Ç’po bëjnë mendjet më të bukura në Shqipëri këto ditë? A janë duke i dhënë formë të ardhmes apo po e harxhojnë talentin duke u rropatur për të siguruar jetesën?
Ç'po bëjnë mendjet më të bukura në Shqipëri këto ditë?
Manjola nuk po e kupton qe Blendi e ka me ironi, nuk e di pse, ngaqe nuk po ingranohet me pushtetin e Palloshit, megjithse i njeh ata te Mjaft-it qe jane tashme te ingranuar, ose po ironizon ata qe kthehen vete aty me ide te medhaja por qe perfundojne ne kerkim te nje pune per te mbushur barkun.
" … A janë duke i dhënë formë të ardhmes apo po e harxhojnë talentin duke u rropatur për të siguruar jetesën?.."
Une nuk hyj ketu ne asnje grup, piksepari, se; E kam siguruar te ardhmen time, e piksedyti, se; Te ardhmes se Shqiperise i kam dhene forme me kohe. Duhet qe vetem Palloshi te vazhdoj te beje çfar thote; VQ, e Intervista e madhe.
Jo Pjer, nuk po flas per mua. Ma perzjen stomakun ajo te folura per veten, larg e larg, apo haptas, per ate pune.
E kam fjalen tek 20 e ca vjecaret brilante qe takoj te cilet do duhej te ishin duke bere gjerat per te cilat jane te afte, por qe s’i bejne dot se s’kane akses dhe s’ka struktura t’i zbuloje e mbeshtese. Perkundrazi i mbajne larg se i kane frike dhe se ne prani te tyre, injoranca e drejtuesve behet e prekshme.
Kjo ne kontekstin e kryeminstrit qe thote se kerkon te bashkeqeverise me njerezit. Nese e ka seriozisht, do duhej te bashkeqeveriste me te mencurit se budallenj keni plote.
@bsalaj Sikur KM te lexonte ato dy temat e mia , pa frike 50,000 vende pune do ishin te garantuara , por dhe moshataret e mi jane te zhytur ne oazin e pesimizmit e militantizmit politik. Te tjere ia mbathin jashte, te tjere jetojne ne kurriz te se drejtes dhe meritave. Ndryshimi fillon nga njerezit , nga ato mendjet e bukura qe ne Shqiperi nuk gjejne hapesire e thjeshte veshtrojne boten jashte.
Ah, shyqyr qe u fute ne hulli, se ke qene jashte orbite keto kohet e fundit. Vete fakti qe ai pesoi fiasko, tregon se ai nuk e ka patur seriozisht. Sa per talentet, qe permend, ti vete mund dhe duhet tu hapesh driten jeshile, me nje ftese per interviste, pastaj jane te tjeret qe e gjykojne.
Varet se sa jane ne krahasim me ato te pjerdhurat! Te pjerdhurat duken me shume ne numur dhe me te organizuara. Mendjet e bukura s’do bejne gje nese nuk organizohen. Tani mbase luftojne per te siguruar jetesen por nje gje eshte e sigurt qe ne krahasim me 10 vjet me pare, mendjet e bukura jane me te dukshem dhe me prezent sot. Kadal kadal…
Une rri brenda me kondicioner…kur kam drita.
Ketu vlla tema kryesore nder njerez eshte sa leke i kane marre PS - se dhe LSI -se ne zgjedhje , shkurt ky vend nuk behet me .
O Peshqer i kujtohet njeriu si e ka pasur emrin ajo “kompania” ponzi qe merrte leket e dynjase , e nuk te kthenin as perqindjen tende po te mos t’ia referoje personave te tjere ? ka pak kohe qe ka dal nga skena me sa mbaj mend e drejtonin ca te shkolluar neper gylenat e turqise
Mendjet e ndritura nuk kalojnë dot provimet e universitetit, se s’arrijnë ta përtypin gjithë atë lëmsh kaotik që është leksioni nëpër universitetet tona. Nuk ka pothuajse asnjë përpjekje për t’i bërë studentët të mendojnë e të analizojnë; nota vihet në bazë të kartmemories.
Ju faliminderit per pytjen (dhe kohen qe mendoni per ne)
Ja ,duke i shtyre ditet dhe pregatitur kuferet momentalishte !
Po masa , si eshte , Si kaloni ?Vatani cfare thote ?

edhe patriot ,edhe me çetën serbe të salës nuk bëhet! janë dy gjëra të kundërta! ti bëj hxhiqamilistin e në rregull je!

Sa per talentet, qe permend, ti vete mund dhe duhet tu hapesh driten jeshile, me nje ftese per interviste, pastaj jane te tjeret qe e gjykojne.
Kjo vlen dhe per ty Blendo.
ACDC; " … Para 4 vjetesh te njejten thirrje beri Rama,bile edhe kishte nje website ne mos gaboj nga fushata e Rames per tu kthyer ne atdhe.Une aplikova dergova CV time.
Asnje pergjigje nuk mora dhe kerkova pune te thjeshte si ai mjeku korcar,thjesht per ta pare nese ajo website ishte e vertete apo demagogji.
Se dyti,nuk eshte pune patriotizmi por kur ne SHBA une bej mbi 10 mije$ ne muaj+ benefiteve te tjera te paketes, cfare do te me ofroje Shqiperia?..“
ACDC; " … Thjesht e nisa CV tek website e Rames ne 2013,thjesht per te pare sa serioze ishin.
As nje email nuk mora…”
Une te besoj, eshte komplet demagogji. Dhe nuk je vetem ti qe je zhgenjyer nga thirje te tilla. Une po te isha ne vend te Palloshit, njerez si ju do i mirprisja te pakten per ti ndigjuar.
ca jan duke rrujt atdheun nga hordhite e emigranteve qe po dynden drejt tij
Si po e " rrujt " ruajne, apo ke dash te thuash; Rruajne, e qeth .
lexoje prap i dashur se nuk eshte type, lexoje deri sa te gjesh kuptimin e vertete
po ca thua o don kishot - po ka me thase more si ky devolliu apo edhe si zotrote … po si more u pritkeni juve “thjesht” per t’u degjuar? A je ne metro mo figure? Pjer - ka nje arsye qe librat nuk te shiten dhe qe s’ti hap njeri dyert - arsyen mund ta gjesh shume kollaj ne pasqyre, s’ka te beje palloshi apo berisha me kete.
Duke qene se eshte me dy R , pra; Rrujt, siç e thua vete, kuptohet qe Palloshi dhe shpura e tij po e rrujn ter valuten e emigranteve, qe me fjale te tjera do te thote; Po e vjedhin, po e shperdorojne. Nje pjese e historise shqiptare ku komandon/drejton Palloshi, 8 vjet, per historine e Shqiperise eshte 8 minuta, pra asigjo, qe do te thote se per kete periudhe kohe Shqiperia pesoi vetem nje çalim te vogel, nderkoh qe per Palloshin shkruhet nje damke e zeze.
Hahahaaa pergjigje identike si Pjeri. Mungon vetem “po e gjete kuptimin e vertete ke 1 shishe vere”
ta permenda dhe here tjeter dhe nuk m’u pergjigje. Pendohu dhe kerko ndjese, i nderuar. Nje autokritike e vogel nuk i ka bere keq askujt. Do shohesh qe pastaj cdo dere do ta kesh te hapur. Nga bashkpunimi do kete perfitim dypalesh
Me i fjale, nje ze,nje mendim, nje risi, nje kritike shoqerore, nje pamje, nuk duhet ndigjuar dhe nuk duhet pare, se ka me thase. I kujt kategorie i perket ti JPS, se nuk me duket si mentalitet i ketij shekulli te ri.
A e kupton se sa pike humbet ti ne syte e lexuese ketu me kete psikollogji. Ndoshta tani nuk e kupton, por me vone do e kuptosh.
I nderuar, akoma vazhdon me budalliqe, akoma nuk ke kuptuar gje nga komenti qe i dergova Vlonjatit, dhe jo ne emrin tend.
Jepi ndonje shishe ponc po e gjeti kuptimin se vere te vjeter rumune ka vete.
“+ Puthe qe te shpetosh.”
Eee, si kofini pas te vjelit, thonin te vjetrit, edhe une s’kam kohe ta pres apo te diskutoj me te.
Persa kohe ti flet me te, per mua, pa ditur une asigjo konkretisht, natyrisht qe ketu do vij muhabeti.
Duhet te jesh me i hapur dhe me i sinqerte me ata te cilet ke te besh apo do te besh.
Per ate problemin me palen Kanadeze prit pak thuji EB se ka pune puna , eshte ne mes dhe ai tjetri SB e di mire EB muhabetin 
Sikur bete muhabete BQ nje here, c’jane keto te tjerat tani?
Pjer, ne kemi mosmarreveshjet tona por per kete qe ke shkruar me siper te jap plotesisht te drejte!
Shume B-ra keni ju atje ne shqiperi.
nejse Brad, ne do bejme tonen. Ti me buall mavrine dhe Pjerin na vini shkopa ne rrota
po pse reagoni kaq ashper, i nderuar?
EB nuk thote qe nuk ka kohe te diskutoje me ju po ju duhet ta merrni ca parasysh poziten dhe angazhimet e tij. Nje takim fillestar me nje keshilltar teknik, do ishte ne te miren tuaj, mendoj une.
Sepse keta tekniket i kuptojne me mire ceshtjet e diskutuara dhe dine si t’i paraqesin atje lart te EBja.
Dhe mbase me vone, mund te krijohet nje mundsi per te folur direkt me vete EBne.
Sa per njoftimin ne momentet e fundit, ke pak te drejte po edhe une nuk e dija daten me siguri 100%.
Dija perafersisht kur po jo daten. Ate ma tha vlonjati ketu biles, ti e di shume mire
Varet c’fare quan sukses …
Psh:
ti je nje shkrimtar pak me poshte se medioker
ke shkruar nje liber qe ke 10vjet qe i ben reklame por asnjeri nuk ble
i ke mbushur mendjen vetes se je nje ekonomist i fort (kredencialet e sakta askush nuk i di)
Ose ai tjetri thote:
une bej mbi 10k ne muaj dhe kam mbaruar shkolle … edhe ca? kritere suksesi jane keto?
Dhe pastaj ti dergon nje email sikur po i con nje shoku email per tu taku per kafe … dhe thua askush s’do te degjoje.
Ajo me te vertete mund te jete nje pretim kot i palloshit se ne realitet nuk e di se si mund te realizosh per te ndare budallenjte nga te saktet … thjesht logjistika e asaj qe sugjeron palloshi eshte e veshtire POR une po te isha vetem nje nga ato tregimet e tua te lexoja dhe do te refuzoja ama me gjithe qef do te takoja per pune jo-qeveritare.
Une shkopa nen rrota akoma s’kam filluar t’ju ve, sepse kam kaq vite qe bej/punoj/ndihmoj Shqiperine, gratis, sepse udhehiqem nga parimi/principi, se; çfar mund te besh ti per vendin tend, mirpo me duket se ka ardhur koha t’ju ve tamam shkopa nen rrote, megjithse kjo gje eshte ne kundershtim me tipin tim, me karakterin tim dhe punen time.
i nderuar, pse kaq kryenec? cfare u kushton te pranoni te takoheni me nje keshilltar te kryetarit te komisionit parlamentar te ekonomise? e kush jeni ju qe u dashka te priteni ne takime zyrtare vec prej te medhenjve? mos prisni qe vete EB t’u perulet juve? gaboheni, i nderuar! Per Shqip. po punojme te gjithe dhe per hir te saj, biem dakort te bejme dhe marrveshje dhe nuk i konsiderojme si fyerje kritikat qe na behen rrallehere.
E di si flet ti tani, sikur une jam kundra takimeve. Une takohem me cilindo qe kerkon takim, por me ate e kam mbyllur hesapin, eshte çeshtje e mbyllur. Mund te takohem me ty, me cilin do nga qeveria, me cilin do keshilltar te komisioneve parlamentare, qofte edhe te ekonomise, por me ate eshte mbyllur muhabeti.
kuptoj…mesa shoh, takimet me Bradin e paskan dhene efektin. Je kthyer kunder progresit dhe je bere pale me regresin.
A mund ta di se cfare te ka ofruar Bradi? kreun e BQ? nqse eshte kjo, ta them une qe nuk behet! as buall mavria nuk ta jep BQ!
Eshte e kote bredho , Pjeri e ka kuptuar shume mire ca do te thote Rilindje , EB ska shanse me e taku .
Me Bradin kam nja 6-7 vjet qe nuk jam takuar, dhe s’me ka premtuar gje, dhe as i kam kerkuar gje.
Bradi tha qe ja ke kerkuar o Pjer dhe ai te tha qe do e diskutonte me buall mavrine. Por sic duket, ashtu sic thote dhe bredhi, as buall mavria s’ta jep dot prandaj dhe bradi po te eviton e s’te del ne takime.
Pashe para ca ditesh te klan tv nje emision me shpikesit e shqiptare. Midis shume " shpikjeve" qe kishin nga 10 deri ne 100 perdorues me beri pershtypje nje platforme menaxhimi per hotelet. Jo se nuk ka ketej te tilla platforma. Ka shume dhe me.suport te fort teknik. Por çfare me pelqeu ishte se ia kishin dale te siguronin nje fond prej 2M $ per ta zhvilluar me tej dhe komercializuar ne bote. Duke e njohur pak kete lloj platforme menaxhimi mu be shume qejfi qe nje ekip shqiptar ka ambicje per ne bote.
Brad, me nisi vlonjati nje email nga EB qe konfirmonte ate qe ka thene ky nja dy here ketu dhe une nuk e besoja.
Jam shtangur. Nuk e nxjerr dot ketu sepse nuk kam leje. Po te doje vlonjati, le ta beje publike vete
Boje pak publike Labo , ta shohim sa i vlen lekura EB , pyete po nuk besove , kur ishte ne opozite EB vetem K… SB ja hapte tel kur e merrte per ndonje hall . Sidoqofte Pjeri e ka zgjedhur rrugen e vet tashme , ndihme pa perfitime per shqiperine , thjesht Patriotike , tamom si SB.
Ti gjem duhet te jesh me e qarte ne ate cfare kerkon nga Pjeri ,.
Une s’kerkova gje bra
Po ça te bej publike mo brad? Ti e di se i ke pare vete para nja ca kohesh per ça behet fjale. Edhe ti vete kur i pe the qe e njihje per tjeter por po del tjeter pertjeter. Nejse juve ta gezoni se partia juaj eshte si magnet per " kshu gjonash".
Bredhi eshte shume parimor dhe kur shikon gjera te tilla reagon prere. Nuk ka faj.
ç’eshte kjo psikollogji i dashur, sikur po çalon pakez ne njohjen e njerzeve gje qe ta deformon mentalitetin ketu. Une nuk lejoj as edhe njeri te me perkulet, i konsideroj dhe dua ti konsideroj te barabarte kur kam te bej ball per balle, le te jete nen mua apo me pozite te madhe.
Pse juve, apo Kone Miushi,apo Palloshi, e keni kete psikollogji.
ky fjalor nuk i shkon nje ish-kandidati BQ
Une s’kam qene ndonjehere kandidat i BQ se edhe kur u hapen ofertat nga qeveria, une nuk hodha noi kanditature, dhe as kam kerkuar zyrtarisht noi gje te tille. Po te behesha guvernator i BQ apo BT, sot Shqiperia do ishte ndryshe, dhe drejt atij resortit tuaj ne Divjake, do ishte nje autostrade me 4 korsi, 2 vajtje e 2 ardhje.
Bredho jane ca qe genjeshtren e kane menyre jetese. Ça thone tani nuk e thine pastaj, ça kane thene dje ta mahojne sot. Shqiptaret nuk kane nevoje per njerez te tille ( biles as Gjermania nqs te kujtohet). Shqiptaret duan njerez qe bejne punen dhe nuk merren me llogje duke share lart e poshte si llafazane. Mire e tha ay : kazani mediatik!
Me behet qejfi qe shteti shqiptar po ve rregull dhe nuk lejon me çdo lloj paçavure te shitet pa respektuar ligjet dhe konventat/ memorandumet/ traktatet bilaterale dhe multilaterale!
Jo po kazan librastik!
Nuk eshte e thene te aplikosh vete Pjer. Edhe Palloshi nuk aplikoi per minister kulture, e mori Tosi ne telefon dhe i tha qe kishte kohe qe po e studionte dhe besonte se do ta bente punen mire. Ti nuk e di se kush mund te jete duke te studiuar ne cdo moment te dites, sidomos njerez si ty emri i te cileve njihet ne ato nivele. C’te bejme ne te tjeret qe s’na llogarit njeri.
i nderuar, atij emri i eshte vene nje vize e trashe siper dhe nje kryq i kuq anash. Ekzistojne te dhena per ate emer. Te dhena qe nuk mund t’i bej une publike…
Me shume nuk mund te them
Kete te besojme, kete qe the tani, apo ato me siper qe thoje se mund/duhej te takoja nje nga keshilltaret si fillim.
Edhe qe me qenka vene kryq, tregon se qenkam i rendesishem tek ata, gjene jo keq.
O Pjer, une dje pashe nje email qe nuk me ishte nisur mua direkt. Deri dje nuk u besoja ketyre fjaleve.
Vlonjati nuk eshte nga ata qe flet shume dhe kot. Ai e ka ne dore ta beje ose jo publik kete komunikimin ne fjale.
Jane vec 2-3 rreshta po qe flasin me shume se disa volume studimesh shkencore do mund te flisnin
Po te jesh burre dhe i ndershem siç jam une, e sjell ketu ate email. Une nuk mirrem me pislliqe e llogje kafeneje. Per ty kam patur respekt, dhe çdo verejtje ta kam thene hapur, e keshtu duhet te veprosh edhe ti, ma thuaj hapur, daç ketu daçtek posta.
Bile u lutem libradashesve qe mos te inkurajone tregtine e zeze duke blere libra qe nuk kane paguar asnje detyrim ndaj shtetit shqiptar. Jo po do na mesojne si zhvillohet ekonomia…duke vjedh. Ky lloj batakçiu e ka marr ne qafe perandorine shqyptare!
@Vlonjat a kam lejen tende qe ta nxjerr emailin? (natyrisht pasi te kem censuruar derguesin dhe marresin e tij)
Tek e fundit secili prej nesh mund te kete gabuar po eshte njerezore t’u japim mundesine e sqarimit
Natyrisht, biles edhe po behem kurioz se çfar kulisash po thuhen mbrapa kurrizit tim, nxirre te shkreten, çfar eshte.
Pjero,
Su lodhe derbardhe? Ne na lodhe. Ngado sheh replika qe ben me njerez te cilet duket se kujtojne se ti do ta mendoje te merje poste drejtuese ne Shqiperi. Thuaje troc qe ne Shqiperi nuk do te merrje aq leke sa merr te magazina, e per kete arsye nuk do te ktheheshe kurre te punoje. Sinqerisht,per mua do te ishte me me vlere te shkruaje nje manual inventarizimi, nje manual drejtimi magazine, dhe tja dhuroje biznesit shqiptar. te kontriboje si ai profesionisti tjeter, doktori. Mbylli keto endrrat e tjera ne sirtar, te pakten gjer sa te fitoje PD-ja.
Ne fakt jam tu pa televizorin nga cepi i divanit, mirpo e hap laptopin qe e kam nekrah dhe me shkojne syte kur me shkruan ndonjeri, dhe per respekt i kthej pergjigje, qofte edhe kur ai do te lozi, se kam nje parim, qe te voglin sajdise pak sa ti bohet qejfi.
Mos e ferko shume ore
ferkoje Pjer ferkoje

mbase nxitohem qe e bej publik po ruaj te drejte ta heq foton ne momentin me te pare, nqse kjo perben sekret
imazhi hiqet per shkak se eshte konfidencial
Mir qe s’paska thon; Diversant, oho ç’me 10-ve tu qesh ti mua. Me i fjal me perpara ai (ne emailin siper) thosh se; mund te me siguronte per takim nje nga keshilltaret e komisionit te tij, ndersa tani dilkam nje nga armiqte me te rrezikshem, dhe se duhet te rrini sa me larg, oho ho, ç’me kenaqe me kete lloj gallate. A ka shume budallenj keshtu si puna e atij Kone Miushit 
i nderuar, mos luani rolin e miopit por lexoni vertikalisht!
Emailet jane ne data te ndryshme, pra ai mund te kete marre informacion ate dite ose diten tjeter.
Ose mbase e ka patur njefare informacioni dhe pikerisht prej kesaj, i ruhet nje takimi direkt me ju dhe per hir te insistimit tim personal dhe kusheririt te tij, ju rezervoi nje takim me nje keshilltar te komisionit parlamentar. Me qarte se kaq, nuk mund te shprehet dikush ne poziten e tij
I dashur ke dashur te thuash ; Horizontalisht, dhe jo Vertikalisht.
Emailet e di qe jane ne data te ndryshme, prandaj te thashe; … me perpara ai …
" Me i fjal me perpara ai (ne emailin siper) thosh se; "
Sidoqofte te falenderoj per mundimin ![]()
Te pati paralajmeruar @bradland o Pjer per Rilindjen kur shijonit perendimin por ti me duket perseri doje t’i jepje 1-2-3-4-5 shanse.
gjembo, duke qene se ps e rilindja ka patur disa intelektuale, figura te urta te mençura, te lindte nje shprese se lidhjeri i tyre do bente diçka, dhe vertet filloi mire por shumica e punve dolen farse.
I iken intelektualet dhe figurat e urta e te mencura si Kastriot Islami.
gjembo, kjo ironi nuk hyn as ke portokallia e as ne i ven tjeter, bullshit do ta quaja. Kastrioti ishte thjesht nje teknicien i afte, nje politilog i afte, por jo nje intelektual i urte e i mençur. Ndoshta mund te behet me vone.
shtatiyll menjafyll
mendjet me te bukra menojn, vazhdimisht menojn, çfar t’bojn tjeter?
ca thon qi kan shkue me ble gjela firmato n’baldushk
ahahaha
Epo varet edhe nga dega. Psh une qe iu futa historise bera mire se ne fakt e dija se do te me pelqente te studioja dokumente dhe fakte historike.
Ti psh po do te harxhosh kohe duke bluajtur mendime kot futiu filozofise. Madje, ia ke nis mire se PPU dhe blogje te tjera shqip e jo vetem jane nje pikenisje e mire per te buar e mos prodhuar.
po kerkojne peshkun e madh https://goo.gl/images/o78QGE
![]()
![]()
![]()
rrofsh @Manjola_Tirana
Faleminderit per rremimet ne arkiv. Si dhe qe solle lajm per 2 njerez qe s’e kam idene kush jane. Faji eshte i imi gjithsesi qe s’ndjek TV shqiptare sepse po perpiqem te mesoj anglisht.
A post was merged into an existing topic: Diskutime të lira - shtator 2018
Ku e katandisen kete pellg sorrosistet rilindas , medet.
Ti po kritikon mendjet me te bukura ne Shqiperi qe s’vijne “ne kete pellg?” Apo qe mendjet me te bukura ne fakt jane sorrosiste rilindas me OJQERA?

megjithmen
stela dhe çimi kan ik n’plazh
Stela & Çimi dalin si çift, me premtimin se gjetën dashurinë e jetës
praktikisht politika amerikane ka degjeneruar qe fele-bolja e djathte bo qef me fele-bolen e rusit, kurse fele-bolja e majte bo qef me kinezin. Bordello nderkombetare Covid-19.
hajde lul jep kontribut se jane krijuar vende bosh se i kan fut n’burg ata qe jipshin kontribut para teje
alketa e ka dhi
Banorët janë gjatë gjithë kohës me zhvillimin e provës së javës, por dhe ngacmimet me njëri-tjetrin nuk mungojnë.
Një ndër to ka qenë Paloma e cila pyet Beniadën se me cilin nga banorët e sheh veten cift. Beniada pa hezituar thotë emrin e Arditit dhe më pas i kap dorën duke treguar shenjë afrimiteti.
A do ti shohim në ditët në vazhdim si cift Beniadën dhe Arditin?Mbetet ta zbulojmë se si do vazhdojë ecuria e tyre.
diçka po lind …
gjithesesi do ja dalim , ja kemi dalur bile … . perpara 20 vite Dubai ishte synonim i milionerve europian qe etiketonin standardin e tyre pa pasur nevoje te shpehnin pasurine , sot ,Dubai- ne e ke te ulur kembekryq ne zemer te Tiranes mes shiptareve.
rrofsh o globalizim…!