidencës Trump. Imagjinoni sa mirë do të ishte të kishim një president të SHBA jodiplomatik, që tallet, i cili për shembull do të komentonte për flokët e Angela Merkelit, do të bënte shaka për rrobat e mbretit saudit, dhe në fund do të pyeste presidentin e Francës, Hollande, në lidhje me jetën e tij dashurore. Politika – dhe sidomos politika amerikane – ka qenë prej kohësh shumë e ndërfutur në një kornizë, e “higjenizuar”. A nuk është koha të injektojmë pakëz jetë në këngën dhe vallen e mërzitshme të diplomacisë ndërkombëtare?

Po sigurisht, nëse eksperiencat e Turqisë, Hungarisë, Venezuelës dhe pjesës tjetër të botës shërbejnë si mësim, argëtimi nuk merr fund me teprimet diplomatike – do të ketë ligje për të ndryshuar, gjykatës për të emëruar, gazeta për t’u marrë, elita për t’u flijuar në altar, dhe biznese për t’u ribërë. Dhe në çdo kthesë, do të habiteni se sa shumë njerëz do të mblidhen për të parë kokat që priten.

Nëse mendoni se kjo nuk mund të ndodhë kurrë në Amerikë – mendojeni prapë. Historia është e mbushur me shembuj figurash karizmatike që fitojnë mbështetjen e masave, për të shkatërruar sisteme politike të ekuilibruar. Demokracia është e rrëmujshme, dhe me Trumpin, edhe demokracia amerikane mund të bëhet e rrëmujshme.

Që tani ju dëgjoj tek thoni: “Ne kemi amendamentin e parë, ne kemi Gjykatën e Lartë, një traditë të gjatë të lirisë së shprehjes”, e kështu me radhë. Mos kini kaq shumë besim. Shihni Gjermaninë, e gatshme të dënojë një komik, vetëm për një poemë fyese ndaj presidentit turk. Shihni kudo në Europë, ku partitë raciste janë në ngjitje. Shihni Poloninë, që pavarësisht mësimeve nga Lufta e Dytë Botërore dhe epoka komuniste, tani po udhëhiqet nga një qeveri që synon ta ribëjë gjyqësorin. Një dekadë më parë, edhe vetë Turqia ishte një demokraci myslimane ekzemplare, rrugës drejt anëtarësimit në Bashkimin Europian – sot, jemi katandisur në mesin e rrugës drejt autokracisë.

Nuk dua të tingëlloj si alarmuese, miqtë e mi, por të gjithë ne e dimë që Trumpi ka premtuar të ribëjë ligjet për shpifjen, që njerëzit “t’ju padisin, ashtu si nuk ju kanë paditur kurrë më parë”. Dhe turma brohoriste.

E vërteta është se shumë pak pengesa mund të dalin në rrugën e demagogut populist, një herë që ai nis një betejë ligjore me mbështetjen e milionave – sidomos në një vend ku një pjesë e establishmentit ligjor zgjidhet me votë popullore, e si pasojë është i prekshëm nga opinioni publik.

Kam një fjalë paralajmëruese për mediat e mëdha. Pothuaj çdo artikull për Trumpin shkruhet me një buzëqeshje vetëkënaqësie, që më ngjan shumë me qasjen e medias turke ndaj Erdoganit, një dekadë më parë. E dashur media amerikane, ju vetëm po ushqeni makinerinë e Trumpit. Nuk ka municion më të madh, se sa kur vihen në lojë prej elitave. Dhe e dini? Kudo ku shkoni, askujt nuk i pëlqen media – as edhe elitat. Prandaj Erdogani shpall një miniluftë ndaj medias, në çdo fushatë elektorale, arreston disa njerëz, dhe neutralizon rrjetet. Funksionon dhe turmave u pëlqen.

Besimi i Amerikës në veçantinë e saj – ideja naive se është imune ndaj rebelimit global kundër elitave sunduese, i cili ka shtruar rrugën për ngjitjen e demagogëve narcizistë kudo në botë – është prekës. Por nuk është i saktë. Më vjen keq që ju them se Kushtetuta e SHBA nuk u shkruajt nga dora e Zotit dhe se Gjykata e Lartë nuk është Mali Olimp. Besimi i verbër i Amerikës në urtësinë moderuese të klasës së saj të mesme mund të jetë i gënjeshtërt. E vërteta është, rendi demokratik liberal sot mbetet më i goditshëm se në çdo kohë tjetër, që nga fundi i Luftës së Ftohtë.

Gjatë një vizite në Bruksel kohët e fundit, vura re se europianët ishin të fiksuar nga Donaldi. “Në çdo konferencë apo takim, ata përmendin Donaldin. Ne flisnim për mbrojtjen detare të NATO-s në Balltik, dhe dikush thoshte: “Po Trumpi”? – më rrëfeu një ish diplomat amerikan.

Këtu në Turqi, barcaletat për Donaldin përqëndrohen kryesisht tek modeli i tij i flokëve, apo bashkëshortja. Pyeta një mik që punon në industrinë e reklamave, përse turqit – që e urrenin Bushin dhe ishin çmendurisht në dashuri me Obamën, që në krye të herës – janë kaq të pavëmendshëm ndaj fenomenit Trump. “Sepse njerëzit janë shumë të mërzitur me atë që po ndodh në Turqi, për të ngritur kokën dhe bërë shaka me Trumpin. Nuk jemi në pozicionin për t’u tallur me autoritarizmin”.

Kur shoh mitingjet e Trumpit nga Stambolli, dhe shoh gjithë zemërimin e drejtuar nga vetja si dhe premtimet e begatisë ekonomike që përdoren prej të gjithë demagogëve, unë shoh shenja shumë domethënëse të lëvizjeve sociale të protestës që sollën Erdoganin në Turqi, Narendra Modin në Indi, Hugo Chavezin në Venezuelë, Jacob Zumën në Afrikën e Jugut. Edhe talljet në mediat e mëdha i kemi parë dikur. Pikërisht këtu ishim ne, plot vetëbesim në statusin tonë dhe në rendin demokratik laik, një dekadë më parë.

Dhe shikoni ku jemi tani.

politico.eu

korriku

5 :star:

peshkuikuq

https://fr.sputniknews.com/international/201611101028636540-crime-drogue-police-cartels-migrants/

Selon le Département d’État américain, l’Albanie constitue le pilier du crime organisé à l’échelle mondiale et le point transitaire majeur de la contrebande de drogue, d’armement, de produits contrefaits et de migrants. En outre, les cartels « nationaux » se distinguent par l’absence de hiérarchie verticale, toutes les affaires étant gérées au niveau des groupes familiaux.

Aquamarine

Ka ndonje peshk info apo eksperience edukimi me berklee school of music?

peshkuikuq

Rikthehet ligji, kush prodhon raki do të gjobitet, qeveria do ju sekuestrojë kazanët

Kush do të kapet duke prodhuar raki dhe verë klandestine do të gjobitet me një shumë të madhe parash dhe do ti sekuestrohen edhe pajisjet, dmth kazanët e rakisë.

Qeveria Rama e ka rikthyer këtë ligj që tentoi që të miratonte Ritvan Bode disa vite më parë.

Këto masa janë propozuar nga ministri i tanishëm i Financave, Arben Ahmetaj dhe janë përfshirë në paketën fiskale të vitit 2017. Kështu kush kapet duke pjekur raki në shtëpinë e tij, do të gjobitet me një shumë prej 5 fishit të detyrimit doganor.

Sipas propozimit kjo masë do të merret për ata prodhues jo familjar. Pra, nëse dikush prodhon më shumë se 100 litra raki dhe 200 litra verë duhet që ti deklarojë në shtet, sepse ndryshe do të gjobitet me shuma të mëdha.

Vlonjat

Keta qenkan mos o Zot! Po i fusin hundet dhe duart ne cdo vend. Ruaje Zot ate vend ne dore te kujt ka rene.

korriku

nje vit nga sulmet terroriste paris 2015, neser.

InkuizitoriMoth

Manjola_Tirana, meqe me dergove prap zemer, kape kete - lidhur me nje muhabet bere pardje midis tene - si ilustrim qe edhe zemra tani eshte kthyer ngambrapa (si gjithnje kujdes nga komunistet qe te qellojne boleve me shkelma):

Aquamarine

:joy_cat: hahaha realiteti i hidhur.

Aquamarine

o peshku ma dhate me ne fund kete anetar i mire ee…shyqyr sikur do me jepnit shpirtin, kisha kaq kohe qe merrja vetem deflorime: hera e pare per kete, hera e pare per ate…dhe nje verejtje, shume transparent jeni me kete sistemin e ri, s’guxon robi, oo jo kshu s’ka lezet.

InkuizitoriMoth

Manjola_Tirana meqe e deshe me pa taten, mund ta shofesh ne kte mexhilis dhe ne kete link:

InkuizitoriMoth

He pra ksaj kush eshte burre me i gjujt me shkelm boleve, se eshte kollaj me i gjujt me shkelm boleve ndersjelltazi komuniste dhe balliste.

andri

Gjatë ndeshjes Shqipëri-Izrael, kapen 4 shpërndarës droge

Masat e sigurisë në stadiumin e Elbasanit kanë ndihmuar policinë të vërë në pranga dhe 4 shpërndarës droge, në ambientet e stadiumit.

Të arrestuarit janë: V.H. 24 vjeç nga Prizreni, D.D. 20 vjeç nga Skrapari, D.SH. 30 vjeç nga Gjakova dhe F.V. 25 vjeç nga Fieri.

Këtyre personave, gjatë kontrollit për t’u futur në stadium, u është gjetur në pjesë të trupit dhe rroba sasi kanabisi nga 0.5 deri në 2 gramë, të vendosura në qeska.

NJOFTIMI I POLICISË

Më datë 13.11.2016, u referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Elbasan, për shtetasin V.H vjeç 24, banues në Prizren, Kosovë, pasi dyshohet se më datë 12.11.2016, në stadiumin “Elbasan Arena”, iu gjet e bllokua me cilësinë e provës materiale 1.5 gr. lëndë narkotike e llojit Cannabis Sattiva.

Më datë 13.11.2016, u referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Elbasan, për shtetasin D.D vjeç 20 banues në Skrapar, pasi dyshohet se më datë 12.11.2016, në stadiumin “Elbasan Arena”, ju gjet e bllokua me cilësinë e provës materiale 0.5 gr. lëndë narkotike e llojit Cannabis Sattiva.

Më datë 13.11.2016, u referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Elbasan, për shtetasin DH.SH vjeç 36, banues në Gjakovë, Kosovë, pasi dyshohet se më datë 12.11.2016, në stadiumin “Elbasan Arena”, ju gjet e bllokua me cilësinë e provës materiale 0.5 gr. lëndë narkotike e llojit Cannabis Sattiva.

Më datë 13.11.2016, u referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Elbasan, për shtetasin F.V, vjeç 25, banues në Fier, pasi dyshohet se më datë 12.11.2016, në stadiumin “Elbasan Arena”, ju gjet e bllokua me cilësinë e provës materiale 1 gr. lëndë narkotike e llojit Cannabis Sattiva.

4 “shperndares”, 3.5 gr bar.

elian

Supermoon si kjo e kësaj nate, s’kemi për të parë gjer’ më 2034!

Momo

A duket gje aty? Une po pres darken ketu, koha premton mire, nuk ka asnje re :slight_smile:

PS. Oops, qenka te henen. Ok, edhe neser kohe e mire qenka.

korriku

do cohemi heret per pune atehere

@elian Si t’ia bejme te hapim external links ne new tab, kur s’jemi logged in ne ppu…(flm)

elian

Po pra, qenka nesër më saktë, por mua FB ma nxorri para 1 ore mu në krye te faqes :slight_smile:

Ka ca re, por më tepër mund të vihet re kur kalon në ndonjë rrugicë pa drita të kryeqytetit :smiley:

Nesër po provoj ndonjë foto me 300mm, me atë rast po e çpluhros pak.

elian

@korriku për momentin ajo është e personalizuar vetëm për të regjistruarit.

Po “CTRL + click” a do bënte punë? Ose ai butoni i mesit i mouse-it :slight_smile:

korriku

fantastic!! :+1:

we love you.

Momo

Dmth sonte* i bie te jete? Se u beme lemsh u beme :smiley:

*Sonte dmth gjithe naten qe gdhin data 14.

andri

Ashtu me tha Facebooku kur e hapa. Ate dite qe pati permbytje me tha Andri, rri brenda sot, do behet qameti :smiley:

Momo

U dashka degjuar pra! :smiley:

Cfare lenteje ke perdorur per foton qe postove?

andri

f/4.5, 30mm, afruar 5x, 1/100 sec

Shkaba

Cecua

Lela dhe Cili perdorin fjalen kurveri? Ka me kurva se keta te dy?

korriku

grup me kapon, tre.

Pjetermustakuqi

Nen driten e standardeve te shoqerise se sotme,mund te merret si komplimentim i gocave partizane,pararendese te clirimit seksual,partizane te emacipimit ,pevecse te luftes per liri.

peshkuikuq

Artikulli nuk thotë asgjë, megjithatë nuk janë të shumtë investitoret në këtë bursë ose janë investues të vegjël me disa qindra euro për person. Shqiptaret janë djegur keqazi me firmat piramidale dhe s’besoj të bëjnë më gabime të tilla me shuma të mëdha, jemi djegur nga qulli dhe tashi i fryjmë kosit…:smiley:

peshkuikuq

Monedha europiane zbret nën 136 lekë jashtë sezoni!..

Aktualisht duhen ndjekur më shumë zhvillimet në tregun e pasurive të paluajtshme, ku mund të tentojë të kanalizohet valuta që vjen nga tregtimi i hashashit…

Monedha e përbashkët ka zbritur sot nën 136 lekë, duke iu afruar nivelit më të ulët të vitit prej 135.87 lekë, që u arrit më 22 korrik 2016.

Sipas kursit zyrtar të Bankës së Shqipërisë, një euro u këmbye me 135.99 lekë, duke rënë me 0.15 lekë në raport me një ditë më parë. Në të njëjtën linjë ka qenë dhe dollari, që është nënçmuar me 0.34 lekë në 126 lekë.

Aktorët e tregut pohojnë se janë disa arsyet që po ndikojnë në këtë forcim të lekut.

Së pari, është afrimi i datës 20, që është data e pagimit të sigurimeve shoqërore dhe bizneset nxitojnë të këmbejnë valutën në lekë për të paguar detyrimet. Këtë vit, në treg është bërë aktiv dhe gazsjellësi TAP, i cili po ndikon në ofertën në valutë. Përveç kësaj, muajt tetor dhe nëntor janë tradicionalisht të vakët për shitjet e bizneseve, që të ndodhur përballë mungesës së likuiditetit detyrohen të konvertojnë valutën për të shlyer detyrimet ndaj shtetit. Në dhjetor, fillon e gjallërohet aktiviteti.

Së dyti, fitorja e Donald Trump si president i SHBA-së në Amerikë ka ndikuar në forcimin e dollarit deri në ditën e sotme, ku monedha e gjelbër ra teksa u zbeh optimizmi për efektin Trump në tregti. Kjo rritje e dollarit në tregun shqiptar stimuloi shitjen, duke sjellë një prurje të tepërt valutash, sipas aktorëve të tregut.

Por, a po ndikon valuta që po qarkullon nga shitja e hashashit (që tashmë është korrur dhe është në proces shitjeje) në këtë forcim të lekut?! Aktorët e tregut pohojnë se nuk ka ndonjë ndikim direkt të një procesi të tillë. Valuta që po merret po mbahet si e tillë dhe nuk po konstatohen transaksione të mëdha këmbimi, kjo në tregun zyrtar të këmbimit. Efekti më i madh mund të ketë qenë në muajt e mëparshëm kur ky produkt u mboll, për të përballuar shpenzimet e kultivimit dhe pagesat e punonjësve.

Aktualisht duhen ndjekur më shumë zhvillimet në tregun e pasurive të paluajtshme, ku mund të tentojë të kanalizohet valuta që vjen nga tregtimi i hashashit.
/Monitor.al

Donald_theClown

Mos, paska vdek Men Musaraj. Para ca ditesh e permena ke ajo tema me Ballin. Kishte c’kishte i jati ( qe duhet thone qe ishte bythlepires i kuq) Meni ishte cun per s’mari, inteligjent dhe nji nga protagonistet e protestes muzikore rock shqiptar te viteve '70-te. Nuk e di shkakun, por jom i sigurte qe pija ka patjeter dore . Rest in peace, Men. Do takohesh me Tosin. Jepi nji puthje. Ngushellime familjes.

korriku

https://youtu.be/BAuibh1JBZQ

11- 18-2016
30 grade (F) variacioni me extremet e temperatures keto dite

peshkuikuq

Aquamarine

Always for the first time
Hardly do I know you by sight
You return at some hour of the night to a house at an angle to my window
A wholly imaginary house
It is there that from one second to the next
In the inviolate darkness
I anticipate once more the fascinating rift occuring
The one and only rift
In the facade and in my heart
The closer I come to you
In reality
The more the key sings at the door of the unknown room
Where you appear alone before me
At first you coalesce entierly with the brightness
The elusive angle of a curtain
It’s a field of jasmine I gazed upon at dawn on a road in the vicinity of Grasse
With the diagonal slant of its girls picking
Behind them the dark falling wing of the plants stripped bare
Before them a T-square of dazzling light
The curtain invisibly raised
In a frenzy all the flowers swarm back in
It is you at grips with that too long hour never dim enough until sleep
You as though you could be
The same except that I shall perhaps never meet you
You pretend not to know I am watching you
Marvelously I am no longer sure you know
You idleness brings tears to my eyes
A swarm of interpretations surrounds each of your gestures
It’s a honeydew hunt
There are rocking chairs on a deck there are branches that may well scratch you in the forest
There are in a shop window in the rue Notre-Dame-de-Lorette
Two lovely crossed legs caught in long stockings
Flaring out in the center of a great white clover
There is a silken ladder rolled out over the ivy
There is
By my leaning over the precipice
Of your presence and your absense in hopeless fusion
My finding the secret
Of loving you
Always for the first time.

Fikret

iku Klinsmani

Shkaba

Kthupi

Po shikoj qe hapen tema kot me koti, pa asnje vlere diskutimi. Eshte bere peshku si bordello, vijne robte te shfryjne koqet.Ta hap dhe une nje teme vk apo ciqitemen se jane bere shume?

varik

Na hap nje teme me nivel o daku, se ne kaq dime e kaq bejme

korriku

mos bej gafe.
desha me thene nuk eshte per cilesi ky blog.

Br3dharaku

ne fakt kishte shpresa per rritje cilesie kur tipa si ty a shkaba deklaruan me pompozitet se nuk do hynin me. E keqja juaj eshte se harroni c’keni thene para 1 ore e nuk ju kerkon dot njeri llogari per te mbajt fjalen e dhene

korriku

po c’pate o kokekopace?
kush te hodhi plehrat ty

… oh wait, ti je shoku i pronarit te blogut, makes sense now

Aquamarine

Peshku duhet te arrije te mesmen e arte. :smile_cat:Vertet qe mund te kete tema futja kot, por ka edhe filozofime qe arrijne deri ne ‘i-thashe-trurit-mirupafshim’.

peshkuikuq

Tragjikomike.

Manjola_Tirana

shalt si tonat i paskanpas

Mimoza_llastica

Haha :joy:, me topa e mortaja plasi lufta.

Mimoza_llastica

Shkabe shif ca behet te komuna e Parisit, shume e frikshme. Hajde rrit femijen atje . So scary. https://youtu.be/tJazfhk2KSQ

Kthupi

Do t’i kene baballaret emigrante keto gocat.

Shkaba

Mimoza_llastica

Po c’rendesi ka e vjeter apo e re. I pe sa t’vogla!!! Ate video asnje video tjeter se beat dot, shume e frikshmeeeeee. Bathore thote. Lol pse keto qe sjell ti jane nga qytete t’mira te botes!!! Po nga ‘bathoret’ e ghettos Jane dhe keto plehrat qe sjell dhe ti qe sja ke haberin Amerikes dhe botes.

Shkaba

Br3dharaku

Kush nuk ja ka haberin Amerikes? po ai s’ka lene video ne liveleak pa pare! Ekziston nje legjende sipas te ciles, shkaba ka pare cdo video ne liveleak dhe dailymotion dhe i eshte fut me inot derri youtube tani.

Qe thu ti, ne fillimet e hershme te “korrespondences” tone private, te inicuar nga vete dr. pr. shkabllori, me kerkoi adresen qe te me takonte kur te vinte ne Toronto. Dhe une tyta shkoj ja jap. Me kthen pergjigje fiks pas 30 sekondash: heh, me genjen o katnar se nuk u be bytha jote te jetoje ne qender te Torontos. Ajo adresa qe i dhashe une ne fakt ishte ne skajin lindor te Torontos po shkaba si shkaba

Mimoza_llastica

I was being sarcastic o Toc se une kam ik prej Tirone para se me U themelu apo ndertu e famshmja Komuna e Parisit. Kur jesh une atje kishim Tirane te paster pa kshu bathoriste e nga je shkul ti e je ngul tani atje. Ika une, pa erdhe surrati jot n’Tiron. Mua mos n’bej pol shume. Une nuk rri e kerkoj video se ca ndodh ne Shqiperi. Pak a shume e di ca ndodh dhe si jane gjerat atje. Krahasimet qe Ben ti Jane si nata me diten, vec me qene qorr e naive si ty mos e Dallosh. Emigrante thote ?!! T’hengshin zogjte kokrren e grurit. Une jam shtetase amerikane ketu e 20 vjet qe paguaj taxat rregullisht ketij vendi. Plas ti qe nga vrima qenit atje. Ca shef aman nga dritarja ? Apo ta ka zene pamjen ai pallati tjeter ngjit plot arna?? :stuck_out_tongue_winking_eye::see_no_evil:

Mimoza_llastica

Ky eshte rrote, cti thuash ketij. Sikur vec ky e do ate vend. Lol

Shkaba

Mimoza_llastica

Jevgjve une u rri larg o rrote. Jetoj mes t’bardheve. Where I belong. Jevgjit nuk Jane as sa trecereku im. I shoh nga lart biles.

Shkaba

Mimoza_llastica

Mos u mxeh shkabe , keep calm :joy::joy::joy::joy::joy: e di ti ate Pune qe andej apo une qe si perfill jevgjit ketej ? Lol

Shkaba

Mimoza_llastica

Ti permende jevgjit ketu, e une ta dhashe pergjigjen, meqe kujton se per jevgjit e video-ve te tua do jem gjithmone emigrante. Une me 20 vjet ketu I kam nenvete dhe I shoh me percmim ato njerez qe permende ti dhe sme plas shume ca mendon nje jevg ghettoje dhe ca mendon ti nje loser diku te komuna e Parisit :stuck_out_tongue_winking_eye:

Shkaba

Mimoza_llastica

Yea lol… me theks lol. dhe ti shkabe dallohesh menjehere qe sje nga Tirana. Si u thua njerzve kur t’pyesin? Lol. Duhet t’jete e dhimbshme besoj kjo pyetje,

Shkaba

Mimoza_llastica

Ok robo vazhdo kshu se je n’rruge t’drejte. :roll_eyes:

Shkaba

Aquamarine

Na sugjeroni ndonje gatim per thanksgiving. Cfare do te sillnit me vete ne nje feste?

Fikret

un i tepsi buk misri kam bo, per tja shti gjelit nbark

machitewa
Shkaba

peshkuikuq

Më budallenj se në peshk s’gjen gjëkundi, përse përzihen në komente për zgjedhjet amerikane një tufë budallenjsh më në krye zgjebarakun e Osumit se mar vesh, …

gjembi

Ke ardhur ne Amerike?

Aquamarine

Jo gjemb, ka ardh Amerika ke une :blush: Kishte bere nje nikoqir nje embelsire me peanut butter dhe 1 kuintal cokollate, mmm sa e mire, dua nje jave per ta tretur.
@fiqo, po cranberry sauce i hodhe? Une i rashe shkurt me mashed sweet potatoes kete vit.

Shkaba

gjembi

Kane filluar ta festojne Thanksgiving dhe ne vende te tjera? E dija se festohej vetem ne Amerike dhe Kanada.

Manjola_Tirana

kater dit bllekfrajdi ktu

Aquamarine

Jo Gjembi, mua me lidh perditshmeria me american citizens, keshtu qe jam edhe pjese e festave te tyre.

Mimoza_llastica

Ja prape solli keto bathoristet shkaba. Lol

Mimoza_llastica

Hajde bejme nje konkurs kush ka bo gjelin me te bukur ketu :stuck_out_tongue_winking_eye:

Aquamarine

Une s’kam bere fare gjel Moza. Konkuro me fiqon. :stuck_out_tongue_winking_eye: Cova nje pure patatesh simbolike. Gatimet i bejne shume te shijshme amerikanet. Gjermanet s’kane shije fare.

Shkaba

Shkaba

Mimoza_llastica

Jane white trash Shkabe. :upside_down_face::blush:

Shkaba

Mimoza_llastica

Kam nja 20 vjet ketej dhe asnjehere skam shku ne dyqan per Black Friday si keta qe sjell ti. Dhe keto qe kam perreth ketu I pyeta / kam pyetur dhe asnjeri nuk shkon me shop sot. Ja kjo na ndan o vlla dhe na dallon. E per ca me shku atje per ca dallare me pak?? Mah, ato Jane t’gjithe Hillary supporters ato qe shef qe zihenper 5 dollare. Lol

Shkaba

varik

Iranjanet jane shume nice, gjynah ti mbulosh keto

zeqo

Po na meson ameriken shkaba qe nga Shqiperia! ncncn qr jqj pz mqrf ncnc.

anon63896856

Sa snobe qe qenke o llastica.

Manjola_Tirana

urime ACDC

Aquamarine

Das ist Kanadas erste Nachrichtensprecherin mit Kopftuch

Ginella Massa moderierte für einen kanadischen Sender die Nachrichten – mit Hidschab. Die 29-Jährige hofft, dass es irgendwann selbstverständlich ist, Musliminnen mit Kopftuch im Fernsehen zu sehen.

korriku

me Trump edhe cmimet e paketave te internetit qenkan ngritur. Sipas updatimit per 2017. Hajt me kembe te mbare…:v:

peshk

Ja lista komplete e 10 portierëve më të mirë në futbollin evropian:

1. Gianluigi Buffon, Juventus
2. Petr Cech, Arsenal
3. Thibaut Courtois, Chelsea
4. David De Gea, Manchester United
5. Gianluigi Donnarumma, Milan
6. Hugo Lloris, Tottenham
7. Keylor Navas, Real Madrid
8. Manuel Neuer, Bayern Munich
9. Jan Oblak, Atletico Madrid
10. Rui Patricio, Sporting Lisbon

peshk

Për 17 vjet, Juan Reinaldo Sanchez ka qenë pjesë e një skuadre elitë të specialistëve kubanë të sigurisë, të ngarkuar për mbrojtjen e jetës dhe privatësisë së Fidel Kastros. Por në vitin 1994, besnikëria e tij u vu në dyshim, kur bashkë me vajzën e cila jetonte tashmë jashtë vendit, një prej vëllezërve u nis me një raft për në Florida. Kastro e pushoi. Sanchez u burgos për dy vjet dhe u torturua. Në vitin 2008, ai dezertoi për në SHBA, duke u bërë i vetmi pjesëtar i eskortës së Lider Maximos-s, që largohet nga ishulli. Muajin që kaloi, Sanchezi ndërroi jetë, disa javë pasi botoi “Jeta e dyfishtë e Fidel Kastros”, një version në gjuhën angleze i “La Vida Oculta de Fidel Castro”, botuar fillimisht në Spanjë në vitin 2014. Koha e vdekjes së tij, ka bërë shumëkënd të ngrejë pyetjen, se mos dora e gjatë e diktaturës u zgjat për t’u hakmarrë, për rrëfimin e tij mbi jetën e ish shefit. Shkaku zyrtar i vdekjes është raportuar të ketë qenë kanceri në mushkëri.

Legjenda e Kastros, si një revolucionar i madh që sakrifikon për popullin e tij, ruhet duke mbajtur të fshehtë detajet mbi jetën e tij. Rrëfimi i Sanchezit tregon Kastron e vërtetë: hakmarrës, me vetëpëlqim të jashtëzakonshëm, dhe i dhënë pas shpërthimeve fëmijërorë të humorit – të ashtuquajturat “stuhi tropikale”. “Mënyra më e mirë për të jetuar me të”, shkruante Sanchez, “ishte që të pranoje çdo gjë që ai thoshte dhe bënte”. Nuk mund të kishte kohë më të mirë për daljen e librit. Administrata Obama sapo e ka hequr Kubën nga lista e shteteve mbështetës të terrorizmit, mes kritikave të forta nga mërgimtarët kubanë. Shqetësimet e tyre janë të kuptueshëm: Ndonëse thuhet se Kastro është tashmë i paaftë mendërisht, aparati i shërbimit të fshehtë që ai ndërtoi – i cili është i specializuar në dhunën për destabilizimin e demokracisë dhe trafikun e drogave dhe armëve – mbetet ashtu si ka qenë prej gjysmë shekulli. Sanchez ka parë me sytë e tij indiferencën e Kastros ndaj varfërisë në Kubë.

El Comandante ka mbajtur fjalime pa fund, duke bërë thirrje për sakrifica revolucionare. Por ai jetonte mes luksit, me një ishull privat, një jaht, 20 shtëpi në të gjithë ishullin, një kuzhinier personal, një doktor me kohë të plotë si dhe një dietë të përzgjedhur dhe përgatitur me kujdes. Kur një kompani kanadeze ofroi të ndërtojë një kompleks sportiv për vendin, Kastro e përdori donacionin për një fushë basketbolli private. Kudo ku udhëtonte nëpër botë, shtrati i tij çmontohej dhe dërgohej përpara, me qëllim që të kishte komoditetin që kërkonte. Kastro ishte i fiskuar me përhapjen e revolucionit të tij. Jashtë Havanës ishte ndërtuar një kamp i fshehtë i quajtur Puento Cero de Guanabo, ku siç shkruan Sanchez, “Kuba stërviste dhë këshillonte lëvizje guerilase (dhe organizata) nga e gjithë bota”. Rekrutë nga vende si Venezuela, Kolumbia, Kili dhe Nikaragua praktikonin rrëmbime avionësh dhe mësonin të përdornin eksplozivë. “Kili i Salvador Allendesë në fillim të viteve 1970”,- shkruan Sanchez, “ishte padyshim vendi ku influenca e Kubës kishte penetruar më thellë. Fideli i kushtoi energji shumë të mëdha dhe burime këtij qëllimi”, dhe atje infiltruan shumë operativë të shërbimeve të fshehtë kubanë.

Sanchezi kishte mësuar për atë që kishte ndodhur në Kili, përmes kryespiunit të famshëm revolucionar të Kastros, Manuel Pineiro, i cili “qëndronte gjithmonë përreth pallatit presidencial”, duke folur për të. Regjimi kuban “penetroi dhe u infiltrua në enturazhin e Allendesë, me objektivin e krijimit të një aleati të pakushte në Santiago de Chile”. Marksistët Miguel Enriquez, udhëheqësi i Lëvizjes së Kilit për të Majtën Revolucionare dhe Andres Pascal Allende, bashkëthemelues i asaj lëvizje radikale dhe gjithashtu nip i presidentit Allende ishin njerëzit e Kastros, që ishin stërvitur në Kubë”. Vajza e Allendesë, Beatriz u martua me një diplomat kuban në Santiago, bindi të atin që të dëbojë gardën presidenciale që ai kishte trashëguar. Ajo u zëvendësua nga “militantë të të majtës”, përfshirë edhe agjentë kubanë. Pas rrëzimit të Allendesë, Kastro vazhdoi të stërvisë rekrutë kilenë në Kubë. Një prej tyre ishte Juan Gutierrez Fischmann, që sipas Sanchezit “ishte i kërkuar prej një kohe të gjatë nga Interpoli” për rolin e tij në vrasjen e senatorit kilen, Jaime Guzman. Një ditë në vitin 1988, ndërkohë që Sanchez po qëndronte jashtë zyrës së Kastros, El Comandante priti ministrin e brendshëm.

Kastro e udhëzoi Sanchezin që të mos ndiqte rutinën e përditshme e të mos e rregjistronte takimin. Kur takimi u zgjat e u zgjat, Kastro nuk e hapi asnjëherë derën që të kërkonte uiski, si bënte zakonisht. Sanchezi, shumë kurioz vuri kufjet dhe nisi të dëgjojë. Ai i dëgjoi të dy tek flisnin “për një transaksion shumë të madh të trafikut të drogës, që po kryhej në nivelet më të lartë të shtetit”. Një vit më vonë, Kastro urdhëroi që gjenerali Arnoldo Ochoa – heroi më i nderuar kuban, nga Gjiri i Derrave deri në konfliktin e Angolës – si dhe tre oficerë të lartë të ushtrisë, të pushkatoheshin për trafik droge. Sanchezi arriti të kuptojë se “Fideli i përdorte njerëzit dhe më pas i hiqte qafe, pa u shqetësuar aspak”. Eshtë historia e revolucionit kuban, por nuk është e qartë nëse administrata Obama e kupton.

Mary Anastasia O’Grady/ The Wall Street Journal –

Kthupi

Zana nuk eshte me. U prehsh ne paqe Elida Cangonji.

korriku

leucemi akute

Fikret

Nahija jon att pls.
Eric Clapton tickets per dy data ne MSGarden ne mars, dalin ne shitje per Chase custm Thur 12 pm-24hr.
Per popullin te shtunen ora 10am.

Shkaba

Br3dharaku

me siguri e ke fjalen per shkablloret qe te kercenojne se do kapercejne oqeanin per 2 muaj qe te te shohin sa te vlen lekura. Ose per te fortet e fb qe te ofrojne miqesi. Se dhe Zuckerbergu ate kish ne mend kur e beri

Donald_theClown

Seize every golden opportunity … grab life by the bucket …and all that crap.
Man i NYC steals a bucket with 1.6 million $ in gold … very casually .

InkuizitoriMoth

zhardin zemra ime, m’jep nje zemer tjeter keçap!

Bleta

Kete ppu e re nuk e kuptoj. Ne c’baze i zgjedh temat qe publikon? Asnje teme per samitin e diaspores?! Asnje teme per aksidentet rrugore si pasoje e mungeses se sinjalistikes?! Asnje teme per pedagoget e kapur keto kohe duke mare ryshfete?! Asnje tematike sociale, nderkohe ka vetem tema per Trump e futboll dhe Merkel! A thua se keto te brendshmet i ndritem!

andri

Mund t’i postoni :slight_smile:

gjembi

Temat i sjellin lexuesit si ti dhe une.

Shkaba

peshkuikuq

:smiley:

Mund të debatojë në ferr me shokun Hoxha…

machitewa

Si i thone ne Shqiperi punimit (rrafshimit) te tokes (bujqesore) qe vjen pas lëvrimit?

peshkuikuq

“Fitore populiste në zemër të Europës. Një fitore e kuptueshme për rritjen e fuqisë populiste pak javë pas fitores së Donald Trump. Italia drejt një faze paqartësie politike e ekonomike.” Këto janë disa nga komentet e para të mediave amerikane menjëherë pas fitores Jo të referendumit në Itali.
“Washington Post” krahason fitoren “Jo” të referendumit në Itali me fitoren e republikanit Donald Trump në Amerikë. “Një fitore që demostron rritjen e forcave populiste në Itali”, shkruan e përditshmja amerikane.
“New York Times” paralajmëron “se Italia do të gjëndet përballë një krize financiare me bankat plot borxhe e në rrezik falimentimi e pa stabilitet politik. E gjitha kjo , thekson e përditshmja amerikane do të ketë influencë në të gjithë Bashkimin Europian në të cilin ekziston një frymë e fortë anti-stabilishment.
E përditshmja financiare amerikane “Wall Street Journal” kometon fitoren “Jo” të Referendumit në Itali si një “fitore populiste në zemër të Europës. Për “Wall Street Journal” fitorja e Jo në Itali vë në rrezik të gjithë Eurozonën. Thellohet ndarja mes kontestit ekonomik që duhet për të mbështetur monedhën e përbashkët europiane e masës populiste gjithnjë e në rritje në kontinent.”

BeluliXVI

ashtu fillojne enderrat e medha , me autobus.:smiley: -keshtu e filloi LSI dikur, duke shetitur me autobus neper Albanie… edhe Anglina me autobus e beri realitet Brexit.:smiley: , keshtuqe mos u cudit kur Flamurtari pas 2 vjetesh te luaj ne Champion League…:stuck_out_tongue:

-me ckam kuptuar une, ky shejtani, presidenti i Flamurtarit Idrisi, eshte aty si tip lavatrice per nje firme turke, qe thua ti… kjo firma turke ka blere Flamurtarin, por nuk shoh te bejne ndonje gje serioze me ekipin. por e kane regjistruar ne deftere si biznes i tyre ne Albanie dhe sic duket u sherben per te lare e shperlare llogari te tjera qe kane ne Turqi apo gjetke.

anon63896856

Ej si thua, a nuk do te ishte mire sikur peshku te ndante edhe çmime per ndjeshmeri?

zeqo

Vendin e pare e merr berberi, te dytin pjetri, edhe liqeni me bamen aka çeço konkurojne per vend te dyte.

Cmimi i ndjeshmerise, rrofsh jardine mendje femer ke.:grinning:

zeqo

belul ose vlonjat, ndonje sygjerim per andej nga vlora, s’kam qene ndonjehere, javes tjeter jam aty, do te dergoj ndonje foto ketu te peshku.

Vlonjat

zeqo hotelin e ke me.pamje si ne capri .
ndersa per restorant, nqs te pelqejne prodhimet e detit te sygjeroj San Giorgio al Porto
https://www.google.ca/search?q=restaurant+san+giorgio+vlore&oq=restaurant+san+giorgio+vlore&aqs=chrome..69i57.17712j0j4&client=ms-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

provo ca krudo dhe pastaj merr nje peshk diku te 30_40$ kg ( jane disa lloje) . thuaji qe vjen qe nga usa me rekomandim per te provuar restorantin se u behet qejfi.

ps. mos u mundo ti marresh ne telefon per te rezervuar se nuk para e ngrene telefonin (restorant vlore vella) shko drejt e brenda.

peshkuikuq

Peshk të egër nën 50$ pjatën (1 peshk 20 - 25 cm) ç’kilogram thua vëlla??? nuk gjen në gjithë bregdetin e Vlores, pastaj lere fare, një shërbim gjithë turinj thua se ju ke ngrënë bukën lol…As që vete më, Greqia aty është edhe Antalia…

Më vjen keq @Vlonjat, sinqerisht…:(:frowning:

Vlonjat

ndoshta @peshkuikuq eshte ashtu siç thua. e besoj sepse e pashe vete kete vere. por te ky restoranti ishim dy veta dhe na shkoi diku te 8000$ (me krudo me sallate fruta deti dhe peshk koce ne mos gaboj). edhe ne u cuditem nga cmimi se prisnim dicka te 12 000 e siper por kaq pagova. cilesia ishte ekzemplare dhe freskia gjithashtu.

peshkuikuq

Unë e kisha për çmimet e kripura, bukuria dhe freskia e gjirit është tjetër gjë, Vlora është nga perlat mesdhetare por shqiptaret dhe vlonjatët shumica syresh nuk e kuptojnë, mëkat po…

gjembi

8000 dollare amerikane/kanadeze per 2 veta per nje dreke?!

peshkuikuq

Ah jo jo, e pamundur, ndoshta @Vlonjat ka qendruar dy javë tek hotel restauranti në fjalë ose çmimi është në lek, gjithsesi Ai e sqaron situatën vetë më vonë mbase…

Vlonjat

Jo moj goce dreka 8000 leke se u ngaterrum. Na falni per moskeqkuptimet

Shkaba

gjembi

Epo thashe, se i shkruajte me $.

gjembi

Me ndryshimin qe ketu te fusin ne burg.

Shkaba

gjembi

Shkreli eshte ne hetim.

Shkaba

zeqo

Mire thote, po Hillary?

kapo

Sondazhi për Enver Hoxhën/ Berisha akuzon Edi Ramën dhe ambasadorin e OSBE për manipulim

Te dashur miq, dje, nje e ashtuquajtur kompani studimi te opinioneve, e lidhur historikisht koke e xhep me Edvinin, nxorri se shqiptaret ne mase te madhe paskan nje sipmati apo mendim pozitiv per Enver Hoxhen, diktatorin me mizor, me barbar te Europes se Pasluftes se Dyte Boterore.

Ne ekspozene e ketij trillimi te paskrupullt, te bere me qellim nga Edi Rama, per fat te keq asistonte si per ta bere me te besueshem dhe ambasadori i OSBE Brochard.

Me kete rast ju rikujtoj shqiptareve se ne pranveren e vitit 1991, lideret e partive te qendres se djathte te Europes nje nje deklarate te vecante cilesuan diktatorin Enver Hoxha si Hitlerin shqiptar te Pasluftes, dhe vetem pak kohe me vone nje studim opinioni nxirrte partine e Enver Hoxhes, PPSH, 24% para PD ne zgjedhje, nderkohe qe rezultati i votimit tregoi nje diference prej 42% ne favor te PD.

Duke denuar kete perpjekje primitive per te manipuluar opinioni publik nga Edvin Krisaq Rama me veglat e tij, theksoj dhe nje here se Piktori deshtak edhe po te ngjalle Enverin nga varri eshte i pashpres! sb

Shkaba

korriku

-9°C & -4°C sot

kapo

Bozdo: Damian Gjiknuri, i pari që do të futet në burg sapo PD të vijë në pushtet

Enno Bozdo shprehet se ministri i Energjitikës Damian Gjiknuri do të jetë i pari që do të futet në burg menjëherë sapo PD të vijë në pushtet.

Bozdo ka postuar në rrjetet një deklaratë të kryetarit të PD, Lulzim Basha, por një komentues i tregon për skandalin e CEZ dhe shprehet se ministri Gjiknuri duhet të jetë i pari që do burgoset.

“Qeveria gënjen për CEZ, zbulohet këshilla që tregon se avokati ndërkombëtar i qeverisë Shqiptare këshilloi që shteti të vazhdojë arbitrazhin me CEZ dhe të mos pranojë marrëveshje. Popullit duhet t’i thuhet qartë dhe me zë të lartë se kur të vijë në pushtet PD, ky është ministri i parë që do të shkojë në burg. Duhet të nxirrni disa mësime nga fushata e Trump”, shkruan qytetari

Vetëm pak minuta më pas, Enno Bozdo, duket se i nxori mësimet dhe përgjigja e tij është e thjeshtë dhe mbresëlënëse, ashtu siç i ka për hije. Ai shprehet se Gjiknuri do të futet i pari në burg.

“Është e vërtetë. Ai do të futet i pari në burg”, shkruan Bozdo

…keto jane premtime qe opozita duhet te mbaje fjalen dhe ti beje realitet sapo te vije ne pushtet

Shkaba

Mimoza_llastica

E mo futja kot. Ku ka shqipe ne Mexico aman lol. film eshte mos analizo shume.

korriku

edhe shqiptari shtremberon turinjte kur krahasohet me mexican.
keshtuqe nisur nga reagimet e te dy paleve gjasat jane qe krahasimi te qendroje…

Shkaba

Kthupi

Para disa ditesh pashe ne youtube nja dy emisione shqiptare me tematike samitin e diaspores. Pertej cdo gjeje qe ka lidhje me samitin, nje gje qe me beri pershtypje ishte qe disa persona, ju referoheshin disa te tjereve si kolege, pa patur asnje lidhje profesionale apo te jene te se njejtes fushe. Psh nje biznesmene tha “koleget e ministrise se ekonomise”. E harrova kete detaj, por m’u kujtua prape sot tek po lexoja dicka tjeter dhe shoh citatin e nje kryebashkiaku “falenderoj koleget e spitalit”. Trend I ri ky, t’ju referohesh te tjereve me termin “koleg” kot per kot?

peshkuikuq

Edhe sot Edi Rama u shfaq si “lider botëror” dhe u mburr që falë tij dhe “mikut tim Aleksandër”, rajoni ynë nuk është më një fuçi baruti, por një oaz paqeje.

“Mund të bëjmë së bashku atë që francezët e gjermanët bënë për Europën Ne mund të bëjmë të njëjtën gjë në rajon. Ky rajon mbeti për një kohë të gjatë si fuçia e barutit të Europës Lumenjtë e gjakut dhe dasitë, kanë përcaktuar raportet për shumë vite. Sot jemi në një atmosferë tjetër, paqeje ne rajon Edhe pse nuk jemi dakord në gjithçka me njëri-tjetrin” ,tha Rama në Tiranë gjatë hapjes së Zyrës Rajonale të Bashkëpunimit Rinor, pjesë e procesit euro-integrues të Berlinit dhe vazhdimit në Vjenë dhe Paris mes vendeve ballkanike.

Por ndërkohë që Rama tregon histori me gjermanë e francezë, Vuçiç po përshpejton planin e tij për të përfunduar “murin e ri të Berlinit” në mes të Mitrovicës, duke i bërë Kosovës shqiptare atë që Milosheviçi nuk ja bëri dot me tanke e vrasje masive.

Rama mburret se është protagonist i “paqes” serbo-shqiptare, falë miqësisë së tij me kryeministrin Vuçiç, por çdo ditë e më shumë si të gjitha punët e tij edhe kjo, po i del një fasadë që po i shpëlahet boja.

Në Prishtinë dhe Bruksel, alarmi i ndarjes së Mitrovicë ka arritur kulmin. Kryeministri Mustafa deklaroi, se situate po ndiqet me shqetësim nga Bashkimi Europian dhe Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Kurse kryeministri i vendit mëmë të shtetit të Kosovës, bashkë me ministrin e tij të jashtëm që ruan Bashën se çfarë bën dhe kë takon nëpër Europë, heshtin turpshëm.

Nga se ka frikë Edi Rama që ti kërkojë kryeministrit autoritar dhe shovinist të Serbisë llogari për atë akt provokativ dhe të rrezikshëm në Mitrovicë, brenda një shteti të pavarur shqiptarësh?

E njëjta gjë ndodhi edhe me çështjen e linjës energjitike të interkonjuksionit, Shqipëri-Kosovë. Serbët e kanë bllokuar funksionimin e saj duke bërë karshillëk të hapur, kurse Rama dhe Gjiknuri shkojnë dhe qaraviten për këtë çështje në Berlin.

Edhe më 27 Nëntor, një ditë përpara festës sonë të pavarësisë, serbët gjobitën dhe dënuan të gjithë ata shqiptarë të Luginës së Preshevës që kishin ngritur flamuj shqiptarë një vit më parë, duke u bërë presion që të mos e përsërisnin sivjet. Sërish Rama e Bushati, u zbythën dhe nuk thanë asnjë fjalë.

Pak ditë më parë Vuçiç u tall, edhe me idenë e Erion Velisë për një forum me kryetar bashkish të Prishtinës, Preshevës, Ulqinjit, Tetovës e Tiranës.

“Kanë luajtur fëmijët dhe po mendojnë se duhet të bëjnë diçka të tillë, që të thonë se janë shumë të rrezikshëm. Janë shumë të rrezikshëm sa që aktrojnë para votuesve të tyre. Ja, unë po ju pyes, çfarë ka ndryshuar nga dje? Shkoni sot në Preshevë dhe më thoni se çka ka ndryshuar. Se mos e kanë ndarë një pjesë të Serbisë ose diçka të tillë? Nuk do ta thosha këtë. Kështu që, le të luajnë fëmijët. Nuk jam brengosur shumë. Por, që kjo është e rrezikshme në kuptimin politik dhe atë psikologjik, nuk ka dyshim se është”, ironizoi e kërcënoi miku i Ramës. Përsëri asnjë reagim!

Gjithsesi ngritja e një muri ndarës nga serbët në Mitrovicë dhe heshtja e turpshme e qeverisë sonë, shënon kulmin e degjenerimit të politikës së nënshtrimit dhe fasadës së “liderit global”, të cilin nga Beogradi në Berlin, nga Athina në Uashington, po e shikojnë tashmë vetëm si një klloun që herë të bën të qeshësh e herë të ngjall krupën nga truket e trasha dhe të dala boje.

qimja

vetem i dor gaz maro pun me kto surrogato

Aquamarine

Mad Girl’s Love Song

"I shut my eyes and all the world drops dead;
I lift my lids and all is born again.
(I think I made you up inside my head.)

The stars go waltzing out in blue and red,
And arbitrary blackness gallops in:
I shut my eyes and all the world drops dead.

I dreamed that you bewitched me into bed
And sung me moon-struck, kissed me quite insane.

God topples from the sky, hell’s fires fade:
Exit seraphim and Satan’s men:

I fancied you’d return the way you said,
But I grow old and I forget your name.

I should have loved a thunderbird instead;
At least when spring comes they roar back again.
(I think I made you up inside my head.)"

zeqo

E kisha nje parandjejne qe Mrika do ta kete lujt bishtin, nuk u gabova.

Shkaba

zeqo

Ça po po i ben Edvin Kristaqi atij vendi i ngordhi per buke, turp.

Kthupi

Keta jane emigrante te kthyer tani rishtas, nuk jane vendalinj. Jane nga ata deshtaket qe s’bene prokopi jashte vendit dhe u kthyen per nje jete me te mire ne memedhe.

Pjetermustakuqi

Ju jeni meturinat e komunizmes, mer. I ke pa filmat shqiptare,anmiqve,shtreses se permbytur sic quhej atbote,i’u atribuoheshin veset e ksaj natyre si bishtperdredhme. Pastaj me kte “Mrika” ,ktu ju del vneri per sysh.

zeqo
Shkaba

qimja

merkeli se bo nga dashnia modhe, kjo dihet. rendesi ka qe “gjatoshi” mos ti perkulet! ne ve vertet skemi cfar ti afrojm evropes pervecse krahun e lire te punes(nga kjo gje perfitoj edhe une , per hir te se vertetes…)

ama kemi mundesin ti q… temen e semes" balances" tek vendet fqinje, atje ku u perqendrua kapitali sepse shqiperia ju duk e pasigurte ;)personalisht sme plas fort a me BE a me Rusin a me ameriken, Shqiperia mbi te gjitha.

p.s. kto 120 komente " kundra" konsideroi si ato pikat e fundit te shiut mbas nje stuhie. Edhe keto “bukengrenesit” rreth meje pak a shume te njejtin mendim kishin dikur, sot e kan per nder te ulen te “Sofra” ime megjithse s jam nanji " i fort"…

Br3dharaku

leksionet mbi ekonomine dhe monedhen e palekundur kineze vijne ne mend te parat

Shkaba

qimja

na kushton sforcim te panevojshem,te jap te drejte. ama kjo gje rregullohet shpejt sot e ksaj dite
p.sh.
nje Reklame e ne televizor , me disa sekuenca nga natyra shqiptare e pozicionuar ne mbremje. Pastaj fillojn vet njerezit te kerkojne te miren ne shqiperi. Kur e shfrytezon Maqedonia e Moldavia kete gje, pse jo ne shqiptaret? per mua enigme…kjo eshte deshira ime personale dhe do isha kurdoher i gatshem te kontriboj.

ndersa per te tjerat nuk di cte them. mjerimisht ka akoma bashkekombas qe mendojn se po te shajn shqiperin behen vet me te mir. per keta te garantoj une se jane te paret vizitore nese rihapen dhomat e gazit. jo prej meje po vet prej gjermaneve, kafshen qe dhjet ne fole se do askush.

Fikret
46and2

sot eshte dita qe robi mund te rrije me gjate ne hale:

dhjet dhjetor

Manjola_Tirana

derr rasti me dor ?

kapo

Mësuesja nga Fieri i pergjigjet letrës se ministres Nikolla drejtuar mësuesve:

Ministrja e arsimit Lindita Nikolla me rastin e festave të fundvitit i ka dërguar një letër përshëndetëse dhe falënderimi të gjithë mësuesve të arsimit shqiptar duke vlerësuar rolin dhe kontributin e tyre ne rritjen e nivelit te mësimdhënies në shkolla, por njëkohësisht ka marr përsipër edhe difektet dhe përgjegjësitë për përmirësimin e arsimit në të ardhmen.

Teksti i letrës është i njëjtë për të gjithë por ndryshon vetëm emri që i është drejtuar letra. Por pas kësaj kanë nisur dhe reagimet në rrjetet sociale duke e quajtur ministren të dështuar

Me poshtë përgjigja që i jep një mësuese nga Fieri, ministres Nikolla

Në përgjigje të letrës “personale” (lexo: joprofesionale ) të zonjës ministre të arsimit:

Së pari, do të dëshiroja të më drejtoheshit me “zonja Alketa” dhe aspak “e dashur Alketa” , sepse në këto tre-katër vite, “reformat” tuaja arsimore, jo vetëm nuk më kanë qenë të afërta dhe të kujdesshme sa komunikimi ynë të ishte i llojit personal e shoqëror, por përveç stresit që më kanë sjellë (siç e pohoni edhe vetë), më kanë zvjerdhur përfundimisht shpresën se në këtë vend mendon dikush për të vlerësuar moralisht e materialisht profesionistët dhe intelektualët.

Ju mburreni se keni larguar 600 tekste me probleme të rënda dhe keni futur tekste të standardeve europiane dhe harroni të theksoni se thjesht latë në qarkullim një pjesë të teksteve që ishin dhe çliruat prej konkurrencës dhe favorizuat disa shtëpi botuese të privilegjuara. Harruat se këtë vit mësimor, vetëm për tekstin e gjuhë-letërsisë për klasat e dhjeta u imponua “Albass” si alternativa e vetme në përzgjedhje ?!

Ju, zonja ministre mburreni se iu kundërvutë ndikimit të politikës dhe të korrupsionit në emërimet në arsim; por mund t’ju ketë zënë amnezia nëse nuk kujtoheni se “konkurset” tuaja për drejtorë shkollash, nëndrejtorë etj “i fituan” anëtarët e kryesive dhe eksponentë të ps dhe lsi ; dhe se pavarësisht testimit kombëtar, për një vend pune si mësues, fituesve të këtij testimi u duhet të kalojnë nëpër “dyer” të tjera .

Së fundi, më thoni se vitin që vjen do të më rrisni pagën me 10 %, por nuk më qani hallin se kjo shtesë nuk më indekson as inflacionin e katër viteve të qeverisjes suaj, as më zëvendëson pagën e 13-të që më premtuat, madje as 10 mijë lekëshin shpërblim në fund të vitit, që e kisha dhe ju ma vodhët ….

Në vend të përshëndetjes, doja t’ju uroja që Krishtlindjet dhe Vitin e Ri t’i kaloni me mbetjet e një page mujore prej 45 mijë lekësh të reja !

Mirë u dëgjofshim në 18 qershor 2017 !"

bulkthi

Reduktoni postimet e ketij shkabes, ndryshe do te ikin te gjithe nga peshku…

Shkaba

gjembi

Nuk ndalohet dot uragani i te vertetes ore zoteri! sa me shume i ben vend vetes ai ne blog, veten hani me dhembe (TM K-ja)

korriku

cili kshu, me bjonde?

ke lene jashte shokun tend i cili “veten ha me dhembe”…
por sic duket, edhe ti bashke me te

Aquamarine

E kam enderr ta shikoj nje dite peshkun te jete nje parajse virtuale, ku anetareve t’iu merzitet vetja duke share me gerr gerrma, dhe secili te postoje i lumtur pa ngacmuar askend pa u ngacmuar nga askush. Fish life is beautiful this way.

InkuizitoriMoth

squarepusher do beje mire t’i trasferoje komentet tona profetike per Peshkun tek tema “Meta është kategoria e diskutimeve mbi vetë Peshkun”:

Shkaba

Tirondon

Vizitova Tiranen TIrana eshte ne kriz kthyer ne kryeqytet katundaresh pa kulture pa respect per ambientin ku jetojne , punojne, megjithse nuk mungojne, ata qe kane pare te modhe qe. , nuk u mungon asgje , prap ata , nuk kane hijen e zoterinjeve me tipare te qyterimit dhe intelligences njerezore integritet zoterie ! Aty ka vetem , rrugace te pasur !

Vlonjat

Bore e madhe sot ketej nga lagjja jone. E filluam javen me topa bore.

gjembi

Te hoqi mallin e Vlores? :slight_smile:

korriku

qameti edhe ketej, i hidhur nisi dimri si parathenie e ardhjes se trump.
sa i keni minuset ju andej…

Mimoza_llastica

Futja kot, o ka bere acar e bore keto 4 vjetet e fundit…

Donald_theClown

Fuck winter.

Vlonjat

A bejme nje trade deal bashke Qemolo :grin:. Te jap nente provinca me jep shtetin tend. Si thua? Ma ler dhe trumpin se do ia gjejme anen dhe atij. Deal?

Donald_theClown

No deal. Move to Canada they said. What can go wrong they said, ei …

Maje me shkume bosso ! Duku i here nga java …

Shkaba

korriku

Aty, ka vetem rrugace te pasur!

Brenda normales, dhene qe gjendemi ne kapercyell te sistemit feudal & atij kapitalist komercial
(Industrial capitalism | economics | Britannica)

varik

diskutim-i-lire-nentor-2016 -> kur mbaron nentori per ju?

Shkaba

Manjola_Tirana

ata jemi ne o shkab por me emrat reale. niqenamet e fakenamet i veshim kur vim ktu me call toqet me ty

Shkaba

Fikret

kjo bibisija duhet mbyll e para

Shkaba

korriku

me i mete se berisha duhet te jete ky balla qe i jep mikrofon e audience maskarait, dhe keshtu e shpelan moralisht para publikut…

Tirondon

Shqipereria nuk ka sitem !Ne qoftese do te flasim per Sistem. Program qe aplikohet !Me letra thuhet se eshte Demokratik.! Agolli Driteroi, e perktheu : Shkerdhatokraci ! I bie qe te pasurit ne aspektin intelektual perpara publikut dhe per publikun, jane shkerdhata qe kane vene pasuri duke vjedhur publikun nepermjet pushtetit politik ( shkerdhat ) duke e lene keshtu ne meshiren e zotit sipas sistemit , kush eshte me shkerdhat hajdut kriminel te bashkohet me ne ! Me ne fitojne te gjithe ! Ne fakt milioneret shqiptare jane politikanet ose shoket miq e tyre jo politikan ! Ky eshte sitemi , o Mete per vete ! Mungojne sistemi I edukimit sitemi kultures sistemi kujdesit shendetsor sitemi I punesimit mbi te gjitha ai I Drejtesise ! Ka shume sisteme te tjera por s po I permend , Ne leter por. Vetem ne leter egzistojne te gjitha sitemet Por vetem ne letra ama !

korriku

eshte e gabuar te kerkosh keto tipare qe thua tek sistemi ekonomiko - shoqeror prezent ne shq.

squarepusher